Anladim cok sagol cuma gunu kalp atisini duyduk yarin gideyim o halde unutmusum bn buraya girmesem uyuklamaktan aklima gelmeyecekSizin doktorla işiniz olmuyor muayene felan etmiyor doktor. Saglik ocagi ebesi takibinizi yapıyor. Ona hep iletişimde oluyorsunuz gebeliktede doğum sonrası süreçte de. Ben bu sabah gittim randevu almadım bile. Gebelikte tetenoz aşılarınız vs var onları planlıyor ara dönemlerde kan idrar tahlilleri var onları planlıyorlar.
Canım 11.haftada 2 ki tarama 18.haftada 4lu tarama yaptırmıştım ben. Doktorum 3 lu yu yaptırmadı 4lu daha detaylı 3 lüyü kapsıyor diye. Bu seferki doktorum da 11.hafta da 2li tarama yapacakmış. Ense kalınlığı, burun kemiği ölçümleri ve kan tarama testleri vs. 8.haftada 2 li tarama yapıldığını ilk sizden duyuyorum, belki hemşirenin kafası karışmıştır olabilir.Kizlarim merhaba uzun suredir ( 1 hafta:)) yoktum buralarda. Bu surecte aile hekimimden randevu aldim. Kan tahlili verdim. şuan (8+0ım) kan vermeye gittigim gun 7+4tum. Bana dedi ki 8. Haftada 2li test 12. Haftada 3 lu test 16da 4 lu test yaptirman lazim?! 12 ve 16 duydum da 8 i ilk kez duyuyorum duyan bilen var mi? Sonuclarima gelince kizlar aclik sekerim normal tokluk sekerim yuksek cikmis.Bir de hemogram tam kan sayimlarim yuksek. Coraspin ve kiloma bagliyorum bu durumu. Boyum 1.70 kilom 80 doktor baya kilolusun kilo ver demisti sekerim o yuzden mi yuksek acaba bilemedjm bir de dedi kilodan bebege kan akisi iyi gitmez kalbi durabilir hemen diyet yap sakin kilo alma dedi. Kafam karisti bu degerler bebege zarar verir mi? Baktim kadin canimi sikiyo bende yarin kendi dr a randevu aldim kan sonuclarimi ona gosterecegim. Bunlar kan alinirken konusulanlardi. Kan sonucum bugun cikmis.
Allahım yarabim ne alakası var evet kilo güzel bişe değil ama yani abartılı kilonuz da yok her Dr kilo alsın istemez hamilelerin hamurlu şekerli yemeğin yururseniz hiç bişe olmaz ben hep 90 üstü hamile kaldım yürüyüp yediklerime dikat etim bişe olmadı korkmayın rahat olun 8.haftada da ikili test olmaz daha yeni canlanmış bebek neyse sağlıkla doğsun inşallahKizlarim merhaba uzun suredir ( 1 hafta:)) yoktum buralarda. Bu surecte aile hekimimden randevu aldim. Kan tahlili verdim. şuan (8+0ım) kan vermeye gittigim gun 7+4tum. Bana dedi ki 8. Haftada 2li test 12. Haftada 3 lu test 16da 4 lu test yaptirman lazim?! 12 ve 16 duydum da 8 i ilk kez duyuyorum duyan bilen var mi? Sonuclarima gelince kizlar aclik sekerim normal tokluk sekerim yuksek cikmis.Bir de hemogram tam kan sayimlarim yuksek. Coraspin ve kiloma bagliyorum bu durumu. Boyum 1.70 kilom 80 doktor baya kilolusun kilo ver demisti sekerim o yuzden mi yuksek acaba bilemedjm bir de dedi kilodan bebege kan akisi iyi gitmez kalbi durabilir hemen diyet yap sakin kilo alma dedi. Kafam karisti bu degerler bebege zarar verir mi? Baktim kadin canimi sikiyo bende yarin kendi dr a randevu aldim kan sonuclarimi ona gosterecegim. Bunlar kan alinirken konusulanlardi. Kan sonucum bugun cikmis.
