• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    133
MaşaAlllah Rabbim sağlıkla zamanında gelmeyi nasip etsin 🥺🥰
Amin inşallah canım benim 🥰🤲🏻teşekkür ederim ❤️
Canım hayırlı olsun sağlıkla kucağına al, büyüt inşallah ♡

Ben hekimin, 3 yaşında bir kızım var. Hem rota hem menenjit aşılarını yaptırdım. Ergenlikte hpv de yaptıracağım. Rotadan menenjitten yoğun bakıma düşen bebekler gördüm. Aşılı çocuklar hafif bir ishal şeklinde atlatirken aşısız çocuklar solup gidiyor. Bazi şeyler başa gelince anlaşılıyor. Allah hepsini korusun ama tedbir almakta fayda var bence. Pediatrist hekim arkadaşlarımız da önerdi biz yaptırdık. Aşı takvimine girmeme nedeni muhtemelen maliyet. Hekimler girmesi gerektiğini düşünüyor
Teşekkür ederim canım hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza inşallah 🥰❤️

Cinsiyetler belli olmus. Maşallah hepsine 🧿 sağlıkla gelsin hepsi :emir_bebek:

Son günlerde kızlar atağa mı geçti ne ?:KK51:
Erkekler tabi kendini daha önce belli ediyor ama son eklenenlerle sanki 2024ün erkek yılı namı az sarsıntıya girdi gibi ☺️

Ah bacım. Gel sarılayım sana :KK74:

Annem der ki, bi ruh ezelde yaratıldıysa “kalû bela zamanında”, o sıvı taşa bırakılsa vakti gelince o bebek dünyaya gelir. İhtimaller, oranlar, mümkünatlar sadece teferruattır.

Biz 5 kardeşiz. Sonuncuya hamile kaldığında annem en küçüğümüz bir yaşındaymış. Öylesine istememişler, aldırmayı düşünmüşler vs. Şimdi sor, en çok sevilen o tekne kazıntısı eşek sıpasıdır :p

Rota vb özel yapılan aşıları yaptırmadım. Şimdi de düşünmüyorum. Gerekli olsa zaten devlet aşı takvimine geçer.

Hadi bakalım :KK37:

Ben de bi yerde şey okumuştum. Kaçıncı haftadaysanız onu 4e bölüp ayı bulabilirsiniz diyordu. Ben 18 haftalık hamileyim suan, 4,5 aylık gebeyim diyorum. Sanırım Dr lar arasında da bu konuda muhalefet var 😅

Ben yukarıda yazdığım mantıkla 16. Haftada girdim diye düşünüyorum. Ama bu konu tartışmalı dediğim gibi.😅
Ya bende 18. Haftaya girdim 18+2 o zaman 4,5 diyim bende 20 olunca demek ki tam 5 diyebilirim mantıklı 🥰🥰 çok acayip ama zaten asıl hafta söylemek mantıklı da herkes kaç aylık diye soruyor bana da😄

Ya bende 18. Haftaya girdim 18+2 o zaman 4,5 diyim bende 20 olunca demek ki tam 5 diyebilirim mantıklı 🥰🥰 çok acayip ama zaten asıl hafta söylemek mantıklı da herkes kaç aylık diye soruyor bana da😄
E nabizda günün yaziyordur, 120gunu geçtiyse mis gibi de beşinci aydasin, dördüncü ayın dolmuş 😂 beşinci ayın ilk haftasındayız 😊🥰

Karışık ya.. Benim dediğim mantıkla da tam olmuyor. 40 haftalık hamile on aylık gebe oluyo
😅

Bi de şu var. Sonuçta gebelik haftası, sata göre belirleniyor. Misal benim sat 30 Eylül. Tahmini 14 ekimde döllenme olsa, beklenen adet tarihi olan 30 Ekimde 4 haftalık hamile oluyorum. Ama bebek rahme düşeli en fazla iki hafta oldu.

Bu durumda şu an 18 haftalık 4,5 aylık gebeyim diyorum ama bu formülle 18 hafta 4 aya tekabül eder. Neyse fazla düşünmeyelim. Sözelciyim ben. Devrelerim yanacak :KK45:
Ben de bunu önceden çok sorguluyordum, Şöyle oluyor lady🙃 kadın olarak bedenlerimiz çok mucizevi. Her adetle birlikte vücudumuz yeni bir yumurta üretiyor ya onlar aslında döllenmese bile bir bebek adayı, döllendiği zaman büyümeye devam ediyor döllenmediği zaman atılıyor. İşte ovulasyon gelip de döllendiği zaman zaten iki haftalık bir olgunluğa ulaşmış oluyor😍 o yüzden sata göre hesaplanıyor.

