Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    164
B buzprenses_92 iyi haberlerle gel. Bize de yaz. 🤲🏼

H Haticcee senin durumun da ilginçmiş. Yüklemede değerlerin normal çıktı ama genel olarak şekerin var öyle mi ? 🤔

Şeker olayını kontrol altına alalım bacılar. :KK51: İnanın yediğimiz tatlıların ne bize faydası var, ne bebeğe.. Tamam keyfimiz yerine geliyor, iki canlıyız hakkımız ama önünü almazsak sonu kötü.

Ben diyette yasak diye bal bile yemiyordum. Eşim bir iki söyledi. Dinlemedim. Artık bu sabah kızdı. Bir tatlı kaşığı baldan bi şey olmaz. Bu sadece şeker değil, besin değeri yüksek bi gıda. Mahrum kalıyorsun dedi. Düşündüm. Doğru. Kahvaltımı balla bitirdim.:eek:

Ennihaye, ifrat ve tefrit doğru değil arkadaşlar:anne:

B buzprenses_92 iyi haberlerle gel. Bize de yaz. 🤲🏼

H Haticcee senin durumun da ilginçmiş. Yüklemede değerlerin normal çıktı ama genel olarak şekerin var öyle mi ? 🤔

Şeker olayını kontrol altına alalım bacılar. :KK51: İnanın yediğimiz tatlıların ne bize faydası var, ne bebeğe.. Tamam keyfimiz yerine geliyor, iki canlıyız hakkımız ama önünü almazsak sonu kötü.

Ben diyette yasak diye bal bile yemiyordum. Eşim bir iki söyledi. Dinlemedim. Artık bu sabah kızdı. Bir tatlı kaşığı baldan bi şey olmaz. Bu sadece şeker değil, besin değeri yüksek bi gıda. Mahrum kalıyorsun dedi. Düşündüm. Doğru. Kahvaltımı balla bitirdim.:eek:

Ennihaye, ifrat ve tefrit doğru değil arkadaşlar:anne:
Aynen şeker yüklemesinde sıkıntı çıkmadı sonuçlar normal. Ama babam hep şekeri yüksekdiğinde ensemden ağrı giriyor derdi. Bir kaç kez öyle hissettim ölçtüm yüksekti. Bugün doktor strese bağlı da olabilir ama yemeği de kontrol altına alacağız dedi. Açıkcası evet kilo aldım zaten kilolu hamile kaldım ama ben şekerimin yemekten olduğunu düşünmüyorum çünkü saçma vakitlerde oluyor. Bir süre takip edicem bakalım ne zamana denk geliyor yükselmeler

Ben zaten çöldeki kutup ayısı gibiyim nerde var böyle şeyler çekerim hemen 😅

Ama dediğin gibi şekeri ve bundan sonraki süreci dikkatli yönetmemiz gerekiyor kızlar. Erken doğum Allah korusun çok zor. Doğumu zor bebeğe bakması zor. Süreci zor

Kızım 35. Haftada doğmuştu ki çok da erken bir doğum değil ama 2 kiloydu sarılık oldu 1.800 e düştü altını değiştirmeye bile korkardık bir yeri kırılacak diye.

Sabredelim az kaldı mutlu sona İnşallah 🙏

Şeker ölçümü yapan hanımlar hangi zamanlarda yapıyorsunuz?
Bana endokrin dr u sabah-öğle-akşam aç+tok bir de 23.00 te ölç dedi ama strip yetmeyecek bu durumda.

Kadın doğumcum da sabah aç+tok, öğle tok, akşam tok ölç dedi günde 4 sefer, yanlış mı anladım diye tereddüt ettim

Kızlar lohusa geceliğini hangi bedene göre aldınız ? 🤔

Benim önceki hamileliğimden uzun kollu sabahlıklı bi takımım var. Geçen denedim rahat oluyor. Bedenini büyük almanın nimeti 👍🏻 Görseldeki mavi takım.

Eki Görüntüle 3577853

Bi tane daha alacağım. Ama beden konusunda kararsızım. Şuanki kiloya göre mi almalı, onun bir beden büyüğünü mü? Ne dersiniz ? :KK64:

Aaa sıcağı sıcağına. Ben bi haltlar yedim canım sana yazıcam şimdi. Sakın alma okumadan 😂

lady peacock lady peacock ölçülerim 171 , kg 82 baz aldım şu an 77yim. Hatta beğendiğim başka bir modeli Vaalbara Vaalbara cığıma soruyordum daha şimdi özelden :KK53:

ben aşağıdakini XL aldım ve iyi oldu hafif bol ama rahatsız etmiyor.

