2020 Şubat Anneleri

Yasitim yok zaten kuzenleri full erkek 2 kiz var onlarda kendi aleminde
En azından eş tarafından birileri olsaydı bari eskişehirde 15 aylıktan itibaren ebeveynli oyun grupları var sizin orda da varsa bi bak aslında hem değişik ortam olur senin için hemde Kaana aktivite olur. Ben melisa olmasa götürücemde melisayı bırakamıyorum uzın süre
Doğum günün kutlu olsun canım nice güzell mutlu yılların olsun ailenle beraber inşallah
Ya ben ajandayı aslında plan yapmak için aldım çünkü yapacağım şeyleri hep unutuyorum yazmak hoşuma gidiyor bide. Ben artık ilerde çocuklarım büyüdüğünde annem gibi davranmamak için kendime ders olarak görüyorum canım annem çok seviyorum ama işte illaki ters düştüğümüz bişeyler oluyor.

Arastirmak lazim belki buradada vardir ama soyle bir sorunumuz var kaan kendi yasitlariyla oynamayi hic ama hic sevmiyo kendinden buyuk abi ablalarla oynamak istiyo surekli. Gecen hafta arkadasa gittik (burada edindigim 2. Ve simdilik son arkadas ) onun da oglu kaandan 3 ay kucuk cocuga vurmaktan bir hal oldu istemiyo kendisi gibi kucuklerle oynasin neden bilmiyorum kiziyo ona surekli halbuki onunda cocugu o kadar gulec o kadar zararsiz ve tatli ki kaan in tam ziddi bizimkisi yapiyo yapacagini her yerde yani uzuluyorum bu duruma oynamamasini gectim zarar veriyo etrafina niye boyle haşin bir evladim var bilmiyorum sureklide anlatiyorum kucagima alip konusuyorum ama sonuc hep ayni

Hadi yaa o kötü olmuş o zaman. Nerden alıştı ki vurmaya acaba ondan büyük çocuklarda siz görmeden ona mı vurdu? Valla çocuk yetiştirmek çok zor insan nasıl davranacağını şaşırıyor. Ben şimdi spotify dan podcast dinliyorum Adem Güneşin çocuk deyip geçme diye bir programı var onu dinliyorum iyi geliyor bana sende bi bak istersen

Yani oynadigi esimin kuzeninin cocuklari ve genelde ilk okul cagi kizlar vuracaklarini sanmam oyle kizlar degiller. İnan bende bilmiyorum nereden gordude alisti ama genel olarak sinirli bu konuda bana cekmis o huyu eşim sakin karakterli bende sinirli bir yapiya sahibimdir ama siddet farkli bir boyut cok uzuluyorum umarim buyuyup akli biraz daha erince vazgecer bu huyundan bir de benim hayir dedigim her seyi yapma gibi bi inadi var belkide hayir demem tetikliyo daha cok ama goz gore gore de vurmasina izin veremem ki oofff sifirdan bir birey yetistirmek gercekten cok ama cok zormus

Bazı çocuklar erken giriyor bu sendromlara sabır etcen canım yapcak bişey yok başka. 3 yaşından sonra sanki daha kolay olacak gibi geliyor bana herşey inşallahhhhhhh yanılmıyorumdur
3 yaştan bildiriyorum bazıları sona ererken maalesef bazıları devam ediyor Ama artık daha kendilerini biliyorlar.
Bugün Deniz kuaförde. Saçını kestirmek istemedi. Ağlamadan bunu istemiyorum traş makinasını kullanmanızı istemiyorum bunu yapamazsınız vs. diyen bir sürü cümle kurdu. Kuaförü yabancı görüp arasına mesafe koyup siz demesi istemediği hususları belirtmesi çok hoşuma gitti. Sonra ikna oldu kestirdi. Öykü baya ağladı direndi. Zaten öykü yabancılara çok duyarlı asla yanaşmaz kaldı ki adam saçını kesiyor yıktı ortalığı.

Çocuklar büyüdükçe işler kolaylaşıyor tabi. Özellikle yolculuklarda Deniz ağlamıyor sorun çıkarmıyor sadece fazlaca konuşuyor. Şoförle konuşma desemde inatla babasına sesleniyor çok tatlı babacım diyor eşim ses vermiyor ben efendim oğlum deyince ben şoföre sesleniyorum diyor uykuları düzenli akşam yatıyor sabaha kadar. Çok nadiren kalkıyor. Ama öz bakım giyinme gibi şeyleri yapmak istemiyor .
Öykü halen ilk 1 saatten sonra kucağına al diye ağlıyor. Ama kendini baya ifade ediyor bu aralar pek bir tatlı. Baya konuşuyor gel diyorum gelmem diyor Yere düşünce korktum diyor. Sayıları saymaya çalışıyor. TV.de duyduğu isimleri söylüyor. Doyunca doydum diyor. Şarkı söylüyor. Babası yatıcam deyince bay iyi geceler diyor. Çocuk tuvaletine oturmak istiyor. Yeni birşey görünce bu ye (ne) diyor .Uzanınca kalk gel öykü sanki gündüz uykularını bırakmak istiyor. Oda geç uyuyor ama uyuyunca kalkmıyor. Öz bakıma giyinmeye hevesli.
Her çocuk farklı yapıları ve cinsiyetleri de bunda etken galiba.

