2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Benim kız o kadar emmeye halen 5960 gr. O da kıyafetiyle geldi. Çok mu az kilosu acaba? Ben hiç takmamıştım ama buradaki kiloları okuyunca az mı acaba diyorum şimdi.
4. Ay dolduğunda güneş 5800 dü çıplak tartımda. Sizin 3 aylık tartım böyleyse kötü değil bence canım
Bi de doktor yorumunu baz almak lazım güneşe kötü değil dedi ama bizde ishal ve alerji olduğu için biraz kafaya takıyorum ben de
Sürekli memede durması sürekli süt içtiği anlamına gelmiyor maalesef dudak tiryakiliği var bizimkilerde 🥲
Diyet yapmıyorum canım ama sütümun rengi değişti önceden sarımtıraktı şimdi çoğunlukla kireç gibi. Evet doğum kiloları muhakkak farklıdır. Benimki 3320 doğup 2950 ye düşmüştü.
Doğrudur canım düzgün beslenebiliyorsundur zaten
Ben protein pek alamıyorum maalesef
Doğum Kiloları arasında neredeyse 1 kilo fark varmış o kadarı normal bence ☺️
Emdiğinde oyalanıyorsa gögsüde tam boşaltamıyordur ondandır doymaması 1 saat sonra yeniden gögüste diyorsun çünkü. Az kaldı ek gıdaya insallah o dönem verimli geçer
Aynen arayı açmaya çalışıyorum ama güneş bu aralar aşırı zorlu bir bebek oldu. O yüzden planlı davranamıyorum pek
Gün sayıyorum valla 🤓

Benim kız o kadar emmeye halen 5960 gr. O da kıyafetiyle geldi. Çok mu az kilosu acaba? Ben hiç takmamıştım ama buradaki kiloları okuyunca az mı acaba diyorum şimdi.
Canim 3 aylik kilo 6 ise normal birer kilo artiyor zaten. Benim 7 idi 3 aylik iken ama benim velet 4 kilo dogdu . Oyuzden kiyaslama yapma. Kendini yorma canim. Her ay 800gr. 1000grm arasi artmasi suan normal..

4. Ay dolduğunda güneş 5800 dü çıplak tartımda. Sizin 3 aylık tartım böyleyse kötü değil bence canım
Bi de doktor yorumunu baz almak lazım güneşe kötü değil dedi ama bizde ishal ve alerji olduğu için biraz kafaya takıyorum ben de
Sürekli memede durması sürekli süt içtiği anlamına gelmiyor maalesef dudak tiryakiliği var bizimkilerde 🥲
Güneş isini biliyor :))

Merhaba kızlar 4 . Ay aşısı ateş yaptı çok hafif oldu ama yarım saat falan sürdü normale döndü hemen. 8.500 kilo 65 cm 41 bucuk kafa . Hala adet olmadım spiral kanama yapar normalde ona rağmen tık yok . Uykular sanki düzene girdi direnmiyor artık desteksiz uyuyor öğrendi uykuyu çok şükür. Yemek yerden genelde kucağımda olduğu için beni izliyor ve ağzını şapırtadıyor çok çay içtiğim için özellikle çaya çok heyecanlanıyor ağlıyor bende bi kaç çay kaşığı veriyorum ve bugün tam anlamıyla dönmeye başladı çok mutlu oldum odaya bi geldim ters dönmüş emekleme pozisyonu almış emziğiyle oynuyordu mutluluktan ağladım resmen 🥺
Desteksiz uykuya nasil baslattin canım. Ben bir haftadir 1 2 arasinda uyutabiliyorum anca... gaz var anlamadim atak zamani da olabilir. Cildircam iyice

Gece 9 saat kadar ellemediğim bez dolu oluyor sadece o da 150 gr ancak geliyor
5 bez değişiyorum ama hiçbir Zaman tam dolu değil. Genelde