Ay canim benim allah razi olsun icim rahatladi. Yarin doktor kontrolum var hem heyecanli hem korku var icimde. Bi de kotu kotu ruyalar gordum hep bu 3 4 gundur. Psikolojim darma duman oldu mesajin ilac gibi geldiAllahım yarabim ne alakası var evet kilo güzel bişe değil ama yani abartılı kilonuz da yok her Dr kilo alsın istemez hamilelerin hamurlu şekerli yemeğin yururseniz hiç bişe olmaz ben hep 90 üstü hamile kaldım yürüyüp yediklerime dikat etim bişe olmadı korkmayın rahat olun 8.haftada da ikili test olmaz daha yeni canlanmış bebek neyse sağlıkla doğsun inşallah
Çok şükür canımSagol canım şükür iyiyiz idrar yolu enfeksiyonu tek kullanımlık toz yazdı o kadar canım ultrason vs muane etti
Ay cok sinir bozucu.. Geçmiş sun diyorum. Yine iyi dayanmissin bu yaklaşıma. Sakinligini nasıl korudun, bravo valla.. Hiç mutsuz olma. Her şey güzel olacak Allah'in izniyleMerhaba herkese
Bugün devlet hastanesine gittim ve moralim bozuldu. Yani devlet hastanesine gidip de mutlu çıktığım bir günüm olmadi ama yani özemdeki doktorum bile devletten de takip al diyor mecburen gidiyorum umarım Çapa'da da benzer durum yaşamam orada iyi insanlarla karşılaşırım.
Doktor bey amca içeri girdim daha şikayetin ne dedi bende hamileyim üçüz bebeklere dedim burada senin için yeterli imkan yok çapa veya cerrahpasaya git, zaten devlet üçüz bebek olayını desteklemiyorum bebeklerden birini iğneyle alsınlar senden sende rahatlarsın dedi. Ben dedim pardon? Devlet hastaneleri üçüz bebekleri desteklemiyor birinin hayatini sonlandırıp alacaklar diye cevap verdi. Dedim peki buna kim karar veriyor ben izin verdim mi ki kim alıyor çocuğu bana sormadan? Bunun üzerine de git konuş sana da mantıklı gelecek, sen bana neden geldin onu söyle dedi. Dedim kan testleri için çünkü Çapa 12 haftadan önce gebe kontrol etmiyoruz dedi telefonda. Bunun üzerine tamam testleri veriyorum git hepsini yaptır 12. Haftada geç kalma git 14e kadar aldırmanlazım tekini
Hayır aldırmayacağım yani soruyorum sorun var mı yok hepsi iyi elleri kolları hareketli diyor. Neden alınsın o zaman zaten
Iki tanesi 8+6 bir tanesi 8+4 gözüküyor hepsi 9 haftalık gelişimleri oldukça iyiymiş ama ne bir resim ne bir şey sadece mutsuzluk ve olumsuz konuşmalar ile uğurladılar beni Allah'ım sonraki devlet hastanesi serüvenim böyle olmaz inşallah
Çok morali bozuluyor insanin
Ablam doktor olduğu için çektiklerini de çok iyi biliyorum. Kesinlikle katılıyorum sana.. Nasıl ki insanda iyi kötü var.. Mesleğe göre genelleme yapmamak lazım.Kızlar ben doktorlarımızın hakkını yemeyelim derim. Kişilik bozukluğu her meslekten insanda olabilir. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın. Doktor konusunda da öyle. Ama bu genelleme yapmayı gerektirmez. Hamile olduğumuz için hassas olabiliyoruz. Sen de kızmakta haklısın ama doktorlarımız çok kıymetli. Yıllarca devlet hastanelerine gittim pek fazla özele gitmiyorum. Hastanın müşteri olarak görülmesi bana daha kötü geliyor. Tabiki özeldeki doktorlara da çok saygım var. Herkesin tercihi farklı olabilir. Ben devlet hastanelerini daha iyi buluyorum. Genelde de memnun kaldım şimdiye kadar. Dediğim gibi şans meselesi biraz da. Hepimizin karşısına iyi doktorlar çıkar umarım. Üçüz konusunda da sonuna kadar arkandayım. Kafana takma hiç modun düşmesin. Tanıdığım var üçüzü olan. İki oğlu bi kızı var çocuklar 12 yaşında şu an ve çok sağlıklılar. Sen de başaracaksın merak etme. Bebeklerin büyüdüğünde ne kadar şanslıymışım diyeceksin. Olumsuz şeyler duyduğunda takılma sakın
Ben de gitmedim benim mi gitmem gerek, onlar mı arıyor acaba
Oğlumda ben gitmiştim. Randevuya da gerek yok. Gebeler zaten öncelikliBen de bilmiyorum ki arıyorlarmış galiba
Ama tüm hesaplamalar ona göre yapılıyor. Yeni bir yumurta vücudumuzda adet döneminde oluşmaya başlıyor, o baz alınıyor. Yani bütün dunyada boyle. Napalim bizbde uyuyoruzdely Şuna takılıyorum ben, sonuçta adet zamanı hamile kalmadık, son adet tarihi baz alındığı için o kadar hafta yapıyor.. Aslında şu an 4 yada 5. haftadayım kendimce hesabım :) Neyse artık yarın belli olacak, özel sektörde çalışınca izinler sıkıntı oluyor ama artık ilerleyen zamanda mecburen ayrılıp kendimize vakit ayıracağız, henüz çok zorlamıyor bulantı vs çok fazla değil, herkese kolaylık versin Rabbim..
