2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Anladim cok sagol cuma gunu kalp atisini duyduk yarin gideyim o halde unutmusum bn buraya girmesem uyuklamaktan aklima gelmeyecek

Canım 11.haftada 2 ki tarama 18.haftada 4lu tarama yaptırmıştım ben. Doktorum 3 lu yu yaptırmadı 4lu daha detaylı 3 lüyü kapsıyor diye. Bu seferki doktorum da 11.hafta da 2li tarama yapacakmış. Ense kalınlığı, burun kemiği ölçümleri ve kan tarama testleri vs. 8.haftada 2 li tarama yapıldığını ilk sizden duyuyorum, belki hemşirenin kafası karışmıştır olabilir.

Canım bende de ilk gebeligimde gebelik şekeri vardı bunda da çıkacak o yüzden biraz süreçle ilgili bilgim var. Actik tokluk kan şekeriniz nasıl? Değer olarak kac cikti? Kilonuz şekeri etkilemez canım, şeker kilonu etkiler. Gebelik sekerinde çok daha çabuk kilo almaya başlıyorsun mesela. Ben iki haftada 10 kilo almıştım düşün
Gebelik şekeri bebege zarar veriyor ama bir kerede değil yani. Mesela bebeğin suyunu arttırıyor ( benim oyleydi), kesenin iç çapları varmış onlar artmaya başlamış bu da bebehe giden akımın bozulmasına sebep olabiliyormuş.
Ben süreci endokronoloji takibinde geçirdim hep ayni zamanda diyetisyenler birlikte. Diyetle kontrol altına alınmaya çalışılıyor alınamadığında insülin iğne baslatiyorlar.
Şeker bebekte anı büyüme yapıyor kilo almasını etkiliyor bu da doğumda bazı sorunlar yaratabiliyor. Erken doğum en yuksek ihtimali.
Kızım doğduktan sonra ben yeni doğan takibinde prof. götürmüştüm. Kadın yıllarca fakülte yeni doğan yoğun bakımda çalışmış ayrılınca kendine klinik açmış. Mesela kızımdan 2-3 aylıkken çok fazla test istemişti. Sebep olarakta annede gebelik şekeri varsa çocukta gelişimsel problemler oluyor demisti neydi bunlar detaylı kalp ultrasonu, tüm batın ultrasonu, omurga ve yumuşak doku ultrasonu, kalp ritmi bilmemneleri felan.
Gebelik şekeri bende yavaştan yavaştan yükselmeye başladı farkındayım, nerden anlıyorum hiç doymuyorum mesela, sofradan kalkınca yeniden açım. Canım çok tatlı istiyor. Yemek yedikten sonra kafamı tutamayacak gibi oluyorum bazen böyle uzanasım geliyor , başım dönüyormuş gibi oluyor. Kendinizi takip edin yiyeceklerinizi.

Allahım yarabim ne alakası var evet kilo güzel bişe değil ama yani abartılı kilonuz da yok her Dr kilo alsın istemez hamilelerin hamurlu şekerli yemeğin yururseniz hiç bişe olmaz ben hep 90 üstü hamile kaldım yürüyüp yediklerime dikat etim bişe olmadı korkmayın rahat olun 8.haftada da ikili test olmaz daha yeni canlanmış bebek neyse sağlıkla doğsun inşallah

Ay canim benim allah razi olsun icim rahatladi. Yarin doktor kontrolum var hem heyecanli hem korku var icimde. Bi de kotu kotu ruyalar gordum hep bu 3 4 gundur. Psikolojim darma duman oldu mesajin ilac gibi geldi

