• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• erkek

OY: 0 0,0%
  • ikiz kız

• ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

• Ankete Katılan
    1
Eki Görüntüle 3538798

Kızlar anlayan var mı ? trombofili paneli sonucu
Heterozigot cikmasi iyi ama faktor V de gordugunde benim doktorum pihtilasma riski var olarak degerlendiriyor ve kan sulandirici mutlaka veriyor. Benim testimde faktor v degil de baska bir gen heterozigot cikmisti faktor v de olmadigi icin pihtilasma riskin yok demislerdi, ama yine de kan sulandirici kullaniyorum 🤷🏻‍♀️

Heterozigot cikmasi iyi ama faktor V de gordugunde benim doktorum pihtilasma riski var olarak degerlendiriyor ve kan sulandirici mutlaka veriyor. Benim testimde faktor v degil de baska bir gen heterozigot cikmisti faktor v de olmadigi icin pihtilasma riskin yok demislerdi, ama yine de kan sulandirici kullaniyorum 🤷🏻‍♀️
Siz anlıyor musunuz sonuçlardan şimdi benim ne anlama geliyor bu sonuç 😕 ilk gebeliğimde doğumdan sonra pıhtı problemim oldu yüzeysel damarında bacak bu sebeple kan testi istedik yine hamileyim doktorum sonuçlara bakmadan zaten kan sulandırıcı başlıycaz geçmişte pıhtı öyküsü var diye dedi

Siz anlıyor musunuz sonuçlardan şimdi benim ne anlama geliyor bu sonuç 😕 ilk gebeliğimde doğumdan sonra pıhtı problemim oldu yüzeysel damarında bacak bu sebeple kan testi istedik yine hamileyim doktorum sonuçlara bakmadan zaten kan sulandırıcı başlıycaz geçmişte pıhtı öyküsü var diye dedi
Yani kendim de yaptirdim bu testi doktorum faktor V ve faktor II gebelik icin onemli demisti sadece onu biliyorum, kan sulandirici ve folik asit onemli, kullandiginiz surece sorunsuz bir gebelik gecirirsiniz diye dusunuyorum, test ile ilgili yapabilecegim yorum bu kadar bilgim cercevesinde

Yani kendim de yaptirdim bu testi doktorum faktor V ve faktor II gebelik icin onemli demisti sadece onu biliyorum, kan sulandirici ve folik asit onemli, kullandiginiz surece sorunsuz bir gebelik gecirirsiniz diye dusunuyorum, test ile ilgili yapabilecegim yorum bu kadar bilgim cercevesinde
Anladım teşekkür ederim sanırım benim faktör v ilki heterozigot olduğu iÇin yatkın oluyor pıhtılaşmaya homo olsa daha yatkın oluyor sanırım

Evet aynen, ama doktorlar ona gore onlem aliyorlar cok endise edecek birsey yok
Önlem olarak sadece kan sulandırıcı mı başka bir şey var mı bir de şeyi merak ettim bilginiz var mı mesela böyle olduğu ilk gebeliğimde belli olsaydı Sezeryan normal doğum önerisi oluyor mu doktorların

Kuzum bende pıhtı yok ama hemen başlattı iğneye bence sende başla

İyi akşamlar adete 5 gün var sabah FIRST TEST gebelik testi yaptım ilk anda cizgu çıktı ama kıpkırmızı değil. Sizce gebelik var mi?

Eklentiler

• 1000095680.jpg
    1000095680.jpg
    100,4 KB · Görüntüleme: 15
Önlem olarak sadece kan sulandırıcı mı başka bir şey var mı bir de şeyi merak ettim bilginiz var mı mesela böyle olduğu ilk gebeliğimde belli olsaydı Sezeryan normal doğum önerisi oluyor mu doktorların
Tup bebekte mesela normalde ostrojen kullanilir ama pihti riski oldugunda benim doktorum kullandirmiyo genelde, bir de cyclo prognova gibi adet duzenliyici ilaclari vs de vermeye cekinebiliyorlar, tabi bunlar gebelikle ilgili degil ama genel cercevede pihti riski olunca bazi ilaclarin kullanimi sinirlaniyor diyebilirim. Sezaryen dogum olursa anladigim kadariyla kan sulandiricilarin bir hafta 10 gun onceden birakilmasi gerekiyor, o durumda doktorunuz kan sulandiriciyi kesmeye karar verebilir veya baska bir cozum arayabilir, bir risk fayda degerlendirmesi yapacaktir

Tup bebekte mesela normalde ostrojen kullanilir ama pihti riski oldugunda benim doktorum kullandirmiyo genelde, bir de cyclo prognova gibi adet duzenliyici ilaclari vs de vermeye cekinebiliyorlar, tabi bunlar gebelikle ilgili degil ama genel cercevede pihti riski olunca bazi ilaclarin kullanimi sinirlaniyor diyebilirim. Sezaryen dogum olursa anladigim kadariyla kan sulandiricilarin bir hafta 10 gun onceden birakilmasi gerekiyor, o durumda doktorunuz kan sulandiriciyi kesmeye karar verebilir veya baska bir cozum arayabilir, bir risk fayda degerlendirmesi yapacaktir
Buna ek olarak aldiginiz takviyelere de dikkat etmeniz gerekir, ornegin omega 3 un kan sulandiricilar ile birlikte kullanilmasi pek onerilmez

bence yanlış gruba yazdınız. Biz henüz öyle şeyleri bilmiyoruz daha çok ufacığız 😊
Aaa evet öyle olmuş nasıl olmuş anlamadım kendi grubuma yazacaktım hâlbuki 😅 neyse madem bir şekilde buraya yazmışım hepinize sağlıklı güzel hamilelikler diliyorum bulantılar için zencefil iyi geliyor bilginiz olsun 😁 içtiğiniz şişeye sürahiye 1 dilim limon bir dilim taze zencefil koyun bekletin baya işe yarıyor.

Hayırlı olsun hos geldin aramıza 🥰 benim 3112 fe göründü ancak keske sabretseydim de bugün gitseydim doktora ben acele edip pazartesi gittim sadece kese gördüm. Beklesem belki kalp atısı duyardım 🙏🏻
Ayy İnşallah benim de görünür 🙏🏼bugün 1600 lerde cıktı da salı gününe randevu aldım heyecanlıyım 🥰

Sizin önce ki gebelikte mi bir kayıp olmuştu konuşmuştuk
İlk gebeliğimde kalbi durmuştu öyle olunca bizde genetik testler yaptırdık pıhtı çıkmadı ama şimdi oğlumda doktor düşüklerimi duyunca bana kan sulandırıcı fitil yazdi ve son ayıma kadar kullandım hatta sezeryandan sonra bir kaç günde devam et dedi..şimdide kan sulandırıcı vuruyorum fitilim var

Teşekkür ederim bu bahsettiğiniz genel sağlık durumu sanırım bundan sonra benimde dikkat etmem gerekiyor önemli mi sonuçlar acaba o kadar yoksa herkeste olabilen ama bakılmayan tahliller mi

İlk gebeliğimde kalbi durmuştu öyle olunca bizde genetik testler yaptırdık pıhtı çıkmadı ama şimdi oğlumda doktor düşüklerimi duyunca bana kan sulandırıcı fitil yazdi ve son ayıma kadar kullandım hatta sezeryandan sonra bir kaç günde devam et dedi..şimdide kan sulandırıcı vuruyorum fitilim var
Anladım peki sizin bu süreçte doktor normal doğum önerdi mi Sezeryan i doktor mu seçti o konuda acaba bu durum doğum şeklini etkiliyor mu

Back