Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    186
bu arada hurma ananas falan hep yalan dedi 🤣🤣🤣 ama gogus uclarini uyarma kremle masajla dedi o baslatabilir dogumu dedi ben de dedim guess what 🤣🤣🤣
Kilolarca yemek lazım sanırım ya bende faydası yok 1 haftadır yiyorum 😂 aaa deneyelim onu da 🤭🤭 bir de oksitosin artırıcı aktiviteler öneriliyor 😅

@hsrttt @Wiraya ikinize de çok geçmiş olsun hayırlı olsunn😍😍 sağlıkla evinize dönersiniz umarımm
Bende yarın sezeryan olacağım büyük ihtimalle doktor aç gel erkenden alabiliriz dedi ameliyat kanlarını da aldı bakalım yarın neler olacak heyecanlıyım 🥹
Hayırlısıyla sağlıkla kucağına almak nasip olsun 🤗 🥰

Ay ben onu suya koyulan sonra içilen bişey sanıyordum 😂😂😂 sadece suya koyunca nereden biliyor bizim hamile olduğumuzu da yardımcı oluyor şaşırdım 🤭🤭
Vallahi ben de bilmiyorum ama bir inanış iste ve ise yarıyor diyorlar 😂 yapi olarak da rahmi andırdığı için onunla bagdastirmislar. İçmenin bazı şeylere de faydası varmış diyorlar ama tek başına içmeden suya koymak ne kadar etkili olur bilmiyorum ☺️

Kizlar benim doktorum cati muaynesi yapmicagini soyledi, kafa cevresi 36cm e yakinsa yapiyolarmis, 36cm ve buyukse zaten direkt sezerynmis. Ben yapmayi tercih etmiyorum risksiz hastalarima dedi. Aklinizda olsun istemezseniz belki boyle diyerek doktorunuzun da fikrini alabilirsiniz
Bende ilk dogumumu
Bu arada doktorum su gelmedigi surece ve/veya sancilar 5dakikada 1e inene kadar acile gitmene gerek yok dedi. Su gelince de bacaklarindan akiyormus cis gibi tutamiyormussun. Ama kesenin bazen rahim agzina acik olan kismi yirtiliyormus, bazen atiyorum yukarda mide kismina yakin olan yerdeki yeri yirtiliyormus. O zaman rahim agzina yakin yirtiktan cok su gelir, yukaridakinden az sizinti seklinde gelir dedi. Sizinti diye bos verme dedi. Bir de eger sancin tuttugu sandin yattin rahatladin biraz ya da ayaga kalktin azaldi dedi o sanci degildir o zaman dogum sancisi naparsan yap gecmez mutlaka bilirsin dedi. Yaziyim dedim size de karistirmayalim panik olmayalim diye😅🤣
Benim oğlumda avuç içi kadar gelmişti.bacaktan bosalircasina değildi.sadece iç çamaşırın avuç içi kada r islandi .bu arada herkeste aynı olur mu bilmiyorum ama benim tecrübem suda gekince sancı da başlayınca onun su ve sancı olduğunu anlamamak imkansız gibi bişey.benim az miktarda suyum geldi hiç acaba şu mu demedim gelme şekli normal akıntıdan çok farklıydı belliydi yani farklı bişey yaşadığım.sanci da aynı şekilde son ayda yaşadığım kasilmalardan çok farklıydı daha şiddetli daha ağrılı değildi ama belimi karnımı bı defa da sardı cokbelliydi yani dogum kasılması olduğu.

Tabi ben korkuyorum bu tarz seylerden ya doğumu baslatsak ama bebek henüz hazır değilse.kafam karışıyor hurma egzersiz bunlardan devam😀

Kizlar benim doktorum cati muaynesi yapmicagini soyledi, kafa cevresi 36cm e yakinsa yapiyolarmis, 36cm ve buyukse zaten direkt sezerynmis. Ben yapmayi tercih etmiyorum risksiz hastalarima dedi. Aklinizda olsun istemezseniz belki boyle diyerek doktorunuzun da fikrini alabilirsiniz
Benim drum riske almak istemiyorum varış enfeksiyon olabilir işimizi garantiye alalım dedi her ne kadar ilk doğum olmasada rahimde farklı bı durum olabilir benim de aklıma yattı

İnsanlar hamile olduklarına inanıp 9 ay regl görmeyebiliyorlar ya beyin çok acayip bir organ, fizyolojiyi bile değiştirebiliyor 😊 ben de biraz araştırdım suyunu hamile kalmak isteyenler filan içiyorlarmış rahimi güçlendirmek için
Aaa çok merak ettim araştırayım şu otu çok esrarengiz geldi 😬 cuma günü gebe okuluna gidicem ebeye sorarım 😂😂🤭

