2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Iyı akşamlar kızlar çok zorlu bi süreçten geçiyorum 4 ay uyku gerilemesi 19.hafta atağı var bide üstüne diş sıkıntısı eklendi bi çıkmazdayım saat başı uyanıyor sürekli soyleniyo hiçbirşeydrn mutlu olmuyor dişlik hariç herşeyi ağzına akıyor ama dişliği sevmiyor birde 5 yaşında kızım var televizyonu açıyor oğlumda izlıyo bazen bende izin veriyorum izlemesine ama çok değil 5 10 dk kadar bi yandan da vicdan azabı çekiyorum izlettiğim için aranızda benim gibi yapan var mı
Zor cnm o atağı bizde geçirdik cnm ne desek boş teknoloji çocukları bunlar ama bizim tv hep açık ama onu cezbettiricek şeyler olmadığından artık dönüp bakmıyor bi arkadaşım yemek yemiyor diye başlamış bile video izletmeye ben izletmicem açıkçası nekadar uzak kalırsa kar ama 5-10 dk diosun bu süreyi uzatmadığın sürece sorun yok ama şimdi 5-10 dk ilerde daha fazla isticek

Güvenli bağlanma ayrılma kaygısı vs olmasın diye doğumdan itibaren yatırılmasını öneren dr psikologlar var çevremde uygulayan bi kaç kişi var çok faydasını görmüş beraber yatmanın çocuk açısından anneye doyması lazım . 3 yaşını doldursun kendi kendine giyinebilmeyi uykuya dalmayı tuvalete gitmeyi bu becerileri kazanınca inşallah oda yapıp yatağını ayırcam
Cnm haddim değil ama yatağa alışan çocuğu bidaha o yataktan çıkaramazsın ayrıca 3 yaşına kadar eşinle aynı yatakta yatmıcakmısın? Yanına beşik şeklinde yapsan güvenli bağlanma zaten istediğinde seni yanında bulması ben ım kım yapınca elimi uzatıyorum beşiğine elimi tutuyor emziğini veriyorum burda olduğumu anlayınca hemen uyuyor gündüz yanında yatağında uyut ama geceleri bence yanına beşik al tabi bu benim tavsiyem:)

Bunları okuyunca sanki emzik alsa tüm dertlerim azalacak gibi geliyor ama bizim kız emziğe yabancı madde muamelesi yapıyor ne yazık ki. Ağzına alıp çiğnemeye çalışıyor, öğürüyor sonra da atmaya çalışıyor. Denemediğim emzik kalmadı sanırım 🥲
Ya bizimkide agzina alinca oguruyodu ve yalandan cigner gibi yapip puf diye atiyodu. Israrla her defasinda verdim 15 gun,birden alisti. Arada aliyodu bazen yine atiyodu, artik uykuya gecerken hep veriyorum, hizli daliyor 🤗

Güvenli bağlanma ayrılma kaygısı vs olmasın diye doğumdan itibaren yatırılmasını öneren dr psikologlar var çevremde uygulayan bi kaç kişi var çok faydasını görmüş beraber yatmanın çocuk açısından anneye doyması lazım . 3 yaşını doldursun kendi kendine giyinebilmeyi uykuya dalmayı tuvalete gitmeyi bu becerileri kazanınca inşallah oda yapıp yatağını ayırcam
Bunun uzun uzun araştırmasını yapmadım açıkcası fikrim yok. Ben beşiği yanıma çekiyorum elini tutuyorum gece huysuzlandıgında da aynı şekilde. Deprem olayından dolayı 10 gündür yanıma aldım kafamda türlü senaryolar o psikolojiyi atınca yeniden beşiği yatağa çekip orda yatırcam. Normalde gündüz kısa uykularında yatırıyorum yanıma bende dinlenmiş oluyorum hemde birlikte uyumuş oluyoruz. Her zaman çocuk öncelikli ama çevremde eşi çocugunun yatağında kendiside çocuguyla yatagında yatan çok var 4-5 yaşlarında bide oda eşimle sarılıp uyumak mutlu eden bir duygu o hislerede ihtiyacımız var

