- 30 Ağustos 2012
- 1.646
- 1.226
Teşekkür ederim . Karar veremedim deBen ilk bebek törpüsü düşündüm ama sonra normal bizim tırnak makaslarinin miniklerinden aldım, e bebekte cok ucuz bir rakamdı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederim . Karar veremedim deBen ilk bebek törpüsü düşündüm ama sonra normal bizim tırnak makaslarinin miniklerinden aldım, e bebekte cok ucuz bir rakamdı
Kuzum çoklu cevap yazıyorum ya her defasında alıntılıyorum misal ama bende gebezekalılık başladı galiba alıntıyı eklemeyi unutuyorum yorumlamayı tek kişiye cevap vereceğimde kullandığım için onu pek kullanmıyorum nedenseCanim birine cevaben yazmak istersen yorumla ya tıklayıp yazıyorsun bilgin olsun :)
Ben normal süt kullanıyorum bitkisel süt kullanınca hayattan soğuyorum hemen hemen aynı şeyleri yapıyormuşuz wasa üzerine şekersiz fıstık ezmesi sürüyorum üzerine azıcık şekersiz çikolata rendeliyorum ya da muz dilimleri koyuyorum bi kaç tane ama bu ara saldım saatlik minik lokmalar atıştırınca çok şekerim yükselmiyor o yüzden arada bulursam bi kaç lokma hamur işi bile yiyorum Allah affetsin,yapmam lazım ama çok sıkıldım tatlıya aşırı düşkünüm çünkü canım karpuz istiyor aşeriyorum resmen haftalardır ama doğumdan sonraya kadar bekleyim diye diye sabrediyorumAra öğün az ceviz+1 yeşil elma üzeri yer fıstığı ezmesi (kakaolusu müthiş oluyor, zuber ve fıstık mıstık markaları tavsiye ederim ama biraz bal var içinde abartmadan tüketiyorum), ikinci ara öğünde bitkisel sütlü kahve yanına diyabet ülker 9 kat gofrete sardırdım bu ara 4-5 adet ondan yiyorum. Eskiden asla kahve içmiyor paketli ürün tüketmemeye çalışıyordum sadece çiğ kuruyemiş ve kivi fln yiyordum ara öğünde ama son bir haftadır ben de insanım bu da can yeter be diyerek en azından diyabet tatlılara sardırdım
çok şirin ya tipler
Canım ne demek sen de çok güzel bir insansın sana ufak bir destek bizimki, sen de iyi ki varsın aramızdasın daha güzel günler gelecek inşallah.
Sudan değil o şişme bence çünkü su üstten giriyor alttan çıkıyor bende aynı hızla Genel patlama halinde göbekler artık ondandır :) iyi gelmesine sevindim hafif bir enfeksiyonsa ilaçsız sadece suyla da atılıyor zaten. Of evet çok sıkıldım ben de ama hayırlısıyla artık az kaldı :)
allahım onlar ne ya deliricem minik vans ayakkabılar mı varmış, yerim ki.kızlar bu nasıl bir ayakkabı kafayı yicem bir an önce yürümesi gerekiyor
Geçen diyorumki eşime ya o heyecanla ambulansı arıyormuşum bide diyorumÇok az kaldı inşallah canım,
Panik yok doktorunu ararsib
Çok tatlişşkızlar bu nasıl bir ayakkabı kafayı yicem bir an önce yürümesi gerekiyor
Canım kaşık biberonla besliyorsun sanırım, ben de alırken trendyol yorumlarında okumuştum kaşık biberonla besleyince çok hava yuttu gaz yaptı bebeğimde diye acaba ondan mı gazlanıyordu aklıma geldi şimdi.Tamam canım yarın alacağım
Karın gelişimi 3 hafta olmaması lazim benim 2 haftaydi 3 güne bir kontrole gidiyordum canım
Canim biogaia bizi kurtardi. Nurse Harveys diyorsun sanirim ilk onu denedim ben bı ise yaramadi bizde. Ama diğeri mucize gibi bişey gece eti kesilmiş gibi sabaha kadar ağlayan bebeğim mışıl mışıl uyuyor sadece emmeye kalkıyor gazını kendi kendine çıkarıyor. Günde 1 kere 5 damla veriliyor bu damla probiyotikmis zaten gaz damlalarindan daha farklı
Evet şimdiden sepete ekledim dursun bir köşede diyeÇok tatlişş
Bende minik olanlardan aldım bakıp bakıp duruyorumEvet şimdiden sepete ekledim dursun bir köşede diye
Biberon emme şekli ile meme emme şekli farklı oluyormuş biri dilin alt tarafıyla biri üst tarafıyla mı öyle bir bilgi okumuştum bir hemşirenin hesabında. Bu da tabi meme reddi ihtimali oluşturabiliyormuş. Ben kızımda Chicco nun biberonunu kullanmıştım emzik şekli anne memesine benziyordu. Biz meme reddi yaşamadık. Biberon ilk 6 ay kullandım. Sonra zaten bir daha kullanmadık ek gıdaya geçince.Kizlar neden biberon önerilmiyor, o kadar biberon aldik. Bir de anti kolik biberonlar var sizce faydali mi philipsin şimdi gördüm.
