Canım 11.haftada 2 ki tarama 18.haftada 4lu tarama yaptırmıştım ben. Doktorum 3 lu yu yaptırmadı 4lu daha detaylı 3 lüyü kapsıyor diye. Bu seferki doktorum da 11.hafta da 2li tarama yapacakmış. Ense kalınlığı, burun kemiği ölçümleri ve kan tarama testleri vs. 8.haftada 2 li tarama yapıldığını ilk sizden duyuyorum, belki hemşirenin kafası karışmıştır olabilir.
Canım bende de ilk gebeligimde gebelik şekeri vardı bunda da çıkacak o yüzden biraz süreçle ilgili bilgim var. Actik tokluk kan şekeriniz nasıl? Değer olarak kac cikti? Kilonuz şekeri etkilemez canım, şeker kilonu etkiler. Gebelik sekerinde çok daha çabuk kilo almaya başlıyorsun mesela. Ben iki haftada 10 kilo almıştım düşün
Gebelik şekeri bebege zarar veriyor ama bir kerede değil yani. Mesela bebeğin suyunu arttırıyor ( benim oyleydi), kesenin iç çapları varmış onlar artmaya başlamış bu da bebehe giden akımın bozulmasına sebep olabiliyormuş.
Ben süreci endokronoloji takibinde geçirdim hep ayni zamanda diyetisyenler birlikte. Diyetle kontrol altına alınmaya çalışılıyor alınamadığında insülin iğne baslatiyorlar.
Şeker bebekte anı büyüme yapıyor kilo almasını etkiliyor bu da doğumda bazı sorunlar yaratabiliyor. Erken doğum en yuksek ihtimali.
Kızım doğduktan sonra ben yeni doğan takibinde prof. götürmüştüm. Kadın yıllarca fakülte yeni doğan yoğun bakımda çalışmış ayrılınca kendine klinik açmış. Mesela kızımdan 2-3 aylıkken çok fazla test istemişti. Sebep olarakta annede gebelik şekeri varsa çocukta gelişimsel problemler oluyor demisti neydi bunlar detaylı kalp ultrasonu, tüm batın ultrasonu, omurga ve yumuşak doku ultrasonu, kalp ritmi bilmemneleri felan.
Gebelik şekeri bende yavaştan yavaştan yükselmeye başladı farkındayım, nerden anlıyorum hiç doymuyorum mesela, sofradan kalkınca yeniden açım. Canım çok tatlı istiyor. Yemek yedikten sonra kafamı tutamayacak gibi oluyorum bazen böyle uzanasım geliyor , başım dönüyormuş gibi oluyor. Kendinizi takip edin yiyeceklerinizi.