2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Geçmiş olsun canım. İnşallah bu son kötü gecedir. Parol iyi geliyor. Zaten çok içmiyorsun bence zorlandığında iç. Sana da yazık.. Bebeğin iyidir canım 🙏💕

Hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun inşallah 🙏 İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.. Fetal DNA yaptıran arkadaşlar var. Ben de yaptıracağım. 11 hafta bitince 12. hafta içerisinde yaptıracağım.

Kızlar 11+ olunca da 12. hafta sayılıyor. Mesela burada isimlerimizin altında yazan haftalarda o şekilde. Ben 9+4üm. 10. hafta yazıyor. Belki de öyle demek istemiştir size de.. ama öyle değilse bile 11-12 haftalar uygun diye biliyorum. Çok fark etmiyor sanırım.

Canım o testler oran verdiği için; güvenilmez değil de aslında net değil. Yani 1/100.000 ihtimal denk gelebilir, 1/20 ihtimal denk gelmeyebilir. İnşallah hepimiz sağlıkla kavuşalım yavruşlarımıza 🙏🙏

Ah canım.. İnşallah sen de hepimiz de sağlıkla kavuşuruz 🙏💕🥰 Ayrıca çok geçmiş olsun zor zamanlar geçirmişsin.. Allah'ın izniyle her şey güzel gider umarım :KK68: :nazar: :nazar: 14. hafta demesi biraz korkutuyor gerçekten ama biraz temkinli davranıyor sanırım doktor. Biz hep iyi şeyler düşünelim🍀🤩 Allah gönlümüze göre versin inşallah :KK68:
Yok canım ben 12 +1 deyim doktor bana 14.haftaya kadar yaptırabilirsin dedi ikili taramayı. Çoğu arkadaşlar 11.haftasında yaptırınca şaşırdım bende

Canım kan şekeri düşünce değil yükselince bebek hareketlenir. İşte o yüzden kontrollerde bebek hareketsiz ise git yemek ye çikolata yiyip gel derler, çikolata, tatlı anında kan şekerini yükseltir bu da bebekte hareket yapar.
Birde ek olarak, yeni doğan döneminde duymuşsunuzdur bebekler 2 saatte bir emzirilir ve derler çok zor uyandirdim emzirmek için uyanmadı bir türlü diye. Kan şekeri düşen bebek uyur ve zor uyanır çünkü. Daha fazla düşmesin diye 2 saatte bir uyandırıp gece gündüz besleme yapılır. Yeni doganda düşük kan sekeri olumsuz bir çok şeye sebep olabilir.
Hah işte o galiba her bebekte olmuyor veya farklı bir açıklaması da olabilir mesela bebek çok hareketlenince anneninşekeri düşer gibi. Yoksa wn başından beri her kontrol öncesi bir paket çikolatayı gömer öyle giderim ben🤣 şimdi benim bebiş geçenlerde bir coştu bir coştu, sonra bende titreme ter basması yüzde uyuşma falan filan bir sürü şey olmaya başladı. Yanımda da bir sürü sağlıkçı falan var hatta 2 ebe vardı konuşuyorduk. Dedim böyle böyle oldu tansiyonum mu düştü diye, hemen tansiyonumu ölçtüler sorular sordular falan. Tansiyonum normaldi ama ebe arkadaşlar şekerin düşmüştür dedi şeker getirip yedirdiler ve anında toparlandım kendime geldim. Bikaç gün önce tek başımayım, yoldayım, bebiş yine coştu, sonra bende yine aynısı oldu. Hemen çantamdan küp şekeri çıkardım ağzıma attım, bebek de bende normale döndüm. Ekim anneleri grubunda da teaadüf aynı konuyu yazan arkadaşı buldum. O da aynı dertten muzdaripmiş. Şekeri düşüyormuş sık sık. Şeker yüklemesinde bende sıkıntı çıkmadı ama arada şekerim düşüyor. Vardır bilimsel bir açıklaması, sonuçta rovot değiliz her bünye bir değil

Canım haftanız ileri 🤗 birkaç sebebi olabilir bu durumun sizi çok rahatsız ederse doktorunuza danışın mutlaka 🙄 aklıma gelen ilk sebep bebek yukarı yaslaniyordur 🤣 işte gerçekten o zamanlar nefes almak çok zorr 🙈 bebek büyüdükçe organları yukarı itiyor bu da göğüste sancı, nefes alamama gibi his sanki aldığım nefes yetmiyor gibi geliyordu bana mesela. İkinci sebep carptirdiniz kendinizi gece terlediniz farketmeden soğuk hava çarptı, klima vantilatör vs olabilir yada dus aldıktan sonra veya terliyken klima karşısına geçtiniz ve üsuttunuz. Eğer sirtiniza sıcak havlu koyduğunuzda veya sıcak duş aldığınızda geçiyorsa üşütme, geçmiyorsa ya bebek büyüdüğü için organları yukarı itmesinden yada başka bir şey o zaman doktorunuza danışmak en doğrusu 🤗
Sağol canım, dün hastane sıcak uykusuzluk falan bide site sürekli videolu reklam getirince reklamlar açıldı kapandı derken mart grubuna tıklamışım en altta 🤣 nasıl geldim buraya anlamadım. Aslında kasım grubuna soracaktım. Bebeğimin bacakları sağ tarafta teyzesi ondan da olabilir ya da rüzgar çarptı. İkisinden biri. Doktora da sordum ama kendi doktorum yoktu yerine bakan da organlar sıkışıyor artık ondandır dedi
Ama bence rüzgar çarptı, şükür bu sabah daha iyi uyandım ağrı yoktu 🤗

