• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    46
Ben kendi yaptirdigim yerle ilgili sonuclara guvenemedigim için tavsiye etmek istiyorum ama kadın doğum doktorlarına gidip kartını brosurlerini bırakıyorlar doktoruna fetal DNA yaptırmak istediğini soyle tavsiye edicektir bir firma.
maalesef o sebeple firma arıyorum Ankarada ya da İstanbulda

Son düzenleme:
Canm empati yaparak yazıyorum inan ki eğer aldırmak gibi bir düşüncen yoksa çünkü ben yapamazdim Rabbime bırakır kurcalamazdim zaten 20. Haftada ayrıntılı ultrason var onda da netlesiyo emin ol bide bu ikili tarama testi aşırı derece güvensiz bir test hep yanlış sonuç hep bir risk veriyo yanlış hiç moralini bozuk akıllı bebisini üzme
Merhaba bu ayrintili ultrason dediğiniz organ taraması mi oluyor? Çocuğun kromozomal bir rahatsizligi varsa ortaya çıkar mı?

Söylediğiniz için teşekkür ederim valla büyük bir yük kalkti üstümden. Eş yanına alınıyordur dimi bir bilginiz var mi ?
Haftamiz denk mis cinsiyet haberiniz içinde hayirlisi olsun sağlıkla huzurla kucağınıza almak nasip olsun 🩵
Rica ederim ne demek😍hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah😌

Merhaba bu ayrintili ultrason dediğiniz organ taraması mi oluyor? Çocuğun kromozomal bir rahatsizligi varsa ortaya çıkar mı?
Son yazılan mesaja ithafen yazıyorum hikayeyi bilmiyorum detaylı USG de kromozomsal hastalıklar tespit edilmez normalde he bazı rahatsızlıklar var ki görüntü olarak fark eder onları saptayabililr belki.

Merhaba kızlar , bugün dr da ikili testimde biyokimyasal risk değerine riskli dedi dr ve amniyosentez veya fetal dna testi önerdi . Çok üzüldüm çok moralim bozuldu ne yapacağımı hiç bilmiyorum.. Bir yandan amniyosentez yaptırıp kesin sonucu mu öğrensem diyorum beklemeye de kalbim dayanır mı bilmem diğer yandan ne gelirse Allahtan kabulümüz zaten aldırma gibi seçeneğim yok diyorum. İyi bir perinatoloğa mı gitsem diye düşünüyorum. Çok fenayım yanii
Alıntılardan buldum mesajınızı öncelikle moral bozmayın sizinle benzer bir durum içindeyim yaşımdan dolayı ikili testim orta riskli çıktı perinatolojiye yönlendirildim amniyosentez önerildi.ilk etapta mesafeliydim karar veremedim hemen. Nipt testiyle ilgilş kendi Dr uma fikşr danıştım o da niptin de bir tarama testi olduğunu kesin sonuç vermediğini yine risk çıkarsa yolun yine amniyosenteze çıkacağını söyledi bu sebeple de amniyosentez yaptırmaya karar verdim. Down sendromu olursa ben de gebeliğimi sonlandırmayı asla düşünmedim ama varsa bilmek ve ona göre hazırlanmak daha makul geliyor bana. Bir de olumsuz çıkacak sonucun en hafif olanı down sendromu diyebiliriz başka hastalıklar da var ve bazılarında bebeğin yaşamına devam etmesi mümkün değil.
Kısacası bir ihtimal yüzünden gebeliği zehir etmek fikrine katılmıyorum ben göz ardı edilen bir ihtimal yüzünden boşuna umutlanmak da oluyor tam tersi. Kesin bilmek en iyisi fikrimce.

Benim de 36 mmydi galiba. Şekliyle ilgili bişey söylememişti 4 sene önce gitmiştim ilk smearimi vermeye ozaman şekli ile alakalı öyle bir yorum çıkmıştı doktordan. Tüp bebekten önce rahim filmi çektirdim perde falan yoktu doktorum bişey de demedi. 14 haftalığım şimdi.
Anladim. Doktorunuz riskli bir durum gorse mutlaka soyler heralde size. Bence hic kafaniza takmayin 🌸

