• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    131
Canlar yavrular.. :KK37:

Sonuçları göstermeye hastaneye gittim. Tansiyon için ilaç vermek istemedi. Tuzsuz ye, her gün yürü, bol su iç dedi. Ölçmeye devam et genel olarak 135/85 ve üstü olursa (kadın doğum Dr u 140/90 sınır demişti) tekrar gel dedi. Gebelik tansiyonu da değil bu, genel bi tansiyon oynaması bebekle ilgisi yok dedi.

İki ay önce yapılan anti tpo testi sınırı 34 iken benim sonuç 104 çıkmıştı. O yüzden haşimato için troide bakılsın istedim. Sonuçları aşağıya ekleyeceğim.

Gebelikte tiroid 2.5 seviyesine olsun isteriz. Seninki buna göre az yüksek çıkmış o yüzden ilaç veriyorum dedi. Alıp almamak konusunda kararsızım. 🤔

Yakın zamanda tiroid bakılan var mı ? Hamileliğin sonuna kadar mı 2.5 seviyesinde olmalı yoksa trimester yükseldikçe onun da seviyesi güncellenmiyor mu ?
Benim baktığım kaynaklarda 1. trimester 2.5, 2. trimester 3, 3. trimester 3.5 yazıyor ama tabi en önemlisi doktorun ne dediği.

Teyzeleri çok şükür her şey yolundaymış. Bu sefer bir ay sonra değil iki hafta sonra çağırdı AFP için 😍 kaşıntıları söyledim. Karaciğer testlerin normal mi çıktı dedi (hastanede kendim çalışmıştım ) dedi evet dedim. O zaman kullandığımız ilaçlardan biri alerjik etki yapmış da olabilir dedi. Pirilamı omega 3 ü ve magnezyumu keselim bir hafta hiç bi şey kullanma dedi. Eğer kaşıntı biterse ona göre yol çizeriz dedi. Genelde multivitaminler kaşıntı yapar dedi. Bi böyle demeyeceğiz bakalım inşallah geçer. Demire de şimdi başlasak iyi olurdu ama gaz problemi çektiğin için 2 hafta sonra geldiğinde konuşalım dedi tmm dedim 😀
Kuzum geçmiş olsun umarım kaşıntılarının sebebi çabucak bulunur.

AFP testi standart bir test mi? Yoksa gerekli hallerde mi isteniyor?

Kızlar birkaç adım yürüsem en ufak bir şey yapsam nefes nefese kalıyorum gerçekten bu durumu yaşayan var mı
Ben de geçen gün yürürken bir şey anlatıyordum, nefesim kesildi resmen. Bir de sabahları uyandığımda göğsümde hırıltı hissediyorum. Hamilelikte alerjim astıma çevirmese bari diyorum. Umarım geçicidir.

Oğlumda bir bir buçuk ayda bı gamsız tosbagaydim aralikli gittim kontrole, bunda da hep birşeyler çıktı haftalık gidiyorum, önümüzdeki hafta gitmeyeceğim sonraki hafta gideceğim bı telaşa kapıldım resmen 🤦🏻‍♀️

Kızlar, dün atopik ciltlere Özel bebek ve anne kremini tum vücut sürdüm bol bol ve sanki hiç krem surmemisim gibi anında yuttu derim. Kaşıntı sanki bacaklarımda kremden sonra hafif yanma batma gibi hissettim. Galiba cildim tahmin ettiğimden daha kuru. Pazartesi doktor randevumu iptal etsem mi diye düşünüyorum artık....
Çok şekerli yiyorum valla doktor beni de uyardi kilo aldım diye...
O zaman kendini bol bol yağla böyle dene birde bakalım belki kuruluktan dolayıdır. Aamman amann dikkat et beni de uyardı bende 7 kilo aldım şimdiye kadar kızdı bana da aslında şekerli de yemiyorum ama bünyeye göre de değişiyor bence bu durum. Sen yine de şeker yüklemesine kadar dikkat et

Benim de TSH hamilelik başında 2.8 çıkmıştı, sonra 0.9’larda çıktı. Bir kaç hafta önce de 2.6 çıktı ama ilaç vermedi doktor. Serbest T4 değerine göre gerek yok dedi yanlış hatırlamıyorsam. İlaç kullanmama rağmen baya oynak. 0.9 çıktığında tok karnına alınmıştı kan, acaba ondan mı?
Kuzucum her şeyden etkileniyor tsh değeri ya. Açlık tokluk, numunenim fazla bekletilip çalışılması vs. O kadar çok faktör var ki. Valla ben de bizim hastanedeki cihazlara çok güveniyorum bizim hastanedeki cihazlarda bile değişken olabiliyor

Kuzum geçmiş olsun umarım kaşıntılarının sebebi çabucak bulunur.