Canın hani uyanmıyor ya yeni doğan döneminde aslında tam 10 saniyede uyandirma yöntemi var biliyor musun 🤭🤭🤭 ben de hiç uyandiramazdim doktorum gösterdi tüm pratik yolları, uyandırma, susturma gaz masajı vs vs 🤣🤣

Ay o tek göz açık uyumak yada gözleri açık rüya görme olayı gerçek yaaa bak aklıma geldi öyle komik anılarım var ki 🤣🤣🤣🤣
Bize de öğret lütfennn , uyandırma olayını 😃😃

Canım o testler oran verdiği için; güvenilmez değil de aslında net değil. Yani 1/100.000 ihtimal denk gelebilir, 1/20 ihtimal denk gelmeyebilir. İnşallah hepimiz sağlıkla kavuşalım yavruşlarımıza 🙏🙏
Haklısın ben yanlış ifade ettim🙈 Test sonuçları tabiki güvenilir ama olasılık belirttiği için test sonucuna göre bir karar vermek çok doğru olmayabilir. Allah öyle bir seçim yapmak zorunda bırakmasın kimseyi 🙏🏻

Sağol canım, dün hastane sıcak uykusuzluk falan bide site sürekli videolu reklam getirince reklamlar açıldı kapandı derken mart grubuna tıklamışım en altta 🤣 nasıl geldim buraya anlamadım. Aslında kasım grubuna soracaktım. Bebeğimin bacakları sağ tarafta teyzesi ondan da olabilir ya da rüzgar çarptı. İkisinden biri. Doktora da sordum ama kendi doktorum yoktu yerine bakan da organlar sıkışıyor artık ondandır dedi
Ama bence rüzgar çarptı, şükür bu sabah daha iyi uyandım ağrı yoktu 🤗
Değişiklik iyidir ya kendi grubundan sıkılırsan gel bize takıl ilk aylarını yad edersin 🙈🤣

Kalınlık canım. Bebeklerde uyku tutumları tog la ifade edilir. İçindeki malzeme yoğunluğu yani. İki pamuklu kumaş arasına konulan elyaf, pamuk tarzında markadan markaya değişen malzeme konuluyor yalıtım icin ve bu malzeme yoğunluğuna tog deniyor. Tog ne kadar yüksekse malzeme çok konulmuş ve kalın, azsa malzeme az ve ince anlamına gelir. @Cotto @beyazkelebeksiyahlale
Aa hiç bilmiyordum peki etikettemi yazıyor ? çok teşekkür ederim Canm bilgilendirdigin için 🥰

Aynı soruyu ben de soracaktım :KK70: siz neden bahsediyonuz 😄 2.6 ne 1.5 ne 😅 ben daha bezlerin bile boy boy olduğunu yeni öğrenmiş biriyim lütfen amaaaa 🙈
Yok canm ben bezleri biliyorum da tog u ilkkez duydum😆 önce yerli arabamızın markası geldi aklıma 🤣🙈 kiyafetle bagdastiramadim oyuzden sordum sozde çocuk buyutmusum😄 burda ne çok şey öğrendim ya 😉

Eklentiler

• Screenshot_20220825-160034_Chrome.jpg
    Screenshot_20220825-160034_Chrome.jpg
    54,8 KB · Görüntüleme: 42
Bir markanın kundak gibi olanları vardı boydan boya fermuarlı bir tek kafası disarda tüm vücudu torba gibi yuvarlak tulumun içindeydi. O mantıkli olabilir yeni doğan dönemi için dediğimi anlatabildim mi bilemedim şimdi 🤗kızımda araştırırken karşıma çıkmıştı tabi 2 sene oldu hala var mıdır bilmiyorum. Gerçi Mart ayı bazen ocak kadar soğuk olabiliyor tabi yaşadığınız şehir de çok önemli, olmadı deneye deneye doğru ürünü bulursunuz zaten 😄
Evet owlinin o şekilde kundakları var sanırım yeni doğan dönemi için ondan alacağım 🤗

Back