• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    119
Şimdiki anneler sade tercih ediyor , anneme kıyafet atıyorum nasıl diye çok sade azcık süslü olsun diyor hep en son pes etti sen sade al ben süslü alırım diye 😅
Ahaha evet ya 🤣 ben yeni doğan bebeğe sade daha iyi gider diye düşündüm . Kullanışlı rajat olsun yeter

Şimdiki anneler sade tercih ediyor , anneme kıyafet atıyorum nasıl diye çok sade azcık süslü olsun diyor hep en son pes etti sen sade al ben süslü alırım diye 😅
Aşırı sade de sevmiyorum cok cafcaflı pullu payetli de sevmiyorum zarif olsun istiyorum ben de🤣

Bu arada islami açıdan kıyafet düşünenler olursa hayvanlı kıyafetlere melekler gelmezmiş ben kendim de araştırdım güvendiğim bir hoca da eğer işte hayvanın kabataslak çizimi varsa ya da sadece bir uzuvu varsa uzaktan bakınca çok ne olduğu anlaşılmıyorsa öyle olur diyor ama tam şekilde varsa uygun olmaz diyor. Ben bilmeden önce bir takım aldım ama şimdi dikkat ediyorum.

Sizin kızmış zaten bulursunuz bence istediğiniz gibi çoook seçenek var çünkü😅
Evet seçenek çok ama görmeden almak istemiyorum ya da bir tavsiye üzerine alcam çünkü ilk kızımda aldığım online isimli ürün çok büyük kalitesiz çıkmıştı isme özel olunc iade de etmedim zaten bu kadar yaygın da değildi böyle seyler ondan şimdi temkinliyim🤣

Evet seçenek çok ama görmeden almak istemiyorum ya da bir tavsiye üzerine alcam çünkü ilk kızımda aldığım online isimli ürün çok büyük kalitesiz çıkmıştı isme özel olunc iade de etmedim zaten bu kadar yaygın da değildi böyle seyler ondan şimdi temkinliyim🤣
Caramell markasının pamuklu zarif güzel setleri de var isimsiz ama trendyoldan bakın istersenizz🥰

Dolap ikinci el değil mi hastane çıkışı da mı oluyor öyle orda hiç kullanmadım bilmiyorum incelerim bir ben de
İkinci el uygulaması ama sıfır ürün tasarlayıp satan satıcılar da var açıklamada yazıyorlar sıfır veya ikinci el olduğunu bı göz gezdir 🤗

Bu arada islami açıdan kıyafet düşünenler olursa hayvanlı kıyafetlere melekler gelmezmiş ben kendim de araştırdım güvendiğim bir hoca da eğer işte hayvanın kabataslak çizimi varsa ya da sadece bir uzuvu varsa uzaktan bakınca çok ne olduğu anlaşılmıyorsa öyle olur diyor ama tam şekilde varsa uygun olmaz diyor. Ben bilmeden önce bir takım aldım ama şimdi dikkat ediyorum.
Birde bembeyaz giydirmemek gerekiyormuş bı parca beyazsa diğer bı parca renkli olmalı bembeyaz olması hepimizin bebislerinden uzak olsun kefen anlamina geliyormuş acı bir şekilde öğrenmiştik bunu da 🌸

Bende aynı sekildeydim hatta tam kasıkların altında vajinanın başlangıç yeri adım atarken bile kilitleniyodu sanki 2-3 gün yattım hep dinlendim geçmedi bacağımdan direkt vajinama doğru kramp giriyodu doktor magnezyuma başlattı sabah akşam aliyorum günlük 750 mg falan yapiyo anca biraz hafiflemeye başladı gibi doktorunuza sorun isterseniz hele çalışıyosaniz eziyete donuyo ben sabahları ağlayarak kalkiyodum nerdeyse ağrıdan
Benimki kemik ağrısı. Kalça kemiğim ağrıyor. Doktoruma söyledim. Normalde gebeliğin başından beri kullandığım multivitaminin içinde 200 mg magnezyum alıyorum. Şimdi 200 mg daha 3lü formda olandan ekledi. 3 gündür kullanıyorum ama geçtiği yok. Uykudan uyandırıyor. Acaba magnezyum değilde kalsiyumda mı sorun diye düşünmeye başladım ya da 3 günde daha istenen etkiye ulaşmadı. Bilemedim

