Önce alttan muayene etti, ultrason aleti normal kadın dogumcularda olandan cok daha netti. Hematom var, kanamaya yatkınsın dedi. Kanama olan yeri gösterdiğinde böyle akıntısına kadar gozlemleyebiliyorsunuz o güzelim ultrasonda. Plesantanin rahim ağzında olduğunu gördü. Bütün kanamalarin sebebi bu dedi. Daha 14.haftada olduğum için bebek büyüdükçe yer değiştirecektir, inşallah atlatacaksin dedi. Sorunu görünce karın bölgesinden ultrason ile devam etti. Bebeklerin gramajlarini, kafalarini, boylarini ölçtü. Bu kısım normal kadın doğum muayenesi gibiydi. Ama ağırlıklarıni ilk defa perinatologda öğrendim. Nifty sonucuma genetik sonuclarima filan bakti. Bebekler cok sağlıklı görünüyor kanamaya dayanacaktir, yatak istirahati ile atlatmaya çalışacağız dedi. Kanama alani da bebegin orda çünkü. Her hafta kontrol olacakmış 18haftalik olana kadar. O zamana kadar plesantanin yer degistirmesini umut ediyoruz. Progesteron fitil sabit devam, progestan 50mg gün aşırı enjeksiyon kullaniyordum onu değiştirdi, pruluton depot daha iyi, etki alani da daha iyi 3gunde bir bununla devam et dedi. Bir de rahim ağzındaki baskıyla kasık ağrım için makattan endol kapsül verdi. Perinatologun farkinin daha iyi bir ultrason olduğunu düşünüyorum. Yoksa üni hastanesinde de doç.,prof gibi hocalara muayene oluyoruz. Fakultedeki perinatologa bir kere giriş yaptirabilirseniz riski kesfedince her hafta yakin takibe alacaktır, risk geçesiye... Normal kadin doğumda biz anca kanama olunca ya da aylik rutin muyanelerde gidiyoruz sadece. Kan sulandırıcı iğne ile ilgili kullaniminda bir değişiklik önermedi. Limon yeme, narı cok az ye filan dedi. Kani daha da akıtacak yiyeceklerden uzak durmayi tavsiye etti. İlk muayene bu kadardı.