2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Merhaba kizlar ,
Giremedim kac gundur. Prensesligimin sonuna geldim🙈
Annemler acilen Turkiye ye geri dondu , dedem hastaneye kaldirilmisti ( uzun suredir rahatsizdi zaten ) . Dun de vefat etti.

Bir an da Lina ile basbasa kaldik :))
Simdilik iyi gidiyor ama bakalim surec ne gostericek :)

Uykudan konusulmus.. Ben uyuturken hafif salliyorum sonra biberonu veriyorum oyle uyuyor genelde. kucakta artik gezerek uyutmak cok zor 8 kg ya yaklasti. Kollarim agriyor.

Kendi kendine yatmasini nasil saglicam bilmiyorum. emzik de almiyor ama denicem hergun biraz biraz.
Minnoşum başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin.
Geri dönecekler mi peki?

Ben 5. Aydan beri kucağımda dolaşarak uyutmaya başladım başka türlü uykuya dalamıyor 😬 nasıl bırakacağız bilmiyorum
Önceden hep emerken uyurdu artık daha nadir

Bakalım nasıl olacak o evreleer 😅 şimdiden düşünmeyelim bunlarıı daha ek gıdaya baslamadıık😅

Başınız sağolsun. Güzel ama bir o kadar zor evreye hoşgeldiin. Uzun süre kalacaklar diyordun geri dönecekler mi

Anne sütüne dönebildin mi tamamen
Yok canim donemedik, deprem sonrasi yasanan hersey beni extra etkiledi. Var olan sutumde azaldi. O kadar kotu oldum ki , Lina nin biogai damlasini bile vermeyi unutmusum bir hafta. O d vitaminli oldugundan extra d vitaminide vermiyordum. Bir hafta d vitamini almadi yavrum
Biz mamayla besleniyoruz ya 3,5-4 saatte bir 150 ml ben çok mu veriyorum ya acaba mama. 120 de doymuyor ama biberon bitince ağlayıp aranıyordu bizde 150 ye geçtik o ağlama kayboldu. 3,5-4 saat olayına yeni alısıyoruz tabii. Gece uyanıyor beslenmek için sanırım o ama alışkanlık oldu
keske Lina da 3.4-4 saatte yese 🙈 Hala 60 sar ml her 1.5-2 saatte
Allah rahmet eylesin

Başınız sağolsun ..

Allah rahmet eylesin canım

Ay hadi bakalım bir umut. Ben uykuya dalmasından ziyade çok memede kaldığı için çok içip bütün gece kıvranmasın diye istiyorum canım . Biliyorum bir süre sonra da bıraktırmak için uğraşacağım ama en azından 7. ayda falan gazı midesi rahatlayonca yavaş yavaş bıraktırırım tutsa da

Canım başınız sağ olsun, Allah rahmet eylesin. Bebişle baş başa kalmak hem çok güzel hem zor 🥲 ama gündüz uyuyan bir bebişse dinlenirsin diye düşünüyorum 🤲🏻
bazen yarim saat bazen 2 saat uyuyor :) duruma gore degisiyor
Minnoşum başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin.
Geri dönecekler mi peki?

Ben 5. Aydan beri kucağımda dolaşarak uyutmaya başladım başka türlü uykuya dalamıyor 😬 nasıl bırakacağız bilmiyorum
Önceden hep emerken uyurdu artık daha nadir
Tesekkur ederim bas sagligi dilekleriniz icin kizlar 🙏🏼
Annemler kişa dogru geri gelirker , ben işe baslayacagim ozaman. Hem zaten gocmenlik icin basvurmustuk, burda olmalari gerekiyormus sonbahardan sonra , avukat oyle demisti.

Ama tabi bu kadar kisa surede git gel yapilmasi maddi olarak cok etkiledi bizi. zaten pek parlak degildi durumumuz , battik baticaz😂

Yok canim donemedik, deprem sonrasi yasanan hersey beni extra etkiledi. Var olan sutumde azaldi. O kadar kotu oldum ki , Lina nin biogai damlasini bile vermeyi unutmusum bir hafta. O d vitaminli oldugundan extra d vitaminide vermiyordum. Bir hafta d vitamini almadi yavrum

Annemler kişa dogru geri gelirker , ben işe baslayacagim ozaman. Hem zaten gocmenlik icin basvurmustuk, burda olmalari gerekiyormus sonbahardan sonra , avukat oyle demisti.

