Popüler Konu 2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    99
Yani sayı gibi almadım alt olarak ayrı da aldım takım da aldım. Kusar, kakası değer dedim aldım. Bebeğin kilosu boyu nasıl olur bilemedim ama zıbın çok kullanılıyor 7 tane aldım bi 4 tane daha alirim diye düşünüyorum.
Şöyle sorsam daha doğru olurdu sanırım uzun kollu daha fazla almak mı gerekir Eylül de doğacaklar ama yeni doğan oldukları için genede uzun kollu giydirilir deyil mi ? Kısa kollu hatta almasak mi? Benim ilk çocuğum kışın dogmustu o yüzden yazın nasıl giydirmemiz gerekir ki ?bide aslında tecrübeli olmama rağmen sanki ilk cocugum gibi herşeyi unutmuşum gibi geliyor 9seneden sonra

Kızlar size bir şey sormak istiyorum 5. Ayımıza yeni girdik ama karnım çok büyük değil dışarıdaki insanlar bana hamile gibi görünmüyorsun diyorlar bana böyle söylediklerinde istemeden üzülüyorum bebeğimin gelişimi iyi olsun istiyorum her anne gibi bulantilarimdan dolayı çok bisey yiyemiyordum sizin karnınız dışarıdan ne zaman net görülmeye başladı bi sorun yoktur dimi en son doktor kontrolüne hersey iyi demişti ama kafama çok takılıyor bu aralar size danışmak istedim
Ben de 20. Haftam 1.5 kilo aldım sadece hala göbeğim yok akşama doğru çıkıyor doktor sıkıntı yok diyor. Benim de şeketim çıktığı için çok dikkat ediyorum. Kilo sağlık demek değil zaten bebe annenin dişine kadar sömürüyor

Bir de ben yarın 17. haftama giriyorum. Bebek hareketlerini hala hissetmedim. Her şey normal ultrasonda. İlk gebeligim bu arada. Siz ilk ne zaman hissettiniz?

Ben de 20. Haftam 1.5 kilo aldım sadece hala göbeğim yok akşama doğru çıkıyor doktor sıkıntı yok diyor. Benim de şeketim çıktığı için çok dikkat ediyorum. Kilo sağlık demek değil zaten bebe annenin dişine kadar sömürüyor
geçmiş olsun gebelik şekeri dikkat edince geçiyor

Kızlar bi sorum olacak ben normalde sigara kullanıyorum ama hamile kalınca bıraktım ilk gebeliğimde de öyle yaptım ama bunda çok zorlanıyorum dayanamıyorum benim gibi olan var mı 😞
Ben normalde günde 1 paket içiyordum. İlk zamanlar öğrenmeme rağmen hemen bırakamadım. Yarım pakete düşürdüm sonra 5 dala indirdim. Şimdi de bazen hiç içmiyorum bazı günlerde 1-2 dal içiyorum. Ama tamamen bırakmak çok zor oluyor gerçekten. Ve benim eşim maalesef hep bana bırak dedi ama kendisi bir dal bile azaltmadı. O da beni çok zorladı...

Kızlar size bir şey sormak istiyorum 5. Ayımıza yeni girdik ama karnım çok büyük değil dışarıdaki insanlar bana hamile gibi görünmüyorsun diyorlar bana böyle söylediklerinde istemeden üzülüyorum bebeğimin gelişimi iyi olsun istiyorum her anne gibi bulantilarimdan dolayı çok bisey yiyemiyordum sizin karnınız dışarıdan ne zaman net görülmeye başladı bi sorun yoktur dimi en son doktor kontrolüne hersey iyi demişti ama kafama çok takılıyor bu aralar size danışmak istedim
Bana da dışarıda gören kimse hamilesin demiyor 😂 kimse anlamıyor söylemeden. Normal ama 7, 8,9 da herkes görür net kafana takma