Bezler Aynılar kuzucum. Sen Şuan aktif olarak diyet yapıyor muydun?
Maşallah kilosu çok güzel. Gerçi doğum kiloları da epey farklıydı sanırım. Ama yine de güneşin aslında su an 7 kiloyu görmüş olması lazımdı.
Bu hareket konusu beni de düşündürüyor cünkğ güneş sürekli yani abartmıyorum sürekli kol bacak sallıyor. Oyalamak iyice zorlaştı kucağa alınca bile bi sağa dönüyo bi arkaya atıyo kendini sürekli bi hareket var. Çok enerji harcıyor ya belki biraz daha sakin olsa azcık daha kilo alabilirdi.
Beni de karşısında maymun ediyo durmadığı için. Sürekli şarkı söylüyorum dans ediyorum kucakta değilse 😬 sol bileğim de kötüleşti iyice.
Ağlama duvarına çevirdim hemen ya
Allah bizi birbirimizden ayırmasın gücüne gider diye korkuyorum bugünlerimize çok şükür

Ne söylenir ki. Yazdım yazdım sildim. Hiçbir kelime ifade edemiyor içimdekileri. Yazacağım her şey eksik kalır..
Doğru söylüyorsun kuzum nerede ne zaman gelir belli olmaz, Allah esirgesin.

Bende de durum aynı ya. Süt bol değil bazen boş poşet gibi meme gerçekten
Fışkırma sorunu devam ediyor. Terbiye filan olmadı ancak süt azaldı eskiye göre gibi 🫠
Adaçayı kısmına ben de hiç girmem riske atamam

Maşallah Nil besleniyo o zaman bizde dolu bez yok öyle. Sayısı da daha az
4 buçukta bez değiştirdim 7 buçukta açtım bir daha. çiş sadece 40 gr geldi:) 3 saat geçmiş. Neyse sıkıyorum dişimi ek gıdaya az kaldı.
Saat başı uyanıyoruz biz geceleri. Birazı diş sıkıntısı birazı da tam doymadığından diye tahmin ediyorum.
Emzirme kısmında gündüzleri maksimum 1 saat memeden uzak duruyor. Aralığı açmaya çalışıyorum ama olmuyor. Zaten genelde emerek uyuyor. Mama zaten almıyor canım bizimki.

Gündüz uykularınız olmaması ilginç ya nasıl duruyor o kadar uyanık? Huzursuzlanmıyor mu canım?
Canim bez dolmadan niye aliyorsun ki . Çis oldugu icin bekletebilirsin.. illa beş mi olacak gunluk. Ben sabah kalktigimda bi aliyorum.. iki ikindide 3 gece yatarken.. tabi 4e de cikiyor... kaka olunca zaten aliniyor. Dun ekstra 2 kere kaka yapti mesela 3 saatte bir almiyorum yani 6saatte anca

Ucan balon biraz zaman kazandirabilir belki ayaklarina takarak.. marakas da yarayabilir..

Kızlar daha önce konuşmuştunuz sanırım ama bulamadım konuşmaları. Bugün demir damlasına başlattı sağlık ocağı 4. Ay aşıları için gittiğimizde. Fakat vegaferon damla verdiler. Internetten araştırdığımda, İçeriği temiz değilmiş ve kabızlık problemi yapıyormuş. Siz hangi demir damlasını kullanıyorsunuz ?
Birde boy kilo ölçümünde biz mamayla beslendiğimiz hâlde ve kıyafetli bir şekilde kilosu 7400 çıktı, hemşire de 8500 üzerinde olması gerekiyor dedi çok canım sıkıldı. Çocukta 4. Ay'a girdiğimizden beri huysuz zaten az mama yiyor. Boyuda 66 cm. Yarın genel bir kontrol için doktora götürsem mi sizce ?

