2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Hayırlı uğurlu olsun 🙏❤️ Yenidoğanlar mutlaka 1 ya da 2 saatte bi uyandırılıp emzirilmeli yoksa sarılık riski artıyor.uyanması zor oluyorsa ben topuklarından gıdıklıyordum minik minik kaşıyordum uyanıyor tabi ama memede geri uyuyorlar hem de güçsüz oldukları için çeneleri çabuk yoruluyor genelde,o zamanda çenesini gıdıklıyordum.sütünüz henüz inmediyse doktorlar mama takviyesini öneriyor,sorup ilerlemek daha doğru olur.çişli bez sayısından da doyup doymadığını anlayabilirsiniz bu arada.
Canim birine cevaben yazmak istersen yorumla ya tıklayıp yazıyorsun bilgin olsun :)

39 dan sonra deli gibi normal doğum isterken yüzüne sezaryan gerçeği çarpmaya başlıyor hele de kanala yönlenme en ufak sancı vs olmayınca … insan sinir küpü gibi dolaşıyor haliyle
Henuz dogum sekli icin vaktiniz var ki ... Benim de olmadi olmadi sonra birden basladi 40+1 ve 3 saat 25 dk da kolayca sagliklica olmustu. Bilemeyiz ki metin nasil olacagini. Ote taraftan bu zamana kadar gelmissiniz masallah nasil dogarsa dogsun ikiniz de saglikla kavusun o onemli😌💐 benim ilki normal ama bunun nasil olacagini bilemiyorum. Bizim niyet belli ancak saglikla dogsun oglum dogum sekli inanin umrumda degil. Belki bebek kucuk baslicak sezeryana donecek benimki... Ama ne yapalim nasip her sey... 🙂

Günaydın hanımlar 🌸
Benim bebişim 3 gün önce dünyaya geldi şükürler olsun.
Ama emzirme konusunda büyük sıkıntı yaşıyorum. Acaba bilgisi ya da tecrübesi olanlar fikir verebilir mi?

Birkaç saat önce doğru düzgün uyumadı, yaklaşık 40 dk emzirmeme rağmen uyumuyordu ben de mecburen formul mama hazırlayıp biberonla içirdim. Hepsini içti, uyudu. Bunun üzerinden 3 saati geçti, şimdi yine emzirmeye çalışıyorum ama emmiyor, uyuyor. Uyandırıyorum 2 dk emip yine uyuyor.

Bu durumu sürekli yaşıyoruz.
Biberondan süt akışı daha hızlı olduğu için işlerine geliyor sanırım. Memede yoruluyorlar, bana doktor uyuyunca ayağının altını gıdıklama hareketi yap demişti, ya da çenesini uyar inşallah düzelir canım
Daha önce nişan durumu yaşamadığım için insan endişeleniyor. Ama mesajın içimi rahatlattı 🙏🙏🙏
Hissedersin canım emin ol, öyle bir şey olsa. Anlamayacak gibi değil
Tesekkur ederim 🙏 2 haftadir yatiyorum. Hic odemim yoktu ama suan :KK43: insallah sali olsun artik kalkarim. Bu sekilde yasamak cok zor gercekten... Aktif biriyim ben ... Yatmak cidden iskence gibi geliyor ama kuveze girmesin diye sabrediyorum. Bi seyler okuyup yazarak gecirdim... Hayirlisi insallah hepimiz icin ...
İnşallah az kalmış kuzum, az daha sabret
39 dan sonra deli gibi normal doğum isterken yüzüne sezaryan gerçeği çarpmaya başlıyor hele de kanala yönlenme en ufak sancı vs olmayınca … insan sinir küpü gibi dolaşıyor haliyle
Her şey bir anda oluyor canım, kanala doğum anında giren bebelerde var. Doktor hiç çatı ya da açılma için kontrol etti mi