AFP testi standart bir test mi? Yoksa gerekli hallerde mi isteniyor?
Standart canım. Bebeğim omurilik gelişimine bakılıyormuş. Hatta burda da sormuştum geçenlerde. Fetal dna yaptırdım yine de üçlü taramaya gerek var mı diye herkesin doktoru gerekli görmüş

Standart canım. Bebeğim omurilik gelişimine bakılıyormuş. Hatta burda da sormuştum geçenlerde. Fetal dna yaptırdım yine de üçlü taramaya gerek var mı diye herkesin doktoru gerekli görmüş
12. haftada gittiğimde, doktorum doğum sonrasına kadar olan tüm randevularımı her hafta ne yapılacağı açıklamasıyla verdi, ancak bu testten hiç bahsedilmiyor. Haftaya gittiğimde sorayım bari.

19. Haftaya giricem bende ama daha gebeligin basinda yapılan tahlillerle duruyorum. Salı günü muayeneye gittiğimde doktora söyledim ac gelmen lazim onun için bidahaki geldiginde yapariz dedi ama daha 1 ay var diger muayeneme ASM ye gidip pazartesi orada baktirsam mi acaba tsh konusu kafama takıldı.

Kızlar merhaba biz 13+4 üz şu an da ama plesantam aşağıda yukarı çıkanlar var mı süreciniz nasıl oldu bana da söyler misiniz 😪
Canim grupta ben dahil birkaç arkadaş daha ayni durumdayiz doktor 25. Haftaya kadar sorun olmaz bu durum dedi hatta bugun kontrole giden Umutvari Umutvari ye yukarı cikmis demis doktoru endişelenme hepimizinki duzene giricek insallah 🙏🙏

Canim grupta ben dahil birkaç arkadaş daha ayni durumdayiz doktor 25. Haftaya kadar sorun olmaz bu durum dedi hatta bugun kontrole giden Umutvari Umutvari ye yukarı cikmis demis doktoru endişelenme hepimizinki duzene giricek insallah 🙏🙏
İnşallah rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin Umutvari Umutvari canım seninki ne zaman yukarı çıktı

İnşallah rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin Umutvari Umutvari canım seninki ne zaman yukarı çıktı
Bende yeni drdan geldim plesentam adsadaymis bol bol yatıp dinlenmek ve bol su içmek gerekiyomus yatıp dinlenip dua edeceğiz canım yapcak bişey yok 24. Haftaya kadar yukarı cikabiliyomus

12. haftada gittiğimde, doktorum doğum sonrasına kadar olan tüm randevularımı her hafta ne yapılacağı açıklamasıyla verdi, ancak bu testten hiç bahsedilmiyor. Haftaya gittiğimde sorayım bari.
Kuzum afp diye değil de 3 lü tarama diye söylemiştir aynı şey 😍
19. Haftaya giricem bende ama daha gebeligin basinda yapılan tahlillerle duruyorum. Salı günü muayeneye gittiğimde doktora söyledim ac gelmen lazim onun için bidahaki geldiginde yapariz dedi ama daha 1 ay var diger muayeneme ASM ye gidip pazartesi orada baktirsam mi acaba tsh konusu kafama takıldı.
Aile hekimliğine gidersen her şeye bakılıyor kuzucum. Bence git 1 ay bekleme hem aklında soru işareti olmaz 😍

Kızlar merhaba biz 13+4 üz şu an da ama plesantam aşağıda yukarı çıkanlar var mı süreciniz nasıl oldu bana da söyler misiniz 😪
Bende yeni drdan geldim plesentam adsadaymis bol bol yatıp dinlenmek ve bol su içmek gerekiyomus yatıp dinlenip dua edeceğiz canım yapcak bişey yok 24. Haftaya kadar yukarı cikabiliyomus
Aynen kızlar 11. Haftada aşağıda oluşmuş demişti doktorum plesenta için. Bugün 15+3 fe gittim. Plesenta yukarda bebişin arkasında konumlanmış gayet güzel böylelikle bebişi de rahat rahat görürürz önümüzde bir katman olmaz dedi. Ama aşağıda da olsa yine de sorun yok çünkü hala çok erken ve yer değiştirir sürekli bizim için tam haftasını net hatırlamamakla beraber (25. Haftadan sonra dedi sanırım ) önem kazanır yeri dedi. Yani merak etmeyin. Ben sürekli kustuğum ve sudan tiksindiğim için hiç su içemiyordum. Son bir kaç haftadır içmeye başlamıştım. Günde 10 bardak Max. Belki o etkili olmuştur. Su içmeye başladığın ultrasondan belli dedi doktorum 😀

