• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
T
a ilk baslarda eksi seyler canim istiyodu yiyodum oh diyodum kabiz da olmam hem kiloda almam sukur dediiiim 2 haftadir tatli krizlerindeyim haliyle kilo basladi

Tadımlık olacak yoksa işin zor ilerleyen zamanlarda daha çok kilo alınıyor şimdi mümkünse alma hatta zayıfla diyor Drlar ileri zamanlarda ister istemez alacağız malesef ☺️

Kizlarim merhaba uzun suredir ( 1 hafta:)) yoktum buralarda. Bu surecte aile hekimimden randevu aldim. Kan tahlili verdim. şuan (8+0ım) kan vermeye gittigim gun 7+4tum. Bana dedi ki 8. Haftada 2li test 12. Haftada 3 lu test 16da 4 lu test yaptirman lazim?! 12 ve 16 duydum da 8 i ilk kez duyuyorum duyan bilen var mi? Sonuclarima gelince kizlar aclik sekerim normal tokluk sekerim yuksek cikmis.Bir de hemogram tam kan sayimlarim yuksek. Coraspin ve kiloma bagliyorum bu durumu. Boyum 1.70 kilom 80 doktor baya kilolusun kilo ver demisti sekerim o yuzden mi yuksek acaba bilemedjm bir de dedi kilodan bebege kan akisi iyi gitmez kalbi durabilir hemen diyet yap sakin kilo alma dedi. Kafam karisti bu degerler bebege zarar verir mi? Baktim kadin canimi sikiyo bende yarin kendi dr a randevu aldim kan sonuclarimi ona gosterecegim. Bunlar kan alinirken konusulanlardi. Kan sonucum bugun cikmis.
Bana 11. Haftada yapılacak dedi canım 8. Hafta bı saçma geldi bana.
Canim Allah razi olsun. Yazmissin ne guzel. Valla ben ilk gebelikte 78den 86ya cikmistim 10 haftada. Sonra kurtaj oldum. Diyetisyene basladim 79la hamile kaldim simdi 80 kiloyum yine ama hamur işi olmadan inan doydugumu hissedemiyorum cok garip. Kilo da vermeye calisiyorum ne yapsam olmadi. Bir o odemi verdim sanirim o bile 4 ayda anca. Canım her gun mutlaka tatli istiyor. Meyveler kesmiyor istegi. O uste agirlik cokmesi vs herseyi yasiyorum yazdiklarinin birebirini. Bebek normalde 7+4 olmasi gerekirken 8+1 cikiyor her gittigimde onden gidiyor. Tabi masallah diyeyim yine de. Bol bol su icmeye calisiyorum ama sanki acliktan miden bulanir ya su icince oyle gurul gurul sesler. Bakalim yarin doktorum ne diyecek bu arada sekeri soyleyeyim
Benim karnımda hic doymuyor ne yapsam bilemedim, kilo almakta istemiyorum ama aç aç durulmuyor ki 😔😀

Ay canim benim allah razi olsun icim rahatladi. Yarin doktor kontrolum var hem heyecanli hem korku var icimde. Bi de kotu kotu ruyalar gordum hep bu 3 4 gundur. Psikolojim darma duman oldu mesajin ilac gibi geldi🧿
Kilo ile kalp durmasının ne alakası var tamamen boş yapmış. Ayrıca konuşma tavrı, üslup hiç hoş değil. Değiştirme şansın var istersen değiştirebilirsin canım

Eklentiler

• Screenshot_20220726-174905_e-Nabz.jpg
    Screenshot_20220726-174905_e-Nabz.jpg
    18,3 KB · Görüntüleme: 43
Kilo ile kalp durmasının ne alakası var tamamen boş yapmış. Ayrıca konuşma tavrı, üslup hiç hoş değil. Değiştirme şansın var istersen değiştirebilirsin canım
Kilo damarlardan gecen kan akışını azaltırmıs kuzum yani oyle dedi bu da kalp durmasina sebep olurmus dedigine gore. Aile hekimim bu normal simdiki kadin dogum dr um sukur cok iyi bunu nadir gorcegimden simdilik sıkıntı etmedim. Zaten sonucun cikmis soyle boyle bile demedi.

Bana 11. Haftada yapılacak dedi canım 8. Hafta bı saçma geldi bana.

Benim karnımda hic doymuyor ne yapsam bilemedim, kilo almakta istemiyorum ama aç aç durulmuyor ki 😔😀
Bana da cok sacma geldi buraya sorayim dedim belki ben yanlis biliyorumdur🥰 valla kuzum 6. Haftaya kadar istahsizlik vardi 6dan sonra istah depar atti ki sorma :)

T
a ilk baslarda eksi seyler canim istiyodu yiyodum oh diyodum kabiz da olmam hem kiloda almam sukur dediiiim 2 haftadir tatli krizlerindeyim haliyle kilo basladi

Tadımlık olacak yoksa işin zor ilerleyen zamanlarda daha çok kilo alınıyor şimdi mümkünse alma hatta zayıfla diyor Drlar ileri zamanlarda ister istemez alacağız malesef ☺️
Dogru soyluyon kuzum acil guzel bi diyetisyen bulup devam etmeliyim🥰

A
Aclik normal cikmis kuzum
Aslinda gayet normal çıkmış 85 iyi yani. Neden direk gebelik şekeri düşündü acaba.. Yarın doktorunuza danisicaktiniz dimi? Detaylı herseyi sorarsınız. Ben böyle durumlarda telefonuma not alıyorum soracağım tüm soruları tavsiye ederim. Çıktıktan sonra keşke bunu da sorsaydım demiyorum en azından 😀 bize de haber ver olur mu? Doktor tedbir içinde o şekilde konuşmuş olabilir belki ...