Her doktorun hemşiresi ve hemsire odasi oluyor. Randevu almadan kapıyı çalıp hamile olduğunu söylersen gerekli işlemleri yaparlar canım. Gorevli değil hemşire bilir.Canim dr a muayene olmak gerekiyo mu saglik ocaginda yoksa direkt gebelik bildirimi yaptigimizda girişteki gorevli mi sisteme ekliyor bilgin var mi
Canim Allah razi olsun. Yazmissin ne guzel. Valla ben ilk gebelikte 78den 86ya cikmistim 10 haftada. Sonra kurtaj oldum. Diyetisyene basladim 79la hamile kaldim simdi 80 kiloyum yine ama hamur işi olmadan inan doydugumu hissedemiyorum cok garip. Kilo da vermeye calisiyorum ne yapsam olmadi. Bir o odemi verdim sanirim o bile 4 ayda anca. Canım her gun mutlaka tatli istiyor. Meyveler kesmiyor istegi. O uste agirlik cokmesi vs herseyi yasiyorum yazdiklarinin birebirini. Bebek normalde 7+4 olmasi gerekirken 8+1 cikiyor her gittigimde onden gidiyor. Tabi masallah diyeyim yine de. Bol bol su icmeye calisiyorum ama sanki acliktan miden bulanir ya su icince oyle gurul gurul sesler. Bakalim yarin doktorum ne diyecek bu arada sekeri soyleyeyimCanım 11.haftada 2 ki tarama 18.haftada 4lu tarama yaptırmıştım ben. Doktorum 3 lu yu yaptırmadı 4lu daha detaylı 3 lüyü kapsıyor diye. Bu seferki doktorum da 11.hafta da 2li tarama yapacakmış. Ense kalınlığı, burun kemiği ölçümleri ve kan tarama testleri vs. 8.haftada 2 li tarama yapıldığını ilk sizden duyuyorum, belki hemşirenin kafası karışmıştır olabilir.
Canım bende de ilk gebeligimde gebelik şekeri vardı bunda da çıkacak o yüzden biraz süreçle ilgili bilgim var. Actik tokluk kan şekeriniz nasıl? Değer olarak kac cikti? Kilonuz şekeri etkilemez canım, şeker kilonu etkiler. Gebelik sekerinde çok daha çabuk kilo almaya başlıyorsun mesela. Ben iki haftada 10 kilo almıştım düşün
Gebelik şekeri bebege zarar veriyor ama bir kerede değil yani. Mesela bebeğin suyunu arttırıyor ( benim oyleydi), kesenin iç çapları varmış onlar artmaya başlamış bu da bebehe giden akımın bozulmasına sebep olabiliyormuş.
Ben süreci endokronoloji takibinde geçirdim hep ayni zamanda diyetisyenler birlikte. Diyetle kontrol altına alınmaya çalışılıyor alınamadığında insülin iğne baslatiyorlar.
Şeker bebekte anı büyüme yapıyor kilo almasını etkiliyor bu da doğumda bazı sorunlar yaratabiliyor. Erken doğum en yuksek ihtimali.
Kızım doğduktan sonra ben yeni doğan takibinde prof. götürmüştüm. Kadın yıllarca fakülte yeni doğan yoğun bakımda çalışmış ayrılınca kendine klinik açmış. Mesela kızımdan 2-3 aylıkken çok fazla test istemişti. Sebep olarakta annede gebelik şekeri varsa çocukta gelişimsel problemler oluyor demisti neydi bunlar detaylı kalp ultrasonu, tüm batın ultrasonu, omurga ve yumuşak doku ultrasonu, kalp ritmi bilmemneleri felan.