Bugün kontrolüm vardı kızlar benim de . 36+1 her şey yolunda şükür . Kilo 3136 , boy 49,75 çıktı 50 cm diyebiliriz 🤭 başı biraz daha aşağı inmiş dedi doktor ama kanalda değil. Nst de güzel çıktı . Şu gelen yalan sancılar nst zamanı da gelseydi de bi görseydim nasıl gözüküyor 🤭🤭
Masallah ne guzel sonuclar. Darisi bana insallah 🤲🌾

Biberondan süt akışı daha hızlı olduğu için işlerine geliyor sanırım. Memede yoruluyorlar, bana doktor uyuyunca ayağının altını gıdıklama hareketi yap demişti, ya da çenesini uyar inşallah düzelir canım

Her şey bir anda oluyor canım, kanala doğum anında giren bebelerde var. Doktor hiç çatı ya da açılma için kontrol etti mi
Dimi insallah 🙏❤️ tesekkur ederim destek icin ...

Canım umarım anlarım 😊 benim dogumum sezeryan olacak, cuma gününe gün verdi doktorum. Su veya nişan gelirse hemen gel dedi o yüzden sanırım biraz paniklik hali var. Normal doğum malesef riskli benim 😮‍💨
Benm de planlı sezaryen cuma günü, ben de gününden önce doğum başlarsa diye endişeleniyorum. İlkinde once su gelip sancılar baslayip sonra nişan gelmişti. Su gelmeye başladığında saatte 2-3 ped değiştiriyorsun anlamama imkanın yok canım. Nişan da sümüksü pıhtıli yogun bir akinti oluyor, benim kırmızıydi ama açık pembe ya da kahverengi olan arkadaşlar da olmuş. Hayirlisi inşallah bebisler gününü bekler 💕

39+3 ten selamlar :) asssla doğuracak gibi değilim sanki sonsuza kadar böyle devam edecek. Bir de sinirimi stresimi eşimden çıkarıyorum ki küstük yalnız kaldım koca evde
Keşke bende yanlız kalsam 😂 bizde herşey ters işliyor eşim hamile gibi bir agresif bu ara ben sürekli alttan alan yordu valla 🤣

Benm de planlı sezaryen cuma günü, ben de gününden önce doğum başlarsa diye endişeleniyorum. İlkinde once su gelip sancılar baslayip sonra nişan gelmişti. Su gelmeye başladığında saatte 2-3 ped değiştiriyorsun anlamama imkanın yok canım. Nişan da sümüksü pıhtıli yogun bir akinti oluyor, benim kırmızıydi ama açık pembe ya da kahverengi olan arkadaşlar da olmuş. Hayirlisi inşallah bebisler gününü bekler 💕
Su gelirse depend kullanirim diye bir tane hastane cantasini disinda biraktim. Kullanisli olmaz mi? Benim ilkinde su gelmedi. Doktor patlatmisti, o yuzden bilmiyorum...

Ilk oğlum 39+5te geldi , bir gün öncesinde hiçbir sancı belirti vs bisey yoktu, umudunu kaybetme canım hareketli ol, arkadaşlar da bazı hareketler tavsiye etmişti. İnsan gelmedikçe endiseleniyor cok iyi anlıyorum, sakin ol hersey yolunda diye kendine telkinde bulun

Henuz dogum sekli icin vaktiniz var ki ... Benim de olmadi olmadi sonra birden basladi 40+1 ve 3 saat 25 dk da kolayca sagliklica olmustu. Bilemeyiz ki metin nasil olacagini. Ote taraftan bu zamana kadar gelmissiniz masallah nasil dogarsa dogsun ikiniz de saglikla kavusun o onemli😌💐 benim ilki normal ama bunun nasil olacagini bilemiyorum. Bizim niyet belli ancak saglikla dogsun oglum dogum sekli inanin umrumda degil. Belki bebek kucuk baslicak sezeryana donecek benimki... Ama ne yapalim nasip her sey... 🙂
Böyle şeyler okudukça umutlanıyorum :)) bir de bu süt sağma makinesinin doğum için uyarıcı etkisi varmış 15 dakika taksam mı diye düşünüyorum. Göğüslerimden şeffaf yapışkan bir şeyler de akıyor sürekli.