Canım oğlumda 1 yaşında atlatmıştık. Şimdi kızım daha çabuk atlatıcak gibi. Yeğenim 2 yaşında kurtuldu. İnşallah dediğin gibi olur da hatırlamayacakları dönemde atlatırlar 😔
İnşallah canım domates alerjik mi Biliyor musun. dün 2 öğün bol domatesli makarna yemiştim en fazla kanı Bugün gördüm bezinde

Kızlar daha önce konuşmuştunuz sanırım ama bulamadım konuşmaları. Bugün demir damlasına başlattı sağlık ocağı 4. Ay aşıları için gittiğimizde. Fakat vegaferon damla verdiler. Internetten araştırdığımda, İçeriği temiz değilmiş ve kabızlık problemi yapıyormuş. Siz hangi demir damlasını kullanıyorsunuz ?
Birde boy kilo ölçümünde biz mamayla beslendiğimiz hâlde ve kıyafetli bir şekilde kilosu 7400 çıktı, hemşire de 8500 üzerinde olması gerekiyor dedi çok canım sıkıldı. Çocukta 4. Ay'a girdiğimizden beri huysuz zaten az mama yiyor. Boyuda 66 cm. Yarın genel bir kontrol için doktora götürsem mi sizce ?
8500 mu😯canim o hemsire ne yapmis oyle biz de 4 aylikken ciplak 7000 civariydik doktor kilosu fazlasiyla yerinde demisti 8500 6 aylikken falan olmali bence

Canim o abartmis biraz bilmiyor her ay 1er kilo ortalama aliyor. Kac kilo dogdu bilmiyorum ama normal o bence...

8500 mu😯canim o hemsire ne yapmis oyle biz de 4 aylikken ciplak 7000 civariydik doktor kilosu fazlasiyla yerinde demisti 8500 6 aylikken falan olmali bence
Canim o abartmis biraz bilmiyor her ay 1er kilo ortalama aliyor. Kac kilo dogdu bilmiyorum ama normal o bence...
3150 doğmuştu valla zayıfta durmuyor zaten bende 6 aylığa 8500 gibi rakamlar olur diye biliyordum. 🤷🏼‍♀️ İçim rahatladı sizde öyle diyince o zaman yarın doktora götürmeyeyim çocuğu boşuna. Siz demir damlasına başladınız mı peki?

3150 doğmuştu valla zayıfta durmuyor zaten bende 6 aylığa 8500 gibi rakamlar olur diye biliyordum. 🤷🏼‍♀️ İçim rahatladı sizde öyle diyince o zaman yarın doktora götürmeyeyim çocuğu boşuna. Siz demir damlasına başladınız mı peki?
D3 dogdugundan beri kullaniyor canim.
4 kilo eklediginde 7.150 oliyor zaten normal canim. Kafana takma. Bizimkisi 8 çıkabilir 4 kilo dogdu çünkü..

Kız yemin ediyorum aynı bunlar, geçen yazdım buraya, yüzüstü dönüp kalıyor gece ağlıyor bi bakıyorum yüzü gömülmüş yatağa 😣 4-5 kere bu yüzden uyanıyoruz, yapıştırcam o olcak 😬
😅😅😅 Aynı şehirde olsak dicem ki bu şapşikleri tokuşturalım 😅😅
Cocuk icin canim metsil :) gaz icin versin. Sen de cocuga rezene icirmeye kalkisma olur mu daha erken onlar icin sen icersin rezene
Bana doktor bir arkadaşım sen iç metsili dedi, çocuğa verildiğini bilmiyordum canım. Yok bu gece sağ olsun bi 2 saat falan uyuttu, daha sağlıklı ve insaflı düşünebiliyorum o yüzden 🥲😅 metsili bir sorayım ama önce biogaia'yı maflorla değiştirip bakacağım durumlara canım.

