• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    129
Merhaba toplu bir mesaj yazmak istedim bazı arkadaşlar sadece tablonun olduğu sayfayı alıp etiketleme yapıyor bilgilerini temmuz annelerine kaydettirmek isteyen arkadaşlar kendi bilgilerinizi de yazabilirseniz sizi de ekleyebilirim
çok teşekkürler. direk beni de etiketleyebilirsiniz.

Gunaydinn ☹️ o kadar psikolojim bozuldu ki artik dayanamayacakmisim gibi geliyor. Biliyosunuz rahim agzina dikis atilmisti onlem amacli. 2 hafta gecti operasyondan carsamba gunu kanama oldu biraz doktora mesaj attim progestani 3 al dedi. Kahverengiye dondu kanama. Dun gece yine birden kan gelmeye basladi. Acilinde kadin dogum olan farkli bir ozel hastaneye gittim korkuyla aktif bir kanama olmadigini ama rahim agzi olcusunun 28 mmye dustugunu soyledi. Kanda ondan geliyormus buyuk ihtimal. Ve hicbisey yapmadan gonderdi beni yarin doktoruna bilgi ver diye. Sabah doktora mesaj attim asistani dondu 2 ye kadar operasyonlari varmis 2 de gelin dedi. Hala kanamam devam ediyor birazda pihtili geliyor. Hamileligin basindan beri cok yoruldum artik cok korkuyorum bisey olacak diye ve umudum azaliyor sanki ☹️
Pes etme çok yorulmuşsun evet çok belli oluyor ama bukadar şey yaşayıp sakın beynini kötü olacağına inandırma ne olacaksa önüne geçemezsin zaten ama iyi düşün güzel düşün ❤️

Desteginiz icin cok tesekkur ederim 🌸 psikolojik olarak gercekten cok zor bir surec. Burda yasayan arkadaslarimda var onlarin olumlu hikayelerini gordukce biraz rahatliyorum ama sonra velet oyle bisey yapiyor ki hooop en basa donuyorum ☹️ bakalim 2 de kendi doktorum ne diyeceek bu kisalma ve kanama icin. İnsallah guzel haberlerle donerim🙏

19+4ten bildiriyorum.

Aylık rutin kontrolden çıktım. Her şey yolunda :anne:
Küçük tansiyonun 9-9,5 civarı seyretmesinden dolayı coraspirin başlıyorum.

Günlük 1.5 litre suyu az buldu. En az 2 litre. Ve her gün mutlaka yürüyüşle birlikte kahvaltıda her gün 1-2 yumurta yiyeceksin dedi.

Ramazan orucunu sordum. Uygun değil. Sen acıkmasan da sık sık yemen lazım, özellikle uzun süre susuzluk olacak. Bu zarar verir dedi. Bakalım…

Detaylı randevusunu da 21+2de olacak şekilde 26 Şubat a aldım. İns bi aksilik çıkmaz 🤲🏼

Eklentiler

• IMG_4553.webp
    IMG_4553.webp
    32,5 KB · Görüntüleme: 38
19+4ten bildiriyorum.

Günlük 1.5 litre suyu az buldu. En az 2 litre. Ve her gün mutlaka yürüyüşle birlikte kahvaltıda her gün 1-2 yumurta yiyeceksin dedi.

Ramazan orucunu sordum. Uygun değil. Sen acıkmasan da sık sık yemen lazım, özellikle uzun süre susuzluk olacak. Bu zarar verir dedi. Bakalım…

Detaylı randevusunu da 21+2de olacak şekilde 26 Şubat a aldım. İns bi aksilik çıkmaz 🤲🏼
Hani giden bizim depolardan gidiyordu 🤔 en azından ara ara tutulabilir diye düşünüyordum ben de. Evet su kesinlikle çok önemli ama günler de o kadar uzun değil sanki ya.

Yürüyüşü herkes söylüyor gerçekten uygulamak lazım herhalde de 2 yumurta ney yav her gün de çok sevsen bile yenir mi 🫢

Tansiyon problemin gebelikle mi ortaya çıktı daha öncesinde de var mıydı?

İnşallah bi aksilik yaşamazsın kolaylıkla atlatırsın.