Amin inşallah hepimizin evlatları canım benim ❤️ hamileligi hiç böyle hayal etmedim prenses gibi olacağız falan sanıyordum ama çok zormuş psikolojik olarak dusmesen bile vücut düşüyor sen güçsüz kalınca mentalinde sağlam olmuyo öfke patlamaları ağlama krizleri vs buda mide bulantısı gibi gelip geçse 4 ay bitti 2. Trimester prenses gibi diyorlardı birde çok umutluydum 2. tremesterdan inşallah duzelecegiz canım benim hepimize tek tek ferahlık versin rabbim güçlü olmakla güçlü olmak zorunda olmak çok farklı seylermis ben kendimi manevi olarak güçlü sanırdım hiç öyle değilmiş annelik zor zanaat olsa gerekki mevlaam şimdiden bizi siniyo evladımız olduğunda daha güçlü olalaim diye sanırım iyi olmaktan başka çaremiz yok sanırım bı vitamini biseyi olsada içsek prilam gibi 😬
Sabahtan beri alıntılayıp alıntılayıp yazamadım bir türlü. Valla ben de ilk gebeligimden önce prenses gibi olacağız zannediyordum. Öyle bir ilgi bekliyordum etrafimdan. Babamlar hep öyle davrandı. Eşim de sağolsun hep ilgilendi her türlü. Onlar yine de öyle hissettirdiler ellerinden geldiğince. Ama başkalarından hiç öyle bir ilgi görmedim. Hamile olduğumu unutur gibi davrandılar. Ben de o zaman anladım öyle olmadığını. Bir de dediğim gibi duygusal iniş çıkışlar çok yoruyor. 2. Trimesterde bir tık daha iyi hissediyorum. İnşallah daha da iyi hissederiz hepimiz de. Sabır lazım çokça sabır ❤️🤲
ilk oldugu için mi acaba hissetmiyoruz yada henüz anlayamıyoruz belkide bilemiyorum 😍
Canım ben 17. Haftada hissetmistim ilk gebeliğimde. Doktorum bebeği hissetmenin kiloyla bile alakalı olduğunu söylemişti. Zayiftim o zamanda o yüzden sanırım çokta geç hissetmedim. Biraz da bebeğin hareketlerine bağlı. Benimki özellikle gece ve sırt üstü yattigim.zaman hiç durmazdi. Bu bebiş de 15de hissettim çok net. Hala da hissediyorum artık daha kuvvetli. ❤️🤲
18+1'den selam kızlar, oğluşun yüzünü ilk kez gördük bugün resmen poz veriyor🥲🥲🙈🙈

"Uyuyomuşum gibi çek😌"
Ya çok tatlı yerim ben bu minik kuzuyu yaş maşallah ❤️🥰😍
Teyzeleri çok şükür her şey yolundaymış. Bu sefer bir ay sonra değil iki hafta sonra çağırdı AFP için 😍 kaşıntıları söyledim. Karaciğer testlerin normal mi çıktı dedi (hastanede kendim çalışmıştım ) dedi evet dedim. O zaman kullandığımız ilaçlardan biri alerjik etki yapmış da olabilir dedi. Pirilamı omega 3 ü ve magnezyumu keselim bir hafta hiç bi şey kullanma dedi. Eğer kaşıntı biterse ona göre yol çizeriz dedi. Genelde multivitaminler kaşıntı yapar dedi. Bi böyle demeyeceğiz bakalım inşallah geçer. Demire de şimdi başlasak iyi olurdu ama gaz problemi çektiğin için 2 hafta sonra geldiğinde konuşalım dedi tmm dedim 😀
Maşallah kuzum benim. Çok cici çıkmış ya yerimm 😍🥰 inşallah en kısa zamanda geçer kaşıntıların da 🤲
Bu arada plesentası aşağıda olan kızçeler benimki de aşağıdaydı 11. Haftada. Bugün 15+3 de yukarı çıkmış. Hem de arkada duruyor bu çok iyi bir şey detaylıda bebeği çok güzel görürürz dedi. Bu aylarda hareketli oluyormuş zaten sürekli şey değiştirebilir ama şu anlık gayet güzel dedi. İnşallah sizinkiler de yukarı çıkar 😍 demek ki çıkabilen bir şey 😀
Valla kuzum ben 16+3 de gittim gece hafta pazartesi aşağıda dedi. İnşallah detaylıya kadar yukarı çıkar ben de rahat bir nefes alirim. Çok korkuyorum ya çıkmazsa diye. Gün içinde mecburen kızımı kaldırıp indirmek zorunda kaldığım zamanlar oluyor. Ağır kaldırmak, yorgunluk falan da yapıyor diyorlar. İnşallah çıkar bir an önce.
Kızlar bugunn14+0ım cisiyeti öğrendim benimde oğluşum olacak💙
Maşallah canım sağlıkla al kucağına inşallah ❤️ 😍