Gebelik şekeri bende yavaştan yavaştan yükselmeye başladı farkındayım, nerden anlıyorum hiç doymuyorum mesela, sofradan kalkınca yeniden açım. Canım çok tatlı istiyor. Yemek yedikten sonra kafamı tutamayacak gibi oluyorum bazen böyle uzanasım geliyor , başım dönüyormuş gibi oluyor. Kendinizi takip edin yiyeceklerinizi.
Evet kuzu ya ilk kez icime korku oturdu allah hayirlisini nasip etsin. Saatler gecmiyor vallaÇok erken geldi tarih yarın sonuçlarını falanda doktoruna sor canım
Bence p tarihleri karıştırdıEvet kuzu ya ilk kez icime korku oturdu allah hayirlisini nasip etsin. Saatler gecmiyor valla
Insallah bakalim bana 8. Haftada kan ile test 12 de kan+ultrasyon testi dedi cok sacma ilk kez duydum.Bence p tarihleri karıştırdı
Canım şöyle ki gebelikte bebeğin +7/-7 olması normal, ama üstüne çıkınca şüphelenmeye başlıyorlar. Şekerin yükselmeye başlayınca bebeğin gelimini daha da öne doğru artacak ve bu iyi bir şey değil. Az yiyip sık yemek yemek gerekiyor gün içinde ara ara 2 defa 1 porsiyon meyve yanına 1 kase yoğurt. Gebelik şekeri işte çok tatlı yediriyor, ekmek yemezsen doymazsin dibi geliyor ama vücut alışıyor. Diyetisyene bana bir program yapmıştı yiyemedim yaCanim Allah razi olsun. Yazmissin ne guzel. Valla ben ilk gebelikte 78den 86ya cikmistim 10 haftada. Sonra kurtaj oldum. Diyetisyene basladim 79la hamile kaldim simdi 80 kiloyum yine ama hamur işi olmadan inan doydugumu hissedemiyorum cok garip. Kilo da vermeye calisiyorum ne yapsam olmadi. Bir o odemi verdim sanirim o bile 4 ayda anca. Canım her gun mutlaka tatli istiyor. Meyveler kesmiyor istegi. O uste agirlik cokmesi vs herseyi yasiyorum yazdiklarinin birebirini. Bebek normalde 7+4 olmasi gerekirken 8+1 cikiyor her gittigimde onden gidiyor. Tabi masallah diyeyim yine de. Bol bol su icmeye calisiyorum ama sanki acliktan miden bulanir ya su icince oyle gurul gurul sesler. Bakalim yarin doktorum ne diyecek bu arada sekeri soyleyeyim
Oo maşallah ne güzel kalp atışını da duymak nasip etsin Rabbim :)Benim sat 19 hazirandı keseyi gördüm 4+6 da sen doktora gidersen şuan kalp atışını bile duyabilirsin şuan
Şekerin varsa meyveyi tadımlık ye mümkünse yeme bişe olmaz yani karpuz ve aslında akşamdan yediklerinde etkiliyor şekeri tahlildeCanim Allah razi olsun. Yazmissin ne guzel. Valla ben ilk gebelikte 78den 86ya cikmistim 10 haftada. Sonra kurtaj oldum. Diyetisyene basladim 79la hamile kaldim simdi 80 kiloyum yine ama hamur işi olmadan inan doydugumu hissedemiyorum cok garip. Kilo da vermeye calisiyorum ne yapsam olmadi. Bir o odemi verdim sanirim o bile 4 ayda anca. Canım her gun mutlaka tatli istiyor. Meyveler kesmiyor istegi. O uste agirlik cokmesi vs herseyi yasiyorum yazdiklarinin birebirini. Bebek normalde 7+4 olmasi gerekirken 8+1 cikiyor her gittigimde onden gidiyor. Tabi masallah diyeyim yine de. Bol bol su icmeye calisiyorum ama sanki acliktan miden bulanir ya su icince oyle gurul gurul sesler. Bakalim yarin doktorum ne diyecek bu arada sekeri soyleyeyim
Ah canım.. Nasılsın? Allah inşallah en hayırlı zamanda sağlıkla nasip etsinKızlar büyük ihtimalle yine dış gebelik dedi doktor. 2 gün sonra yine HCG bakılacak, düzgün bir artış yine yoksa kürtaj yapacak. Ertesi gün düşüş olmazsa da metotreksat yapıcaz mecbur dedi. Buradan geri dönüşü de olacağını sanmıyorum dedi zaten. Beni listeden silebilirsinRheaa
Hepinize sağlıklı, mutlu , sorunsuz bir gebelik süreci dilerim