Yok canım tek tarafta değil genel kasik bölgemde sancı oluyor, hani regl olmadan haberci ağrılar vardır ya. Bildiğin o. Pis pis sancı oluyor. Bugün girdik nstye 30 40 45 lerde sancı çıktı.Tek tarafta mı ağrı iki tarafta da oluyor mu? Benim şimdiye kadar bir kez böyle sanki bıçak sokuyorlar gibi bir ağrım oldu, iki büklüm kalmıştım. Gittik doktora, bağırsaklarında ya gaz ya dışkı sıkışmış dedi. Evde kuru kayısı yedim bir paket, gerçekten o kadar gazım varmış ki o gün hayatımda böyle bir şey yaşamadım. Ben de ilk böyle bağırsak ağrısı olmaz diyordum ama işte rahim sıkıştırırsa olabiliyor demek ki. Tek taraftaysa ağrı bağırsağı eleme derim.
Merhaba,Kızlar selam ,
Bebişleriniz için nasıl tırnak makasları aldınız ?
Evet kuzum o da önemli bizim bereler büyük geliyordu minik aldırdım eşime onu takıyorum çok dikkat etmek lazımÇok haklısın ve benden de bi öneri gelsin beresi büyük geliyorsa takmayın kafayı sağ sol yapıp buruna kadar iniyor o bere aklım çıkmıştı yaşamıştım da. Bizimki baya minyondu takım bereleri hep büyük geliyordu
Canım doğru şekilde verince aslında çok hava yutma olayı olmaz ebe bana çok güzel gösterdi hastanede nasıl vereceğimi ama elinin alışması lazım ben biberon verirsem memeyi almaz diye korktum açıkçası o yüzden ilk etapta kullanmak istemedim şimdi yeni yeni biberonla vermeye başladım, ebe memeyi güzel tutuyor korkma reddetmez dedi gözlemliyorum henüz memeyi istememe durumu olmadi ama hissedersem biberonu keseceğimCanım kaşık biberonla besliyorsun sanırım, ben de alırken trendyol yorumlarında okumuştum kaşık biberonla besleyince çok hava yuttu gaz yaptı bebeğimde diye acaba ondan mı gazlanıyordu aklıma geldi şimdi.
