- 24 Eylül 2014
- 1.151
- 1.566
Öyküm halen tam olarak anne demiyor. Acu diyor banaBu akşam babasına babacım dedi bir çok kelimeyi söyleyen kızım bana neden bir anneyi çok görüyor acaba. Eşim babacım dedikçe yağ gibi eridi nasıl mutlu oldu
E canım daha ne söylicek zaten 19-20. Aydan sonra artıyormuş kelimeler. Yaman biçok kelimenin ilk hecesini söyülüyor mesela tavşanı gösteriyorum bu ne diyorum ta diyo sadeceMaşallah sizinkiler baya konuşuyormuş
Benim kızım hala konuşmuyor
Anne baba mama bu gel gibi şeyler söylüyor sadece
İsteklerini anlatıyor elimden tutup götürüyor damacanayı gösterip hüüp diyo
tek beni görüyor kızım onun da etkisi vardır belki
Şırınga yardımıyla deneyin canim bir deKızlaaarrr ben 6 ağustosta işe başlıcam melisa 3,5 aylık fln olacaka ama biberon emmiyor kaşıkla almıyor sütü annem neyle verecek stres olmaya başladım ücretsiz izinde almak istemiyorum açıkçası çünkü 4 ay yarım gün çalışıp tam maaş alacağım ne yapacağımı şaşırdım bi akıl verin bana noolurrr
Eğer çok zor durumda değilseniz maddi açıdan çalışmamanızı öneririm en azından 6 ay olana kadar çalışacaksanız eğer mecburen değişik biberonlar var anne memesine yakın belki birini beğenir bir kaçtane alternatif alın isterseniz kalKızlaaarrr ben 6 ağustosta işe başlıcam melisa 3,5 aylık fln olacaka ama biberon emmiyor kaşıkla almıyor sütü annem neyle verecek stres olmaya başladım ücretsiz izinde almak istemiyorum açıkçası çünkü 4 ay yarım gün çalışıp tam maaş alacağım ne yapacağımı şaşırdım bi akıl verin bana noolurrr
Bizimki de erken sendroma girdi sanırım ağlayarak yere yatmalar başladı bu. Aralar inat vsKaan 2 yaş sendromu yaşıyo sanirsam hepsi uyuyo
Az önce bende bunu düşündüm. şimdi de babaya zorla yönlendirdim dersem abartmış olmamSizin çocuklarınız da anneci mi bu ara kızlar yaaaaa
Valla bazen bunalıveriyorum
Deniz 4’e girecek ekimde halen inadı isyanı bitmiş değil. İstemediği şeyleri yapmıyor eleştiri hat safhada. En iyisi böyle yapsaydık lafı hep dilinde. Birde emir veriyor çabuk bunu yapıyorsun diyor. başına buyruk aşırı özgüvenli istediği yere gitmeye çalışıyor evin önünde yoldan geçen insanlara, kırmızı ışıkta beklerken camı açıp diğer insanlara merhaba ne yapıyorsun deyip sohbet ediyorBizimki de erken sendroma girdi sanırım ağlayarak yere yatmalar başladı bu. Aralar inat vsumar ım çabuk geçer
Umarim biz kaan ile zor bas ediyoruz valla Allah hepimizin yardimcisi olsunBizimki de erken sendroma girdi sanırım ağlayarak yere yatmalar başladı bu. Aralar inat vsumar ım çabuk geçer
Bizimde 27sinde ooffBugün aşıları olduk iki koldan bir ağızdan oldu. Öykü Baya zorladı bizi. Bu ara iştahsız 11kilo çıktı boyu 82. Bende tahlil vermiştim b12 düşükmüş birde tsh çok düşük doktor bir ay sonra gelin ultrason vs tetkikleri yapalım dedi. B12 için iğne vermek istedi Konya’ya gideceğimiz için hap vereyim dedi. Dönüşte mutlaka gelin dedi. Şaşırdım devlet hastanesinde böyle bir doktor olsun ama baya sıra alan vardı
Onu da bi deneyim bakalım nasıl olacakŞırınga yardımıyla deneyin canim bir de
Gönül istiyor tabi şöyle 1 yaşına kadar kalayım evde ama şartlarEğer çok zor durumda değilseniz maddi açıdan çalışmamanızı öneririm en azından 6 ay olana kadar çalışacaksanız eğer mecburen değişik biberonlar var anne memesine yakın belki birini beğenir bir kaçtane alternatif alın isterseniz kal
18 ay aşıları mıBugün aşıları olduk iki koldan bir ağızdan oldu. Öykü Baya zorladı bizi. Bu ara iştahsız 11kilo çıktı boyu 82. Bende tahlil vermiştim b12 düşükmüş birde tsh çok düşük doktor bir ay sonra gelin ultrason vs tetkikleri yapalım dedi. B12 için iğne vermek istedi Konya’ya gideceğimiz için hap vereyim dedi. Dönüşte mutlaka gelin dedi. Şaşırdım devlet hastanesinde böyle bir doktor olsun ama baya sıra alan vardı
Sağol canım. Evet öykü de baya direndi zaten hemşireyi görür görmez kaçmaya çalıştı babasının elinden tutup dışarı çıkmak istedi. sol kolu şişti kızardı yine. Ama hemşire söylemişti sol şişebilir diye.Bizimde 27sinde oofftek kol olsa idare edersinde bir aciyi yiyince 2.sine musade etmeleri daha zor oluyor
Gecmis olsun b12 ilacla hemen duzelen bir vitamin biz ocean in fisfisli damlasini kullaniyoruz en son degeri 177 den 600 kusurlere cikmisti damlayla
Gerçekten küçük çocuklar için aşı olayı hiç kolay değil. Kendi dünyalarında ne düşünüyorlar acaba iki yetişkin onu tutuyor başka biri de aşı yapıyor18 ay aşıları mıben nasıl yaptırcam Yamana gözüm korktu Canım kilosu boyu normal sınırlar içinde e bide kızlar daha narin olurlar. Yaman iyice kilo aldı bende nasıl zayıflatsam diye düşünüyorum her gün 2 saat parktayız enerjisini atsın diye. Evde de hiç oturmuyor ama yinede kilosu aldı başını gitti meme emmeye baya düştü nerdeyse melisadan çok emiyor sütümde yenidoğanı büyütmek için üretiliyor e yamanda çom emince bayaaa büyüdü
B12 ve d vitamini eksikliği de depresyona neden oluyormuş. Belkide senin şu anda depresyonda gibi hissetmene sebep vitamin eksiklğindir.