Hiç çatı veya açılma muayenesi yapmadı merak ediyorum aslında ama yapmam diye tutturdu
Keşke bende yanlız kalsam 😂 bizde herşey ters işliyor eşim hamile gibi bir agresif bu ara ben sürekli alttan alan yordu valla 🤣
Baba olacak olma sorumluluğu yavaş yavaş yükleniyor desene 😀

Su gelirse depend kullanirim diye bir tane hastane cantasini disinda biraktim. Kullanisli olmaz mi? Benim ilkinde su gelmedi. Doktor patlatmisti, o yuzden bilmiyorum...
Olabilir canim, ben de hastaneye giderken öyle yapmıştım galiba. Su gelmeye başladığında cok zaman kaybetmeden hastaneye gitmek lazım zaten, bir de bebek hareketlerini takip etmek lazım, benim azalmisti bunun üzerine doktor hemen gel demisti

Böyle şeyler okudukça umutlanıyorum :)) bir de bu süt sağma makinesinin doğum için uyarıcı etkisi varmış 15 dakika taksam mı diye düşünüyorum. Göğüslerimden şeffaf yapışkan bir şeyler de akıyor sürekli.

Hiç çatı veya açılma muayenesi yapmadı merak ediyorum aslında ama yapmam diye tutturdu

Baba olacak olma sorumluluğu yavaş yavaş yükleniyor desene 😀
Memeyi uyarmak zararli diye biliyorum. Bir de sari sut var ya kollezyum onu heba etmis olursunuz. Bence yapmayin nacizane tavsiyem ... Hem herkes sut gelsin diye ugrasiyor ne guzel sizinki simdiden inmis masallah 😌🍀
Bunun yerine yuruyus, plates topu, comelme, yer silme, bol bol hurma, iliski, ahududu yapragi cayi ve esneme hareketkeri tavsiyem. Hurma cok eykiliymis. Ben cok severim her gun 3 4 tane yedim hep, doktorum simdi yasakladi ... Bilissel olarak da kanitlanmis...

Olabilir canim, ben de hastaneye giderken öyle yapmıştım galiba. Su gelmeye başladığında cok zaman kaybetmeden hastaneye gitmek lazım zaten, bir de bebek hareketlerini takip etmek lazım, benim azalmisti bunun üzerine doktor hemen gel demisti
Tesekkur ederim canim 🙏 oyle yapayim insallah

Memeyi uyarmak zararli diye biliyorum. Bir de sari sut var ya kollezyum onu heba etmis olursunuz. Bence yapmayin nacizane tavsiyem ... Hem herkes sut gelsin diye ugrasiyor ne guzel sizinki simdiden inmis masallah 😌🍀
Bunun yerine yuruyus, plates topu, comelme, yer silme, bol bol hurma, iliski, ahududu yapragi cayi ve esneme hareketkeri tavsiyem. Hurma cok eykiliymis. Ben cok severim her gun 3 4 tane yedim hep, doktorum simdi yasakladi ... Bilissel olarak da kanitlanmis...
Süt değil de hormonlardan kaynaklı bir sıvı. Hiç denediniz mi sıkmayı hemen hemen herkesin geliyordur göğüslerinden o su

Süt değil de hormonlardan kaynaklı bir sıvı. Hiç denediniz mi sıkmayı hemen hemen herkesin geliyordur göğüslerinden o su
Benim ilkinde geliyordu, o sekilde basliyor sonra sariya donuyor 😌 simdi henuz gelmedi, sutum olmicak mi ki falan dusundum bende... Ankicaginiz o da faydali olan kollezyum...