biz demire 2 bucuk aylikken bronsiloit olup bi hastaneye yatmistik ozaman kani dusuk diyip baslatmisti doktor sonra kakamizda kan gormeye basladik bir profa goturdum o demiri biraktirdi alerjimiz varmis sinidirim sistemi bi duzene girene kadar verme dedi biraktirdi simdi bu ay sonunda 5 aylik kontrolumuz var baslayalimmi diye soracagim ama 4.ayda baslaniyor normalde diye biliyorum

😅😅😅 Aynı şehirde olsak dicem ki bu şapşikleri tokuşturalım 😅😅

Bana doktor bir arkadaşım sen iç metsili dedi, çocuğa verildiğini bilmiyordum canım. Yok bu gece sağ olsun bi 2 saat falan uyuttu, daha sağlıklı ve insaflı düşünebiliyorum o yüzden 🥲😅 metsili bir sorayım ama önce biogaia'yı maflorla değiştirip bakacağım durumlara canım.
Maflor yaramamisti bize ama belli olmaz debe bakalim

Merhaba kızlar 4 . Ay aşısı ateş yaptı çok hafif oldu ama yarım saat falan sürdü normale döndü hemen. 8.500 kilo 65 cm 41 bucuk kafa . Hala adet olmadım spiral kanama yapar normalde ona rağmen tık yok . Uykular sanki düzene girdi direnmiyor artık desteksiz uyuyor öğrendi uykuyu çok şükür. Yemek yerden genelde kucağımda olduğu için beni izliyor ve ağzını şapırtadıyor çok çay içtiğim için özellikle çaya çok heyecanlanıyor ağlıyor bende bi kaç çay kaşığı veriyorum ve bugün tam anlamıyla dönmeye başladı çok mutlu oldum odaya bi geldim ters dönmüş emekleme pozisyonu almış emziğiyle oynuyordu mutluluktan ağladım resmen 🥺
Ay ben dönmesini bekliyorum ya resmeen sen istediğin kadar bekle dönmüycem diyor çocuk 😂 maşallah kuzuyaa artık tek bırakmama evresi hoşgeldiin

Doğrudur canım düzgün beslenebiliyorsundur zaten
Ben protein pek alamıyorum maalesef
Doğum Kiloları arasında neredeyse 1 kilo fark varmış o kadarı normal bence ☺️

Aynen arayı açmaya çalışıyorum ama güneş bu aralar aşırı zorlu bir bebek oldu. O yüzden planlı davranamıyorum pek
Gün sayıyorum valla 🤓
Evdesin zaten artık ver istediğinde napacaksın artık. Oyuncaklarla oyalanıyor mu ya Güneş benim cocuk hiç oyuncaklar dikkatini çekmiyor. Anca ses cıkarıyor elini seyrediyor ağzına götürüyor. Çıngırak veriyorum tutup geri atıyor. Kendim çalısıyorum yalandan bakıyor sonra bakmıyor oyuncağa o yüzden oyalamıyorum oyuncaklar. Oyun halısında da sadece yatıyor artık önceden vuruyordu piyanoya asılı oyuncaklara sesler cıkarıyordu yok onuda yapmıyor artık
Biz 7.600 cıktık doktor bize çok fazla almıs dedi 4. Ay kontrolünde. Mamayla besleniyor 3,5-4 saate cıkartmaya başladım süreyii 150 cc içiyor. Tabii kusmamız hala devam ediyor. 4 saat aralıklarla diğer beslenmeye kadar kusar mı bi cocuk kusuyor resmen.

