Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    164
Kızlar selamlar nasılsınız? Ne zamandır giremedim, size bahsetmek istediğim şeyler vardı ama son olayla hepsi sonraya kaldı. Pazartesi günü bir arkadaşa gitmiştim, okul çıkışı saatine kadar takıldım orada sonra kızımı okuldan alıp eve geldim. Ekstra bir ağrı veya sıkıntım da yokken lavaboda kanamam olduğunu gördüm. Koştur koştur doktora gittik. İdrar, bir sürü kan testi yaptılar, nst ve ultrason baktılar spekulumla rahim ağzı kontrolu de yapıldı, herşey normal görünüyor. Bebeğin hareketleri de normal. Doktorlar olabilir böyle sızıntılar normal dediler. Bana ekstra dinlen veya birşeyden sakın bile demediler. Ama iki gün oldu kanamam daha tam olarak bitmiş değil. Zaten lekelenme gibi ama endişelendiriyor doğal olarak. Var mı böyle bir şey yaşayan?
Geçmiş olsun 💐

Yani bi sebep göremedilerse bile, tedbiren dinlen dememeleri yahut Progestan tarzı bi ilaç vermemeleri ilginç.

İnsan kan görünce ister istemez endişeleniyor. 🤷‍♀️

Sen yine de bebeğin hareketlerini takip et canım.💙

Ben top yutmuş bir solucanim şu an. Sadece tıp gibi bir göbeğim var ama daha tezgaha uzanamayacak hale gelmedi. Sadece bazen abuk subuk yerlere çarpıyor göbeğim sandalye kenarı, kapı kolu vs 🤦🏻‍♀️

Benimki de çok hareketli maşallah. Bı iki hafta önce daha hareketliydi şimdi biraz biraz azaldı. Ama yine de oglumdan hareketli 🙈 eğer cickinca da böyle olacaksa Allah bana güç kuvvet sabır versin yarabbim nasıl başa çıkarım bilemiyorum iki hareketli çocukla 🤣
Valla tezgah gobegimle denk maalesef her yerim ağrıyor iş yaparken karnımı dayamayayım diye uğraşırken 🤣 benim de aynı ya çarpmayayım dedikçe dikkat etmeye çalıştıkça denk geliyor bazen bir yerlere. 🙄

Bazen azalıyor bazen cogaliyordu benim de kuzum. Şimdi sürekli hareketli. Büyük kızım da öyleydi ama bu daha fazla gibi geliyor. Kızım sakin ama bu cimcime hareketli olursa ne olur bilmiyorum 🤣 Allah yardımcımız olsun kuzum 🤣🤣
Hoşgeldin canım bugün de yazmasaydın ben yazcaktım sana artık nerdesin diye☺️ iyi olmana sevindim🌸
Hoşbuldum canım valla işleri yetistiremiyorum bazen bakamıyorum hiç bir şeye karnım agirlastikca bende zorlanıyorum. Teşekkür ederim iyiyim sen nasılsın ❤️ 🥰
Azcık ağlanıp gideyim :KK53: Karnımdan ayaklarımı göremiyorum. Akşam olunca iyice büyüyor. 600 gr bişiy nasıl bu kadar yer kaplıyor ben mi şüşkoyum acaba. Sırtım ağrıyo. Daraldım. Midem yanıyo her daim hiç durmadan. Bir de doymuyorum hep açım ama dikkat ediyorum şişmiyim diye. Toplam 6 kilo almışım. Çalışmak zor geliyo. Allahım kolaylık ver amin.
Hamilelerin çalışması yasaklansın :63:
Ayy valla aynı ya. Karnimdan asagiyi göremiyorum deliricimm. Midem desen durup dinlenip kuduruyor tahin yiyorum biraz gidiyor sonra bir daha yanmaya başlıyor. Allah kolaylık versin çalışan annelere. Ben çalışmıyorum ama ev işleri ve çocuk yetiyor çalışanların Allah yardımcısı olsun ❤️🤲