Alıntılardan buldum mesajınızı öncelikle moral bozmayın sizinle benzer bir durum içindeyim yaşımdan dolayı ikili testim orta riskli çıktı perinatolojiye yönlendirildim amniyosentez önerildi.ilk etapta mesafeliydim karar veremedim hemen. Nipt testiyle ilgilş kendi Dr uma fikşr danıştım o da niptin de bir tarama testi olduğunu kesin sonuç vermediğini yine risk çıkarsa yolun yine amniyosenteze çıkacağını söyledi bu sebeple de amniyosentez yaptırmaya karar verdim. Down sendromu olursa ben de gebeliğimi sonlandırmayı asla düşünmedim ama varsa bilmek ve ona göre hazırlanmak daha makul geliyor bana. Bir de olumsuz çıkacak sonucun en hafif olanı down sendromu diyebiliriz başka hastalıklar da var ve bazılarında bebeğin yaşamına devam etmesi mümkün değil.
Kısacası bir ihtimal yüzünden gebeliği zehir etmek fikrine katılmıyorum ben göz ardı edilen bir ihtimal yüzünden boşuna umutlanmak da oluyor tam tersi. Kesin bilmek en iyisi fikrimce.
Doğru Nipt de bir sey cıksa yine amniyosentez isteyecekler tamamen kesin tanı için. Peki amniyosentezi nerede yaptırmayı düşünüyorsunuz iyi bir perinatolog gerekli sanırım .. ben de kaygılı biriyim kafama takarım kalan hamilelik sürecimde o yüzden bilmek istiyorum yine de .. Rabbim en güzelini hayırlısını nasip etsin hakkımızda inşallah 🌸🌸

Ben istanbulda galen laba yaptirdim. Ankarada intergen ile anlasmaliydi oraya gonderdiler numuneyi. Bir arkadasimiz daha sanirim intergende yaptiracakti. Ben memnun kaldim arastirin bir isterseniz 🌸
Evet intergen i okumustum yarın bir fiyat alacağım inşallah kaç günde sonuç çıkıyor

Teşekkür ederim canım ben de bugün başladım magnezyum ve d vitaminine, uzandım diyelim kalkerken sağ kalça kemigim tutulma ve ağrı oluyor gercekten ciddi bir ağrı hafif felan değil... İnşallah magnezyum iyi gelir 😊
Valla magnezyuma rağmen oluyor resmen sanki bacaklarim ortadan ikiye ayrılacak gibi kasıklarımda tutulma ağrı, acı.. Coğalirsa takip edeceğim bende hatırlıyorum da kızımda günde sabah akşam iki kere içiyordum magnezyum öyle önermişti. Eğer cogalirsa gidince anlatacağım belki bunda da 2ye çıkartır. Gerçekten zor bir acı, ağrı bebek büyüdükçe daha da artabiliyor. Oturup kalkarken, yatakta dönerken falan zor oluyor. İnşallah bir an önce geçer hepimizin de 🤲❤️😊
Benim bildiğim ayrıntılı ultrason 40-45 dk süren bir işlem. Tek tek organların içine bakıyor kalp, beyin, böbrek vs. Damarlarda falan herhangi bir problem var mı diye inceliyor. Kızımda yaptirmistim hatırladığım kadarı bu canım.

Evet intergen i okumustum yarın bir fiyat alacağım inşallah kaç günde sonuç çıkıyor
Valla ben istanbuldan gonderdigim icin numune oraya ulastiktan 5 gun sonra sonuc cikti. 14 gun demislerdi aslinda 12 gun surdu benimki. Raporda numunenin intergene ulasmasi ve sonuclanmasi arasi 5 gundu aslinda yani.

Kızlar benim de ikili test sonucum çıkmış, sizlerin test sonuçlarına göre benimkinde anormal olan değerler var mı acaba ne diyorsunuz?
Eki Görüntüle 3536579
Açıkçası ben çok fazla anlamıyorum ama burada gördüğüm test sonuçlarına göre anladığım kadarıyla risk oranların çok iyi. Bildiğim kadarıyla olumsuz bir durum olsa …değerinin üstünde diyor. Tabi daha iyi anlayan arkadaşlar da yorumlarsa iyi olur. Doktorun da aslında yorum yapmıştır risk olsa farklı testlere de yönlendiriyorlar çünkü. Henüz randevun yok mu?