Bende öyle dedim de eskiden aşı mı vardı diyo bende ondan ölü ve engelli doğumlar oldu ya dedim sen bilirsin diye kenara çekildi şimdilik 😂ay bunlar şimdiden başladı beni lohusa depresyonuna da koyarlar kendisi asla kimseyi dinlemeyip istediği bildiği gibi büyüttü çocukları ama başkasına müdahale etmekten vazgeçmiyor içime şüphe düşürdü içim içimi yer doktora gidinceye kadar 🤦🏻‍♀️🤣
Kar zarar hesabı yapmak gerektiğini düşünüyorum. Aşı karşıtlarına da saygı duyuyorum. Sonuçta onlar da öylesinin daha sağlıklı olduğuna inanıyorlar. Aşılar da bir nevi ilaç ve yan etkileri elbette olabilir. Ancak bu ihtimal bütün ilaçlarda var. Sezeryandaki anestezi de de var. Aşı ile önlenebilecek bir durumu, elinizde imkan varken yaptırmayıp, büyük riske girmek bana mantıklı gelmiyor şahsen. Osmanlı zamanında bile aşılara önem veriliyordu. Doktora seminer konumdu 😁 bu aşı karşıtlığı yüzünden toplumdan silinen bazı bulaşıcı hastalıklar yeniden hortladı. Ben şimdiye kadar sadece covid aşısı olmadım. O da yeni çıkanı olmadım, yeterli çalışma yok diye. Eskiyi oldum (çin olanı). Annem babam eşim hepsi yeni aşıdan yaptırdı. Asla müdahale etmedim. Herkesin kendi tercihi. Bence sizde içinizi dinleyin.

Kizlar gunaydin benim 2 gundur sol bacak ustum agriyor hani boyle spor yapariz et kirar ya oyle bi agri
Ve sag ayak ikinci parmak üstünde 1haftadir ufak sislik var zedelenmis gibi bunlar magnezyum eksikliginden olur mu?
Sagolsun kendi doktorum tup bebek katinda olunca asistan ne takviye ne vitamin hicbisey yazmadi bu ayak ve bacak agrisi mahfetti beni
Aksam acile mi gitsem 😔

Bir hafta daha tatilken idare edicem okul açılınca devam ederse arttırmayı sorarım 😞
Sen nasıl oldun dinlenebildin mi rapor almıştın
Dinlendim canım 3 gün iyi geldi çok şükür benim evim iş yerime uzak biraz özellikle yol çok yoruyo beni valla doğum iznine gün sayıyorum 🫠
Benimki kemik ağrısı. Kalça kemiğim ağrıyor. Doktoruma söyledim. Normalde gebeliğin başından beri kullandığım multivitaminin içinde 200 mg magnezyum alıyorum. Şimdi 200 mg daha 3lü formda olandan ekledi. 3 gündür kullanıyorum ama geçtiği yok. Uykudan uyandırıyor. Acaba magnezyum değilde kalsiyumda mı sorun diye düşünmeye başladım ya da 3 günde daha istenen etkiye ulaşmadı. Bilemedim
Evet dediğiniz gibi o da olabilir benim de sağlık ocaginda izlem haftamdi oraya gittiğimde detaylı kan tahlili yaptılar magnezyum kalsiyum demir sizin de geçmezse bı dahaki gittiğinizde yaptırın olmadı

Kızlar düzenli kahvaltı yapıyor musunuz benim eşim sabah erkenden gidiyor haftasonuda aynı o yüzden hep karışık kahvaltım bir gün yumurta yiyorum bir gün sadece tost bugün ikisi de yok canım istemedi diye çorba içtim.