Sonuçları göstermeye hastaneye gittim. Tansiyon için ilaç vermek istemedi. Tuzsuz ye, her gün yürü, bol su iç dedi. Ölçmeye devam et genel olarak 135/85 ve üstü olursa (kadın doğum Dr u 140/90 sınır demişti) tekrar gel dedi. Gebelik tansiyonu da değil bu, genel bi tansiyon oynaması bebekle ilgisi yok dedi.

İki ay önce yapılan anti tpo testi sınırı 34 iken benim sonuç 104 çıkmıştı. O yüzden haşimato için troide bakılsın istedim. Sonuçları aşağıya ekleyeceğim.

Gebelikte tiroid 2.5 seviyesine olsun isteriz. Seninki buna göre az yüksek çıkmış o yüzden ilaç veriyorum dedi. Alıp almamak konusunda kararsızım. 🤔

Yakın zamanda tiroid bakılan var mı ? Hamileliğin sonuna kadar mı 2.5 seviyesinde olmalı yoksa trimester yükseldikçe onun da seviyesi güncellenmiyor mu ?
Benim de TSH değerim 3.14 çıktı yaklaşık 2 aydır ilaç kullanıyorum. Geçen ayki tahlilde 0.5 çıktı, ilacı bırakmalı mıyım yani diye sorduğumda kadın doğum doktorum da dahiliye doktorum da "hayır ilaca devam edeceksin her ay kontrole geleceksin düştüğünde bırakacaksın, ama muhtemelen hamilelik boyunca kullanman gerekecek" dediler. Anlamadığım şey 3.14'ten 0.5'e 1 ayda düştüyse neden hamilelik boyunca kullanmam gereksin ki? Bir yandan korkuyorum ilacı kullanmaya ama bir yandan da iki doktor da kullan dediği için kullanmam gerekiyor diye düşünüyorum. Kafam çok karışık gerçekten. Haftaya tahlil vermem lazım ama hiç istemiyorum 🤦🏼‍♀️

Günaydın kızlar nasıl gidiyor gebelik ben iki gündür soluma yatamıyorum bebiş o tarafta ağrı yapıyor ya sırt üstü yada sağa yatıyorum diğer hafta kontrol var gün saymaktan geçmiyor günler resmen

Merhaba

canım ben iki kere troid baktırdım biri 8. haftada 3,25 di değerim birde 15. Haftada 2,15 e düşmüştü her hangi bir ilaç kullanmadım doktorum kara beyaz mor lahana brokoli karnıbahar gibi yiyecekleri yasakladı ikinci kontrolde buda gebelikte troidin yükselmemesi için gerekliymiş ki bunu bilmeden önce lahana tükettim buna rağmen düşmüştü şükür

Ben Perşembe kontrole gitmiştim doktora, bana aile hekiminde takip yapmıyorlar dedim doktorda tahlil falan da yok o zaman dedi sonra baktı kan degerlerime detaylı dahiliye istemiş en son bir ay kadar önce, bu şimdilik yeterli yirminci haftada tetanoz için gittiğinde iste tahlilleri aile hekiminde takibin yine olmazsa tahlillerin diğer hafta geldiginde yaparız dedi, sen bı gidip tahlil ver bence de, bu tahlil falan yapilmama olayına ben de takılıyorum, bazı değerlere en geç üç ayda bı bakılması gerekiyor normalde diye biliyorum

Back
X