• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    31
Ah o korkunu yüreğimde hissettim… gelmiş geçmiş olsun. 🌸
Hem de ne korku 🥺 Çok teşekkür ederim 🙏🏻

Çok geçmiş olsun bende 12 haftaligim ve benimde kahverengi lekenmem oldu 8.haftada da olmuştu , cok endise verici ama normal bi durumda galiba inşallah sağlıkla alalım kucaklarımiza
Sanırım normal evet, ama ben bendeki kanamanın yine de hâlâ normal olduğunu kabullenemiyorum. Neden bilmiyorum, çok fazla miktarda olduğundan sanırım 🥺 İnşallah hepimize nasip olsun sağlıkla kucağımıza alabilmek 🙏🏻

Allah yardımcın olsun canım. Üzülme. İnşallah sıkıntısı atlatacaksın. Ben cuma günü doktordaydım hiçbir şey yoktu kanama alanı vs. Bebek kalp atışını duyduk, hareketlerini gördüm. Sonra akşam yatmadan tuvalete gittim günlük petim koyu kahve çamur ama kan da var akıntı gelmiş 🥹 o kadar alışmışım ki doktora gitmedim. Şu an 13+1 im. Cuma ikili tarama yaptıracağım. Ordan doktoruma gideceğim bakalım. Nasıl olacak.. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. İnsan kendinden çok daha doğmadan daha onu içinde hissetmeden korumaya çalışıyor. Çok mucizevi bir şey..
Ben de çarşamba gitmiştim kontrole, her şey yolundaydı. Kanama alanı vs hiçbir şey yoktu. Ama olacağı varmış oldu pazar günü. Gerçekten bu tedirginliğimize, bu içgüdülerimize ben de inanamıyorum. 🥹 ikili test için de umarım her şey yolunda gider, umarım sağlıklı sonuçlar seninle olur 🙏🏻

Kızlar bugün tam 13+0 olduk. Sürecin en başından bu yana herhangi bir belirti yaşamıyorum, ne mide bulantısı ne kasık ağrısı ne başka bi şey. Kanama alanı vs de yoktu. Lekelenme, kanama vs hiçbir şey yaşamadım. Sözün özü bu haftaya kadar çok şükür ki ağrısız ve problemsiz geldik 🙏🏻

Pazar günü gün ortası gibiydi, bir anda bardaktan boşalırcasına yoğun bi kanama gelmesin mi, ben şok, neye uğradığımı şaşırdım. Hem de kırmızı renkli. Kan sulandırıcı da kullanmış olduğumdan muhtemelen, öyle böyle bi akış değil, afedersiniz bacaklarımdan aşağı kan akıyor. Elim ayağım tutmaz oldu korkudan. Tek tesellim pıhtılı değil, ağrı sancı eşlik etmiyor. Ped taktım, hızlıca acilin yolunu tuttuk ama ağlaya ağlaya gidiyorum. Giderken doktoruma da yazdım hemen.

Neyse gittik, ultrasondan bakacaklar ama ben korkudan tir tir titriyorum. Ve kalp atışını duyduk, etrafında herhangi bi şey görünmüyor, kesenin yeri gayet olması gerektiği yerde falan. Anlayamadık böyle bi kanama nerden çıktı.

Bugün sabah da kendi doktoruma gittim. Kanama yoğunluğu azaldı ama lekelenme olarak hâlâ devam ediyor ara sıra. Doktorum da baktı ultrasondan, çok şükür ki şu an bebek sağlıklı görünüyor. Ama çok büyük olmamakla birlikte 1 cm’lik bi kanama alanı oluşmuş. Progestan fitil ve iğneye başladık. Süreçte şu an için dinleniyorum ama kafam allak bullak oldu, dünden beri korku sardı beni.

İlk 12 haftayı sorunsuz atlattık diye sevinirken 13. Hafta birdenbire böyle bir şey yaşadık, hem de hiç belirti yokken.