Ocean microfer diye bi demir takviyesi var çoğu kişide onu tavsiye edip kullanıyor bende onu kullanmaya başladım. Devletin verdiğinin içeriği temiz değlmiş evet araştırınca bunu aldım bende
İnşallah canım domates alerjik mi Biliyor musun. dün 2 öğün bol domatesli makarna yemiştim en fazla kanı Bugün gördüm bezinde
Domates alerjiktir canım

Kizlar yuze krem surmeye basladiniz mi. Bazen kuruyor da ondan dedim
Canım, hindistan cevizi yağı sürüyorum ben. Doktor önermişti sürebilirsin dedi. İşe de yarıyor yumuşacık yapıyor gerçekten.
biz demire 2 bucuk aylikken bronsiloit olup bi hastaneye yatmistik ozaman kani dusuk diyip baslatmisti doktor sonra kakamizda kan gormeye basladik bir profa goturdum o demiri biraktirdi alerjimiz varmis sinidirim sistemi bi duzene girene kadar verme dedi biraktirdi simdi bu ay sonunda 5 aylik kontrolumuz var baslayalimmi diye soracagim ama 4.ayda baslaniyor normalde diye biliyorum
Bize de çok gazı var diye herhalde sindirim sistemi daha gelişmedi diye düşünüp demiri 5. ayda başlayalım dedi canım. Demek ki alerjik, gazlı bebişlere geç başlanıyor

Gece 9 saat kadar ellemediğim bez dolu oluyor sadece o da 150 gr ancak geliyor
5 bez değişiyorum ama hiçbir Zaman tam dolu değil. Genelde

Bezler Aynılar kuzucum. Sen Şuan aktif olarak diyet yapıyor muydun?
Maşallah kilosu çok güzel. Gerçi doğum kiloları da epey farklıydı sanırım. Ama yine de güneşin aslında su an 7 kiloyu görmüş olması lazımdı.
Bu hareket konusu beni de düşündürüyor cünkğ güneş sürekli yani abartmıyorum sürekli kol bacak sallıyor. Oyalamak iyice zorlaştı kucağa alınca bile bi sağa dönüyo bi arkaya atıyo kendini sürekli bi hareket var. Çok enerji harcıyor ya belki biraz daha sakin olsa azcık daha kilo alabilirdi.
Beni de karşısında maymun ediyo durmadığı için. Sürekli şarkı söylüyorum dans ediyorum kucakta değilse 😬 sol bileğim de kötüleşti iyice.
Ağlama duvarına çevirdim hemen ya
Allah bizi birbirimizden ayırmasın gücüne gider diye korkuyorum bugünlerimize çok şükür

Ne söylenir ki. Yazdım yazdım sildim. Hiçbir kelime ifade edemiyor içimdekileri. Yazacağım her şey eksik kalır..
Doğru söylüyorsun kuzum nerede ne zaman gelir belli olmaz, Allah esirgesin.

Bende de durum aynı ya. Süt bol değil bazen boş poşet gibi meme gerçekten
Fışkırma sorunu devam ediyor. Terbiye filan olmadı ancak süt azaldı eskiye göre gibi 🫠
Adaçayı kısmına ben de hiç girmem riske atamam

Maşallah Nil besleniyo o zaman bizde dolu bez yok öyle. Sayısı da daha az
4 buçukta bez değiştirdim 7 buçukta açtım bir daha. çiş sadece 40 gr geldi:) 3 saat geçmiş. Neyse sıkıyorum dişimi ek gıdaya az kaldı.
Saat başı uyanıyoruz biz geceleri. Birazı diş sıkıntısı birazı da tam doymadığından diye tahmin ediyorum.
Emzirme kısmında gündüzleri maksimum 1 saat memeden uzak duruyor. Aralığı açmaya çalışıyorum ama olmuyor. Zaten genelde emerek uyuyor. Mama zaten almıyor canım bizimki.

Gündüz uykularınız olmaması ilginç ya nasıl duruyor o kadar uyanık? Huzursuzlanmıyor mu canım?
Cnm bizim durumlar tamamen farklı biz mama ile beslendiğimizden düzenlerimiz filan standart ay cnm mahvoluyorum ben evde şekilden şekile giriyoruz oyalamak için koltukta oturt yerde döşek üstünde oyala kucak evde dolanma kendi beşiğinde oyalama Allahtan annem varda zor olmuyor kocamda çok oyalıyor

X