Sagol canım şükür iyiyiz idrar yolu enfeksiyonu tek kullanımlık toz yazdı o kadar canım ultrason vs muane etti
Çok şükür canım Gözün aydın
Ay cok sinir bozucu.. Geçmiş sun diyorum. Yine iyi dayanmissin bu yaklaşıma. Sakinligini nasıl korudun, bravo valla.. Hiç mutsuz olma. Her şey güzel olacak Allah'in izniyle Allah iyi insanlarla karşılaştırsın insallah.. Yavrularına sağlıkla kavuşacaksın
Ablam doktor olduğu için çektiklerini de çok iyi biliyorum. Kesinlikle katılıyorum sana.. Nasıl ki insanda iyi kötü var.. Mesleğe göre genelleme yapmamak lazım.
Ben de gitmedim benim mi gitmem gerek, onlar mı arıyor acaba
Ben de bilmiyorum ki arıyorlarmış galiba
Oğlumda ben gitmiştim. Randevuya da gerek yok. Gebeler zaten öncelikli Hamileyim gerekli testleri yaptıracağım dersiniz. Kayıt ederler testleri de yaparlar. Takip zamanlari var o zaman arıyorlar.

Ama tüm hesaplamalar ona göre yapılıyor. Yeni bir yumurta vücudumuzda adet döneminde oluşmaya başlıyor, o baz alınıyor. Yani bütün dunyada boyle. Napalim bizbde uyuyoruz O yüzden hamilelik 9 ay değil 40 hafta sayılıyor Beta hcg degerleri de ona göre referans veriliyor. Ben de özel sektordeyim. Sabahtan 1-2 saat izin falan ile halletmeye çalışacağım. İlk çocukta öyle yapmıştım. Şimdiye kadar izin almama gerek kalmadı. Beta hcglere akşam baktırdım iş çıkışları.
Canim dr a muayene olmak gerekiyo mu saglik ocaginda yoksa direkt gebelik bildirimi yaptigimizda girişteki gorevli mi sisteme ekliyor bilgin var mi
Her doktorun hemşiresi ve hemsire odasi oluyor. Randevu almadan kapıyı çalıp hamile olduğunu söylersen gerekli işlemleri yaparlar canım. Gorevli değil hemşire bilir.

Canim Allah razi olsun. Yazmissin ne guzel. Valla ben ilk gebelikte 78den 86ya cikmistim 10 haftada. Sonra kurtaj oldum. Diyetisyene basladim 79la hamile kaldim simdi 80 kiloyum yine ama hamur işi olmadan inan doydugumu hissedemiyorum cok garip. Kilo da vermeye calisiyorum ne yapsam olmadi. Bir o odemi verdim sanirim o bile 4 ayda anca. Canım her gun mutlaka tatli istiyor. Meyveler kesmiyor istegi. O uste agirlik cokmesi vs herseyi yasiyorum yazdiklarinin birebirini. Bebek normalde 7+4 olmasi gerekirken 8+1 cikiyor her gittigimde onden gidiyor. Tabi masallah diyeyim yine de. Bol bol su icmeye calisiyorum ama sanki acliktan miden bulanir ya su icince oyle gurul gurul sesler. Bakalim yarin doktorum ne diyecek bu arada sekeri soyleyeyim

Eklentiler

• Screenshot_20220726-165026_Chrome.jpg
    79 KB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_20220726-165039_e-Nabz.jpg
    22,7 KB · Görüntüleme: 43
E
canim benim allah razi olsun icim rahatladi. Yarin doktor kontrolum var hem heyecanli hem korku var icimde. Bi de kotu kotu ruyalar gordum hep bu 3 4 gundur. Psikolojim darma duman oldu mesajin ilac gibi geldi

Emin ol öyle 12 yılık drum benim ilk hamileligimde 83 kilo ile hamile kaldım bunu yeme şunu yeme suna dikat et dedi falan filan baktı ben kilo almıyorum iyiyim ikide 92 ile hamile kaldım yürü sen biliyorsun dedi üçüncüde ayni şimdi 98 ile hamile kaldım hiç doğuma kadar 10 kilo aldım şimdi insülin direncim var normalde tahlil yapmadım yürü yediklerine dikat et kesinlikle hem az kilo alıyorsun hem.saglikli gebelik geciriyorsun başka şehirde başka Dr gidecem ve kiloluyum diye bir hafta uyuyamadım gömecek beni öyle diycek böyle diycek diye diye düşündüm baktım bebeğin kalp atışı yok önemli olan kilo değil umrum olmadı bir haftadır sağlıkli olsun önceki kilo değil aslında sonradan kilo almamak ve kilolu hamile kalanların geneli kilo az alarak bitiriyor hamileligini