Dua edin lütfen bana, hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza 🙏🏻
İlk gebeliğimde yaşadım sizin anlattığınız gibi. Uyku hali dışında hiç belirtim yoktu neredeyse çok azdı. 11 haftadan sonra kırmızı aktif kanamam başladı birden. Hematom alanı ilk görülmedi sonradan belirginleşti. Uzunca bir süre de ara ara devam etti kanamam. Bol istirahat ettim progesteron kullandım baya. Çok şükür sağlıkla doğdu evladım. İnşallah sizin de sorunsuzca geçecektir bu süreç, bol dinlenmeye çalışın. Azıcık iyiyim diyip biraz ayaklandığımda yine kanamam oluyordu benim, imkanınız varsa yormayın hiç kendinizi

Selam kızlar dün yoğun bir günün ardından yine lekelenmem başladı ve hala devam ediyor. Artık pazartesi klasiğim oldu lekelenme.
Dün fetal dna verdim, öncesinde de dr ense kalınlığı ölçeyim diye baktı her şey yolunda dedi. Pat öğleden sonra yine lekelenme başladı. Allah sağlık versin inşallah hepimize çok da takıntılı bir insan değilimdir hatta rahatımdır ama bu lavaboya gitme korkusu artık gebeliklerimin vazgeçilmezi oldu herhalde

Kızlar bugün tam 13+0 olduk. Sürecin en başından bu yana herhangi bir belirti yaşamıyorum, ne mide bulantısı ne kasık ağrısı ne başka bi şey. Kanama alanı vs de yoktu. Lekelenme, kanama vs hiçbir şey yaşamadım. Sözün özü bu haftaya kadar çok şükür ki ağrısız ve problemsiz geldik 🙏🏻

Pazar günü gün ortası gibiydi, bir anda bardaktan boşalırcasına yoğun bi kanama gelmesin mi, ben şok, neye uğradığımı şaşırdım. Hem de kırmızı renkli. Kan sulandırıcı da kullanmış olduğumdan muhtemelen, öyle böyle bi akış değil, afedersiniz bacaklarımdan aşağı kan akıyor. Elim ayağım tutmaz oldu korkudan. Tek tesellim pıhtılı değil, ağrı sancı eşlik etmiyor. Ped taktım, hızlıca acilin yolunu tuttuk ama ağlaya ağlaya gidiyorum. Giderken doktoruma da yazdım hemen.

Neyse gittik, ultrasondan bakacaklar ama ben korkudan tir tir titriyorum. Ve kalp atışını duyduk, etrafında herhangi bi şey görünmüyor, kesenin yeri gayet olması gerektiği yerde falan. Anlayamadık böyle bi kanama nerden çıktı.

Bugün sabah da kendi doktoruma gittim. Kanama yoğunluğu azaldı ama lekelenme olarak hâlâ devam ediyor ara sıra. Doktorum da baktı ultrasondan, çok şükür ki şu an bebek sağlıklı görünüyor. Ama çok büyük olmamakla birlikte 1 cm’lik bi kanama alanı oluşmuş. Progestan fitil ve iğneye başladık. Süreçte şu an için dinleniyorum ama kafam allak bullak oldu, dünden beri korku sardı beni.

İlk 12 haftayı sorunsuz atlattık diye sevinirken 13. Hafta birdenbire böyle bir şey yaşadık, hem de hiç belirti yokken.

Geçmiş gitmiş olsun, çok haklısınız endişe etmekte. Kontrol randevusu verdi mi doktorunuz, tekrar ne zaman gideceksiniz? Şimdi progestan fitil ve iğne kanamayı durdurur, kanama alanından geriye hiçbi şey kalmaz inşallah.

Selam kızlar dün yoğun bir günün ardından yine lekelenmem başladı ve hala devam ediyor. Artık pazartesi klasiğim oldu lekelenme.
Dün fetal dna verdim, öncesinde de dr ense kalınlığı ölçeyim diye baktı her şey yolunda dedi. Pat öğleden sonra yine lekelenme başladı. Allah sağlık versin inşallah hepimize çok da takıntılı bir insan değilimdir hatta rahatımdır ama bu lavaboya gitme korkusu artık gebeliklerimin vazgeçilmezi oldu herhalde
bu dönemde ne var ise sürekli herkeste kanama ve lekelenme var gerçekten çok enteresan. ben de 5. haftadan beri yaşıyorum bir ara bebeği kaybetmek üzereydik progestanla geri döndük o yoldan şükürler olsun. şuan hala progestan devam ediyorum lekelenmem yok ama bıraksam başlayacak diye ödüm kopuyor. Manyak oldum günde 20 kere tuvalete gidip kanamam var mı diye kontrol etmekten. sağlıkla atlatırız inşallah bu süreci her birimiz, ama bu kadar kişinin bu sorunu yaşıyor olması çok enteresan geliyor bana