Sonra bunu da XL alayım dedim. Bir geldi ki benden bir tane daha sığar içine. Eğilince memeler fora acayip bol oldu sen de normalde oversize giyiyorsun ben de öyleyim hiç rahatsız olmam bol seviyorum buna rağmen kabullenemedim öyle böyle bol değil M almalıydım sanırım.

Geçen de hamile çamaşırı aldım 2XL önerildi o tam oldu. Bedenler çok komik ya anlamıyorum bedenimi artık...

Bana endokrin dr u sabah-öğle-akşam aç+tok bir de 23.00 te ölç dedi ama strip yetmeyecek bu durumda.

Kadın doğumcum da sabah aç+tok, öğle tok, akşam tok ölç dedi günde 4 sefer, yanlış mı anladım diye tereddüt ettim
Benimki şöyleydi.

Sabah aç-tok
Öğle aç-tok
Akşam aç-tok

Ama aryakusum aryakusum unkinde gece de vardı.

Bana kalırsa şeker takibini hangi Dr yapacaksa ona göre yap listeni.
Strip konusunda haklısın. 50 tane nokta kadar stribe 400 tl verdim. Yarısı bitti bile. Yine almam gerekecek. :olamaz:

lady peacock lady peacock ölçülerim 171 , kg 82 baz aldım şu an 77yim. Hatta beğendiğim başka bir modeli Vaalbara Vaalbara cığıma soruyordum daha şimdi özelden :KK53:

ben aşağıdakini XL aldım ve iyi oldu hafif bol ama rahatsız etmiyor.

Sonra bunu da XL alayım dedim. Bir geldi ki benden bir tane daha sığar içine. Eğilince memeler fora acayip bol oldu sen de normalde oversize giyiyorsun ben de öyleyim hiç rahatsız olmam bol seviyorum buna rağmen kabullenemedim öyle böyle bol değil M almalıydım sanırım.

Geçen de hamile çamaşırı aldım 2XL önerildi o tam oldu. Bedenler çok komik ya anlamıyorum bedenimi artık...
Ya işte bi sorun şu ki, kalıplar çok dengesiz ve değişken. :olamaz:

Her modelde yorumları okumak gerek. Orada yazanlardan bi sonuç çıkarıp rastgele diyip tercih edicez galiba. Ama buna rağmen olmayabilir işte. :KK64:

2li takım özellikle çok güzel ve zarif😍
Küçük bedeni mi sipariş edeceksin şimdi ?

Benim tam olarak merak ettiğim şey, hani geçen gün korseyle ilgili bi bilgi atmıştın ya, favoriledim onu, 36. Haftada bel çevresini ölçün bunun 8-10 cm asağısı doğum sonrası ölçünüzdür diyordu.

Gecelikte de öyle bi püf noktası var mı acaba dedim. Sonuçta bebek doğunca göbek iniyor biraz ama çok da sönmeyebilir. Ben doğumdan sonra eve geldiğimde kuzenim dalga geçmişti benimle. Sen doğurduğuna emin misin? Hala karnında bi bebek var gibi demişti 😅

Ama belki de göbekten çok memitolar bedeni belirliyordur. :KK64: :KK45: :-)

Son düzenleme:
Kızlar lohusa geceliğini hangi bedene göre aldınız ? 🤔

Benim önceki hamileliğimden uzun kollu sabahlıklı bi takımım var. Geçen denedim rahat oluyor. Bedenini büyük almanın nimeti 👍🏻 Görseldeki mavi takım.

Eki Görüntüle 3577853

Bi tane daha alacağım. Ama beden konusunda kararsızım. Şuanki kiloya göre mi almalı, onun bir beden büyüğünü mü? Ne dersiniz ? :KK64:

Yorumlara bakarak karar veriyorum ben. Dar kalıpsa 2 beden büyük normal kalıpsa 1 beden büyük alıyorum. M bedendim hamile kalmadan geniş kalıpta L dar kalıpta XL alıyorum. Doğumdan sonra göbüş gidecek bi kaç gündede ödemler gider diye düşünüyorum umuyorum 😝 çoğu gecelik zaten penye esnek. Bi tane müslin pijama takımı aldım onu xl aldım mesela. Esneme payı yok çünkü.