Tabi ben korkuyorum bu tarz seylerden ya doğumu baslatsak ama bebek henüz hazır değilse.kafam karışıyor hurma egzersiz bunlardan devam😀
Ayy sağlık bakanlığının doğum için hazırladığı kamu spotu gibi, annecim nereye gidiyoruz ben hazır değilim falan aklıma o geldi şimdi 🤦‍♀️ izleyince şoka girmiştim

Ya sağlık bakanlığı da iyi söylüyor ama bize söylememesi lazım. sezeryan biz istemiyoruz doktorlar sıcak yatağını hafta sonu tatilini bırakıp gelmek istemiyor çoğunlukla onlar kolaya kaçıyor eğitimi de eleştiriyide onlara versin. Dünya da birinci sıradaysak bu istatistiği özelde sezeryan isteyen gebelerin sayısı buraya getirmedi ya 🤦‍♀️

Bende yazmıştım ama iyice araştırmak lazım deneyecek olanlar dikkat etsin nasıl yapıldığına
Diyorum ya hep ilk doğumum da kanamam durmadı diye bu Meryem Ana otunu teyzem suya koydu doğum olduktan sonra o anki heycandan teyzeme haber vermeyi unuttuk tesadüf müdür yoksa gerçekten doğruluk payı varmi bilmiyorum ama atoni geçirdim rahmim toplanmadi sonra aklımıza geldi sudan cikarir çıkarmaz benim rahim toparlandı ama o esnada çok kan kaybettim 14 le girdim 6 ya düştü kan degerim şimdi elimde var ama kullanmayı düşünmüyorum🤷🏻‍♀️

Diyorum ya hep ilk doğumum da kanamam durmadı diye bu Meryem Ana otunu teyzem suya koydu doğum olduktan sonra o anki heycandan teyzeme haber vermeyi unuttuk tesadüf müdür yoksa gerçekten doğruluk payı varmi bilmiyorum ama atoni geçirdim rahmim toplanmadi sonra aklımıza geldi sudan cikarir çıkarmaz benim rahim toparlandı ama o esnada çok kan kaybettim 14 le girdim 6 ya düştü kan degerim şimdi elimde var ama kullanmayı düşünmüyorum🤷🏻‍♀️
Canım kesinlikle Meryem ana otundan, hemen çıkarılsaydı öyle olmazdı. Ama çok faydası var yine kullanıp zamanında çıkarırsanız iyi olur

Kızlarrr bugün bebişimin hediyelikleri geldi bu hafta bunlarla uğraşırım artık 🥹🩵

Eklentiler

• IMG_0746.webp
    IMG_0746.webp
    34,1 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG_0744.webp
    IMG_0744.webp
    34,1 KB · Görüntüleme: 70
Kızlar 33. Haftamdayım bebeğimin kilosu 2100 görünüyor, karın çevresi bir hafta geri dedi. Kordonum tek arter tek ven olduğu için biraz endişeliyim açıkcası gelişim geriliği yaşanabilir demişlerdi başlamış mıdır acaba :(
Ne durumdasiniz acaba bnde 23 haftalik hamileyim ayni dendi bnada tek arter tek ven

Tesadüf mü acaba 🤔 yani her duyulan yapılmaması lazım aslında ya da yanında götürüp hemen mudahale etmen lazım

Kızlar herkese iyi geceler. Biz bugün 33 haftayı bitirdik. İyice ağırlaştım ve geceleri yatarken nefes almakta çok zorlanıyorum. Odama hava temizleyici alsam acaba sorunum çözülür mü? Sizler kullanıyor musunuz? Faydasını gören oldu mu? Çok bunalıyorum

Bugün idrar tahlili vermiştim protein 1+ diyor sonuçlarda. Doktorum da bu hafta izinli, chatgptye göre yüksek değil ama izlemek gerekir diyor. Protein çıktığında siz neler yaptınız? Doktorunuz ne demişti?
Merhaba yazdıgınızı görünce aynı durumu yasadıgım için yazmak istedim . Bende 2 gündür hastanede gözetim altındayım . İlk idrarımda protein çıktı . Sonra tansiyonum yüksekdi . 17.10 16.10 seviyelerini gördü . Acik yatış verildi doktor düşmezse sezeryana alacak .sizi asla korkutmak istemem ama tansiyonuzu mutlaka ölçün . Ben haziran annesi grubundayım. Bugun 24 saatlik idrar toplanıp tekrar test yapıldı idrarımda protein çok yüksek çıktı . Tansiyon en belirleyici sebebi tansiyon normalse korkmayın . 14.10 ve üzeri ise doktorunuzu beklememenizi öneririm

Back
X