Valla magnezyuma rağmen oluyor resmen sanki bacaklarim ortadan ikiye ayrılacak gibi kasıklarımda tutulma ağrı, acı.. Coğalirsa takip edeceğim bende hatırlıyorum da kızımda günde sabah akşam iki kere içiyordum magnezyum öyle önermişti. Eğer cogalirsa gidince anlatacağım belki bunda da 2ye çıkartır. Gerçekten zor bir acı, ağrı bebek büyüdükçe daha da artabiliyor. Oturup kalkarken, yatakta dönerken falan zor oluyor. İnşallah bir an önce geçer hepimizin de 🤲❤️😊

Benim bildiğim ayrıntılı ultrason 40-45 dk süren bir işlem. Tek tek organların içine bakıyor kalp, beyin, böbrek vs. Damarlarda falan herhangi bir problem var mı diye inceliyor. Kızımda yaptirmistim hatırladığım kadarı bu canım.
Teşekkür ederim canım ❤️ magnezyumu ikiye çıkarınca ağrıların azaldı mı peki?

maalesef o sebeple firma arıyorum Ankarada ya da İstanbulda
Biz DNA Lab'da yaptırdık, yerli bir firmaymış, tüpleri de kendileri üretiyorlarmış. İnternette biraz bakınmıştım, çok olumsuz yorum görmemiştim, o yüzden seçmiştim ama ayrıntılı bilgi sahibi değilim kurum hakkında. Doktorumuzun verdiği 3-4 broşürden biriydi, o yüzden de seçmiş olduk biraz. Telefonda ilk konuştuğum kişi de, eve gelen hemşire ayrıntılı bilgilendirmeler yapmıştı. Allah korusun Nipt testinde risk çıkması durumunda amniyosentez'i ücretsiz yaptıklarını söylediler. Ama bu konuda gerçekten dikkatli olmak lazım, gerçekten güvendiğiniz uzman birine yaptırın eğer amniyosentez yaptırmanız gerekirse.

Bu arada ikili testte çıkan düşük orta sayılabilecek risklerin çok doğru çıkmadığını, endişelenmememiz gerektiğini hem doktorumuz hem de DNA Lab'dan gelen kişi söylemişti. Siz de endişelenmeyin lütfen, vakit kaybetmeden test yaptırıp rahatlarsınız umarım. Sağlıkla dünyaya getirmenizi dilerim yavrunuzu🙏💐

Canım kızlar günaydın 🌞 fetal dna sonucumuz çıktı bebişimizin cinsiyeti erkekmiişş 🐣🐣
Hadi hayırlı olsun canım benim ❤️ 😍 sağlıkla gelsin oğlunn ❤️🥰😍
Teşekkür ederim canım ❤️ magnezyumu ikiye çıkarınca ağrıların azaldı mı peki?
Evet tabi azaliyor en azından çok daha az oluyor. Bebek büyüdükçe bizim iligimizi kemiğimizi kurutuyor 😅❤️ onunla desteklemiştik. Her gittiğimde druma ayrıntılı olarak her derdimi anlattım o da sağolsun hepsine çare buldu. Yolda yürüyemez hale gelmiştim, yatakta bırak sağa sola dönmeyi bacaklarımı bile kıpırdatmak acı veriyordu. Böyle olunca 2 ye çıkarttık. Bakalım gidene kadar takip edeceğim olursa yine aynı şeyler anlatırım o da çare bulur. Abim ecz. Kalfası magnezyumu akşam icmemi önerdi gece agrilarim olmasın diye ben de öyle yapıyorum akşamdan akşama içiyorum şimdilik gece daha rahat uyuyorum. Gündüz içsen geceye kadar faydası kalmaz dedi. Haklıymış. En başta belli değildi ama şimdi akşam iciyorum ya bu sefer gündüz yürümek zorlasmaya başladı. Etkisi geçiyor çünkü.

Açıkçası ben çok fazla anlamıyorum ama burada gördüğüm test sonuçlarına göre anladığım kadarıyla risk oranların çok iyi. Bildiğim kadarıyla olumsuz bir durum olsa …değerinin üstünde diyor. Tabi daha iyi anlayan arkadaşlar da yorumlarsa iyi olur. Doktorun da aslında yorum yapmıştır risk olsa farklı testlere de yönlendiriyorlar çünkü. Henüz randevun yok mu?
Ben de internetten biraz araştırdım sanırım oranlar iyi çıkmış. Sonuçlar çıktığında arayacağız dedi doktorum. Dün sonuçlar çıkmış fakat arayan olmadı. Olumsuz birşey olmasından korktuğum için ben de aramak istemedim. Umarım sonuçlar iyidir ve iyi olduğu için aramıyorlardır 😄

Back