Bu geçtiğimiz haftalarda reflü ve siyatik ağrısı ile uğraşıyorum bu arada ama çok zorlamadı şükür. Bi de yalancı kasılmalar baya erken başladı bu sefer. En son hastanedeki ultrasonda da bebişi 950 gr ölçtüler tam haftasıyla uyumlu maşallah.
Bu geçtiğimiz haftalarda reflü ve siyatik ağrısı ile uğraşıyorum bu arada ama çok zorlamadı şükür. Bi de yalancı kasılmalar baya erken başladı bu sefer. En son hastanedeki ultrasonda da bebişi 950 gr ölçtüler tam haftasıyla uyumlu maşallah.
Çok geçmiş olsun kan uyuşmazlığınız var mıydı ? Ortada bir şey yok deyip kanaman varken normal hayatına dön demek garip kanaman geçene kadar dinlenmen gerek ayrıca Protestan iğne ve hap kullanman gerek kese de kanama alanı vs görüldü mü ? Nereye muayene oldun istersen kanaman devam ederse bi perinatoloji doktoruna veya başka bi kadın doğumcuya git.

B buzprenses_92 iyi haberlerle gel. Bize de yaz. 🤲🏼

H Haticcee senin durumun da ilginçmiş. Yüklemede değerlerin normal çıktı ama genel olarak şekerin var öyle mi ? 🤔

Şeker olayını kontrol altına alalım bacılar. :KK51: İnanın yediğimiz tatlıların ne bize faydası var, ne bebeğe.. Tamam keyfimiz yerine geliyor, iki canlıyız hakkımız ama önünü almazsak sonu kötü.

Ben diyette yasak diye bal bile yemiyordum. Eşim bir iki söyledi. Dinlemedim. Artık bu sabah kızdı. Bir tatlı kaşığı baldan bi şey olmaz. Bu sadece şeker değil, besin değeri yüksek bi gıda. Mahrum kalıyorsun dedi. Düşündüm. Doğru. Kahvaltımı balla bitirdim.:eek:

Ennihaye, ifrat ve tefrit doğru değil arkadaşlar:anne:

Gribe bağlı olabilir şeker yükleme yapmaz dedi. Kan şekerime tansiyonuma ve nabzıma baktılar. Nabzım hala yüksek. Nabız yüksek çıkınca bi nst yapalım dediler. Nst de temiz çıktı. Ultrasonla bebişime baktı orda da herşey yolunda çok şükür. Parol kullan dedi gönderdi. Eve geldim dinlenip uyuyacağım sabah tekrar bakarım nabzıma. Şimdilik iyiyim içim rahatladı en azından. Çok sağol valla seni dinledim 🥰🥰

Geçmiş olsun 💐

Yani bi sebep göremedilerse bile, tedbiren dinlen dememeleri yahut Progestan tarzı bi ilaç vermemeleri ilginç.

İnsan kan görünce ister istemez endişeleniyor. 🤷‍♀️

Sen yine de bebeğin hareketlerini takip et canım.💙
Teşekkür ederim, ben de ona şaşırdım zaten. Kabızlık, ilişki, herhangi bir zorlama sebep olabilir buna diyor. Rahim ağzında bir incelme olmadığı için progestan vermedi sanırım.
Çok geçmiş olsun kan uyuşmazlığınız var mıydı ? Ortada bir şey yok deyip kanaman varken normal hayatına dön demek garip kanaman geçene kadar dinlenmen gerek ayrıca Protestan iğne ve hap kullanman gerek kese de kanama alanı vs görüldü mü ? Nereye muayene oldun istersen kanaman devam ederse bi perinatoloji doktoruna veya başka bi kadın doğumcuya git.
Teşekkürler, kan uyuşmazlığı yok. Ben Kanadadayım bu arada, başka bir doktora gitme şandım yok. Ben de tedbiren yatış modundayım. Şimdilik azalıyor gibi ama bakalım. Plesentanın konumu falan da normalmiş, takip et dediler bebeğin hareketleri, sancı, su gelmesi vs.

Benimki şöyleydi.