Canım şöyle ki gebelikte bebeğin +7/-7 olması normal, ama üstüne çıkınca şüphelenmeye başlıyorlar. Şekerin yükselmeye başlayınca bebeğin gelimini daha da öne doğru artacak ve bu iyi bir şey değil. Az yiyip sık yemek yemek gerekiyor gün içinde ara ara 2 defa 1 porsiyon meyve yanına 1 kase yoğurt. Gebelik şekeri işte çok tatlı yediriyor, ekmek yemezsen doymazsin dibi geliyor ama vücut alışıyor. Diyetisyene bana bir program yapmıştı yiyemedim ya çok fazla geldi mesela. Uzak durmanız gereken besinler felan var onlara dikkat etmek gerekiyor porsiyonlamaya dikkat etmek gerekiyor. Ben daha başlamadım diyetisyene ama ilk gebeligimdeki diyet listesine yeniden başlayacağım. Tokluk kan şekeriniz paylaşmadin canm. Bu arada aklıma en yüksek 90, topluk en yüksek 130 olmasını istiyorlar gebelik sekerinde.

Şekerin varsa meyveyi tadımlık ye mümkünse yeme bişe olmaz yani karpuz ve aslında akşamdan yediklerinde etkiliyor şekeri tahlilde

Ah canım.. Nasılsın? Allah inşallah en hayırlı zamanda sağlıkla nasip etsin Çok zor ama inşallah bir nebze kolay bir şekilde atlatırsın bu süreci Hatta sonraki aylarda güzel haberlerini alırız inşallah Allah'ın izniyle canım

Değeriniz güzel artmış bu şekilde devam ettiyse kalp atışını bile duyabilirsiniz şimdi
Evet bütün arkadaşlar aynısını söyledi , bende erken diyordum kendi kendime hadi bakalım inşAllah yarın belli olacak.. Siz de durumlar nedir?

Kızlar bana yardımcı olur musunuz lütfen sizler bu yollardan daha çok yeni geçtiniz, herşeyi hatirliyorsunuzdur
Yumurtlama tarihim 6 Temmuz.
Beta HCG artışları şu şekilde.
12 Dpo : 35 (18 Temmuz)
14 Dpo : 116
16 Dpo: 308
18 Dpo: kan testi yaptırmadım.
20 Dpo: 2.282 (adetimi 5 gün geçti)
Sizce artislarim normal mi?

Sizce ne zaman doktora gitmeliyim?

Kuşum aç karnına aldilar benden kan yemek yiyip bi daha almadilar.

Kusum tokluk bu sanirim ama aç iken aldi saglik ocagi bunu da benden

Eklentiler

• Screenshot_20220726-172329_e-Nabz.jpg
    18 KB · Görüntüleme: 47
Kuzum peki diyetisyeni nerden buldun hastaneden vs mi yoksa doktor mu yonlendirdi. Benim kilo icin devam ettigim diyetisten gebelikte yardimci olamam dedi ve programi askiya aldik. Benimde saglam diyetisyene ihtiyacim var.

Şekerin varsa meyveyi tadımlık ye mümkünse yeme bişe olmaz yani karpuz ve aslında akşamdan yediklerinde etkiliyor şekeri tahlilde
Valla ilk baslarda eksi seyler canim istiyodu yiyodum oh diyodum kabiz da olmam hem kiloda almam sukur dediiiim 2 haftadir tatli krizlerindeyim haliyle kilo basladi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…