2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Desteksiz uykuya nasil baslattin canım. Ben bir haftadir 1 2 arasinda uyutabiliyorum anca... gaz var anlamadim atak zamani da olabilir. Cildircam iyice
Hususi birşey yapmadım aslında uykusu gelince hemen uyuttum ve yerine kattım direnmeler bitti sadece emzik tek destek oda uyur uyumaz atıyor kendiliğinden

Desteksiz uykuya nasil baslattin canım. Ben bir haftadir 1 2 arasinda uyutabiliyorum anca... gaz var anlamadim atak zamani da olabilir. Cildircam iyice
Akşam 8 bucukta emiyor memede uyuyor sonra memeyi çekip emzik veriyorum yatağına katıyorum beraber yatıyoruz onunda etkisi olabilir yatakta illaki kokumu alıyor tam dalınca kalkıyorum eşimle vakit geçiriyorum 11 de yatıyorum 1 bucukta emzirmeye kalkıyorum derken sabah 8 de hepimiz kalkıyoruz☺️

Hususi birşey yapmadım aslında uykusu gelince hemen uyuttum ve yerine kattım direnmeler bitti sadece emzik tek destek oda uyur uyumaz atıyor kendiliğinden
Bizim bu aralar gece uykuya gececek amangazdan geçemiyorum garibim bende uyku arkadasi aldim ama emzik ile iki gundur rahat uyuyor. Bu gece yine baslicam desteksiz uyutmaya ya baska care yok. Gazdan dolayi mecbur alim derken alisti

Akşam 8 bucukta emiyor memede uyuyor sonra memeyi çekip emzik veriyorum yatağına katıyorum beraber yatıyoruz onunda etkisi olabilir yatakta illaki kokumu alıyor tam dalınca kalkıyorum eşimle vakit geçiriyorum 11 de yatıyorum 1 bucukta emzirmeye kalkıyorum derken sabah 8 de hepimiz kalkıyoruz☺️
Dun gece artik yanımda yatirayim dedim sizdi güzel... ama alirken uyandi derken 2 ettik 7 bucuk 8 gibi emecek ondan sonra deneyim bari... besige alıyor musun peki cocugu... bizim haystimiz ozel kalmadi ki geliyor kayinvalideme yemek yediriyor kendi yiyor yarim saat orurulup işlerimizi hallediyoruz cocuk olunca da onla ilgilenme... denim bakalim

Bizim bu aralar gece uykuya gececek amangazdan geçemiyorum garibim bende uyku arkadasi aldim ama emzik ile iki gundur rahat uyuyor. Bu gece yine baslicam desteksiz uyutmaya ya baska care yok. Gazdan dolayi mecbur alim derken alisti
Bunları okuyunca sanki emzik alsa tüm dertlerim azalacak gibi geliyor ama bizim kız emziğe yabancı madde muamelesi yapıyor ne yazık ki. Ağzına alıp çiğnemeye çalışıyor, öğürüyor sonra da atmaya çalışıyor. Denemediğim emzik kalmadı sanırım 🥲

Bunları okuyunca sanki emzik alsa tüm dertlerim azalacak gibi geliyor ama bizim kız emziğe yabancı madde muamelesi yapıyor ne yazık ki. Ağzına alıp çiğnemeye çalışıyor, öğürüyor sonra da atmaya çalışıyor. Denemediğim emzik kalmadı sanırım 🥲

Artıık büyüdüler aslında şöyle emziği bi elmanın suyuna filan batırsana. Ben elma dilimleyip böyle ağzına veriyorum muzuda öyle. Bala pekmeze tabi ki batırma ama şöyle emziğe bi tat verecek bişey. Philips avent alıyor aslında cogu cocuk ya

Bırak boavwr alismasin benimki de her zaman almıyor. Damak coo kasindiginda veriyorum. Cok cani yaniyor

Artıık büyüdüler aslında şöyle emziği bi elmanın suyuna filan batırsana. Ben elma dilimleyip böyle ağzına veriyorum muzuda öyle. Bala pekmeze tabi ki batırma ama şöyle emziğe bi tat verecek bişey. Philips avent alıyor aslında cogu cocuk ya
Deneyeceğim artık. Doktor henüz ek gıda veya tadım için bir şey demedi ama zaten ben okula başlamak durumundayım ve biberon almak zorunda kalacak kaşık biberonla içemezse 🥲 biberondan sonra belki emziği daha kolay alır. Biliyorum ileride emziği bırakmak da zor olacak ama belki şu reflüsüne gazına iyi gelir 😔
Bırak boavwr alismasin benimki de her zaman almıyor. Damak coo kasindiginda veriyorum. Cok cani yaniyor
Canım uykuyu sürdürmek için alması iyi olur şu an için. Çünkü hep emmek istiyor, fazla emince de midesi ağrıyor, gazı tutuyor bundan uyuyamıyor bu sefer.