Bunun uzun uzun araştırmasını yapmadım açıkcası fikrim yok. Ben beşiği yanıma çekiyorum elini tutuyorum gece huysuzlandıgında da aynı şekilde. Deprem olayından dolayı 10 gündür yanıma aldım kafamda türlü senaryolar o psikolojiyi atınca yeniden beşiği yatağa çekip orda yatırcam. Normalde gündüz kısa uykularında yatırıyorum yanıma bende dinlenmiş oluyorum hemde birlikte uyumuş oluyoruz. Her zaman çocuk öncelikli ama çevremde eşi çocugunun yatağında kendiside çocuguyla yatagında yatan çok var 4-5 yaşlarında bide oda eşimle sarılıp uyumak mutlu eden bir duygu o hislerede ihtiyacımız var
Evet çünkü birde Evde anne çocuk aynı yatakta baba ayrı yerde yatınca zaten çocuklar bi süre sonra burası annemle benim yatağım babamın yatağı orası diye düşünüyorlarmış , zaten 3-4 yaşa kadar birlikte yatıp sonra hadi sen büyüdün git başka odaya demek ne kadar doğru bilmiyorum öncelerden alıştırmak daha iyi her zaman 😇

Merhaba kizlar ,
Giremedim kac gundur. Prensesligimin sonuna geldim🙈
Annemler acilen Turkiye ye geri dondu , dedem hastaneye kaldirilmisti ( uzun suredir rahatsizdi zaten ) . Dun de vefat etti.

Bir an da Lina ile basbasa kaldik :))
Simdilik iyi gidiyor ama bakalim surec ne gostericek :)

Uykudan konusulmus.. Ben uyuturken hafif salliyorum sonra biberonu veriyorum oyle uyuyor genelde. kucakta artik gezerek uyutmak cok zor 8 kg ya yaklasti. Kollarim agriyor.

Kendi kendine yatmasini nasil saglicam bilmiyorum. emzik de almiyor ama denicem hergun biraz biraz.

Cnm ben 7 kere dolu dolu çişli bez alıyorum ama benimkide öyle söylendiği gibi 4 saatte 1 150 cc içmiyor 4 saatte 1 kesin 120 cc ama bide gece versem içer ben uyumayı öğrensin die memeyle oyalıyorum gece dün gece 22.00 de uyudu 1 de kalktı ben memeyi verince sabah 6.00 da kalktı beslendi 09.00 da kalktı 10.00 da beslendi o istemeden ben vermiyorum yoksa içmiyor 90
Lık içtiğindede tıkıyor sen 2-3 saatte 1 mi veriyorsun ben artık sinyal bile alsam oyalıyorum oyun oynuyorum kucağımda oyalıyorum tam içsin die zamanını bekliyorum

Mesela bugün çok zor gündüz toplasan 1 saat uyumadı gece uyuyan gündüz hiç uyumayan bir bebek nil
Lina 2-3 saatte bir 60 ml iciyor. soyle 90-120 ml fln icse daha uzun uyur kesin ama 90 lik yapsam bile 60 ml den sonra atiyor biberonu agzindan😂

Evet çünkü birde Evde anne çocuk aynı yatakta baba ayrı yerde yatınca zaten çocuklar bi süre sonra burası annemle benim yatağım babamın yatağı orası diye düşünüyorlarmış , zaten 3-4 yaşa kadar birlikte yatıp sonra hadi sen büyüdün git başka odaya demek ne kadar doğru bilmiyorum öncelerden alıştırmak daha iyi her zaman 😇
Bakalım nasıl olacak o evreleer 😅 şimdiden düşünmeyelim bunlarıı daha ek gıdaya baslamadıık😅
Merhaba kizlar ,
Annemler acilen Turkiye ye geri dondu , dedem hastaneye kaldirilmisti ( uzun suredir rahatsizdi zaten ) . Dun de vefat etti.