Evet bütün arkadaşlar aynısını söyledi , bende erken diyordum kendi kendime hadi bakalım inşAllah yarın belli olacak.. Siz de durumlar nedir?Değeriniz güzel artmış bu şekilde devam ettiyse kalp atışını bile duyabilirsiniz şimdi
Kuşum aç karnına aldilar benden kan yemek yiyip bi daha almadilar.Canım şöyle ki gebelikte bebeğin +7/-7 olması normal, ama üstüne çıkınca şüphelenmeye başlıyorlar. Şekerin yükselmeye başlayınca bebeğin gelimini daha da öne doğru artacak ve bu iyi bir şey değil. Az yiyip sık yemek yemek gerekiyor gün içinde ara ara 2 defa 1 porsiyon meyve yanına 1 kase yoğurt. Gebelik şekeri işte çok tatlı yediriyor, ekmek yemezsen doymazsin dibi geliyor ama vücut alışıyor. Diyetisyene bana bir program yapmıştı yiyemedim yaçok fazla geldi mesela. Uzak durmanız gereken besinler felan var onlara dikkat etmek gerekiyor porsiyonlamaya dikkat etmek gerekiyor. Ben daha başlamadım diyetisyene ama ilk gebeligimdeki diyet listesine yeniden başlayacağım. Tokluk kan şekeriniz paylaşmadin canm. Bu arada aklıma en yüksek 90, topluk en yüksek 130 olmasını istiyorlar gebelik sekerinde.
Kusum tokluk bu sanirim ama aç iken aldi saglik ocagi bunu da bendenCanım şöyle ki gebelikte bebeğin +7/-7 olması normal, ama üstüne çıkınca şüphelenmeye başlıyorlar. Şekerin yükselmeye başlayınca bebeğin gelimini daha da öne doğru artacak ve bu iyi bir şey değil. Az yiyip sık yemek yemek gerekiyor gün içinde ara ara 2 defa 1 porsiyon meyve yanına 1 kase yoğurt. Gebelik şekeri işte çok tatlı yediriyor, ekmek yemezsen doymazsin dibi geliyor ama vücut alışıyor. Diyetisyene bana bir program yapmıştı yiyemedim yaçok fazla geldi mesela. Uzak durmanız gereken besinler felan var onlara dikkat etmek gerekiyor porsiyonlamaya dikkat etmek gerekiyor. Ben daha başlamadım diyetisyene ama ilk gebeligimdeki diyet listesine yeniden başlayacağım. Tokluk kan şekeriniz paylaşmadin canm. Bu arada aklıma en yüksek 90, topluk en yüksek 130 olmasını istiyorlar gebelik sekerinde.
Kuzum peki diyetisyeni nerden buldun hastaneden vs mi yoksa doktor mu yonlendirdi. Benim kilo icin devam ettigim diyetisten gebelikte yardimci olamam dedi ve programi askiya aldik. Benimde saglam diyetisyene ihtiyacim var.Canım şöyle ki gebelikte bebeğin +7/-7 olması normal, ama üstüne çıkınca şüphelenmeye başlıyorlar. Şekerin yükselmeye başlayınca bebeğin gelimini daha da öne doğru artacak ve bu iyi bir şey değil. Az yiyip sık yemek yemek gerekiyor gün içinde ara ara 2 defa 1 porsiyon meyve yanına 1 kase yoğurt. Gebelik şekeri işte çok tatlı yediriyor, ekmek yemezsen doymazsin dibi geliyor ama vücut alışıyor. Diyetisyene bana bir program yapmıştı yiyemedim yaçok fazla geldi mesela. Uzak durmanız gereken besinler felan var onlara dikkat etmek gerekiyor porsiyonlamaya dikkat etmek gerekiyor. Ben daha başlamadım diyetisyene ama ilk gebeligimdeki diyet listesine yeniden başlayacağım. Tokluk kan şekeriniz paylaşmadin canm. Bu arada aklıma en yüksek 90, topluk en yüksek 130 olmasını istiyorlar gebelik sekerinde.
Valla ilk baslarda eksi seyler canim istiyodu yiyodum oh diyodum kabiz da olmam hem kiloda almam sukur dediiiim 2 haftadir tatli krizlerindeyim haliyle kilo basladiŞekerin varsa meyveyi tadımlık ye mümkünse yeme bişe olmaz yani karpuz ve aslında akşamdan yediklerinde etkiliyor şekeri tahlilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?