Dün kontrole gittim doktor 39-40 kdar bekleyelim dedi.Doğal doğum mu ya da sezeryan ameliyatı konusunda da bana bıraktı eğer dayanabileceksen normal doğum yap dedi.Ben o kadar acı çekiyorum ki uyuma uyanma,yürüme,hareket etme konularında yani şu an şu saniye gidip bebeği alasım var hemen kucağıma.Doğql doğum ne kadar zor olur bilemiyorum tabi ama şu an sancılanıp doğursam bile sesimi etmem diye düşünüyorum.Bazı arkadaşlar da yazmış çok zorlandıklarını o kdar kötü bir hal ki çok hak veriyorum bebeği hemen alma isteklerine 😕en azından bitmiş olacak bu tarifsiz huzursuzluk,Allahım bize yardım etsin 🥺🤲

Hanımlar merhaba. Doğumdan önce süt benzeri bir sıvı geliyor ya o gelmezse bebek doğunca süt az mı oluyor ? Benden hiç öyle bir şey gelmedi. İlk bebek , kafamda deli sorular. 🫢
Hayir canim oyle bir sey yok... Kaygidan her seyi dusunuyoruz. Ben de gelmeyince oyle dusundum sonra sacmalama dedim kendime. Insallah sutumuz gelir, sancilarla dogumla hop iner... Sadece bence onemli bir faktor 37+0 sonrasi dogmasi. Cenesi ve kaslari gucsuz olunca bebek cekemiyor. Gelisimine bakinca da 37 den sonra gucleniyor yaziyor. Bence bu faktor etkili.

Hayir canim oyle bir sey yok... Kaygidan her seyi dusunuyoruz. Ben de gelmeyince oyle dusundum sonra sacmalama dedim kendime. Insallah sutumuz gelir, sancilarla dogumla hop iner... Sadece bence onemli bir faktor 37+0 sonrasi dogmasi. Cenesi ve kaslari gucsuz olunca bebek cekemiyor. Gelisimine bakinca da 37 den sonra gucleniyor yaziyor. Bence bu faktor etkili.
İnşallah bol bol sütümüz olur yavrucuklara şifa olur 🥰

Dün kontrole gittim doktor 39-40 kdar bekleyelim dedi.Doğal doğum mu ya da sezeryan ameliyatı konusunda da bana bıraktı eğer dayanabileceksen normal doğum yap dedi.Ben o kadar acı çekiyorum ki uyuma uyanma,yürüme,hareket etme konularında yani şu an şu saniye gidip bebeği alasım var hemen kucağıma.Doğql doğum ne kadar zor olur bilemiyorum tabi ama şu an sancılanıp doğursam bile sesimi etmem diye düşünüyorum.Bazı arkadaşlar da yazmış çok zorlandıklarını o kdar kötü bir hal ki çok hak veriyorum bebeği hemen alma isteklerine 😕en azından bitmiş olacak bu tarifsiz huzursuzluk,Allahım bize yardım etsin 🥺🤲
Bence her kadin tibbi bir engel olmadikca yapar. Sonucta bu dogal bir surec. Sadece o ani iyi yoneten bir doktor ya da ebe olmali. Sadece onlarin desiklerine odaklanin. Diyafram nefesini ogrenin mutlaka ... Dogru ikinma metodlari ile ilgi videolara bakin, sonra dogumda size ne deniliyorsa onu yapin. Bagirmak sadece isi zorlastiriyor. Gucunuzu tuketiyor. Bagirmadan nefesle klavuz olan kisiyi dinleyerek zor da olsa yapilmicak bir sey degil. Dogumdan sonraki his tarifsiz. Bebek cikarken olan his tarifsiz ... Cok guzel bir an ... Sonrasinda kus gibi rahatliyorsunuz. Agri sanci sifir... Hayatiniza mis gibi devam... 🤲🙂

X