Başınız sağolsun. Güzel ama bir o kadar zor evreye hoşgeldiin. Uzun süre kalacaklar diyordun geri dönecekler mi
Lina 2-3 saatte bir 60 ml iciyor. soyle 90-120 ml fln icse daha uzun uyur kesin ama 90 lik yapsam bile 60 ml den sonra atiyor biberonu agzindan😂
Anne sütüne dönebildin mi tamamen

Biz mamayla besleniyoruz ya 3,5-4 saatte bir 150 ml ben çok mu veriyorum ya acaba mama. 120 de doymuyor ama biberon bitince ağlayıp aranıyordu bizde 150 ye geçtik o ağlama kayboldu. 3,5-4 saat olayına yeni alısıyoruz tabii. Gece uyanıyor beslenmek için sanırım o ama alışkanlık oldu

Merhaba kizlar ,

Allah rahmet eylesin canım

Zor cnm o atağı bizde geçirdik cnm ne desek boş teknoloji çocukları bunlar ama bizim tv hep açık ama onu cezbettiricek şeyler olmadığından artık dönüp bakmıyor bi arkadaşım yemek yemiyor diye başlamış bile video izletmeye ben izletmicem açıkçası nekadar uzak kalırsa kar ama 5-10 dk diosun bu süreyi uzatmadığın sürece sorun yok ama şimdi 5-10 dk ilerde daha fazla isticek
Tek çocuk hiç çocuk diyorlardı gerçekten oyle evde bi çocuk daha olunca çok zor olıyo izlemese bile o televizyon açık duracak(hanımefendiyi ilk 2 sene çoğu şeyden uzak tuttuğum halde böyle) yemek yerken video vs izletmeye kesinlikle karşıyım

Tek çocuk hiç çocuk diyorlardı gerçekten oyle evde bi çocuk daha olunca çok zor olıyo izlemese bile o televizyon açık duracak(hanımefendiyi ilk 2 sene çoğu şeyden uzak tuttuğum halde böyle) yemek yerken video vs izletmeye kesinlikle karşıyım

Biden dikkat çekmek için yapıyorlar ya bazı şeyleri büyük çocuklar

Güneş isini biliyor :))
Babası da öyle diyor 🤣
Canim bez dolmadan niye aliyorsun ki . Çis oldugu icin bekletebilirsin.. illa beş mi olacak gunluk. Ben sabah kalktigimda bi aliyorum.. iki ikindide 3 gece yatarken.. tabi 4e de cikiyor... kaka olunca zaten aliniyor. Dun ekstra 2 kere kaka yapti mesela 3 saatte bir almiyorum yani 6saatte anca

Ucan balon biraz zaman kazandirabilir belki ayaklarina takarak.. marakas da yarayabilir..
Gündüz uykularına daha rahat geçiyor cünkğ
Bi de ishal olduğu için her gaz çıkarmada 💩 da kaçırıyor zaten. Bez kirli oluyor. Geceleri ellemiyorum ama
İlk çıngırağımızı vura vura kırdı geçenlerde 🤓yenilerini aldım kır kızım diyorum
Kızlar daha önce konuşmuştunuz sanırım ama bulamadım konuşmaları. Bugün demir damlasına başlattı sağlık ocağı 4. Ay aşıları için gittiğimizde. Fakat vegaferon damla verdiler. Internetten araştırdığımda, İçeriği temiz değilmiş ve kabızlık problemi yapıyormuş. Siz hangi demir damlasını kullanıyorsunuz ?
Birde boy kilo ölçümünde biz mamayla beslendiğimiz hâlde ve kıyafetli bir şekilde kilosu 7400 çıktı, hemşire de 8500 üzerinde olması gerekiyor dedi çok canım sıkıldı. Çocukta 4. Ay'a girdiğimizden beri huysuz zaten az mama yiyor. Boyuda 66 cm. Yarın genel bir kontrol için doktora götürsem mi sizce ?
Ocean microfer canım
Hemşire saçmalamış 4+ doğsa belki olabilir de yine zor bi hedef koymuş arkadaş
Güneş 6.5 kilo 😬
Ay ben dönmesini bekliyorum ya resmeen sen istediğin kadar bekle dönmüycem diyor çocuk 😂 maşallah kuzuyaa artık tek bırakmama evresi hoşgeldiin

Evdesin zaten artık ver istediğinde napacaksın artık. Oyuncaklarla oyalanıyor mu ya Güneş benim cocuk hiç oyuncaklar dikkatini çekmiyor. Anca ses cıkarıyor elini seyrediyor ağzına götürüyor. Çıngırak veriyorum tutup geri atıyor. Kendim çalısıyorum yalandan bakıyor sonra bakmıyor oyuncağa o yüzden oyalamıyorum oyuncaklar. Oyun halısında da sadece yatıyor artık önceden vuruyordu piyanoya asılı oyuncaklara sesler cıkarıyordu yok onuda yapmıyor artık

Biz 7.600 cıktık doktor bize çok fazla almıs dedi 4. Ay kontrolünde. Mamayla besleniyor 3,5-4 saate cıkartmaya başladım süreyii 150 cc içiyor. Tabii kusmamız hala devam ediyor. 4 saat aralıklarla diğer beslenmeye kadar kusar mı bi cocuk kusuyor resmen.