Ama tabi bu kadar kisa surede git gel yapilmasi maddi olarak cok etkiledi bizi. zaten pek parlak degildi durumumuz , battik baticaz😂
Zorlar ya zorlamaz mııı ateş pahası biletler
Kısmet böyleymiş ya kalabalık olmak güzel ama bebişle baş başa olmak da ayrı güzel ne kadar yorucu olsa da :)

hope2022 hope2022 bak 1 saattir su şekil sakince duruyor arkada çocuk şarkıları açtım ben de söylüyorum o da oynuyor oyuncaklarla
Güneş yalnız kalmasın yeter ki 🤓 arada davlumbaz ışığı da açıyorum ona da bakıyor filan oyuncakları yiyor genel olarak 😀

Eklentiler

• B62341F3-B933-4D39-9C79-E47A2E30252A.jpeg
    B62341F3-B933-4D39-9C79-E47A2E30252A.jpeg
    169,3 KB · Görüntüleme: 101
Kizlar yuze krem surmeye basladiniz mi. Bazen kuruyor da ondan dedim
La roche posayin lipikar balsami var ben ondan suruyorum gunde 1 defa hamileyken kendime almistim onu bebek ve cocuklar icinde kullaniliyor cok buyuk bir krem alirken eczacim bebeginede kullanirsin dogunca demisti atopik ciltlere cok iyiymis surer surmez iyi geldi bebegimede.bizim agzimizdan cok su akiyor onlugumuz cok islaniyor onluge dokunan cenesi yanaklarinin alt kismi kirmizi kirmizi catlayacak gibi oldu ona iyi geldi

Babası da öyle diyor 🤣

Gündüz uykularına daha rahat geçiyor cünkğ
Bi de ishal olduğu için her gaz çıkarmada 💩 da kaçırıyor zaten. Bez kirli oluyor. Geceleri ellemiyorum ama
İlk çıngırağımızı vura vura kırdı geçenlerde 🤓yenilerini aldım kır kızım diyorum

Ocean microfer canım
Hemşire saçmalamış 4+ doğsa belki olabilir de yine zor bi hedef koymuş arkadaş
Güneş 6.5 kilo 😬

Kuzum oyuncaklarla genelde ben de onla oynarsam oynuyor.oyun halısına da keyfi yerindeyse duruyor.
Dansçı beatbo aldım çok sevdi karnında renkler dönüp duruyor onu da seyrediyor ama ben de destek oluyorum bazen yanında. Yeni yöntem şu . Sallanır anakucağının oturağı çıkıyor. Masaya yere koyuyorum iş yaparken. Önüne oyun halısının halkasını getiriyorum . Arkaya da çocuk şarkısı. Kendine bakıyor, oyuncaklara asılıyor kalkmaya çalışıyor ağzına sokuyor onları filan. Şimdilerde çekiştirirken çıkarmaya başladı onları. Önüne hışırtılı kitap, çıngırak ve zeka kartları koydum tutup tutup fırlatıyor ben veriyorum.
Ama haricinde el sürekli ağzında boğazına parmak atıp kendini kusturmaya başladı zaten. Dişlerden dolayı çok huysuzlanıyor bi anda değişiyor tavırları bu aralar.
Bazen ne yaparsam yapayım durmuyor
Şu sizin balonlar helyumlu mu

Sorma biz de öyle 😬 bir de eşim yarın şehir dışına çıkıyor. Dışarıda çalışacak hafta sonları dönecek. Benim için çok zorlu bir döneme giriyorum. Uyku eğitimi üzerine düşmek istiyorum fırsata çevirmem lazım durumu. Ama hiçbir bilgim yok 🤓

