• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    102
Kizlar uzun bir yolcuga cikicam biraz tedirginim 21 saatlik yol gitmem gerekiyor kendi aracimizla gidicez ama gözüm hiç kesmiyor o yolu nasıl giderim daha önce uzun yolculuğa çıkan oldu mu kan sulandirci meyve suyu yapicam(vişne suyu) limonlu su falan yaparım ama nasıl biter o yol bilmiyorum ve dönüş yolu da var🥴

Detay verilmedi benim işimde o sekilde birde şehir şehir gidiyorum iş başı yaptıgımda bebeğimi bırakıp seyahate cıkmak zorundayım gerçekten cok zor . Umudum uzamasıydı olmadı. Özel sektörde çalışınca gerçekten kimse doğurmak istemiyor bende 10 sene düşünmedim bakacak kimsem yok diye şimdiden bakıcı bakmaya basladım allah yardımcımız olsun
Bende bakıcı bakmak zorundayım 1 değil 2 olucak çocuk sayısı.. Resmen anne işten çıksın istiyorlar. En mantıklısı annelik izninin uzamasıydı. İnşallah bu yönde ilerlerler.

Kizlar uzun bir yolcuga cikicam biraz tedirginim 21 saatlik yol gitmem gerekiyor kendi aracimizla gidicez ama gözüm hiç kesmiyor o yolu nasıl giderim daha önce uzun yolculuğa çıkan oldu mu kan sulandirci meyve suyu yapicam(vişne suyu) limonlu su falan yaparım ama nasıl biter o yol bilmiyorum ve dönüş yolu da var🥴
4 saat üzerine uçak öneriyor doktorlar canım
Araba otobüs içinse saatte bir durup 10-15dkk yürümek gerekiyor

Merhaba,

Tecrübem yok bu konuda ancak gözümü karartıp doktordan da onay alırsam yaklasik 30 haftalikken Türkiye'ye araba ile gitmek istiyorum. Yaklaşık 2 gün yollarda geçmiş olacak. Bu sebeple yolculuk sonrasi tecrubenizi paylasirsaniz cok sevinirim.

Mutlaka yolda durup yurumen gerek oyle yaparsan hicbisey olmaz Allahin izniyle🤩
İyi yolculukar

Bebişlerin hareket etmesi çok güzel ama üst üste bi kaç gün etmeyincede hep aklıma takılıyor ya sizinde öyle mi , karnımda benim büyümedi hiç hareket esince kafaya takmıyorum ama etmeyince takıyorum

Bende bakıcı bakmak zorundayım 1 değil 2 olucak çocuk sayısı.. Resmen anne işten çıksın istiyorlar. En mantıklısı annelik izninin uzamasıydı. İnşallah bu yönde ilerlerler.
Merhaba . Sizin odluğunuz bölgede bakıcı fiyatları ne durumda ? Yani bizim burda 35 bin artı sigortalardan vs bahsediliyorda .bu durumda ücretsiz izin daha mantıklı geliyor tüm maaşı bakıcıya vercez zaten :)

Kızlarrr 18. Haftayı geçip hala bebek hareketini hissetmeyen var mı benim gibi? Takmadığım bi bu kalmıştı çünkü🤣
Ben 18 deyim hala hissetmedim ama hiç endişelenmiyorum ya. Sonuçta 20. haftaya kadar hissetmemek normal diyor doktorlar. Takmayın kafanıza :)

Merhaba . Sizin odluğunuz bölgede bakıcı fiyatları ne durumda ? Yani bizim burda 35 bin artı sigortalardan vs bahsediliyorda .bu durumda ücretsiz izin daha mantıklı geliyor tüm maaşı bakıcıya vercez zaten :)
Fiyat araştırmasına daha girmedim ama en az 20-25bindir diye düşünüyorum. Belki daha fazla 😑 ücretsiz izin mantıklı gibi ama kendi işimde uzun süre ücretsize çıkamaya bilirim çalışan sayısından dolayı..

Ben 16-17 Haftada ayni gun sehir degistirip eve gelmistim. Toplam belki 10-15 saat arabadaydim bir sikinti olmadi.
12 haftalikken 5-6 saat yolculuk yapip tekrar durmadan 5-6 saat geri dondum yine bir skinti olmadi.
Suan 19 haftadayim ve yine toplam 10 12 saat yolculuk yapicam pers gunu bir skinti olcagini sanmiyorum.
Riskli gebeliginiz yoksa eger ama yinede doktorunuza danisin icinz rahat eder

Bebişlerin hareket etmesi çok güzel ama üst üste bi kaç gün etmeyincede hep aklıma takılıyor ya sizinde öyle mi , karnımda benim büyümedi hiç hareket esince kafaya takmıyorum ama etmeyince takıyorum
Ayy ayni seyi bende yasiyorum, 16 dan beri hissediyorum ve erken haftalarda hissetmeye baslamanin dezavantajida hergun hareket etmesini beklemek sanirim.
1 gun hareket hissetmezsem cok endiseleniyorum ve bir harekette cok icim rahatliyor.
Bisey oldu saniyorum hep 🤷
Cok sukur hareket ediyor ara ara.

Kızlarrr 18. Haftayı geçip hala bebek hareketini hissetmeyen var mı benim gibi? Takmadığım bi bu kalmıştı çünkü🤣
Hissetmeniz icin size bi tavsiyede bulunayim, koltugun basina basinizi koyup duz uzanin ve hic ses olmasin televizyon falan. Sadece bekleyin ve karniniza odaklanin. Bebis hareket ediyodur mutlaka ama siz dek gelmiyorsunuz. Cunku hareket halinde, ayaktayken veya televizyon acikken aktivite halinde hissedilmez diye dusunuyorum 😌

Back