• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    46
Kızlar merhaba. 3 ayı dolup 4. Aya geçenler kurban olduklarım hakkaten 4. Ayda rahatlama geldimi ya🫣gerçekten feraha erecekmiyiz😁
15+6 bugün üzgünüm ama tam rahatlamayı göremedim sadece daha hızlı yürüyebiliyorum yokuş yukarı çıkmak daha kolaylaştı yediğim şeylerin tadı daha güzel başladı ama yuttuktan sonra hiç yememişim gibi midem sürekli aç hissinde arada bi bulantı mide yanması vuruyor bide hiç farkına bile varmadan bi anda oturduğum yerde uyuyup gidiyorum saat farketmeksizin 😃 önceki haftalara göre mükemmelim diyebilirim tabii ki ama çokta değilim ilerledikçe daha da iyi olcam inş 🙏🧿

Kızlar merhaba. 3 ayı dolup 4. Aya geçenler kurban olduklarım hakkaten 4. Ayda rahatlama geldimi ya🫣gerçekten feraha erecekmiyiz😁
Canım benim bulantım hiç olmadı. Ama halsizlik, yorgunluk, yediklerimin tadının bozuk gelmesi vardı. Şükür yavaş yavaş geçti. Baş ağrılarım çok oluyor ona da ikinci trimester de bebek hızlı büyüyormuş o da sebep oluyormuş. Çok şükür baya geçti tad bozukluğu yiyememe falan yoksa hiç iyi değildim su haftalara kadar. İnşallah siz de en kısa zamanda rahatlayacaksiniz 🥰❤️🤲

Merhaba kızlar , bugün dr da ikili testimde biyokimyasal risk değerine riskli dedi dr ve amniyosentez veya fetal dna testi önerdi . Çok üzüldüm çok moralim bozuldu ne yapacağımı hiç bilmiyorum.. Bir yandan amniyosentez yaptırıp kesin sonucu mu öğrensem diyorum beklemeye de kalbim dayanır mı bilmem diğer yandan ne gelirse Allahtan kabulümüz zaten aldırma gibi seçeneğim yok diyorum. İyi bir perinatoloğa mı gitsem diye düşünüyorum. Çok fenayım yanii
Ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama yani bazen sorun gibi görünen şeyler doğuma kadar düzelebiliyor 🙏ve en önemlisi kendini üzme başka doktorlara ya da perinatoloğa görün mutlaka gerekli testleri yaptır gerisi allahın takdiri elimizden bişey gelmiyor 🥺 inşallah sadece risktir ve büyüdükçe risk ortadan kalkar 🙏🧿

Ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama yani bazen sorun gibi görünen şeyler doğuma kadar düzelebiliyor 🙏ve en önemlisi kendini üzme başka doktorlara ya da perinatoloğa görün mutlaka gerekli testleri yaptır gerisi allahın takdiri elimizden bişey gelmiyor 🥺 inşallah sadece risktir ve büyüdükçe risk ortadan kalkar 🙏🧿
İkili test sonucuna göre kombine risk cut off değerin altında kandaki hormonlardan bakılan değerler yüksek cıkmıs dr da amniyosentez veya nipt test önerdi . Amiin inşallahh

İkili test sonucuna göre kombine risk cut off değerin altında kandaki hormonlardan bakılan değerler yüksek cıkmıs dr da amniyosentez veya nipt test önerdi . Amiin inşallahh
Merhaba canım bende aynı durumdayım seninle kan testinde risk var dedi bana kötü oldum bir anda kombine risk normal yaş riski de iyi perinatolojiden sonuçları alıp kadın doğuma gittim direk randevusuz bir şekilde içim rahat etmezdi yoksa
Sayfayı şuan atıyorum sana bende bu şekilde çıktı sonuçlar alıp kadın doğum doktoruna gittim sağolsun baktı o da
Yani çıkan değerler için bana şunu söyledi
Kombine riskin de normal yani 618 /1 çıkmış
Yaş riskin de 940/1 oda iyi dedi yaşından dolayı
Kan testi için de 183/1 dedi oda şu şekilde yorumladı 183 doğum yaparsan biri sağlıksız olur dedi daha yüksek olabilirdi dedi ama bunu da kendin yorumla dedi
yüzde yüz bir kesinlik yok bunu öğrenmek için de fetal DNA ya da karından sıvı alınırı bakılır dedi ama olaki Allah korusun bir sorun çıkarsa aldırma gibi bir durumun olacak mı mesela bunları senin düşünmen ve yorumlaman gerekir dedi ve çıktım artık oradan tabi hala için rahat değil devlet hastanesinden yaptırmıştım özele gideceğim yarın ertelendi doktor olmadığı için bakalım o nasıl yorumlayacak bu durumu
Rabbim bizlere sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah çok düşünmemeye çalışıyorum ❤️