Sezeryan için de doğal doğum için de bazı avantaj dezavantajlar var ; sezeryande doğum öncesi “pek” sürpriz yok tarihin net sabah makyajını yapıp hastaneye gülerek girip sevdiklerine el sallayıp ameliyathaneye gidiyorsun bebeğin doğduğu ilk an kucağına alamıyorsun ama yanağını öpüp koklayabiliyorsun sonra o önden odaya gidiyor sen yarım saat/1 saat sonra kavuşuyorsun belli bir süre sonra anestezi etkisi geçince ağrıların başlıyor hem ağrıya hem bebeğe odaklanmak zor geliyor doğum sonrası stresi fazla.Dün kontrole gittim doktor 39-40 kdar bekleyelim dedi.Doğal doğum mu ya da sezeryan ameliyatı konusunda da bana bıraktı eğer dayanabileceksen normal doğum yap dedi.Ben o kadar acı çekiyorum ki uyuma uyanma,yürüme,hareket etme konularında yani şu an şu saniye gidip bebeği alasım var hemen kucağıma.Doğql doğum ne kadar zor olur bilemiyorum tabi ama şu an sancılanıp doğursam bile sesimi etmem diye düşünüyorum.Bazı arkadaşlar da yazmış çok zorlandıklarını o kdar kötü bir hal ki çok hak veriyorum bebeği hemen alma isteklerine en azından bitmiş olacak bu tarifsiz huzursuzluk,Allahım bize yardım etsin
Bi içeceği pipetle mi içmeyi tercih ederdin yoksa çay kaşığı ile mi ? O yüzden ilk etapta önerilmiyor meme reddi yaşamamak içinKizlar neden biberon önerilmiyor, o kadar biberon aldik. Bir de anti kolik biberonlar var sizce faydali mi philipsin şimdi gördüm.
Ben de şimdi araştırdım da bebekler memeyi emerken biraz efor sarfediyormus ama biberonda bir çaba harcamadıklari için memeyi reddetmeye başlıyorlarmışBiberon emme şekli ile meme emme şekli farklı oluyormuş biri dilin alt tarafıyla biri üst tarafıyla mı öyle bir bilgi okumuştum bir hemşirenin hesabında. Bu da tabi meme reddi ihtimali oluşturabiliyormuş. Ben kızımda Chicco nun biberonunu kullanmıştım emzik şekli anne memesine benziyordu. Biz meme reddi yaşamadık. Biberon ilk 6 ay kullandım. Sonra zaten bir daha kullanmadık ek gıdaya geçince.
Güzel bir örnekBi içeceği pipetle mi içmeyi tercih ederdin yoksa çay kaşığı ile mi ? O yüzden ilk etapta önerilmiyor meme reddi yaşamamak için
Çok teşekkür ederim çok güzel özetlemişsin,inşallah hepimiz sağlıkla huzurla alırız pamuklarımızı kucağımızaSezeryan için de doğal doğum için de bazı avantaj dezavantajlar var ; sezeryande doğum öncesi “pek” sürpriz yok tarihin net sabah makyajını yapıp hastaneye gülerek girip sevdiklerine el sallayıp ameliyathaneye gidiyorsun bebeğin doğduğu ilk an kucağına alamıyorsun ama yanağını öpüp koklayabiliyorsun sonra o önden odaya gidiyor sen yarım saat/1 saat sonra kavuşuyorsun belli bir süre sonra anestezi etkisi geçince ağrıların başlıyor hem ağrıya hem bebeğe odaklanmak zor geliyor doğum sonrası stresi fazla.
Doğal doğumda doğum öncesi tam bilinmezlik ne zaman nasıl başlayacağını bilemiyorsun hastaneye çoğunlukla şaftın kaymış şekilde giriyorsun ağrın sancın hep doğum öncesinde ama sonunda bi kavuşmanın olduğunu bildiğinden acı eşiğini yükseltebiliyorsun(tabi sezeryane de dönebilir nasip kısmet işi) Doğuma giriyorsun o kısım zaten çok hızlı geçiyor bebek çıktığı an ikiniz birden doğuyorsunuz sonra daha doğum masasındayken kucağına veriyorlar ilk emzirmeyi yapabiliyorsun az sonra plesanta/dikiş vs 5/10 dk aralıklarla odaya çıkıyorsunuz dikiş varsa biraz ağrı olabiliyor ama geziyorsun duş alıyorsun bebeğini rahatça kendin kucağına alabiliyorsun odaklanmanın çoğu bebeğe oluyor ağrı sızıyı öncesinde çektiğin için.
Tabi bu benim yazdığım senaryolar naçizane genel şeyler ama az çok yaşananlar bunlar.Sen hangi hikayede iyi hissedeceğine karar ver gerisi Allah’la bebek arasında zaten.En iyi doğum anneyle bebeğin sağlıkla kavuştuğu doğumdur geri kalanı ayrıntıdır.Sağlıkla mutlulukla huzurla minnoşlarımıza kavuşalım inşallah