2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Bende bildiğimden değil canim bir kac kisi deyince veriliyor zannettim. Haftaya saglik o acagina gideceğim orda derim doktora ne diyor ona gore davraniriz bakalim
.. tavsiyeni soracağım
Senin bebek kaç aylık acelesi ne bu çocukların acaba kızım 8 aylıkken çıkarmıştı ilk dişini hiç anlamamıştık bu aslan parçası dibine kadar anlattı bize diş problemi olduğunu yoruldum

benimkindd isik var😂 masada kucagimiza oturtuyoruz bazen yemek yerken, oo nasil dikkatini cekiyor. Herseye uzun uzun bakiyor “ bana neden bunlardan vermiyorsunuz “ dercesine 😂😂😂
Bizimkinin modu da o bazen elma veriyorum elimi çekeceğim zaman elimi tutup ağzına itekliyor 😂😂 ama bunun haşlanmıs kabağı var, haşlanmıs havucu var onlara ne der bilemiyorum😅

Hanımlar günaydın. Şimdi neyi dert ettim bi bakın 😒
Bebeleriniz kendini yay gibi gerdirip ellerini ayaklarını titretiyor mu sürekli. Böyle heyecanlı gibi, korkmuş gibi. Ne ola ki bu.

Kızlar ya 2 gündür sabah kalktığımda oğlumun burnu hıkır hıkır ediyor emerken , ama aspire ettiğimde herhangi bişey gelmiyor burnundan
Ateş yok öksürük de her zaman yaptığı gibi kibarcık ara ara oluyor keyfi de yerinde korkuyorum hasta da anlamıyor muyum diye sizce doktora götürmeli miyim burnu neden öyle ki 2 gündür 🥹😢😢

Senin bebek kaç aylık acelesi ne bu çocukların acaba kızım 8 aylıkken çıkarmıştı ilk dişini hiç anlamamıştık bu aslan parçası dibine kadar anlattı bize diş problemi olduğunu yoruldum
Diş cikarmasi gec olabilir belki canim ama damak kasima idi 2. Ayin sonunda yavastan basladi suanda sertlesti... bazıları diyo dis geç cikinca daha iyi olur diyor.. niye öyle diyor bilmiyorum ama bizimki 5 bucuk 6 gibi çıkartır gibi :)

Kızlar ya 2 gündür sabah kalktığımda oğlumun burnu hıkır hıkır ediyor emerken , ama aspire ettiğimde herhangi bişey gelmiyor burnundan
Ateş yok öksürük de her zaman yaptığı gibi kibarcık ara ara oluyor keyfi de yerinde korkuyorum hasta da anlamıyor muyum diye sizce doktora götürmeli miyim burnu neden öyle ki 2 gündür 🥹😢😢
Canım oda fazla sıcak oluyor olabilirmi iki gündür. Mesela ankarada havalar 2 gündür biraz ısındı evin ısısıda hemen artıı. Sıcak havada burun kuruyup tıkanıklık yapar serum fizyolojik de orayı ıslatınca rahatlar genel durumu iyi dediğin için havaya yordum

Bebeleriniz kendini yay gibi gerdirip ellerini ayaklarını titretiyor mu sürekli. Böyle heyecanlı gibi, korkmuş gibi. Ne ola ki bu.
Bir de gözlerini açıp bana dikmişti o kadar korkmuştum ki 😂 eşimi çağırdım buna bi şey oldu diye, çocuk heyecanlanıyor bir şey yok demişti 🙃

Canım oda fazla sıcak oluyor olabilirmi iki gündür. Mesela ankarada havalar 2 gündür biraz ısındı evin ısısıda hemen artıı. Sıcak havada burun kuruyup tıkanıklık yapar serum fizyolojik de orayı ıslatınca rahatlar genel durumu iyi dediğin için havaya yordum
Yani hasta olsa huysuz olur neşeli olmaz diye düşündüm sizce de öyle mi ama her günkü kadar huysuz ay hasta olsun istemiyorum 🥹🥹

2 gündür evde değil annemdeyiz haliyle bi ısı değişimi var evde 😳

Aaa aynisi bizde de var. internete baktim tabi bi ton kotu hastalik. Epilepsi, serebral palsi vs. Doktora gittik ( ev doktoru), burda direk uzmana gidemiyosun. Dedi cocuk norologa yonlendirmiyorum, motor sinirler gelisirken olurmus, 3 aya gecmedini bekleriz dedi. Titreme; donma veya etrafina tepki vermeme seklinde degilse, uyurken titreme degilse, her iki el veya bacaksa yani tek tarafli degilse normal kabul ederiz dedi. Umarim birseyleri yoktur bebislerimizin 🙏🏻🤗