Eklentiler

• 56219AA5-8AB8-42BD-B406-EBC226B8B161.jpeg
    56219AA5-8AB8-42BD-B406-EBC226B8B161.jpeg
    128,9 KB · Görüntüleme: 19
Merhaba canım bende aynı durumdayım seninle kan testinde risk var dedi bana kötü oldum bir anda kombine risk normal yaş riski de iyi perinatolojiden sonuçları alıp kadın doğuma gittim direk randevusuz bir şekilde içim rahat etmezdi yoksa
Sayfayı şuan atıyorum sana bende bu şekilde çıktı sonuçlar alıp kadın doğum doktoruna gittim sağolsun baktı o da
Yani çıkan değerler için bana şunu söyledi
Kombine riskin de normal yani 618 /1 çıkmış
Yaş riskin de 940/1 oda iyi dedi yaşından dolayı
Kan testi için de 183/1 dedi oda şu şekilde yorumladı 183 doğum yaparsan biri sağlıksız olur dedi daha yüksek olabilirdi dedi ama bunu da kendin yorumla dedi
yüzde yüz bir kesinlik yok bunu öğrenmek için de fetal DNA ya da karından sıvı alınırı bakılır dedi ama olaki Allah korusun bir sorun çıkarsa aldırma gibi bir durumun olacak mı mesela bunları senin düşünmen ve yorumlaman gerekir dedi ve çıktım artık oradan tabi hala için rahat değil devlet hastanesinden yaptırmıştım özele gideceğim yarın ertelendi doktor olmadığı için bakalım o nasıl yorumlayacak bu durumu
Rabbim bizlere sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah çok düşünmemeye çalışıyorum ❤️
Aminn hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşaallah Allah razı olsun 🌸
Evet aldırma gibi bir durumum yok, o sebeple öğrenmen neyi değiştirecek gibisinden diyor doktorlar çünkü onlar için önemli olan o . Ama ben 5 ay boyunca aklımın bi kösesinde kalır da içim içimi yer diye nipt testini sanırım yaptırmayı düşünüyorum en azından bir sonuç olur elimde ne biliyim. Yoksa doğuma kadar acabalar gelir aklıma kaygılı bir tipim biraz 🥲

Aminn hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşaallah Allah razı olsun 🌸
Evet aldırma gibi bir durumum yok, o sebeple öğrenmen neyi değiştirecek gibisinden diyor doktorlar çünkü onlar için önemli olan o . Ama ben 5 ay boyunca aklımın bi kösesinde kalır da içim içimi yer diye nipt testini sanırım yaptırmayı düşünüyorum en azından bir sonuç olur elimde ne biliyim. Yoksa doğuma kadar acabalar gelir aklıma kaygılı bir tipim biraz 🥲
Ya çoğu tanıdığım kişilerde bile bebek down sendromlu dediler çocuk doğdu maşallah hiç bir şeyi yoktu yani çok ta yakışıklı tatlı bir çocuk 🧿 Ama bu durumumu söylediğim her kişi bana o kadar kötüyü düşünme diyorlar oda bir olasılık sadece yüz de yüz emin olmak fetal DNA gerektirir bizim onu yapmamız biraz zor nipt testi ücretsiz devlet hastanesinde yapılıyormuş ama gerek duymuyorum ve yaptırmayacağım ben sadece bir kez daha bu sonuçlarımı gösterip kendi içinde bu konuyu kapatacağım Rabbim bizlere sağlıklı evlatla nasip etsin inşallah canım ❤️

Ya çoğu tanıdığım kişilerde bile bebek down sendromlu dediler çocuk doğdu maşallah hiç bir şeyi yoktu yani çok ta yakışıklı tatlı bir çocuk 🧿 Ama bu durumumu söylediğim her kişi bana o kadar kötüyü düşünme diyorlar oda bir olasılık sadece yüz de yüz emin olmak fetal DNA gerektirir bizim onu yapmamız biraz zor nipt testi ücretsiz devlet hastanesinde yapılıyormuş ama gerek duymuyorum ve yaptırmayacağım ben sadece bir kez daha bu sonuçlarımı gösterip kendi içinde bu konuyu kapatacağım Rabbim bizlere sağlıklı evlatla nasip etsin inşallah canım ❤️
Aminn inşallah canım zaten her halde tevekkül etmeliyiz 🥰🌸

Benim kaç gündür ağrısu var kalça kemiğimde
Gerçekten gidip gelmekte zorluk çekiyorum magnezyum kullanıyorum o biraz iyi geliyor aradan baya zaman geçtikten sonra tekrar ağrısı oluyor göz seyirmesi bir iki kere tek rastladım kendimde ama hemen geçti zaten
Geçmiş olsun bu arada 🥰
Teşekkür ederim canım ben de bugün başladım magnezyum ve d vitaminine, uzandım diyelim kalkerken sağ kalça kemigim tutulma ve ağrı oluyor gercekten ciddi bir ağrı hafif felan değil... İnşallah magnezyum iyi gelir 😊