Hani giden bizim depolardan gidiyordu 🤔 en azından ara ara tutulabilir diye düşünüyordum ben de. Evet su kesinlikle çok önemli ama günler de o kadar uzun değil sanki ya.

Yürüyüşü herkes söylüyor gerçekten uygulamak lazım herhalde de 2 yumurta ney yav her gün de çok sevsen bile yenir mi 🫢

Artık depo da kalmadı heralde 😅
Büyüdükleri için sanıyorum.

Ben zaten bu ay ara ara oruç tuttum . Bana sorarsan zorlanmıyorum. Ama Dr da sorumluluk almak istemiyor. Onu da anlıyorum. Farz oruç, niyetim tutmak. İns Allah kolaylığını versin 🤲🏼 olmadı gün aşırı tutarım yada 2 gün tutar bir gün ara veririm. Bakalım.

Tansiyon dalgalandığından beri her gün yürüyorum. Daha önce böyle bir sorunum yoktu. Ama gebeliğe bağlı tansiyon da demiyor Dr. Bu ara büyük sorunlarım oldu, ciddi üzüldüm ve çok hırpalandım. 😔 bence bu onun sonucu. Hala da yoluna girmedi bi şeyler. İns kalıcı olmaz tansiyon 😣

Yumurta severim de her gün yiyesim de yok. Ama bugün Dr üstüne basarak söyledi.

Kuzum ilk 3 ay depolardan gidiyordu. Artık su gibi gidiyor yediğimiz her şey bebişe. Benim mesela ilk 3 ay depolarım fulldü ve kan değerlerim hiç düşmüyordu. 3 ayı bitirir bitirmez ne magnezyum kaldı ne demir kaldı hepsini sömürüyor bebiş🤣
Ben de oruç tutarım diye düşünüyordum ama doktor ilk 3 ay olsa sorun yoktu ama şimdi sen ne yersen içersen bebeğe o gidiyor dedi uygun bulmadı 😔

Kuzum ilk 3 ay depolardan gidiyordu. Artık su gibi gidiyor yediğimiz her şey bebişe. Benim mesela ilk 3 ay depolarım fulldü ve kan değerlerim hiç düşmüyordu. 3 ayı bitirir bitirmez ne magnezyum kaldı ne demir kaldı hepsini sömürüyor bebiş🤣
Ben de oruç tutarım diye düşünüyordum ama doktor ilk 3 ay olsa sorun yoktu ama şimdi sen ne yersen içersen bebeğe o gidiyor dedi uygun bulmadı 😔
Dr. Demir ve devit bu yüzden düzenli kullanmalısın dedi. Doğumdan sonra da kullanmaya devam edeceksin çünkü bu denli büyük bi kaybı yerine koymak zaman alır dedi. Düşünün nasıl iliğimizi kemiğimizi sömürüyor henüz 22 cm olan bir velet 😅

Dr. Demir ve devit bu yüzden düzenli kullanmalısın dedi. Doğumdan sonra da kullanmaya devam edeceksin çünkü bu denli büyük bi kaybı yerine koymak zaman alır dedi. Düşünün nasıl iliğimizi kemiğimizi sömürüyor henüz 22 cm olan bir velet 😅
Oy annesinin kuzusuna feda olsun hepsiii 😀 ama kızlar magnezyum normal değer aralığında ama alt sınıra yakınsa bile ciddi farkediyorsunuz onu vücudunuzda. Kalsiyum da keza öyle. Benim ikisi de dibe vurmuş. Akşamları bel ve sırt ağrısından ne yapacağımı şaşırıyorum bazen. Doktor uygun görürse 5. Aya girince pilatese başlayım diye düşündüm 😅 aman vitaminleri ihmal etmeyin. Çabuk düşüyor ama dünya takviye alıyoruz zor yerine koyuluyor 😔

Artık depo da kalmadı heralde 😅
Büyüdükleri için sanıyorum.

Ben zaten bu ay ara ara oruç tuttum . Bana sorarsan zorlanmıyorum. Ama Dr da sorumluluk almak istemiyor. Onu da anlıyorum. Farz oruç, niyetim tutmak. İns Allah kolaylığını versin 🤲🏼 olmadı gün aşırı tutarım yada 2 gün tutar bir gün ara veririm. Bakalım.