Sabah aç-tok
Öğle aç-tok
Akşam aç-tok

Bana kalırsa şeker takibini hangi Dr yapacaksa ona göre yap listeni.
Strip konusunda haklısın. 50 tane nokta kadar stribe 400 tl verdim. Yarısı bitti bile. Yine almam gerekecek. :olamaz:

Evet layd nin dediği gibi benim gece de var canım ekstra onu da ölçüyorum sana kâğıt verdi mi canım yazman için
Ben ilk bir haftasını doldurup gittim dahiliye ye ara ver dedi sonra gelmeden dört gün içerisinde tekrar ölç dedi üç gündür ölçüp yazıyorum dördüncü gün kontrole gideceğim bakalım ne diyecek iki üç ölçüm yüksek çıktı ama diğer değerlerim iyi bakalım 🤔
Bu arada yetmiyor gerçekten strip ben dört gün için tekrardan almak zorunda kaldım bakalım devam ederse kalanıyla yapacağım
Kadın doğumcum bana kağıt vermedi acaba yanlış mı anladım diye düşündüm günde 4 defa dedi eminim ama çelişkiye düştüm
Endokrine de gitmişken gebelik şekerimden bahsettim tekrar randevu almam zor olur diye. O da kağıt verdi, günde 7 ölçüm var kağıtta da. Neyse yarın bi arayım doktorumu teyit edeyim teşekkür ederim🌸

Gribe bağlı olabilir şeker yükleme yapmaz dedi. Kan şekerime tansiyonuma ve nabzıma baktılar. Nabzım hala yüksek. Nabız yüksek çıkınca bi nst yapalım dediler. Nst de temiz çıktı. Ultrasonla bebişime baktı orda da herşey yolunda çok şükür. Parol kullan dedi gönderdi. Eve geldim dinlenip uyuyacağım sabah tekrar bakarım nabzıma. Şimdilik iyiyim içim rahatladı en azından. Çok sağol valla seni dinledim 🥰🥰
Çok şükür korkulacak bir durum yokmuş. 🤲🏼 insan tahmin ediyor kotu bi şey olmadığını ama yine Dr dan duyunca rahat ediyoruz. Gece rahat yatarsın. İns sabaha iyi olursun 🤲🏼
Teşekkür ederim, ben de ona şaşırdım zaten. Kabızlık, ilişki, herhangi bir zorlama sebep olabilir buna diyor. Rahim ağzında bir incelme olmadığı için progestan vermedi sanırım.

Teşekkürler, kan uyuşmazlığı yok. Ben Kanadadayım bu arada, başka bir doktora gitme şandım yok. Ben de tedbiren yatış modundayım. Şimdilik azalıyor gibi ama bakalım. Plesentanın konumu falan da normalmiş, takip et dediler bebeğin hareketleri, sancı, su gelmesi vs.
Dinlenmek iyi gelir ins tamamen biter canım 💙

Azcık ağlanıp gideyim :KK53: Karnımdan ayaklarımı göremiyorum. Akşam olunca iyice büyüyor. 600 gr bişiy nasıl bu kadar yer kaplıyor ben mi şüşkoyum acaba. Sırtım ağrıyo. Daraldım. Midem yanıyo her daim hiç durmadan. Bir de doymuyorum hep açım ama dikkat ediyorum şişmiyim diye. Toplam 6 kilo almışım. Çalışmak zor geliyo. Allahım kolaylık ver amin.
Hamilelerin çalışması yasaklansın :63:
Bugün bana teyzemin arkadasları doğum yakın mı dediler daha 2 ay var dedim ühüüü göbüşüm 9 aylık 😅🥲🥲

herkese iyi aksamlar kızlar.. nasılsınız? şeker yüklemeyi aile hekimliğinde yaptıran oldu mu acaba?
İstanbul Maltepe de saglık ocağında yapılmıyor. Yapılan yer varsa bilmiyorum.
Bugün bana teyzemin arkadasları doğum yakın mı dediler daha 2 ay var dedim ühüüü göbüşüm 9 aylık 😅🥲🥲
Ben de onu düşünüyorum. Henüz 1 kg civarı nasıl böyle bi karın oluyor? Bunun daha 2-3-4 kg hali var :confused:

Günaydın bir göbek fotoğrafiyla selamlıyorum sizi 🙋🏻‍♀️

Eklentiler

• 1744868130987-01.webp
    1744868130987-01.webp
    27,9 KB · Görüntüleme: 74
Back
X