Ben de zayıf olsun istiyorum sadece anne sütü aldığı için şimdilerde azcık toparlak olsa yine de fena olmaz diyordum da 😁
Kilolar iyi iyi 4. Ay için alt sınır 550 gr demişti doktor zaten.
Senin bebe de bizimki gibi sürekli hareket halinde olabilir belki ondan da durmaz 😃

Ay bana bi doktor 3 saatten önce mama verme dedi diye bebenin beslenmesi öyle kaldı. Sağlıklı olsunlardaa süt valla kısmet işiymiş. Benim bitti süt sıkınca ucundan 1-2 damla geliyor o kadar. Zaten benim kide gögsümü verdiğimde yabancı cisim muamalesi yapıyordu unutmuş bildiğin tamamen. Sağmayı ara ara ihmal edince bitti tamamen. Neyse nasip bu konuda acabaları kafamdan silmem lazıım dün gece bi sağıyım dedim belki sağarak tekrar getiririm diye ama olmaz sanırım artık
hope2022 hope2022 bak 1 saattir su şekil sakince duruyor arkada çocuk şarkıları açtım ben de söylüyorum o da oynuyor oyuncaklarla
Güneş yalnız kalmasın yeter ki 🤓 arada davlumbaz ışığı da açıyorum ona da bakıyor filan oyuncakları yiyor genel olarak 😀
Oy maşallah 🧿 yaa bizimki elleriyle ve kusmuklu bezini oynamaktan başka etkinliği yok 😂 kendi kendine öyle güzel oyalanıyor orası ayrı 😅

Ya bizimkide agzina alinca oguruyodu ve yalandan cigner gibi yapip puf diye atiyodu. Israrla her defasinda verdim 15 gun,birden alisti. Arada aliyodu bazen yine atiyodu, artik uykuya gecerken hep veriyorum, hizli daliyor 🤗
Bak gaza geldim tıktın kumsalın ağzına emziği 🙈
Merhaba kizlar ,
Giremedim kac gundur. Prensesligimin sonuna geldim🙈
Annemler acilen Turkiye ye geri dondu , dedem hastaneye kaldirilmisti ( uzun suredir rahatsizdi zaten ) . Dun de vefat etti.

Bir an da Lina ile basbasa kaldik :))
Simdilik iyi gidiyor ama bakalim surec ne gostericek :)
Canımm başınız sağ olsun. Allah kavuştursun 🙏

Zorlar ya zorlamaz mııı ateş pahası biletler
Kısmet böyleymiş ya kalabalık olmak güzel ama bebişle baş başa olmak da ayrı güzel ne kadar yorucu olsa da :)
Valla ev bir anda sessizlesti, kedim bile saskin😂
evet bas basa olmak cok guzel🥰
sistem guzelmis, bende yarin kullanayim bunu 😂
Ay bana bi doktor 3 saatten önce mama verme dedi diye bebenin beslenmesi öyle kaldı. Sağlıklı olsunlardaa süt valla kısmet işiymiş. Benim bitti süt sıkınca ucundan 1-2 damla geliyor o kadar. Zaten benim kide gögsümü verdiğimde yabancı cisim muamalesi yapıyordu unutmuş bildiğin tamamen. Sağmayı ara ara ihmal edince bitti tamamen. Neyse nasip bu konuda acabaları kafamdan silmem lazıım dün gece bi sağıyım dedim belki sağarak tekrar getiririm diye ama olmaz sanırım artık

Oy maşallah 🧿 yaa bizimki elleriyle ve kusmuklu bezini oynamaktan başka etkinliği yok 😂 kendi kendine öyle güzel oyalanıyor orası ayrı 😅
valla kuzum tiktok da gordum aylar sonra sut saga saga sutunu geri getirenler ama aylarca suruyor. Sabrim var dersen yap .Ben su 6. ayi goreyim birakicam sagmayi zaten . Aldigim mama cok pahali olmasa coktan birakmistim sagmayi😂😂

Ilk uc gune gore iyi gidiyoruz :) Artik az cok huyunu suyunu cozdugum icin tabi daha rahatim. bir ay once annemler gitseydi daha zor olurdu benim icin.