Ocean microfer diye bi demir takviyesi var çoğu kişide onu tavsiye edip kullanıyor bende onu kullanmaya başladım. Devletin verdiğinin içeriği temiz değlmiş evet araştırınca bunu aldım bende

Domates alerjiktir canım
Kuzum oyuncaklarla genelde ben de onla oynarsam oynuyor.oyun halısına da keyfi yerindeyse duruyor.
Dansçı beatbo aldım çok sevdi karnında renkler dönüp duruyor onu da seyrediyor ama ben de destek oluyorum bazen yanında. Yeni yöntem şu . Sallanır anakucağının oturağı çıkıyor. Masaya yere koyuyorum iş yaparken. Önüne oyun halısının halkasını getiriyorum . Arkaya da çocuk şarkısı. Kendine bakıyor, oyuncaklara asılıyor kalkmaya çalışıyor ağzına sokuyor onları filan. Şimdilerde çekiştirirken çıkarmaya başladı onları. Önüne hışırtılı kitap, çıngırak ve zeka kartları koydum tutup tutup fırlatıyor ben veriyorum.
Ama haricinde el sürekli ağzında boğazına parmak atıp kendini kusturmaya başladı zaten. Dişlerden dolayı çok huysuzlanıyor bi anda değişiyor tavırları bu aralar.
Bazen ne yaparsam yapayım durmuyor
Şu sizin balonlar helyumlu mu
Cnm bizim durumlar tamamen farklı biz mama ile beslendiğimizden düzenlerimiz filan standart ay cnm mahvoluyorum ben evde şekilden şekile giriyoruz oyalamak için koltukta oturt yerde döşek üstünde oyala kucak evde dolanma kendi beşiğinde oyalama Allahtan annem varda zor olmuyor kocamda çok oyalıyor
Sorma biz de öyle 😬 bir de eşim yarın şehir dışına çıkıyor. Dışarıda çalışacak hafta sonları dönecek. Benim için çok zorlu bir döneme giriyorum. Uyku eğitimi üzerine düşmek istiyorum fırsata çevirmem lazım durumu. Ama hiçbir bilgim yok 🤓
4 aylık oldu canım, kıyafetsiz seninli gibi gelir o zaman. Yani dr gayet iyi dedi. Ben de emerken kıvrandığı için doymuyor mu diye endişeleniyorum, yoksa zayıf olsun istiyorum açıkçası 😬
Ben de zayıf olsun istiyorum sadece anne sütü aldığı için şimdilerde azcık toparlak olsa yine de fena olmaz diyordum da 😁
Kilolar iyi iyi 4. Ay için alt sınır 550 gr demişti doktor zaten.
Senin bebe de bizimki gibi sürekli hareket halinde olabilir belki ondan da durmaz 😃

Ya bizimkide agzina alinca oguruyodu ve yalandan cigner gibi yapip puf diye atiyodu. Israrla her defasinda verdim 15 gun,birden alisti. Arada aliyodu bazen yine atiyodu, artik uykuya gecerken hep veriyorum, hizli daliyor 🤗
Ay hadi bakalım bir umut. Ben uykuya dalmasından ziyade çok memede kaldığı için çok içip bütün gece kıvranmasın diye istiyorum canım . Biliyorum bir süre sonra da bıraktırmak için uğraşacağım ama en azından 7. ayda falan gazı midesi rahatlayonca yavaş yavaş bıraktırırım tutsa da
Merhaba kizlar ,

Canım başınız sağ olsun, Allah rahmet eylesin. Bebişle baş başa kalmak hem çok güzel hem zor 🥲 ama gündüz uyuyan bir bebişse dinlenirsin diye düşünüyorum 🤲🏻

X