Kar zarar hesabı yapmak gerektiğini düşünüyorum. Aşı karşıtlarına da saygı duyuyorum. Sonuçta onlar da öylesinin daha sağlıklı olduğuna inanıyorlar. Aşılar da bir nevi ilaç ve yan etkileri elbette olabilir. Ancak bu ihtimal bütün ilaçlarda var. Sezeryandaki anestezi de de var. Aşı ile önlenebilecek bir durumu, elinizde imkan varken yaptırmayıp, büyük riske girmek bana mantıklı gelmiyor şahsen. Osmanlı zamanında bile aşılara önem veriliyordu. Doktora seminer konumdu 😁 bu aşı karşıtlığı yüzünden toplumdan silinen bazı bulaşıcı hastalıklar yeniden hortladı. Ben şimdiye kadar sadece covid aşısı olmadım. O da yeni çıkanı olmadım, yeterli çalışma yok diye. Eskiyi oldum (çin olanı). Annem babam eşim hepsi yeni aşıdan yaptırdı. Asla müdahale etmedim. Herkesin kendi tercihi. Bence sizde içinizi dinleyin.
Bende olma taraftarıyım dediğin gibi herşeyin zararı var yediğimiz yiyeceklerin bile yan etkileri var sonuçta ve kimsenin özellikle canıma kasti olacağını düşünmüyorum en ufak bıçak kesiğine yada terlik giyerken paslı bişeye çarptığımda bile oldum aşıları küçükken ayağıma cam batmıştı sağlık ocağı ile evimiz adım olarak hesaplarsam doktorun odasına kadar 30 adım yoktur bile ama annemler kendileri çıkarmaya çalıştı hep zedeleyip parça bıraktı şuan bile üşüyünce yada çok yürüyünce sızlıyor ayak altım siğillerle doldu 3 yıl onları geçirmekle uğraştım 5 yaşlarında yüzüme parkta salıncak değdi elmacık kemiğinde çökük oldu ve et koptu dikişe bile götürmediler ve tetanoz yapmadıkları için hep mikrop kapıp yüzümde çok kötü sivilcelenme oldu şimdi annemle ablamdan kurtulmusken kendi kararımı veriyorken bebişimi onların dedikleriyle tehlikeye atamam tek dozda olsa yaptırırım diye düşünüyorum 🤗
Ay ne dolmuşum içimi döktüm kafanızı şişirdim 🤭💖

Kızlar düzenli kahvaltı yapıyor musunuz benim eşim sabah erkenden gidiyor haftasonuda aynı o yüzden hep karışık kahvaltım bir gün yumurta yiyorum bir gün sadece tost bugün ikisi de yok canım istemedi diye çorba içtim.
Ben normalde de kahvaltı yapmayı pek sevmiyorum hele yumurtayla kanlı gibiyiz 😅 akşamdan kalan yemek olursa ne âlâ yoksa da tost patates kızartması yanına domates gibi geçiştiriyorum gerçi 11 de uyandigim için pek kahvaltı olmuyor öğle yemeği sayılıyor artık 😂 🤗

Dinlendim canım 3 gün iyi geldi çok şükür benim evim iş yerime uzak biraz özellikle yol çok yoruyo beni valla doğum iznine gün sayıyorum 🫠

Evet dediğiniz gibi o da olabilir benim de sağlık ocaginda izlem haftamdi oraya gittiğimde detaylı kan tahlili yaptılar magnezyum kalsiyum demir sizin de geçmezse bı dahaki gittiğinizde yaptırın olmadı
Ay iyi bari enfeksiyonun geçti mi yoğurt kefir vs bol bol tüket
Bende sanırım 32de ayrılacam doğum sonrasına aktaramıyorum zaten yaz tatili olduğu için 🫠🫠 tabi maddi ihtiyacım olmazsa

Back