Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    186
İnanmakla da alakalı bir şey bence, su içerisinde çabuk açılırsa rahmin açılması da öyle hızlı olurmuş. Her şeyi deneriz o zaman artık 😂
Ay ben onu suya koyulan sonra içilen bişey sanıyordum 😂😂😂 sadece suya koyunca nereden biliyor bizim hamile olduğumuzu da yardımcı oluyor şaşırdım 🤭🤭

Bugün idrar tahlili vermiştim protein 1+ diyor sonuçlarda. Doktorum da bu hafta izinli, chatgptye göre yüksek değil ama izlemek gerekir diyor. Protein çıktığında siz neler yaptınız? Doktorunuz ne demişti?
Bende de çıktı canım, 24 saat idrar toplamamı istedi doktorum, ertesi sabah götürdük onda da yüksek çıktı benim 225 🥹 tansiyon takibi yap dedi, haftaya tekrar 24 saatlik idrar bakacak. Bu sürede ani tansiyon yükselmesi olursa acil beni ara dedi

Kızlar bende bugün kontrolden geldim suyunda azalma vardı 2 hafta önce. Artış görülmüştü bu hafta geçen haftaya göre daha iyi dedi çok şükür🙏🏼 36+2 olduk 2670 gram 49 cm dedi nst de sancım çıktı ama yalancı kasılmalardan. Adet sancilarim var bide karnımı deliyo resmen kaskatı yapiyo düzensiz yani aşağı doğru inmeye başlamış kanalda değil haftaya girebilir kanala dedi. Hepimizin yavrusu sağlikla kolaylıkla gelsin inşallah.
Doğum yapan arkadaşların gözleri aydın olsun darısı bizlere🙏🏼

Bende de çıktı canım, 24 saat idrar toplamamı istedi doktorum, ertesi sabah götürdük onda da yüksek çıktı benim 225 🥹 tansiyon takibi yap dedi, haftaya tekrar 24 saatlik idrar bakacak. Bu sürede ani tansiyon yükselmesi olursa acil beni ara dedi
Teşekkürler, ben de tansiyonumu takip edeyim. Yüksek çıkarsa acile giderim.
Şansa da tam paskalya tatili buralarda.

Kızlar 33. Haftamdayım bebeğimin kilosu 2100 görünüyor, karın çevresi bir hafta geri dedi. Kordonum tek arter tek ven olduğu için biraz endişeliyim açıkcası gelişim geriliği yaşanabilir demişlerdi başlamış mıdır acaba :(
Nasil gecti sureciniz acaba bnmde tek arter tek ven dendi 23 haftalik hamileyim cok endiseliyim napmam. Lazim bugun ozele gitttim oda tel arten. Dedi ama bebek gayt saglikli dedi

Teşekkürler, ben de tansiyonumu takip edeyim. Yüksek çıkarsa acile giderim.
Şansa da tam paskalya tatili buralarda.
Evet yüksek tansiyon çok belirleyici oluyor gebelik zehirlenmesinde, birde baş ağrısı, üst karın ağrısı, mide bulanması ve kusma, gözlerde bulanıklık gibi belirtileri var. Bazen yanlış pozitifte çıkabiliyor veya gün içerisinde fazla susuz kalırsakta çıkabiliyormuş. 24 saatlik protein miktarı belirleyici oluyor canım.

Bugün idrar tahlili vermiştim protein 1+ diyor sonuçlarda. Doktorum da bu hafta izinli, chatgptye göre yüksek değil ama izlemek gerekir diyor. Protein çıktığında siz neler yaptınız? Doktorunuz ne demişti?
Bende de (+) çıkmıştı, yanındaki artı sayısı ne kadar fazlaysa protein miktarı o kadar yüksek oluyormuş. Ama benimki yalancı pozitifti. Kültür istedi testi de tekrar yaptı pozitif çıkmadı sonradan. Tansiyonunu takip et sık sık bana sürekli tansiyon baktırmıştı

Ay ben onu suya koyulan sonra içilen bişey sanıyordum 😂😂😂 sadece suya koyunca nereden biliyor bizim hamile olduğumuzu da yardımcı oluyor şaşırdım 🤭🤭
İnsanlar hamile olduklarına inanıp 9 ay regl görmeyebiliyorlar ya beyin çok acayip bir organ, fizyolojiyi bile değiştirebiliyor 😊 ben de biraz araştırdım suyunu hamile kalmak isteyenler filan içiyorlarmış rahimi güçlendirmek için

Kilosu bebeğin pozisyonuna göre de değişiyo. Zaten yaklaşık bir değer veriyo ultrason o kadar takılmayın, önemli olan damarlarda direnç olmasın düzenli artış olsun, zaten doğumda da son ölçülen kg ile doğum kg arasında farklar çıkıyor duyduğum, burda da bahsedilen.
Yani evet arada oynama yapıyor dogum zamanı biliyorumda 1 gün farkla iki alette 500 gr fark sasırttı beni . Cünkü düzenli sekilde muz avakado kasar peyniri vs yiyorum bebege kilo aldıran seyler 2400 az geldi haftasına göre o yüzden doktorumun aletinde sorun var diye düsünmüştüm öylede olmus. Zaten doguncada ödem falan gidince en az 200-300 gr azalıyor bebekler galiba