Sen nasılsın nasıl geçiyor günler ilaç içmeye devam ediyormusu?
Yaman 16 kiloyu geçti artık tartmıyorumGerçekten küçük çocuklar için aşı olayı hiç kolay değil. Kendi dünyalarında ne düşünüyorlar acaba iki yetişkin onu tutuyor başka biri de aşı yapıyorve canı acıyor.
Evet kızlar narin oluyor. Öykünün Kaşık çatal tutuşu bardakla su içişi bile çok narin. Bana çekmiş kibar kızım benim
Deniz daha farklıydı tabi. Herşeye bodoslama dalıyor. Deniz 17-18 kilo yaman ona yakındır. Maşallahama ilerisi için dikkat etmek lazım tabi. Yemiyorlar zorlamıyorum büyürler herhalde
Doktor da öyle söylemişti vitamin eksiğiniz olabilir diye. İlacımı içiyorum. Kendimi daha iyi hissediyorum kafam daha rahat. Olayları uzun uzun düşünmüyorum. B12 de başlıcam. Ama benim tiroid yoruyor sinirlendiriyor. Ona da çözüm bulursam pamuk gibi olurum inş.
Oo baya varmis kilosu canim dikkatli olun. Porsiyon hesabi yapip saat araliklariyla yedirin kuzucuga masaAllah pek istahliymis bizimkilerin yemekle derdi yok gerci kiziyorum yemiyo diye ama sanki anasi yiyo mu oglu yesinYaman 16 kiloyu geçti artık tartmıyorumKıyafetlerini 4-5 yaş için alıyorum bakalım inşallah böyle gitmez yoksa obez olacak diye korkuyom
Senin baya hepsi üst üste gelmiş canım vitamin eksikliği bi yandan tiroid bi yandan çocuklar bi yandan yine iyisin maşallah
Sanırım çocuklar da anaya çekiyorOo baya varmis kilosu canim dikkatli olun. Porsiyon hesabi yapip saat araliklariyla yedirin kuzucuga masaAllah pek istahliymis bizimkilerin yemekle derdi yok gerci kiziyorum yemiyo diye ama sanki anasi yiyo mu oglu yesin
Belkide canim. Melisanin gelisimi geriye dusmesinde, simdi buyuyolar aktivite secenekleri artiyor bir sekilde yamanda kilo verir :)Sanırım çocuklar da anaya çekiyorbenimde iştahım iyidir maşalllaaahhhh yamana ve melisaya hamileyken 20 şer kilo almıştım bide ilk 3 ay mide bulantısından bişey yiyememiştim düşün yani bende kendimi bildim bileli balık etliyimdir kendimin hiç 65 kilo altı olduğum yıllarını hatırlamıyorum mesala
Melisa biraz daha büyüse aslında Yamanı aktiviteli bişeylere götürcem orda hareketini arttırsın zayıflamasa bile kilo almasın en azından. Aslında yemekte çok yemiyor ama meme çok emiyor ve bence o yüzden kilo aldı sütüm de çok (maşallah diyeyim) işe başlayınca belki biraz azalınca emmesi daha normale döner
Sorma bütün bunların üstüne yolculuğa başladık bugün Ankara’ya geldik öykü ilk yarım saatten sonra ağlamaya başladı. Yorucu geçti açıkçası. Kim uyursa diğeri bağırdı yollar kalabalıktı. Yarın kısmetse Konya’ya geçeceğiz. 4 kişiye bavul hazırlamak hiç kolay değildi.Yaman 16 kiloyu geçti artık tartmıyorumKıyafetlerini 4-5 yaş için alıyorum bakalım inşallah böyle gitmez yoksa obez olacak diye korkuyom
Senin baya hepsi üst üste gelmiş canım vitamin eksikliği bi yandan tiroid bi yandan çocuklar bi yandan yine iyisin maşallah