Merhaba kızlar , bugün dr da ikili testimde biyokimyasal risk değerine riskli dedi dr ve amniyosentez veya fetal dna testi önerdi . Çok üzüldüm çok moralim bozuldu ne yapacağımı hiç bilmiyorum.. Bir yandan amniyosentez yaptırıp kesin sonucu mu öğrensem diyorum beklemeye de kalbim dayanır mı bilmem diğer yandan ne gelirse Allahtan kabulümüz zaten aldırma gibi seçeneğim yok diyorum. İyi bir perinatoloğa mı gitsem diye düşünüyorum. Çok fenayım yanii
Bence direk fetal DNA testi yaptır canım, peritonolog da değerlere bakacak aynı sekilde yorumlayacak sonuçta... Riskli diyip de sağlıklı olan çok örnek biliyoruz. Sağlıklı ise boşu boşuna kendini 9 ay uzmemis olursun. Rabbim güzel sonuçlar aldirsin inşallah 🤲🏼

Bence direk fetal DNA testi yaptır canım, peritonolog da değerlere bakacak aynı sekilde yorumlayacak sonuçta... Riskli diyip de sağlıklı olan çok örnek biliyoruz. Sağlıklı ise boşu boşuna kendini 9 ay uzmemis olursun. Rabbim güzel sonuçlar aldirsin inşallah 🤲🏼
Amiin inşallah 🌸 Fetal dna da hangi markada yaptırmıştınız

Kızlar merhabalar bugün benim de doktor kontrolüm vardı herşey yolundaydı çok şükür ama doktorum dedi ki rahiminden uzak olsade pelvikte çok az bir açılma var dedi korkmalımuyım dedim yok dedi eğer olsa hemen yatışını sağlayıp dikerdim dedi. Bir hafta sonra kontrolüm var progestron ve magnezyum verdi gelene kadar dinlen iyice dedi. Ama işte benim de içime bir korku sardı böyle bir durum ile karşılaşan var mı 😔

Suan 35 mm cikti herhangi bir problem yok aslinda. Benimki sadece onlem amacli. 20. Haftadan sonra bebek buyudugu icin baskidan sebep ani bir kisalma olma ihtimaline karsi yapiliyor. Birde erken dogumu onleyebilmek adina iste 😔 Siz kacinci haftadasiniz bana 12 den sonra bu soylenmeye basladi ben 15 e geldim erteleye erteleye 🥹 sizin rahim seklinizin ne oldugu soylendi mi ? Benim bikornuat uterus. Rahimi ortadan yarim bolen bir perde var yani.
Benim de 36 mmydi galiba. Şekliyle ilgili bişey söylememişti 4 sene önce gitmiştim ilk smearimi vermeye ozaman şekli ile alakalı öyle bir yorum çıkmıştı doktordan. Tüp bebekten önce rahim filmi çektirdim perde falan yoktu doktorum bişey de demedi. 14 haftalığım şimdi.

Haftaiçi fix maalesef, haşlanmış yumurta + avokado + 3-4 ceviz + peynir

Haftasonu kendimce çeşitlendirebiliyorum ama haftaiçi sabahları en fazla bu oluyor 😔
Aynı bende bir hasliyorum bu kiriyorum tereyagla avokadolu ekmek başkada bişe yok sıkıldım ayni seylerden eşim evde olunca sağolsun simit getiriyo de sofram senleniyo az

İki tane haslanmis yumurta, ceviz, muz, bir çay kaşığı tahin, peynir, çavdar ekmeği... bunları yiyebiliyorum, avokado yiyemiyorum malesef ama baslicam yemeye. Hafta sonu menemen falan yapıyorum işte zeytin yiyorum öyle...
Ay millet nasıl kallavi sofralar hazirliyo her hafta birine misafirliğe gidesim var 😂

Canm empati yaparak yazıyorum inan ki eğer aldırmak gibi bir düşüncen yoksa çünkü ben yapamazdim Rabbime bırakır kurcalamazdim zaten 20. Haftada ayrıntılı ultrason var onda da netlesiyo emin ol bide bu ikili tarama testi aşırı derece güvensiz bir test hep yanlış sonuç hep bir risk veriyo yanlış hiç moralini bozuk akıllı bebisini üzme

Kızlar benim de ikili test sonucum çıkmış, sizlerin test sonuçlarına göre benimkinde anormal olan değerler var mı acaba ne diyorsunuz?
1000042779.jpg

Canm empati yaparak yazıyorum inan ki eğer aldırmak gibi bir düşüncen yoksa çünkü ben yapamazdim Rabbime bırakır kurcalamazdim zaten 20. Haftada ayrıntılı ultrason var onda da netlesiyo emin ol bide bu ikili tarama testi aşırı derece güvensiz bir test hep yanlış sonuç hep bir risk veriyo yanlış hiç moralini bozuk akıllı bebisini üzme
Evet ne gelirse Rabbimden 🌸 İnşallah her sey güzel olur

Back