İnsanlar hamile olduklarına inanıp 9 ay regl görmeyebiliyorlar ya beyin çok acayip bir organ, fizyolojiyi bile değiştirebiliyor 😊 ben de biraz araştırdım suyunu hamile kalmak isteyenler filan içiyorlarmış rahimi güçlendirmek için
Ben ota okumak yerine bol bol meryem süresini okumuştum dinlemistim mealini hatta oğlumun adını da yahya bıraktım. Okadar kolay doğumum oldu. Bende çok inançlı biriyim ama böyle şeylere değil dediğin gibi psikolojik etki 😊

Yani evet arada oynama yapıyor dogum zamanı biliyorumda 1 gün farkla iki alette 500 gr fark sasırttı beni . Cünkü düzenli sekilde muz avakado kasar peyniri vs yiyorum bebege kilo aldıran seyler 2400 az geldi haftasına göre o yüzden doktorumun aletinde sorun var diye düsünmüştüm öylede olmus. Zaten doguncada ödem falan gidince en az 200-300 gr azalıyor bebekler galiba
Hafta ilerledikçe ölçümler sapıtıyor bence. Önceki kontrolde FL 7,28 ölçmüş dünkü kontrolde 7,22 çocuğun bacağı kısalmış 😂

Kizlar benim doktorum cati muaynesi yapmicagini soyledi, kafa cevresi 36cm e yakinsa yapiyolarmis, 36cm ve buyukse zaten direkt sezerynmis. Ben yapmayi tercih etmiyorum risksiz hastalarima dedi. Aklinizda olsun istemezseniz belki boyle diyerek doktorunuzun da fikrini alabilirsiniz

Ilk 1 ay cok kilo veriyolarmis, sonra dogum kilosunu hizlica geciyor

Bu arada doktorum su gelmedigi surece ve/veya sancilar 5dakikada 1e inene kadar acile gitmene gerek yok dedi. Su gelince de bacaklarindan akiyormus cis gibi tutamiyormussun. Ama kesenin bazen rahim agzina acik olan kismi yirtiliyormus, bazen atiyorum yukarda mide kismina yakin olan yerdeki yeri yirtiliyormus. O zaman rahim agzina yakin yirtiktan cok su gelir, yukaridakinden az sizinti seklinde gelir dedi. Sizinti diye bos verme dedi. Bir de eger sancin tuttugu sandin yattin rahatladin biraz ya da ayaga kalktin azaldi dedi o sanci degildir o zaman dogum sancisi naparsan yap gecmez mutlaka bilirsin dedi. Yaziyim dedim size de karistirmayalim panik olmayalim diye😅🤣

Kizlar benim doktorum cati muaynesi yapmicagini soyledi, kafa cevresi 36cm e yakinsa yapiyolarmis, 36cm ve buyukse zaten direkt sezerynmis. Ben yapmayi tercih etmiyorum risksiz hastalarima dedi. Aklinizda olsun istemezseniz belki boyle diyerek doktorunuzun da fikrini alabilirsiniz
Evet bazı doktorlar gerek görmüyormuş çünkü doğum esnasında zaten pelvis açılıyormuş şuanki haline göre bayağı fark oluyormuş , instagramda bir kaç doktordan duymuştum ben de kafa çok büyük değilse sorun görmüyorlar . İnşallah kolay çıkar ya

Bu arada doktorum su gelmedigi surece ve/veya sancilar 5dakikada 1e inene kadar acile gitmene gerek yok dedi. Su gelince de bacaklarindan akiyormus cis gibi tutamiyormussun. Ama kesenin bazen rahim agzina acik olan kismi yirtiliyormus, bazen atiyorum yukarda mide kismina yakin olan yerdeki yeri yirtiliyormus. O zaman rahim agzina yakin yirtiktan cok su gelir, yukaridakinden az sizinti seklinde gelir dedi. Sizinti diye bos verme dedi. Bir de eger sancin tuttugu sandin yattin rahatladin biraz ya da ayaga kalktin azaldi dedi o sanci degildir o zaman dogum sancisi naparsan yap gecmez mutlaka bilirsin dedi. Yaziyim dedim size de karistirmayalim panik olmayalim diye😅🤣
Benim doktor bana 10 dk da 1 düzenli gelirse sancı gel dedi, tekrar sordum 😂 galiba benim çabuk doğuracağıma çok inanmış arabada filan doğurma sonra 5 dk yı bekleme dedi. Keşke ben de bu kadar inansam 🤣🤣

İlk hafta kilosunun %10’u kadar kaybetmesi normal dedi bana ebe.

Benim doktor bana 10 dk da 1 düzenli gelirse sancı gel dedi, tekrar sordum 😂 galiba benim çabuk doğuracağıma çok inanmış arabada filan doğurma sonra 5 dk yı bekleme dedi. Keşke ben de bu kadar inansam 🤣🤣
Ay ben de 5dkyi bekleyemem zaten sov yapmasin 🤣🤣 bi duzene ritme girdi mi hemen giderim valla

Back
X