Bir yandan iyi oldu , korkuyordum yalniz kalmaya. Bu korkumu asarim . Gecen gun kutuphaneye gittik birlikte , ilk defa Lina yla tektik arabada. Endiseliydim ama sorunsuz gecirdik yolcugu :))

Allahtan zor bir bebek degil. Ana kucagina koyuyorum , mutfaga getiriyorum. O oturuyor bende anlatiyorum hemde yemek yapiyorum.

Simdi oyun halisinda ki oyuncaklari tutmaya basladi baya zaman geciriyor ordada .

Fotograf da ki koltuk ustundeki daginikligi gormezden gelin 🙈

Eklentiler

• CFFE9EA1-8160-49CE-B203-DBAF3EFD00A4.jpeg
    CFFE9EA1-8160-49CE-B203-DBAF3EFD00A4.jpeg
    144,7 KB · Görüntüleme: 100
Ilk uc gune gore iyi gidiyoruz :) Artik az cok huyunu suyunu cozdugum icin tabi daha rahatim. bir ay once annemler gitseydi daha zor olurdu benim icin.

Bir yandan iyi oldu , korkuyordum yalniz kalmaya. Bu korkumu asarim . Gecen gun kutuphaneye gittik birlikte , ilk defa Lina yla tektik arabada. Endiseliydim ama sorunsuz gecirdik yolcugu :))

Allahtan zor bir bebek degil. Ana kucagina koyuyorum , mutfaga getiriyorum. O oturuyor bende anlatiyorum hemde yemek yapiyorum.

Simdi oyun halisinda ki oyuncaklari tutmaya basladi baya zaman geciriyor ordada .

Fotograf da ki koltuk ustundeki daginikligi gormezden gelin 🙈
Maşallah Lina kuşa 🧿 o kadar yok valla sabrıım ben bir an önce tadımlar bitsin öğün olayına geçmek istiyorum

Tek çocuk hiç çocuk diyorlardı gerçekten oyle evde bi çocuk daha olunca çok zor olıyo izlemese bile o televizyon açık duracak(hanımefendiyi ilk 2 sene çoğu şeyden uzak tuttuğum halde böyle) yemek yerken video vs izletmeye kesinlikle karşıyım
Cnm ben senin önünde saygıyla eğiliyorum ben 1 tanesini destekle büyütüyorum sen 2 tane ev işleri valla izlicekse izlicek tv izleyerek büyüdük hepimiz casper tom jerry bizimkiler:) takılma sen bebeğini düşünen bir kadınsın kendi rahatın için saatlerce ekran karşısına bırakıp kafana göre takılmıyorsun vicdanını hiç boşyere yorma😘

Cnm ben senin önünde saygıyla eğiliyorum ben 1 tanesini destekle büyütüyorum sen 2 tane ev işleri valla izlicekse izlicek tv izleyerek büyüdük hepimiz casper tom jerry bizimkiler:) takılma sen bebeğini düşünen bir kadınsın kendi rahatın için saatlerce ekran karşısına bırakıp kafana göre takılmıyorsun vicdanını hiç boşyere yorma😘
Saol canım kızım çok istedi kardeşim olsun dedi erkek olsun dedi istediği gibi de oldu onun istediği ismide koyduk 4 ay feçti hala bitmeyen bi kıskançlığı var uyurken kardeşinin yanında dur ben yemek yapayım uyanınca haber ver diyorum 10 kere yanıma geliyo çocuk uyanıkkende tepesinden ayrılmıyo yapma dediğim şeyi özellikle gözümün içine bakarak yapıyo pazartesi okula gidecek biraz rahatlarım belki ama bu oğlanın dişi beni mahvetti kızımda hiç boyle olmamıştı tırnaklanmadık yerim kalmadı saçımı başımı yoluyo çocuk sıkıntıdan eşim birazdan diş granülü almaya gidecek bide onu deneyelim derman kalmadı bende

La roche posayin lipikar balsami var ben ondan suruyorum gunde 1 defa hamileyken kendime almistim onu bebek ve cocuklar icinde kullaniliyor cok buyuk bir krem alirken eczacim bebeginede kullanirsin dogunca demisti atopik ciltlere cok iyiymis surer surmez iyi geldi bebegimede.bizim agzimizdan cok su akiyor onlugumuz cok islaniyor onluge dokunan cenesi yanaklarinin alt kismi kirmizi kirmizi catlayacak gibi oldu ona iyi geldi
Seninki benimki gibi hassas desene :)