bu dönemde ne var ise sürekli herkeste kanama ve lekelenme var gerçekten çok enteresan. ben de 5. haftadan beri yaşıyorum bir ara bebeği kaybetmek üzereydik progestanla geri döndük o yoldan şükürler olsun. şuan hala progestan devam ediyorum lekelenmem yok ama bıraksam başlayacak diye ödüm kopuyor. Manyak oldum günde 20 kere tuvalete gidip kanamam var mı diye kontrol etmekten. sağlıkla atlatırız inşallah bu süreci her birimiz, ama bu kadar kişinin bu sorunu yaşıyor olması çok enteresan geliyor bana
Benimde aynı şekilde 5. Haftada başladı ve 8 haftada bitti kanamam. Kanama lekelenme bazen çok bazen az tuvalete gitmekten kan görmekten artık psikolojim altüst olmuştu. Çok şükür geçti gitti bol bol istirahat ettim. Allah hepimizin yardımcısı olsun eski gebelikler gibi değil artık bu dönem gebelikleri .
Bu kadar herkesten lekelenme duymak banada hiç normal gelmiyor. Yediğimiz içtiğimizden mi yani nedir bu anlam veremedim bende.

Bu kanamayi arkadasim da gecirdi. Hatta cocuk dustu diye gitti hastaneye bildiginiz pelte pelte oldu. Ama.bebek oradaydi ;) progestan ve yatmakla gecti. Kizi 6 yasinda. Ama.cidden bu kanama olayi ne kadar fazla var degil mi? Biz sans eseri dogmusuz o zaman. Eskiden ultrason vs progestan sanmiyorum . (86 kusagiyim ben ama :))

Ben de öyle 7. Haftadan beri progesteron kullanıyorum bu gidişle bırakamayacağım da herhalde. Bu kadar şok kişide olması enteresan gerçekten

Benimde aynı şekilde 5. Haftada başladı ve 8 haftada bitti kanamam. Kanama lekelenme bazen çok bazen az tuvalete gitmekten kan görmekten artık psikolojim altüst olmuştu. Çok şükür geçti gitti bol bol istirahat ettim. Allah hepimizin yardımcısı olsun eski gebelikler gibi değil artık bu dönem gebelikleri .
Bu kadar herkesten lekelenme duymak banada hiç normal gelmiyor. Yediğimiz içtiğimizden mi yani nedir bu anlam veremedim bende.
benim kızım 4 yaşında, 2020 yılında hamileydim o zaman da buradan bir sürü anne ile konuştuk. o grupta 9 ay boyunca hiç böyle şeyler duyduğumu hatırlamıyorum ben...

benim kızım 4 yaşında, 2020 yılında hamileydim o zaman da buradan bir sürü anne ile konuştuk. o grupta 9 ay boyunca hiç böyle şeyler duyduğumu hatırlamıyorum ben...
Çok enteresan gerçekten. Bide yorgunluk vitaminsizlik, yani o kadar şey varken yediğimiz hiç bir besin değeri vücuda yeterli değil. Birşeylerin doğalını bulcaz diyede kazık yiyoruz. Çok değişik bir zaman dilimindeyiz.
Çok afedersiniz duş alıyordum ya midem kalktı bir koku hamilelikten falandır dedim kovaya bir baktım bembeyaz su klordan koku geliyormuş neye uğradığımı şaşırdım. Herşeyimiz zehir gibi

Geçmiş gitmiş olsun, çok haklısınız endişe etmekte. Kontrol randevusu verdi mi doktorunuz, tekrar ne zaman gideceksiniz? Şimdi progestan fitil ve iğne kanamayı durdurur, kanama alanından geriye hiçbi şey kalmaz inşallah.
Çok teşekkür ederim, geçer inşallah 🙏🏻
Progestan fitil halihazırda kullanıyordum zaten. Ek olarak 3 günde 1 olacak şekilde iğne eklemiş olduk. Önümüzdeki hafta çarşamba ya da perşembe tekrar gidicem kontrol için.