Bende karşılıklı konuşma başlayınca daha kolay olacağını düşünüyorum işte. Tamam şimdi de söylediğimiz herşeyi anlıyor ama yinede biraz daha bilinçlenmesi gerekiyor bence.
Erken değilmi öğlen uykusunu bırakmak için Yaman 2 saat öğlen uyuyor da biraz dinleniyoruz bırakırsa yanarız valla

Aynen karşılıklı konuşma işleri kolaylaştırıyor. Öykü çabuk öğreniyor gerçekten önünde abisi olması çok farkediyor. Tabi daha bilinçlenmeleri gerekiyor.
Benim çocuklar uyku sevmiyor. Denizde 19-21 ay arasında uykuyu bırakma sinyalleri vermişti. 21 aylıkken tamamen bıraktı. Öykü de bırakırsa şaşırmam. Yazın çocukların düzenleri bozuluyor sıcaklık ve arabayla dışarı çıktığımızda zamansız dalması yüzünden sanırım.

Kizlar bebitolarin wc ile aralari nasil ?
Kaan cisini yapinca pipisini tutup çiş diyo, wc ye cok merakli bir kac kez oturttum onu klozete hosuna gitti annem cuma gunu bir aksilik cikmazsa bizde insaAllah. Hazir havalar sicakken annemde burdayken bir bezini cikariyim deneyeyim diyorum acaba ne yapacak merak ediyorum

Bazı çocuklar erken giriyor bu sendromlara sabır etcen canım yapcak bişey yok başka. 3 yaşından sonra sanki daha kolay olacak gibi geliyor bana herşey inşallahhhhhhh yanılmıyorumdur
Bu rahatlayacagimiz zaman bir gelemedi yahu. Kaan dogdu 40i ciksin duzelir dediler cikti 6 ay dediler 1 yasinda oldu 2yi bekle dediler bu surec hep uzayip gidiyo ama kaan gun gectikte daha zor bir cocuk oluyo en son okula baslasin rahat edersini duydum dedim ben o zamanlari bu stres sıkıntıyla gorursem gorurum ins bende biran once konussun bari gozuyle bakiyorum artik en azindan karsilikli iletisim kurariz cevap verir
MasaAllah Oyku konusma isini guzel kivirdi bunda abisininde payi buyuktur sanirim. Kaanin da etrafimdaki cocuklara kiyasla kelime haznesi daha cok ama cani isterse soyler surekli konusmaz gunde en fazla kullandigi kelimeler anne,meme, baba,bu,böyle, bir sey istedigi zaman gosterir koy koy der, her seyi attigi icin attiktan sonra atti der. Bu aralar ben babasina seslendigimde beni taklit ediyo o da babasina adiyla sesleniyo, komik bir sey olmussa guler cok komik der bazen oynarken hayvanlarin adlarini falan soyler. Tam olarak ne zaman konusacak cok merak ediyorum

Onu bende düşündüm. Öykü de benzer şeyler yapıyor. Çünkü kim tuvalete gitse peşinden gidiyor. Hemen kendi tuvaletine oturuyor ıkınırmış gibi yapıyor. Evin önü müsait bir çılgınlık yapıp denesem mi. Ama düşününce çiş eğitimi hassas bir konu. Ya ters teperse. Birde öğrenirmiş ondan sonra tetikte olmakta zor. Çünkü ilk zamanlar yatağa vs. kaçırma oluyor Aslında bez anne için kolaylık hadi gözün Aydın biraz rahatlarsın

Kızlar erken söküyor gibi geldi bana. Öykü göz kontağını kuruyor inceliyor dikkatli bir çocuk. Denizde konuşmaya hevesli değildi. Halen yüzüme bakmaz. Öyle dikkatli görünmez. Ama ilginç bir şekilde görsel hafızası çok iyi gördüklerini unutmaz. Şimdi susmuyor. Rüya uydurup gördüm diye anlatıyor her sabah birden acılıyorlar.

Çocuklara arkadaş olarak akran yada yaşı çok büyük olmamak kaydıyla bir çocuk şart. Büyük kızlar özellikle çocuklara çok iyi bakıyor, oynuyor konuşturuyor. Birde uyumadan yatakta anne çocuk sohbetleri de iyi oluyormuş. Öykü sorularıma cevap veriyor ama içinde kurt varmış gibi dönüyor yatağın kenarına geliyor sürekli. Bir sarılıp yatamadım kızımla. Çok sıkınca bırak diyor . Bende yatağına koyuyorum orda bağır çağır ağlıyor sonra alıyorum emip uyuyor.

Sagolasin
Eninde sonunda ogrenecekler kacis yok yatak sorun degil alez sererizde sadece deneme amacli istedim gormek icin tepkisi ne olacak diye ben lazimlik almayi dusunmuyorum klozete oturmayi seviyo cunku onun yerine klozet aparatlari var ya cocuklar icin ondan alayim diyorum ogrenecekse direkt orada ogrensin
Toplumda genelde kizlar daha erken konusur erkeklere gore derler ama dogruluk payi var midir bilmem

Yamanda çişini yaptıktan sonra bezini tutuyor kakasınıda yaptıktan sonra söylüyor arada normal kilot giydiriyorum ama ben daha öğretemem öyle bi vakit ve enerjim yok
Bence bi çıkar dene hazır annen geliyorken aslında çaba sarfetsek söyleyebilecek yaştalar. Bu arasa sıvı alımından 20 dk sonra çiş yaparlarmış bebekler bilgin olsun

Öyküm halen tam olarak anne demiyor. Acu diyor bana Bu akşam babasına babacım dedi bir çok kelimeyi söyleyen kızım bana neden bir anneyi çok görüyor acaba. Eşim babacım dedikçe yağ gibi eridi nasıl mutlu oldu

Maşallah sizinkiler baya konuşuyormuş
Benim kızım hala konuşmuyor
Anne baba mama bu gel gibi şeyler söylüyor sadece
İsteklerini anlatıyor elimden tutup götürüyor damacanayı gösterip hüüp diyo

tek beni görüyor kızım onun da etkisi vardır belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…