Ben normalde günde 1 paket içiyordum. İlk zamanlar öğrenmeme rağmen hemen bırakamadım. Yarım pakete düşürdüm sonra 5 dala indirdim. Şimdi de bazen hiç içmiyorum bazı günlerde 1-2 dal içiyorum. Ama tamamen bırakmak çok zor oluyor gerçekten. Ve benim eşim maalesef hep bana bırak dedi ama kendisi bir dal bile azaltmadı. O da beni çok zorladı...
Benim ablam ve arkadaşım da bırakamadılar içtiler.. çok şükür çocukları sağlıklı şu an.. tabii bağımlılığa yatkınlıkları olur mu bebeklerinde bilemiyorum :( insanların başına bela ettiler bu sigarayı

Şöyle sorsam daha doğru olurdu sanırım uzun kollu daha fazla almak mı gerekir Eylül de doğacaklar ama yeni doğan oldukları için genede uzun kollu giydirilir deyil mi ? Kısa kollu hatta almasak mi? Benim ilk çocuğum kışın dogmustu o yüzden yazın nasıl giydirmemiz gerekir ki ?bide aslında tecrübeli olmama rağmen sanki ilk cocugum gibi herşeyi unutmuşum gibi geliyor 9seneden sonra
Ben manisa'dayim bizim buralarda havalar geç soğuyor. Baktım yetersiz gelecek birkaç tane alıp takviye ederim diye düşünüyorum. Hediye de alırlar birkaç tane de öyle gelir diye düşünüyorum. Siz hangi sehirdesiniz

ayyy ben hiç bi şey almadım , almıyorumda
kızdan kalanları yıkayıp ütülemem lazım ama erken daha
cinsiyeti bahane ediyorum kesinleşsin diye

yok beee sen ne kadar yesende bebek alması gereken alacak. önemli olan doğduktan sonrası
takma kafanaaa
Kizdan kalan varsa kendine masraf etme birkaç tane de ona özel bir şey al saklamalık ileride verirsin diye yeterli gelir bence dönem tasarruf dönemi. En iyisini yapıyorsun

IMG_2723.webp

Mayıs ayı anneleri bunu paylaşmış isterseniz ekleyin galerinize kızlar detaylı yazmışlar

Bende ilk öğrendiğim de hemen bıraktım ilk 3 ay çok önemli diye günde bi tane içiyordum sadece midem de çok bulanıyordu aklıma bile gelmiyordu ama şimdi çok canım istiyor içimde el vermiyor evet çok örnekleri var o içti olmadı şu içti bişey olmadı ama bende de aynı olacak diye bişey yok hep böle düşünüyorum ama zorlanıyorum maalesef ve benim eşimde çok içen biri akşam eve geliyor birlikte otueuyoruz o içerken benim de canım istiyor.

Benim ablam ve arkadaşım da bırakamadılar içtiler.. çok şükür çocukları sağlıklı şu an.. tabii bağımlılığa yatkınlıkları olur mu bebeklerinde bilemiyorum :( insanların başına bela ettiler bu sigarayı
İnan ki bende çok içen ve hiç bişey olmayan gördüm ama ne kadar doğru bilemiyorum 🤷‍♀️

Ben hemşireyim sağlıkçı olunca biraz zorluyorlar durumu hele acil asla rapor vermiyor düşün. Bende özel sigorta yaptırdım özele başladım hemen o yüzden. Doktor hemen gece nöbet tutma diyip kendisi riskli rapor verdi belki heyette verir sormadım aslında. Pazartesi kontrolüm var canım olmazsa rica ederim ama ben 24 e kadar dayanıp sonrasında almak isterim verirse bakalım plasentam düzeldi böbrekte ilerlemezse idare ederim inşallah iş yerinde fazla yormuyor arkadaşlarım destek oluyorlar sağolsunlar
Olsun canim yinede riskli gebesin.özeldeki Drlar biraz daha anlayışlı oluyorlar bu konuda.Benim de niyetim 23 Nisan'da kontrole gidip almak

Ben manisa'dayim bizim buralarda havalar geç soğuyor. Baktım yetersiz gelecek birkaç tane alıp takviye ederim diye düşünüyorum. Hediye de alırlar birkaç tane de öyle gelir diye düşünüyorum. Siz hangi sehirdesiniz
Ben Çankırı'dayim burada 11.ci ayda soğumaya başlıyor

Back
X