Kanaması olan arkadaşlarım cok geçmiş olsun bol bol dinlenin ilaçları düzenli alın bol su için çabucak geçer inşallah.
Benimde sıkıntılarım var 12+4 üz sırtım ağrıyor 3 gündür ve kalp çarpıntım var 🤦🏼‍♀️

Çok geçmiş olsun, bende 10+6. Haftamdayım bugün, 2 defa aynı sorunu yaşadım en son geçen hafta cuma günü oldu, küçük bir kanama alanı olduğunu ve bu kanama kanalı oluşturduğunu, kesem büyüdükçe bu kanama alanının kapanacağını söyledi doktorum. Üstelik ben progestan iğne ve fitil kullanıyordum, belli bir süre kanamanın devam edeceğini söyledi doktorum. Şu an lekelenmeye döndü, şu an türkiyedeyim ama normalde yurt dışında yaşıyorum, yurtdışındaki doktorum 2-3 peti tamamen dolduracak kadar kanaman olursa kork ve hemen gel demişti, o yüzden böyle şeyler olabiliyor, ben yatak istirahati yapıyorum 10 gündür, yapabiliyorsanız siz de öyle yapın, tuvalet dışında kalkmıyorum, 3 şubatta kontrolüm var, tekrar çok geçmiş olsun, umarım sağlıklı bir şekilde atlatıp sağlıkla da bebeklerimizi kucağımıza alırız.

Baslangicta benimde gebeligi ogrendigimde 3 hafta kadar lekelenmem ve kanamam oldu hatta pihti dustugunde cok korkmustum cok sukur suanda bir sıkıntimiz yok lekelenme yok tansiyon ve seker yuksekligi var sadece insallah ileride gebelik zehirlenmesi olmamasi icinde ilaclarimi kullaniyorum kan sulandirici tansiyon icin alfamet ve seker icin unsilün Rabbim saglikcakla evlatlarimizi
Kucagimiza almayi nasip etsin cok zor bir surec ama bebegimizi kucagimiza alinca unutucaz 🌸💗

Çok geçmiş olsun, bende 10+6. Haftamdayım bugün, 2 defa aynı sorunu yaşadım en son geçen hafta cuma günü oldu, küçük bir kanama alanı olduğunu ve bu kanama kanalı oluşturduğunu, kesem büyüdükçe bu kanama alanının kapanacağını söyledi doktorum. Üstelik ben progestan iğne ve fitil kullanıyordum, belli bir süre kanamanın devam edeceğini söyledi doktorum. Şu an lekelenmeye döndü, şu an türkiyedeyim ama normalde yurt dışında yaşıyorum, yurtdışındaki doktorum 2-3 peti tamamen dolduracak kadar kanaman olursa kork ve hemen gel demişti, o yüzden böyle şeyler olabiliyor, ben yatak istirahati yapıyorum 10 gündür, yapabiliyorsanız siz de öyle yapın, tuvalet dışında kalkmıyorum, 3 şubatta kontrolüm var, tekrar çok geçmiş olsun, umarım sağlıklı bir şekilde atlatıp sağlıkla da bebeklerimizi kucağımıza alırız.
Ben yapım gereği sürekli yatamıyorum, çok zorlanıyorum. Sürekli bi şeyler için kalkmış buluyorum kendimi. Ama biraz daha dikkat edicem.

Hepimiz benzer süreçten geçiyoruz canım arkadaşlarım, hiç problem yaşamayanın bile içindeki tereddütler kimbilir ne derecede. Zira ben 13. Haftaya kadar öyleydim, kanamayı yaşayana kadar başka problemimiz olmamıştı çok şükür, ama hep içimde bi korku bi endişe vardı.

Ama ben inanıyorum, hepimiz sağ salim alıcaz kucağımıza, ve birer birer doğumlarımıza, bebişlerimize şahit olucaz. Ağustos ayında hummalı bi soru cevap yağmuru olacak burda. Güzel günler göreceğiz. Cân-ı gönülden inanıyorum 🙏🏻🥹

Back