Kızlar kızlar güzel haberlerle geldimm💃🏻💃🏻💃🏻 fetal dna testimin sonucu temiz geldi çok şükür. Günlerdir ne haldeyim yaşayan bilir. Bugün benim doğum günüm ve çok güzel bir hediye oldu bana😍 dua eden herkese de çok teşekkür ederim ☺

Bu test ile cinsiyeti de öğrenmiş olduk, bir erkek de benden geliyor. Herkes sağlıkla kolaylıkla bebişlerine kavuşsunn🥰

Bir de size uygulama önereyim: hamilelik+ adı kaç günlük bebeğin haftasına göre gelişimi, döneme göre güzel makaleler vs bir sürü şey var. Tavsiye ederim ben çok beğendim. Doğumdan sonra da bebek+ versiyonu var o da bebeği takip için ikisine de kullanmıştım şimdi hamile versiyonu tekrar kullanıyorum ✌🏻

Ps: bu arada ben bunu Kanada da kullanıyorum yani Türkiyenin app store da var mı emin değilim yoksa söyleyin, okuyanların kafası karışmasın😅

Kızlar bebiş bugün 14+5'teydi ama ultrasondaki ölçümde 15+5 çıktı. 1 ay önce gittiğimde bu fark 3 gündü sanırım. Şimdi aradaki fark 1 haftaya çıkmış 1 hafta önden gidiyoruz yani gelişim olarak. Biraz araştırdım önden gitmesini şeker tetikliyor olabilir yazıyor internette. Acaba ilerde bir sorun oluşturur mu önden gitmesi? Bunun gibi bir şey yaşayan ya da doktoruyla bu konuyu konuşan vs var mı? Bana doktorum bebeğin gelişimi haftanla uyumlu dedi ama şimdi yazılan muayene raporuna baktığımda önde olduğunu görünce kafama takıldı🤔

Kızlar bebiş bugün 14+5'teydi ama ultrasondaki ölçümde 15+5 çıktı. 1 ay önce gittiğimde bu fark 3 gündü sanırım. Şimdi aradaki fark 1 haftaya çıkmış 1 hafta önden gidiyoruz yani gelişim olarak. Biraz araştırdım önden gitmesini şeker tetikliyor olabilir yazıyor internette. Acaba ilerde bir sorun oluşturur mu önden gitmesi? Bunun gibi bir şey yaşayan ya da doktoruyla bu konuyu konuşan vs var mı? Bana doktorum bebeğin gelişimi haftanla uyumlu dedi ama şimdi yazılan muayene raporuna baktığımda önde olduğunu görünce kafama takıldı🤔
On güne kadar önde geride olması çok birşey göstermiyor, fark çok açılırsa kaynak aranır, doğuma kadar ileri geri gidiyor normal bunlar, problem gormediyse takma kafana

E nabizda akıllı asistana giriyorsun orada gebelik takibin var oradan kalan gününü geçen gününü görebilirsin
[/QUOTE]
Aa ilk defa duydum.çok güzel bir uygulama çok teşekkür ederim hemen baktım🌼🌸😍

E nabizda akıllı asistana giriyorsun orada gebelik takibin var oradan kalan gününü geçen gününü görebilirsin
Bebiş doğunca da e nabizinda bebiş takibi oluyor her kontrolü yazılıyor onu takip etmekte çok güzel llhaftasi, ayı, boy kilo baş ölçümü yazıyor, güzel bı uygulama olmuş cidden kullanışlı

Ah bacım. Gel sarılayım sana :KK74:

Annem der ki, bi ruh ezelde yaratıldıysa “kalû bela zamanında”, o sıvı taşa bırakılsa vakti gelince o bebek dünyaya gelir. İhtimaller, oranlar, mümkünatlar sadece teferruattır.

Biz 5 kardeşiz. Sonuncuya hamile kaldığında annem en küçüğümüz bir yaşındaymış. Öylesine istememişler, aldırmayı düşünmüşler vs. Şimdi sor, en çok sevilen o tekne kazıntısı eşek sıpasıdır :p
Ah bacım bende sana sarılayım 😌😌💕şimdi doğacağı günü bekliyorum sağlıkla kucağımıza alırız hepimiz evlatlarımızı inşallah rabbim hayırlı evlatlar etsin her birini zaman kötü gelecek kaygılarım üçüncüyüde rahatsızlığım için doğurmuştum rabbmin kudretine inanıyorum aynı tarihte bu bebeğe gebe kaldım muhakkak ki bir mucizesi vardır rabbimin ona sığınıyorum iyi olacak Allah’ın izniyle

İnşallah bebeginle beraber hepsi geri gelecek. 🤲❤️ Hastaneye gittim fetal DNA için kan vermeye. Bir kadın vardı yanımda. 43 yaşındaymış. Toplu, kapalı, bol pardesü falan vardı üstünde anlayamadım. 7 aylık hamileymiş. 4. Cocuguymuş. En küçük çocuğu 20 yaşındaymış. Ben hamile olduğumu 4. Ayda öğrendim dedi. Hatta adetten kesildim zannettim, halsizligim var diye Dr a gittim hamilesin dedi şok oldum dedi. Ama napalim kabullendik Rabbim vermiş dedi en büyük kızı da hamileymiş hem torunu hem çocuğu olcak. Öyle yani herkesin başına gelebilir. Rabbim sana ve bebegine sağlık versin yaşama tutun ❤️😍 çok guzell gunlerin olacak inşallah 🌸
Benim annecim gibi 💕oda bana o yaşta Hamile kalmış çok yırtınıp didinmiş iğneler vurdurmuş ölmemişim🤭rabbim şeninde gönlüne göre versin. İnşallah test sonuçların tertemiz çıksın bebişlerimize sağlıkla kavuşalım😌🙏🏻

Back
X