2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Slm kızlar. Perşembe çıktım hastaneden. Nispeten evde daha iyiyim. 36+2 olduk. Pazartesi tekrar hastaneye kontrole gidicem. Dün ağdaya gideyim dedim kuaför ağda yapmadı doğumu tetikler dedi. Ben şimdi nasıl temizlik yapıcam hiç bilmiyorum siz nasıl hallettiniz ???
Çok şükür canım tabi evde daha rahatsındır kafa olarak. Ben de yarın kendim yapicam salı günü olacak benim yüksek ihtimal doğum. Ben jilet ile beceremedim açıkçası kendim görebildiğim kadar ağda yaparım dedim geçen ayda öyle yapmıştım Bakalım tecrubelilerden cevap bekleyim ben de 😀

Sezeryan için de doğal doğum için de bazı avantaj dezavantajlar var ; sezeryande doğum öncesi “pek” sürpriz yok tarihin net sabah makyajını yapıp hastaneye gülerek girip sevdiklerine el sallayıp ameliyathaneye gidiyorsun bebeğin doğduğu ilk an kucağına alamıyorsun ama yanağını öpüp koklayabiliyorsun sonra o önden odaya gidiyor sen yarım saat/1 saat sonra kavuşuyorsun belli bir süre sonra anestezi etkisi geçince ağrıların başlıyor hem ağrıya hem bebeğe odaklanmak zor geliyor doğum sonrası stresi fazla.
Doğal doğumda doğum öncesi tam bilinmezlik ne zaman nasıl başlayacağını bilemiyorsun hastaneye çoğunlukla şaftın kaymış şekilde giriyorsun ağrın sancın hep doğum öncesinde ama sonunda bi kavuşmanın olduğunu bildiğinden acı eşiğini yükseltebiliyorsun(tabi sezeryane de dönebilir nasip kısmet işi) Doğuma giriyorsun o kısım zaten çok hızlı geçiyor bebek çıktığı an ikiniz birden doğuyorsunuz sonra daha doğum masasındayken kucağına veriyorlar ilk emzirmeyi yapabiliyorsun az sonra plesanta/dikiş vs 5/10 dk aralıklarla odaya çıkıyorsunuz dikiş varsa biraz ağrı olabiliyor ama geziyorsun duş alıyorsun bebeğini rahatça kendin kucağına alabiliyorsun odaklanmanın çoğu bebeğe oluyor ağrı sızıyı öncesinde çektiğin için.
Tabi bu benim yazdığım senaryolar naçizane genel şeyler ama az çok yaşananlar bunlar.Sen hangi hikayede iyi hissedeceğine karar ver gerisi Allah’la bebek arasında zaten.En iyi doğum anneyle bebeğin sağlıkla kavuştuğu doğumdur geri kalanı ayrıntıdır.Sağlıkla mutlulukla huzurla minnoşlarımıza kavuşalım inşallah 🙏 🙏🙏
Ne güzel anlatmışsın çok teşekkürler☺️ Aynılarını bende kafamda düşünüp duruyorum normalin bilinmezliği sezeryanin sonrasındaki ağrı sızısı kafa yoruyor. Şu an beklemedeyiz bakalım hayırlısı neyse o olsun🙏🏻😇

Slm kızlar. Perşembe çıktım hastaneden. Nispeten evde daha iyiyim. 36+2 olduk. Pazartesi tekrar hastaneye kontrole gidicem. Dün ağdaya gideyim dedim kuaför ağda yapmadı doğumu tetikler dedi. Ben şimdi nasıl temizlik yapıcam hiç bilmiyorum siz nasıl hallettiniz ???
Duş alırken jiletle ..