Tansiyon dalgalandığından beri her gün yürüyorum. Daha önce böyle bir sorunum yoktu. Ama gebeliğe bağlı tansiyon da demiyor Dr. Bu ara büyük sorunlarım oldu, ciddi üzüldüm ve çok hırpalandım. 😔 bence bu onun sonucu. Hala da yoluna girmedi bi şeyler. İns kalıcı olmaz tansiyon 😣

Yumurta severim de her gün yiyesim de yok. Ama bugün Dr üstüne basarak söyledi.
Çok geçmiş olsun inşallah ne sıkıntın derdin varsa hepsi bir çırpıda geçsin gitsin. Rabbim güç kuvvet versin sana.

İlk 3 ay da bulantı ve kusmadan nasıl tutulsun ki. O imkansız olaydı yani en azından benim için. Ben şu an beslenme düzenim eskiye yaklaştığı için tutabilirim arada bir diye düşünmüştüm. Kontrolüm de ramazanda hiç sormayıp ilk 2-3 gün tutsam mı acaba 😂

İlk 3 ay da bulantı ve kusmadan nasıl tutulsun ki. O imkansız olaydı yani en azından benim için. Ben şu an beslenme düzenim eskiye yaklaştığı için tutabilirim arada bir diye düşünmüştüm. Kontrolüm de ramazanda hiç sormayıp ilk 2-3 gün tutsam mı acaba 😂
O da olabilir 😀😀 insan bilmeyince daha rahat oluyor hahah 🤣 ya da kontrole gittiğinde tüm değerlerine baktır eksik falan yoksa da istersen tut kuzucum 😍

Kızlar kedim karnımda bebek olduğunu anlamış olabilir mi 😀😀 aslaaaaa karnımdan inmiyor sürekli karnımda uyumak istiyor. İndiriyorum geri çıkıyor. Gündüzleri kontrol ediyorum da geceleri uyurken çıktığında bazen farkında varmıyorum 😀 bebiş içerde sıkışıyor mudur 🤣
Hehehheheheh bende sürekli kedime diyorum sana kardeş geliyor karnıma çıkmak yok ama nerdeeeeee:) her fırsatta üstüme çıkmak istıyor benimki 9 kılo malesef bir patisini atsa karnıma hemen uyanırım :)kılolu değilse sorun olmaz inş

19+4ten bildiriyorum.

Ben artık yumurta yemekten bıktım doktora sormadım ama araştırmalarım sonucu avakado tüketiyorum herkes tanıdı sevmiyor ama ben zaten hamile olmadan öncede aram iyiydi arada yumurtadan bunalınca yiyebilirsiniz avakado

O da olabilir 😀😀 insan bilmeyince daha rahat oluyor hahah 🤣 ya da kontrole gittiğinde tüm değerlerine baktır eksik falan yoksa da istersen tut kuzucum 😍
Haftaya asmden çağırdılar hem tüm kan değerlerine bakalım hem de tetanoz aşısı vuralım dediler. Ordaki doktora da sorarım dediğin gibi bi sıkıntı yoksa da tutarım artık

Gunaydinn ☹️ o kadar psikolojim bozuldu ki artik dayanamayacakmisim gibi geliyor. Biliyosunuz rahim agzina dikis atilmisti onlem amacli. 2 hafta gecti operasyondan carsamba gunu kanama oldu biraz doktora mesaj attim progestani 3 al dedi. Kahverengiye dondu kanama. Dun gece yine birden kan gelmeye basladi. Acilinde kadin dogum olan farkli bir ozel hastaneye gittim korkuyla aktif bir kanama olmadigini ama rahim agzi olcusunun 28 mmye dustugunu soyledi. Kanda ondan geliyormus buyuk ihtimal. Ve hicbisey yapmadan gonderdi beni yarin doktoruna bilgi ver diye. Sabah doktora mesaj attim asistani dondu 2 ye kadar operasyonlari varmis 2 de gelin dedi. Hala kanamam devam ediyor birazda pihtili geliyor. Hamileligin basindan beri cok yoruldum artik cok korkuyorum bisey olacak diye ve umudum azaliyor sanki ☹️
Ne dedi doktor acaba çok geçmiş olsunn

Back
X