• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    93
Peki detaylı ultrason falan da mı yaptırmadın
Yok onuda yaptırmadım
Özel değilse neden doktora gidemiyorsunuz? En azından kan değerlerinize baktırıp ona göre takviye alsaydınız yargılamak için söylemiyorum ama garip geldiği için merak ettim
hastaneye uzaklığımız dağ yolunda 2 saat sürüyor yollarda karlı ve buzlu
Küçük bir bebeğim daha var merkeze gidip gelmek bizim için büyük bir eziyet
Bir ay sonra memleketime gideceğim doğum için inşallah ozaman gidebeleceğim 35. Haftalar gibi doktorumda orda zaten burdaki doktorlarda hiç iyi değil

Peki detaylı ultrason falan da mı yaptırmadın

Umarım benim doktorumun yaklaşımı da böyledir cuma günü gideceğim bakalım

Gebelerin üzerinde manasız bir baskı kuruluyor bu konuda maalesef. İlk gebeliğimde doktorum yaptırmazsan olmaz, yaptırmayanlarla yoluma devam etmem gibi bi tutum sergilemişti maalesef ve yaptırmıştım. Kendisi bilinen bir doçent perinatologdu. Şu an başka doktora takipliyim bakalım onun tavrı ne olacak

En güzeli. Umarım benim doktorum da bu konuda diretecek biri değildir
aslinda yaptirsaniz iyi olabilir, bu kadar insan yaniliyor olamaz, ben turkiyedeki doktora gittigimde doktor bana canan karatay ortaya bir laf atti tum hamileler pesinden gidiyor gibisinden bir laf etmisti, ben yaptirdim seker yuklemesi, cok korkulucak ya da bebege etki edicek bisey oldugunu dusunmuyorum

aslinda yaptirsaniz iyi olabilir, bu kadar insan yaniliyor olamaz, ben turkiyedeki doktora gittigimde doktor bana canan karatay ortaya bir laf atti tum hamileler pesinden gidiyor gibisinden bir laf etmisti, ben yaptirdim seker yuklemesi, cok korkulucak ya da bebege etki edicek bisey oldugunu dusunmuyorum
Siz yurtdışında yaşıyorsunuz sanırım. Orda nasıl bakılıyor bu şeker yüklemesi olayına yaptırıyorlar mı doktorlar ne diyor

Ki yaptırmayın diye basbas bağıran Canan Karataş da şu an yargılamıyor bu ve bunun gibi yanıltıcı olduğu belirtilen iddiaları sebebiyle. İğrenç bir şey şeker yüklemesi ama eğer şeker varsa çıkacak sonuçlar çok kötü. Mutlaka yaptırılmalı. 2 saat dişinizi sıkmanız gerekiyor sadece…

Ki yaptırmayın diye basbas bağıran Canan Karataş da şu an yargılamıyor bu ve bunun gibi yanıltıcı olduğu belirtilen iddiaları sebebiyle. İğrenç bir şey şeker yüklemesi ama eğer şeker varsa çıkacak sonuçlar çok kötü. Mutlaka yaptırılmalı. 2 saat dişinizi sıkmanız gerekiyor sadece…
katiliyorumm
Siz yurtdışında yaşıyorsunuz sanırım. Orda nasıl bakılıyor bu şeker yüklemesi olayına yaptırıyorlar mı doktorlar ne diyor
evet ben Hollandadayim, burada irkimiz sebebiyle turklere zaten yapilmasi oneriliyor, insanlar da yaptiriyor, yaptirmayin yanlis bir tedavi demedi hic ebeler, baska irklara da ayni sekilde yapiyolar. 50 ya da 75 ml sekerli su veriyolar, oncesinde kan aliyolar hem demire bakmak hem de aclik kan sekerine bakmak icin, sonra ictikten 1 saat sonra tekrar kan aliyolar, 1 saat daha bekliyosunuz tekrar kan aliyolar ve bitiyor. Bir kez iciriyolar icecegi, Turkiye`de de suan oyle sanirim di mi?

Canan Karatay mesela tetanoz asisi da kesinlikle hamilelikte yaptirilmamali diyor ama burada hem bogmaca hem de grip asisini yaptiriyolar belli haftalar icinde olman gerekiyor ayni seker gibi, her surec ayni sekilde burda da yapiliyor diyebilirim

katiliyorumm

evet ben Hollandadayim, burada irkimiz sebebiyle turklere zaten yapilmasi oneriliyor, insanlar da yaptiriyor, yaptirmayin yanlis bir tedavi demedi hic ebeler, baska irklara da ayni sekilde yapiyolar. 50 ya da 75 ml sekerli su veriyolar, oncesinde kan aliyolar hem demire bakmak hem de aclik kan sekerine bakmak icin, sonra ictikten 1 saat sonra tekrar kan aliyolar, 1 saat daha bekliyosunuz tekrar kan aliyolar ve bitiyor. Bir kez iciriyolar icecegi, Turkiye`de de suan oyle sanirim di mi?

