• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    112
Kızlar bı şey sorcam rahim ağzı uzunluğunu olcturen var mı benim 18.haftada 33 mm çıktı doktor normal dedi internettede 25 mm aşağısı sıkıntılı sayiliyomus ama 20.haftada 30 mm olduğu için yatak istirahati verilenler ve serklaj için dusunelenler olmuş kafam çok karıştı pek bilgim olan bı konu değil 😔

Evet çok heyecanlı sağlıklı olsunlar da bekliyoruz bakalım 🤗❤️
Ben detaylıyı yaktırdım iki hafta önce. Tek tek tüm organlara bakıyor. Dudağına göz merceğine kadar. Haftaya perşembe kalbine tekrar bakacakmış i. İnşallah güzel haberler alırız gerçekten çok ihtiyacım var. 💕🤲

Kızlar bı şey sorcam rahim ağzı uzunluğunu olcturen var mı benim 18.haftada 33 mm çıktı doktor normal dedi internettede 25 mm aşağısı sıkıntılı sayiliyomus ama 20.haftada 30 mm olduğu için yatak istirahati verilenler ve serklaj için dusunelenler olmuş kafam çok karıştı pek bilgim olan bı konu değil 😔
Evet baktırdım iki kere canım. 41 çıkmış.

Düşük çıkınca ne oluyor ki? Ben de bilmiyorum hiç ama ben zaten yatak istirahatindeyim. Ama benim plasentam aşağıda diye yatıyorum.
Düşük çıkınca erken su gelme riski ve erken doğum riski oluyomus 20-24.haftalarda rahim ağzı açılıp doğum yapıp bebeğini kaybedenlerin bu sebepten oluyomus dün benim de rahmim kasilinca bu konuyu taktım kafaya biraz detaylim 15 şubatta dün acildeydim o zamana kadar beklicem ama kendime sıkıntı yaptım ya o zamana kadar bı şey olursa diye ilk 3 ayı atlattık simdi de boyle bı korku sardı beni 🫠

Ben de en baştan beri hep ekşi istiyorum. Benimki de erkek. Ye ekşiyi çıkar Ayşe’yi değil. Ye ekşiyi çıkar Ali’yi bence.
Ayy benim de aynı 😅 bütün gün ekşi yemek istiyorum. Otururken canım limon istiyor ama erkek olacak 😅 kandırmışlar bizi
Zaten teorik olarak öyleymiş doktorum söylemişti ben çok tatlı yemek istiyorum diyince tam tersi oluyor ekşi yiyince erkek oluyor demişti hatta geçen bı filmde de kadın ekşi aşerdi ona da erkek mi olacak diyodular 😂

Ben detaylıyı yaktırdım iki hafta önce. Tek tek tüm organlara bakıyor. Dudağına göz merceğine kadar. Haftaya perşembe kalbine tekrar bakacakmış i. İnşallah güzel haberler alırız gerçekten çok ihtiyacım var. 💕🤲
Çok erken baktırmışsınız. 16. Haftada rutin gittiğim doktorum da aşırı detaylı bakmıştı. İzlemesi çok keyifli 🥰

Bunu ilk kez duydum özele mi gidiyosun canım bnim ikinci çocuğum ikisindede özele gidiyorum bna sormadilar hiç

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var.
Ben ikili tarama testi yaptırmıstım ultrasonda burun kemiği göründü ense kalınlığıda normal çıkmıştı kan sonucumada doktorum normal dedi
Bugun tansiyonumdan dolayı perinatolojiye gittim ikili test sonucuma baktı ve riskli çıktığını amniyosentez ya da fetal dna önerdi şok oldum çok üzüldüm anlatamam size
Sizkn ikili tarama testi sonuçlarınız kac çıkmıştı onu bana söyleyebilir misiniz rica etsem ☹️
Riskli çıkan değer ünlem işareti olan değer