Bizde yapıyoruz ama böyle gerilip kollarını sallıyor ama ya tabii tedbiri bırakmamak lazım elden ama cocuklar ilk 6 aya kadar refleklerine sahip cıkamazlarmıs. O yüzden böyle ciddi bişey oldugunu düşünmüyorum
Ortam kuruysa ondandır belki. Ben ara ara 2-3 damla serum fizyolojisi sıkıyorummya burnuna nemlensin diye. Hani onu atmaya da ihtyacı olmuyor burnundan. Sadece nem yapması acısından. Bu sürede yıkadın mı cocugu yıkayınca da rahatlıyorlar buhardan dolayı

Kızlaar artık diyet konusabilir miyiiz. Hamileyken 8 kilo aldım ben doğuma kadar. Doğumdan sonra üzerine 15 kilo aldım. Resmen tlc ağır yaşamlara dönmeme az kaldıı. Emzirme olayı bitti tamamen sütüm sadece 1-2 damla şeklinde geliyor o olayı rafa kaldırdım. Az da olsa emzirmek dünyanın en güzel şeyiymiş. Eğer olurda 2. Cocugum olursa kesinlikle süt konusunda bundaki hatalarımı yapmıycam. Neysee o konuyu içimde kapatıp diyet konusalım. Kilo veremiyoruum resmen yapıştı kaldı kilolar bende. Siz verebildiniz mi naptınız ? Verenler nasıl verdi

Ay bana bi doktor 3 saatten önce mama verme dedi diye bebenin beslenmesi öyle kaldı. Sağlıklı olsunlardaa süt valla kısmet işiymiş. Benim bitti süt sıkınca ucundan 1-2 damla geliyor o kadar. Zaten benim kide gögsümü verdiğimde yabancı cisim muamalesi yapıyordu unutmuş bildiğin tamamen. Sağmayı ara ara ihmal edince bitti tamamen. Neyse nasip bu konuda acabaları kafamdan silmem lazıım dün gece bi sağıyım dedim belki sağarak tekrar getiririm diye ama olmaz sanırım artık

Oy maşallah 🧿 yaa bizimki elleriyle ve kusmuklu bezini oynamaktan başka etkinliği yok 😂 kendi kendine öyle güzel oyalanıyor orası ayrı 😅
Her gün değişip gelişiyorlar 🤩 yakında ne bulsa saldırır 😅
Bugün kahvaltı masasında olay çıkardı ilk kez 😂 diliyle uzaktan yemeye çalışıyor😀
Ilk uc gune gore iyi gidiyoruz :) Artik az cok huyunu suyunu cozdugum icin tabi daha rahatim. bir ay once annemler gitseydi daha zor olurdu benim icin.

Bir yandan iyi oldu , korkuyordum yalniz kalmaya. Bu korkumu asarim . Gecen gun kutuphaneye gittik birlikte , ilk defa Lina yla tektik arabada. Endiseliydim ama sorunsuz gecirdik yolcugu :))

Allahtan zor bir bebek degil. Ana kucagina koyuyorum , mutfaga getiriyorum. O oturuyor bende anlatiyorum hemde yemek yapiyorum.

Simdi oyun halisinda ki oyuncaklari tutmaya basladi baya zaman geciriyor ordada .

Fotograf da ki koltuk ustundeki daginikligi gormezden gelin 🙈
Kendi evim adeta ❤️😄 oda oda taşıyacağız peşimizde mecbur
Güneşe dişlik öğretmeye çalışıyorum ben de. İki parmağı ağzına sokuyor sürekli kusuyor. 🥲

Canim arkadaslarin dedigi gibi kuru havadan olmus olabilir bence de. Hasta degildir ama hasta olmamasi icin ortami nemlendir kaloriferin uzerine su dolu kap ya da islak havlu koyabilirsin.
Aspire ederken de kuru yapma muhakkak serum fizyolojik kullan.
Ben artik aspirasyonu da biraktim enjektorle burnuna serum veriyorum direkt diger taraftan cikiyor tikaliysa ama onu yapmasi biraz zor.

Kızlaar artık diyet konusabilir miyiiz. Hamileyken 8 kilo aldım ben doğuma kadar. Doğumdan sonra üzerine 15 kilo aldım. Resmen tlc ağır yaşamlara dönmeme az kaldıı. Emzirme olayı bitti tamamen sütüm sadece 1-2 damla şeklinde geliyor o olayı rafa kaldırdım. Az da olsa emzirmek dünyanın en güzel şeyiymiş. Eğer olurda 2. Cocugum olursa kesinlikle süt konusunda bundaki hatalarımı yapmıycam. Neysee o konuyu içimde kapatıp diyet konusalım. Kilo veremiyoruum resmen yapıştı kaldı kilolar bende. Siz verebildiniz mi naptınız ? Verenler nasıl verdi
Kanayan yaram 10 kilo vermem lazım ama o kadar iştahlıyım ki yemeyince elim ayağım titriyor bebek sürekli emiyor
Aslında bu kadar yemesem de sütüm bol oluyor ama benim enerjim kalmıyor halsizleşiyorum ve inanılmaz acıkıyorum
Ne yapacağım bilmiyorum

X