2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Valla bana şuan yaşadıklarımdan daha kolay geliyor doğum, doğumu orda 3-5 saat çekerim ama böyle hergun farklı bi yerim ağrıyor. Ayağım olmuş davul üstüne basamiyorum, çatı kemigim sanki birbirinden ayrılıyor oturup kalkamiyorum
İşte bu ben,aynı şeyi düşünüyorum.Herkesin mi böyle zor geçer bilemiyorum tabi ama ben perişan oldum bu hamilelik sürecinde diyebilirim 🥲 çok iyi anlıyorum sizi 🌸

Kızlar selam ,

Bebişleriniz için nasıl tırnak makasları aldınız ?
Ben kızımda ilk doğduğu andan beri buna benzer tirmak makası kullandım canim. Hala kullanıyorum.

Eklentiler

• Screenshot_20230225_190828_ebebek.jpg
    Screenshot_20230225_190828_ebebek.jpg
    54,9 KB · Görüntüleme: 59
Benm de planlı sezaryen cuma günü, ben de gününden önce doğum başlarsa diye endişeleniyorum. İlkinde once su gelip sancılar baslayip sonra nişan gelmişti. Su gelmeye başladığında saatte 2-3 ped değiştiriyorsun anlamama imkanın yok canım. Nişan da sümüksü pıhtıli yogun bir akinti oluyor, benim kırmızıydi ama açık pembe ya da kahverengi olan arkadaşlar da olmuş. Hayirlisi inşallah bebisler gününü bekler 💕
Benim kızımın doğumunda acil sezeryan olmustu. (Kordon dolanmasina bağlı kalp atisi yavaslamisti) hastaneye yatisim yapılıp sonda takıldiktan sonra böyle altta ıslaklık hissettim dedim hemşire güzel takamadi sondayı sızdırdı😒. Hemşire gelip kontrol edince suyun gelmiş sızıyor dedi. Sızma durumunu biliyorum da kiminde bir anda geliyormuş ya hani, banyoda duş alirken bir anda olurda anlamazsam diye düşündüm aslında. .
Cuma gününden once gelmeye niyetlenirse hoş geldin sefalar getirdin diyeceğim artık. 🙃

Hanımlar merhaba. Doğumdan önce süt benzeri bir sıvı geliyor ya o gelmezse bebek doğunca süt az mı oluyor ? Benden hiç öyle bir şey gelmedi. İlk bebek , kafamda deli sorular. 🫢
Benim kizimda gelmemişti doğumdan sonra başlamıştı. İlk birkaç gün az geldi mama takviyesi verdik bebeğe, ek takviyelerle sütü arttirdim, 5-6 gün sonra mamayi kestik, sadece anne sütü aldı. Yaklaşık 2 gün sonra da bebegin beslendiği harici süt sagdim buzluğa da koydum sürekli.

Hiç korkma bol bol yürü merdiven inip çıkmak inanılmaz faydalı ben son haftam da 3 katı resmen 20 defa inip çıkmıştım artık dizlerim titriyordu dogumum kolay oldu elhamdülillah ananas hurma tüket bol su iç dua et bebeğini kucağına aldığın anda tüm aci korku gidiyor Rabbım kolaylık versin
Sağol canım Allah hepimize kolaylık versin 😌 ben de inip çıkayım bari 9 ay boyunca yattım resmen son iki hafta spor yapacağım her işim son dk 🥲

Kizlar neden biberon önerilmiyor, o kadar biberon aldik. Bir de anti kolik biberonlar var sizce faydali mi philipsin şimdi gördüm.
biberon kullanımı meme reddi yapabilir diyorlar. Ben kızımda biberon kullandım. Ama her beslenme öncesi 15dk bir meme 15 dk diğer meme emzirdim sonra biberonla mama verdim. 2 saate bir aynı döngü şeklinde hiç meme reddi yaşamadık biz. Kizimda bu bahsettiğiniz philips in antikolik biberonunu kullandım çokta bir esprisi yok aslında. Bebek mamayi içerken hava yutmasin gaz olmasin diye tasarladiklari söyleniyor ama benim kızım aşırı gazliydi yani. Bu sefer normal biberondan aldım.

Evet kuzum o da önemli bizim bereler büyük geliyordu minik aldırdım eşime onu takıyorum çok dikkat etmek lazım

Canım doğru şekilde verince aslında çok hava yutma olayı olmaz ebe bana çok güzel gösterdi hastanede nasıl vereceğimi ama elinin alışması lazım ben biberon verirsem memeyi almaz diye korktum açıkçası o yüzden ilk etapta kullanmak istemedim şimdi yeni yeni biberonla vermeye başladım, ebe memeyi güzel tutuyor korkma reddetmez dedi gözlemliyorum henüz memeyi istememe durumu olmadi ama hissedersem biberonu keseceğim
Haklı bir korku cnm ben de o yüzden aldım attım hastane çantama, ebeler anlıyordur içini ferah tut sen. Biberon ne kullanıyorsun ?