Benim Doktora 35+0 olunca rahatladi. 36+0 olursa daha iyi. Kuveze girmez artik dedi. Tabii 37 olsa super ama benim inancim yok, benimki beklemez bence
Bende aynı diyordum ama ha bir gün ha bir gün daha bekliyoruz :))) kilosu falan güzel doğsa da kuvözlük olmayacak ama ben yine de gününde doğsun istiyorum. İçimden bi ses geldim geldim gelemedim olup sezaryen olacaksın diyor ama bakalım 🤣 yazarım size 40 haftalık oldum diye 🤣🤣🤣

Ben kuaföre gidiyorum hala da doğurmadım başka kuaföre git canım

3 kuaföre gittim 3 üde yapamayız suyunuz gelir dedi. Sakın evde de yapayım demeyin diye tembihledi.
Alla alla çok ilginç ilk defa duydum bana hiç öyle bir şey diyen olmadı buradaki kuaförler hep yapıyor jiletle al bari o zaman bende hayatımda hiç jilet kullanmadım kuaförler almasa kalırdım öyle heralde

Kızlaarr bebeğinin hareketlerinde yavaşlama hisseden var mı? Hareket var ama çok minik minik hissediyorum. normalde çok hareketli. Kıpır kıpır hissediyorum her zaman. Bugün hareketler ağır çekim gibi. Haftaya göre normal mi acaba?

Ben 36 da ağda yaptırdım kendini kasiyorsan eğer agda da doğumu tetikliyotmus doktor da söylemişti ama rahatsan yaptırabilirsin yada birinden yardim almaniz gerekecek jilet icin

3 kuaföre gittim 3 üde yapamayız suyunuz gelir dedi. Sakın evde de yapayım demeyin diye tembihledi.
Benim epilatörümün jilet başlığı var ben onla hallediyorum canım. Lazer yaptırmıştım zaten o yüzden tek tük var ama olsun onla hallediyorum. İlk gebeliğimde de ağda yapmıştım hep hiç de bişey olmamıştı ama bu gebeliğimde karnım daha büyük yetişemiyorum 🤣😅

Merhaba hanımlar.pazartesi sabah sezeryan olcam yazmıştım.kan sulandirici yarın kesmem lazim ama ben bugün de yapmayı unuttum. İki gün yapmamis olcam acaba sorun olur mu? Doktora da ulaşamadım.simdi yapsammi bilemedim.

Kızlaarr bebeğinin hareketlerinde yavaşlama hisseden var mı? Hareket var ama çok minik minik hissediyorum. normalde çok hareketli. Kıpır kıpır hissediyorum her zaman. Bugün hareketler ağır çekim gibi. Haftaya göre normal mi acaba?
Benimde aynı. Son bir haftadır nazlı nazlı hareket ediyor. Normalde çok hareketli bi bebekti. Son kontrolümde doktorum günde 10 hareket sayman yeterli dedi. Benek büyüdükçe hareket alanı daraldığı için yavaşlar dedi. Sende öyle yap canım saymaya çalış hareketlerini. Çok kafana takılırsa da tatlı ye ve uzan bekle bakalım tepki gösterecek mi diye.

Görebiliyor musunuz ki ? Ben göremiyorum asla.
Ben de gormeden yapıyorum ama ben yarisini agda yarisini jilet yapıyorum artik çünkü o kadar cok kuaför aradim ki hicbirine guvenemedim herkes agdaci olmuş halbuki onun bile meslek sertifikası var yani yanlış alan biri yuzunden ben kac defa yandım ve kıl donmesi oldum. O yüzden hep kendim ağdamı yapiyordum taaki göbek çıkana kadar 😓

Ben doktoruma sormuştum ağda bu aylarda sorun olurmu diye yoo olmaz dedi 33 falandı sanırım gittim yaptırdım ağda,muhtemelen kendini kasmaktan bahsetmiştir ağdacı.zaten 36+2 sin,öyle bişey olsa da sorun olmaz bence ✌️

Bende aynı diyordum ama ha bir gün ha bir gün daha bekliyoruz :))) kilosu falan güzel doğsa da kuvözlük olmayacak ama ben yine de gününde doğsun istiyorum. İçimden bi ses geldim geldim gelemedim olup sezaryen olacaksın diyor ama bakalım 🤣 yazarım size 40 haftalık oldum diye 🤣🤣🤣
Benim bugun gobegim 6 aylikken olan haline dondu. Muhtemelen kanalda. Tuvalete tasincam bu gidisle... Insallah bugun dogmaz, resmen genital bolgemde hareket ediyor. Ust tarafim bosaldi...

X