Avent 'i de almadı, bibs'i de almadı ama eşim kafaya koydu bu çocuğa emzik vereceğim ben diye emzikle peşinde dolanıyor ara ara😅

Deneyeceğim artık. Doktor henüz ek gıda veya tadım için bir şey demedi ama zaten ben okula başlamak durumundayım ve biberon almak zorunda kalacak kaşık biberonla içemezse 🥲 biberondan sonra belki emziği daha kolay alır. Biliyorum ileride emziği bırakmak da zor olacak ama belki şu reflüsüne gazına iyi gelir 😔

Canım uykuyu sürdürmek için alması iyi olur şu an için. Çünkü hep emmek istiyor, fazla emince de midesi ağrıyor, gazı tutuyor bundan uyuyamıyor bu sefer.
Yanmaz yaa kıyamam onlara💗🤩

Dun gece artik yanımda yatirayim dedim sizdi güzel... ama alirken uyandi derken 2 ettik 7 bucuk 8 gibi emecek ondan sonra deneyim bari... besige alıyor musun peki cocugu... bizim haystimiz ozel kalmadi ki geliyor kayinvalideme yemek yediriyor kendi yiyor yarim saat orurulup işlerimizi hallediyoruz cocuk olunca da onla ilgilenme... denim bakalim
Yok hep yanımda yatıyor yani 1 yaşına kadar falan yanımda yatırmayı düşünüyorum ama eşim geniş yatak yaptırırsa 3 yaşına kadar yanımda yatırcam

4. Ay dolduğunda güneş 5800 dü çıplak tartımda. Sizin 3 aylık tartım böyleyse kötü değil bence canım
Bi de doktor yorumunu baz almak lazım güneşe kötü değil dedi ama bizde ishal ve alerji olduğu için biraz kafaya takıyorum ben de
Sürekli memede durması sürekli süt içtiği anlamına gelmiyor maalesef dudak tiryakiliği var bizimkilerde 🥲

Doğrudur canım düzgün beslenebiliyorsundur zaten
Ben protein pek alamıyorum maalesef
Doğum Kiloları arasında neredeyse 1 kilo fark varmış o kadarı normal bence ☺️

Aynen arayı açmaya çalışıyorum ama güneş bu aralar aşırı zorlu bir bebek oldu. O yüzden planlı davranamıyorum pek
Gün sayıyorum valla 🤓
4 aylık oldu canım, kıyafetsiz seninli gibi gelir o zaman. Yani dr gayet iyi dedi. Ben de emerken kıvrandığı için doymuyor mu diye endişeleniyorum, yoksa zayıf olsun istiyorum açıkçası 😬

Ben yanından kalktığım an uyanıyor bu çocuk, eşimle hiç vakit geçiremiyoruz, iş de yapamıyorum, yastığım yanında oluyor yine de 10 saniye sonra uyanıyor. Bunun çaresi yok mu acaba 😞 bugün kamera aldım, bakıcam niye uyanıyor diye

Kızlar daha önce konuşmuştunuz sanırım ama bulamadım konuşmaları. Bugün demir damlasına başlattı sağlık ocağı 4. Ay aşıları için gittiğimizde. Fakat vegaferon damla verdiler. Internetten araştırdığımda, İçeriği temiz değilmiş ve kabızlık problemi yapıyormuş. Siz hangi demir damlasını kullanıyorsunuz ?
Birde boy kilo ölçümünde biz mamayla beslendiğimiz hâlde ve kıyafetli bir şekilde kilosu 7400 çıktı, hemşire de 8500 üzerinde olması gerekiyor dedi çok canım sıkıldı. Çocukta 4. Ay'a girdiğimizden beri huysuz zaten az mama yiyor. Boyuda 66 cm. Yarın genel bir kontrol için doktora götürsem mi sizce ?
Kaç kilo doğdu canım?

Kızlar uyku ile ilgili yazmışsınız nil 22.00 de en geç uyuyor destekli yani emzik ve ben desteği ama dalınca emziği atıyor gün içinde sadece uyku geçişlerinde alıyor emzik bazen gece 4.00 bazen 06.00 da uyanıp besleniyor sonra 08.30 en geç kalkıyor hemen beslenmiyor ama uyumuyorda ve bidahaa tempo başlıyor ama emzik çok rahat ettiriyor bu arada kızlar her bebeğin doğum kilosu farklı biz 2440 doğduk 2200 e düştük şimdi ölçtürmedim ama 7500 olduk sanırım bize göre çok iyi ama 4500 doğana göre bilemem

Ben yanından kalktığım an uyanıyor bu çocuk, eşimle hiç vakit geçiremiyoruz, iş de yapamıyorum, yastığım yanında oluyor yine de 10 saniye sonra uyanıyor. Bunun çaresi yok mu acaba 😞 bugün kamera aldım, bakıcam niye uyanıyor diye
Tam daldığına emin olun iç çekiyorlar tam dalınca birde sıçrıyorsa ilk uyuduğunda oda zorlaştırır benim oğlum hala öyle ilk dalınca sıçrıyor ben hep ellerini sıkıştırıyorum sıçraması daha hafif oluyor uyanmıuor bide eliyle oynamasın uykusu kaçmasın diye çorap takıyorum

Iyı akşamlar kızlar çok zorlu bi süreçten geçiyorum 4 ay uyku gerilemesi 19.hafta atağı var bide üstüne diş sıkıntısı eklendi bi çıkmazdayım saat başı uyanıyor sürekli soyleniyo hiçbirşeydrn mutlu olmuyor dişlik hariç herşeyi ağzına akıyor ama dişliği sevmiyor birde 5 yaşında kızım var televizyonu açıyor oğlumda izlıyo bazen bende izin veriyorum izlemesine ama çok değil 5 10 dk kadar bi yandan da vicdan azabı çekiyorum izlettiğim için aranızda benim gibi yapan var mı

Sonrası için ayırmak zor olmaz mı neden o kadar uzun süre yanında yatıracaksın
Güvenli bağlanma ayrılma kaygısı vs olmasın diye doğumdan itibaren yatırılmasını öneren dr psikologlar var çevremde uygulayan bi kaç kişi var çok faydasını görmüş beraber yatmanın çocuk açısından anneye doyması lazım . 3 yaşını doldursun kendi kendine giyinebilmeyi uykuya dalmayı tuvalete gitmeyi bu becerileri kazanınca inşallah oda yapıp yatağını ayırcam

X