Haklı bir korku cnm ben de o yüzden aldım attım hastane çantama, ebeler anlıyordur içini ferah tut sen. Biberon ne kullanıyorsun ?
Tommee tippee antikolik biberon kuzum. Avent ve lansinoh bana çok yumuşak geldi başlıkları bu daha sert ben çok konforlu olmasini tercih etmedim çünkü anne memesine ne kadar yakın olursa reddetme olasılığı o kadar artıyor diye düşünüyorum

Eklentiler

• Screenshot_2023-02-25-19-43-37-712_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2023-02-25-19-43-37-712_trendyol.com.jpg
    30,2 KB · Görüntüleme: 56
Tommee tippee antikolik biberon kuzum. Avent ve lansinoh bana çok yumuşak geldi başlıkları bu daha sert ben çok konforlu olmasini tercih etmedim çünkü anne memesine ne kadar yakın olursa reddetme olasılığı o kadar artıyor diye düşünüyorum
Bir de doctor brown var aynisi bunun o da öyleymiş ama bunlar için biberon düşünce sızdırıyor diyorlar o yüzden ben avent alcam

Kizlar neden biberon önerilmiyor, o kadar biberon aldik. Bir de anti kolik biberonlar var sizce faydali mi philipsin şimdi gördüm.
Canım biberonda bebek emdikçe süt kolay geliyor ama memede bu şekilde değil uğraşması gerekiyor emme refleksleri de tam geliş erdiği için kolaya kaçıyorlar minikler😅
biberon kullanımı meme reddi yapabilir diyorlar. Ben kızımda biberon kullandım. Ama her beslenme öncesi 15dk bir meme 15 dk diğer meme emzirdim sonra biberonla mama verdim. 2 saate bir aynı döngü şeklinde hiç meme reddi yaşamadık biz. Kizimda bu bahsettiğiniz philips in antikolik biberonunu kullandım çokta bir esprisi yok aslında. Bebek mamayi içerken hava yutmasin gaz olmasin diye tasarladiklari söyleniyor ama benim kızım aşırı gazliydi yani. Bu sefer normal biberondan aldım.
Valla aynı şeyleri yaşadım diyebilirim ayrıca 6 aylıkken kızım çalışmaya başladım akşamları emzirdim gündüzleri hep sağım yapıp biberonla verdik ama yine de çok şükür meme reddi yaşamadım inşallah bunda da herşey yolunda gider 🙏😊 gaz problemi malesef bende 6 ay çektim kızımda birde erkek bebekler gazlı olur derler 😅

Saol cnm, tommee tippee de dr.brown da listemdeydi aslında ama avent almıştım bugün sterilize ettim de yumuşacık valla ucu, bundan da alayım ben de.

Kızlar yeni aldığınız biberon pompa falan sterilize ettikten sonra öyle dolaba mı koyuyorsunuz? Haftalarca kalabilir dolapta tekrar toz olur mu acaba kilitli poşetlerle mi koysam siz ne yaptınız?

Kızlar yeni aldığınız biberon pompa falan sterilize ettikten sonra öyle dolaba mı koyuyorsunuz? Haftalarca kalabilir dolapta tekrar toz olur mu acaba kilitli poşetlerle mi koysam siz ne yaptınız?
Güzelce sterilize ettim, kuruttum sonra biberonun kapağını kapatıp hastane çantasına yerleştirdim. Süt pompası da sterilizeden sonra kurutup kilitli poşetlere koyup dolaba kaldirdim.

Kilitli poşete koydım canım evdekileri de, biberonun kapağı var gerçi o kadar da hassas olmaya gerek var mı bilmiyorum

Saol cnm, tommee tippee de dr.brown da listemdeydi aslında ama avent almıştım bugün sterilize ettim de yumuşacık valla ucu, bundan da alayım ben de.
Mağazada bi bak canim ben başlıklarına bakarak karar vermiştim
Hastane çantasına koyarken kilitli poşete koydum canim ben bi yerde toplu dursun diye

Aşırı stres oldum dün gece hiç uyuyamıyorum artık sağa sola da yatamıyorum:/ Peki kesi attılar mı doğumda ? Doğum sonrası zor oldu mu.
Aramızda bi hafta var bende öyleyim hatta nefes alamıyorum çünkü zaten kiloluyum 🙈 evet kesi vardı bi kaç dikişimde vardı ama azıcık bişey,ertesi gün hastaneden çıkınca ilaçlarımı falan kendim aldım eczaneden.sadece üzerine otururken bi kaç gün acıyor bakımını da rif ampül alıp yapmıştım hızlıca iyileşmişti

Aramızda bi hafta var bende öyleyim hatta nefes alamıyorum çünkü zaten kiloluyum 🙈 evet kesi vardı bi kaç dikişimde vardı ama azıcık bişey,ertesi gün hastaneden çıkınca ilaçlarımı falan kendim aldım eczaneden.sadece üzerine otururken bi kaç gün acıyor bakımını da rif ampül alıp yapmıştım hızlıca iyileşmişti
Benim de vardi kesi. 6 dikis attim demisti Dr. Aynen 2 gun falan uzerine oturmuyorsun, bakimi da var hemen geciyor. Benim dikisi rasgele yirtik deforme eder diye kontrollu olsun diye atmisti doktor ama yeni guncel yurtdisi makaleler kesinlikle atilmamali diyor. Sukur ben de herhangi bir sorun olmadi...

Benim doktorum ilk doğumda kontrollü olsun diye atıyorum ama 2. Doğumlarda atmıyorum demişti benimde ilk de kesi var ama kaç dikişlik bilmiyorum 🤔

X