Cnm haddim değil ama yatağa alışan çocuğu bidaha o yataktan çıkaramazsın ayrıca 3 yaşına kadar eşinle aynı yatakta yatmıcakmısın? Yanına beşik şeklinde yapsan güvenli bağlanma zaten istediğinde seni yanında bulması ben ım kım yapınca elimi uzatıyorum beşiğine elimi tutuyor emziğini veriyorum burda olduğumu anlayınca hemen uyuyor gündüz yanında yatağında uyut ama geceleri bence yanına beşik al tabi bu benim tavsiyem:)

O da iyi bir sey degilki canim. Ayrilmak da zor olur ozel hayat yok zorlanirsin

Bunun uzun uzun araştırmasını yapmadım açıkcası fikrim yok. Ben beşiği yanıma çekiyorum elini tutuyorum gece huysuzlandıgında da aynı şekilde. Deprem olayından dolayı 10 gündür yanıma aldım kafamda türlü senaryolar o psikolojiyi atınca yeniden beşiği yatağa çekip orda yatırcam. Normalde gündüz kısa uykularında yatırıyorum yanıma bende dinlenmiş oluyorum hemde birlikte uyumuş oluyoruz. Her zaman çocuk öncelikli ama çevremde eşi çocugunun yatağında kendiside çocuguyla yatagında yatan çok var 4-5 yaşlarında bide oda eşimle sarılıp uyumak mutlu eden bir duygu o hislerede ihtiyacımız var
Kızlar yorumlarınızda çok haklısınız özel hayat açısından bebeğim şimdilik erken uyuyor 9 da en geç uyumuş olur yatak odasını kullanmıyoruz diyim siz anlayın:) ben ortada yatıyorum oğlum sağımda eşim solumda çok rahatız böyle baktım büyüdükçe zorlanıyoruz o zaman ayırırm ama şimdilik fikrim böyle bir yaşa kadar kesin benimle 1 yaştan sonra duruma göre karar verecem ama önceliğim yanımda yatırmak

Deneyeceğim artık. Doktor henüz ek gıda veya tadım için bir şey demedi ama zaten ben okula başlamak durumundayım ve biberon almak zorunda kalacak kaşık biberonla içemezse 🥲 biberondan sonra belki emziği daha kolay alır. Biliyorum ileride emziği bırakmak da zor olacak ama belki şu reflüsüne gazına iyi gelir 😔

Canım uykuyu sürdürmek için alması iyi olur şu an için. Çünkü hep emmek istiyor, fazla emince de midesi ağrıyor, gazı tutuyor bundan uyuyamıyor bu sefer.
Bu hafta gittigimde damak jeli alicam da aksamlari oyle cani yaniyor ki kiyamam ona bazen benim.parmagimi gexdiriyorum parmaginda oyle rahatliyor ki anlatamam... dis kasiyici sert geldi ona emzik daha iyi

Bu hafta gittigimde damak jeli alicam da aksamlari oyle cani yaniyor ki kiyamam ona bazen benim.parmagimi gexdiriyorum parmaginda oyle rahatliyor ki anlatamam... dis kasiyici sert geldi ona emzik daha iyi
Canım jelleri pek onermiyor doktorlar diş granülü var ondan kıllanmak daha ıyıymiş bizde az once aldık deniycez bakalım ne olacak diş sıkıntısından saçları yoluyo hep yakında kel kalıcam

Canım jelleri pek onermiyor doktorlar diş granülü var ondan kıllanmak daha ıyıymiş bizde az once aldık deniycez bakalım ne olacak diş sıkıntısından saçları yoluyo hep yakında kel kalıcam
Bende bildiğimden değil canim bir kac kisi deyince veriliyor zannettim. Haftaya saglik o acagina gideceğim orda derim doktora ne diyor ona gore davraniriz bakalim
.. tavsiyeni soracağım

X