Eklentiler

• 1000023179.jpg
    1000023179.jpg
    65,4 KB · Görüntüleme: 28
Ben ilkinde dediğim gibi 19. Haftada ilk defa hissettim o da nasil biliyo musun sirt üstü dümdüz yaticam sessizlikte konsantre olucam o sekilde :) ama simdi yürürken, otururken bile hissediyorum yani bu haftada.
İlk olduğu için henüz hissetmemen cok çok normal
Ya öyle sırt üstü yatınca böyle bi pır pır bişi hissediyoe gibiyim ama bağırsak hareketi mi bebek mi ayırt edemiyorum oysa da anlamıyorum hiç haja

Aynen ultrasona girip görünce şaşırıyorum ben de her seferinde. Bazen değilmişim hamile gibi geldiği bana da oluyor. Benim ikimci hamileliğim. Bazen tek tük hissediyor gibiyim ama tam da anlam veremedim daha.
Yaaa benim de öyle sanki sadece kilo almışım da göbeğim varmış gibi. Ultrasonda görünce şok oluyorum gerçek galiba diye haha. Bi de mesela herkes çok kabullenmiş bakıyorum ben pek bağ kuramadım henüz hissedince başlar diyorlar ondan da istiyorum hemen hissetmek 🤧

Ben ikili tarama testi yaptırmıstım ultrasonda burun kemiği göründü ense kalınlığıda normal çıkmıştı kan sonucumada doktorum normal dedi
Bugun tansiyonumdan dolayı perinatolojiye gittim ikili test sonucuma baktı ve riskli çıktığını amniyosentez ya da fetal dna önerdi şok oldum çok üzüldüm anlatamam size
Sizkn ikili tarama testi sonuçlarınız kac çıkmıştı onu bana söyleyebilir misiniz rica etsem ☹️
Ya ben çok anlamıyorum ama risk oranı epey düşük değil mi? 100de bir gibi bişiler olunca riskli diyorlar sanırım emin değilim ama.

Ya ben çok anlamıyorum ama risk oranı epey düşük değil mi? 100de bir gibi bişiler olunca riskli diyorlar sanırım emin değilim ama.
Şimdi baktım da sınır değer 250 diyor. Ama bence kendinizi hemen üzmeyin. Bu ikili tarama testi çok güvenilir bir test değil. Bana doktorum demişti ki canını sıkmak strese girmek istemiyorsan bu testi hiç yaptırma bir sürü değer alınıp tahmin veriyor çünkü. En güzeli fetal dna yaptır demişti ben o yüzden ikili üçlü hiç birini yapmadan nipt verdim. Siz de imkanınız varsa bence bi fetal dna yaptırın. Bu testlerde yani ikili taramada yanılma payı 100de 40larda ve bence çok yüksek bir oran.

T21 riski 1:8871, yas riski 1:224 yaziyor ama kombine ya da ikili risk yazmiyor, t13-t18 riski 1:100000

Bunu ilk kez duydum özele mi gidiyosun canım bnim ikinci çocuğum ikisindede özele gidiyorum bna sormadilar hiç
Özele gidiyorum canım normalde her kontrolde karından bakiliyomus riskli bı şey olmadikca alttan muayene etmiyolarmis büyük ihtimal sizin de her seferinde karından olcuyodur doktor riskli bı şey olsa vajinal bakardı ben dün acilden ağrı hafif kasılma hissiyle gittiğim için ilk defa alttan da baktilar ben de dünden beri sürekli araştırıyorum olumsuz şeyleri görüp okudukça etkilendim sanırım normalde evhamlı biriyim bebek konusunda 2 katı evhamlı oldum resmen içimi rahatlatamiyorum bı turlu her şey Allah'tan alcak nefesi varsa her türlü oluyo zaten ama yine de engel olamıyorum evhamlarima 😔

Dün bütün gün evi topladım, dolap içi düzeni cart curt hiç oturmadım desem yalan olmaz. Bugün de oldukça hareketli geçti. Akşam eve geldiğimde iç çamaşırımda 2 damla kahverengi leke vardı. Çok canım sıkıldı. Birde vajinal enfeksiyonum var ne yaparsam yapayım geçmeyen. Acaba ondan mı oluyor diye de bi korktum. Bekleyeceğim takip edeceğim ama çok korkuyorum. Dua edin

Benim doktorum her kontrolde ölçüyor. Nprmal demişti ama kaç olduğu aklımda bile değil

Back