E
canim benim allah razi olsun icim rahatladi. Yarin doktor kontrolum var hem heyecanli hem korku var icimde. Bi de kotu kotu ruyalar gordum hep bu 3 4 gundur. Psikolojim darma duman oldu mesajin ilac gibi geldi🧿

Emin ol öyle 12 yılık drum benim ilk hamileligimde 83 kilo ile hamile kaldım bunu yeme şunu yeme suna dikat et dedi falan filan baktı ben kilo almıyorum iyiyim ikide 92 ile hamile kaldım yürü sen biliyorsun dedi üçüncüde ayni şimdi 98 ile hamile kaldım hiç doğuma kadar 10 kilo aldım şimdi insülin direncim var normalde tahlil yapmadım yürü yediklerine dikat et kesinlikle hem az kilo alıyorsun hem.saglikli gebelik geciriyorsun başka şehirde başka Dr gidecem ve kiloluyum diye bir hafta uyuyamadım gömecek beni öyle diycek böyle diycek diye diye düşündüm baktım bebeğin kalp atışı yok önemli olan kilo değil umrum olmadı bir haftadır sağlıkli olsun önceki kilo değil aslında sonradan kilo almamak ve kilolu hamile kalanların geneli kilo az alarak bitiriyor hamileligini
Canim cok uzuldum. Allah sabir versin. Bende diyetisyen bulayim bi tane yonlendirsin beni diyorum. Tabi onlar saglikli sihhatli olsunlar da kilo guzellik vs en en son sey🌼 doktorun ne kadar anlayisliymis. Belki de en son ki doktor stresi yuzunden bile bebegin melek olmustur. Stres herseyden daha kotu. Allahim sabir versin sana kuzum 🙏

A

Aslinda gayet normal çıkmış 85 iyi yani. Neden direk gebelik şekeri düşündü acaba.. Yarın doktorunuza danisicaktiniz dimi? Detaylı herseyi sorarsınız. Ben böyle durumlarda telefonuma not alıyorum soracağım tüm soruları tavsiye ederim. Çıktıktan sonra keşke bunu da sorsaydım demiyorum en azından 😀 bize de haber ver olur mu? Doktor tedbir içinde o şekilde konuşmuş olabilir belki ...
Bana aclik normal ama kan sekerin yuksek bu sıkıntı dedi baktim kotu konusacak ben gerisini kendi dr umla hallederim dedim :) sonra tabi netten arastirmalar zaten netten ne zaman birsey arastirsam hep olumsuz sey 1 kere de olumlu bisi bulamam:) en guzeli yarin dr bakalim ne diyecek kuzum dualariniza bu gece beni de ekleyin🌼🙏

Evet cnim daha önce paylasmistin durumunu biliyorum, çok üzüldüm. Birde ben bu tarz üzücü durumlarda ne diyeceğimi bilemediğim için hiç cevap veremiyorum. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimizin 🤲
Aminn canm inşallah 🤲

Çift yumurta ikizi annenin gebe kaldığı ay 2 yumurta olgunlaşması sonucu iki ayrı yumurta döllenmesiyle oluşur her kadın senede bir iki kez çift yumurtlayabilir ve çift yumurta ikizi genetikle alakalı değildir ama tek yumurta ikizlerinde durum farklı tamamen anne veya babanın genetiğinde varsa olabilir
Canım bende 3 sene önce arstrdm ikiz olayı tek yumurta da olsa çift yumurta da olsa kadın tarafında olacak, yoksa çok çok nadir görülür olması diye. Ama sen de eminsen araştırmissan inşallah amin derim sadcee 🤭🤭🤭
Bunu yazdım ve gondereckkn yine bilim uzmani tarafım ağır bastı bakayım tekrar dedim.
Genetik faktörler
"Çift yumurta ikizleri, annenin birden fazla yumurta üretmiş olması ve bu iki yumurtanın da döllenerek rahimde gelişmeye başlaması ile meydana gelir. birden fazla yumurta üretiyor olmak da genetik olarak aktarılabilen bir özelliktir."
İsteyene Rabbim nasip etsin ❤️

Ay canim benim allah razi olsun icim rahatladi. Yarin doktor kontrolum var hem heyecanli hem korku var icimde. Bi de kotu kotu ruyalar gordum hep bu 3 4 gundur. Psikolojim darma duman oldu mesajin ilac gibi geldi🧿
Sen düzenli yürüyüşünü yap sağlıklı beslen canım bir şey olmaz . Aynı kiloda hamile kalmstm ilk hamillgmde. Ne şeker en ufak bir şey çıkmadı ama çok kontrollü gittim. Hatta doktor çikolata yiyip gel dedgnde bile organik pekmez yedim 1 çay kaşığı yiyemedm çikolata çocuğuma zarar veririm diye 🤭🤭

Back