Canan Karatay mesela tetanoz asisi da kesinlikle hamilelikte yaptirilmamali diyor ama burada hem bogmaca hem de grip asisini yaptiriyolar belli haftalar icinde olman gerekiyor ayni seker gibi, her surec ayni sekilde burda da yapiliyor diyebilirim
Türkiye’de de aynı anlattığınız gibi oluyor süreç. Ben de on gün önce yaptırdım, doktorum kendi hamileliklerinde yaptırdığını ama istemezsem yapmayacağını söyledi.
Tüm zorluk içeceği içmekte bence ama geçici bir şey olduğunu da unutmamak gerekiyor.
İçince kesin şekerim çıkar diyordum ama şükür bir şey çıkmadı. En azından içim de rahat şu an

Türkiye’de de aynı anlattığınız gibi oluyor süreç. Ben de on gün önce yaptırdım, doktorum kendi hamileliklerinde yaptırdığını ama istemezsem yapmayacağını söyledi.
Tüm zorluk içeceği içmekte bence ama geçici bir şey olduğunu da unutmamak gerekiyor.
İçince kesin şekerim çıkar diyordum ama şükür bir şey çıkmadı. En azından içim de rahat şu an
benim de oyle oldu, bi ilk 40 dakikada bi yorgunluk coktu, sonraki arada uyumaya calistim artik aciktigim icin, ben de korktum bisey cikarsa diye ama hicbisey cikmadi sukur :) evet en azindan icimiz rahat yaptirmistik olduuk

Canım ben de yaptırdım ilk gebeliğimde. Annem 3 çocuk doğurmuş mesela 3’ünüzde de şeker yüklemesi yapılmadı diyor. Risk faktörü taşıyanlara yapılsın elbette ama risk olmaksızın insanları zorlamamaları lazım diye düşünüyorum.

Canım ben de yaptırdım ilk gebeliğimde. Annem 3 çocuk doğurmuş mesela 3’ünüzde de şeker yüklemesi yapılmadı diyor. Risk faktörü taşıyanlara yapılsın elbette ama risk olmaksızın insanları zorlamamaları lazım diye düşünüyorum.
Evet sonuçta ölüm kalım meselesi değil eğer aile yoksa risli görünmüyorsa sağlıklı beslenip devam edilebilir ailede şeker varsa yapılabilir kü bence yapılmadan şeker var gibi en başından hareket etmek önemli asıl canan karatayın söylediği 26-27 den sonra şeker testi için çok geç ne anlamı var varsa zaten en başından neden yapılmıyor neden en başından dikkat edilmiyor kadın baştan beri dikkat edin riskliyseniz diyetinizi yapın diyor bu çok daha mantıklı bende hiç yaptırmadım ailemdede yok ama şekerim var gibi beslenmeye çalışıyorum her zaman bu kadar basit aslında

Merhaba hanımlar. Ben hamileliğimin 26. Haftasındayın. Bugün kontrolde suyumun partikülleştiğini söyledi doktorum. Bu da grip olacağımın göstergesiymiş. Bana c vitamini takviyesi ve eğer ateşim çıkarsa kullanacağım bir ilaç verdi. 10 gün sonra tekrar kontrole gidicem. Ama insanın canı sıkılıyor tabii. Benzer durumdan geçen oldu mu?

Merhaba hanımlar. Ben hamileliğimin 26. Haftasındayın. Bugün kontrolde suyumun partikülleştiğini söyledi doktorum. Bu da grip olacağımın göstergesiymiş. Bana c vitamini takviyesi ve eğer ateşim çıkarsa kullanacağım bir ilaç verdi. 10 gün sonra tekrar kontrole gidicem. Ama insanın canı sıkılıyor tabii. Benzer durumdan geçen oldu mu?
İlk defa böyle birşey duyuyorum anne grip olmadan önce bebeğin suyuna mı yansıyormuş bu

Evet Türkiye’de de anlattığınız gibi . İnsülin direncim vardı gebelikten önce, bilmiyorum kafam karıştı şimdi 🫠

Evet Türkiye’de de anlattığınız gibi . İnsülin direncim vardı gebelikten önce, bilmiyorum kafam karıştı şimdi 🫠
Benim de insulin direncim vardi 75lik seker yuklemesi yaptirdim seker hastaligim cikmadi icim rahat etti. Ama insulin direnci olmasi riskli bi durum bence bi dusunun

katiliyorumm

Bu Canan KARATAY yüzünden annem ve kayınvalidem ay onu yaptırmasan mı ay bunu yaptırmasan mı deyip duruyor, kadına aşırı sinirliyim. Yahu uzmanlık alanin kalp ve iç hastalıkları her konudan alanındaki uzmandan daha fazla cigirtganlik yapması yeterince sinir bozucu bence.
Şeker yüklemesi konusunda eğer ki zaten şeker ilacı kullanmıyor olsaydım kesinlikle yaptırırdım çünkü vücuda giren glikoz miktarı belli, acip bakarsanız çikolata, baklava vs ile kıyaslayıp aslında ne yüklendiğini karşılaştırabilirsiniz. Ben baklavaya, kazandibine ya da güzel yapılan bir kunefeye hayır diyemeyen biriyim 😃bunlardan daha ağır bir yükleme değil.
Gebelik şekeri de adi üstünde gebelikte ortaya çıkan bir durum, gebelikte malum Hersey normal bunda gebelik sonrası geçiyor. İlla ailede öykü olmasına gerek bile olmayabiliyor.
Başka konu da aşılar, ona karşı buna karşı. Yarın bir gün asi olmadığı için başıma iş geldiğinde sorumluluk alacak mı tabiki hayır ama insanların kafasını bulandırmak serbest.
Kusura bakmayın uzun yazdım ama kadın yüzünden sevdigim büyüklerime sürekli laf anlatma çabasından sıkıldım.

Back