Bugün şeker yükleme sonuçlarımı almaya gittim. Tahlillerde şekerim yok ama şekerim yükseliyor dedim doktoruma. Yani yükseldiğini anlayıp ölçtüğümde 140 üzeri oluyor 😮‍💨 kilolu hamile kaldığım için ve genetik de olduğu için bugün itibari ile doğuma kadar 1 kg dahi almaman gerekiyor dedi. Sebze salata ve protein sadece 😮‍💨 halbuki ben daha doktora giderken tatlı yapıp gitmiştim eve gelince yerim diye 😂
Benim için hamilelik şimdi başlıyor 😅
Hee oldu. Sen sadece su bile içsen kilo alacaksın ne demek 1 kg bile almaman lazım :) Doktorun abartma seviyesi yüksekmiş diyip geçelim bence. :D

Evet layd nin dediği gibi benim gece de var canım ekstra onu da ölçüyorum sana kâğıt verdi mi canım yazman için
Ben ilk bir haftasını doldurup gittim dahiliye ye ara ver dedi sonra gelmeden dört gün içerisinde tekrar ölç dedi üç gündür ölçüp yazıyorum dördüncü gün kontrole gideceğim bakalım ne diyecek iki üç ölçüm yüksek çıktı ama diğer değerlerim iyi bakalım 🤔
Bu arada yetmiyor gerçekten strip ben dört gün için tekrardan almak zorunda kaldım bakalım devam ederse kalanıyla yapacağım

Eklentiler

• IMG_3873.webp
    IMG_3873.webp
    51,8 KB · Görüntüleme: 18
Ya işte bi sorun şu ki, kalıplar çok dengesiz ve değişken. :olamaz:

Her modelde yorumları okumak gerek. Orada yazanlardan bi sonuç çıkarıp rastgele diyip tercih edicez galiba. Ama buna rağmen olmayabilir işte. :KK64:

2li takım özellikle çok güzel ve zarif😍
Küçük bedeni mi sipariş edeceksin şimdi ?

Benim tam olarak merak ettiğim şey, hani geçen gün korseyle ilgili bi bilgi atmıştın ya, favoriledim onu, 36. Haftada bel çevresini ölçün bunun 8-10 cm asağısı doğum sonrası ölçünüzdür diyordu.

Gecelikte de öyle bi püf noktası var mı acaba dedim. Sonuçta bebek doğunca göbek iniyor biraz ama çok da sönmeyebilir. Ben doğumdan sonra eve geldiğimde kuzenim dalga geçmişti benimle. Sen doğurduğuna emin misin? Hala karnında bi bebek var gibi demişti 😅

Ama belki de göbekten çok memitolar bedeni belirliyordur. :KK64: :KK45: :-)
Ay leydiciğim ya, ben arkadaşlara soruyorum anneme soruyorum, bir de satıcıya mesaj atıyorum tüm ölçülerimi yazıp. En kötü iade gönderirsin sıkma canını yine de. 😘

Ben o ikili takıma çok benzer bir model alacağım aynı satıcıdan, yakası biraz daha toplu bir model ki eğilince açılmasın diye.

Yani gecelik biraz likralı oluyor, ben içinde kaybolmuştum kalıpları geniş sanırım lohusa takımlarının hani göbekten ziyade memeden sorun yaşadım işte. 😂

Evet layd nin dediği gibi benim gece de var canım ekstra onu da ölçüyorum sana kâğıt verdi mi canım yazman için
Ben ilk bir haftasını doldurup gittim dahiliye ye ara ver dedi sonra gelmeden dört gün içerisinde tekrar ölç dedi üç gündür ölçüp yazıyorum dördüncü gün kontrole gideceğim bakalım ne diyecek iki üç ölçüm yüksek çıktı ama diğer değerlerim iyi bakalım 🤔
Bu arada yetmiyor gerçekten strip ben dört gün için tekrardan almak zorunda kaldım bakalım devam ederse kalanıyla yapacağım
Bana Dr. Ac ölç. Sonra ilk lokmayı yedikten bir saat sonra ölç, onu da tok kısmına yaz demişti.

Senin kağıdında 2. Saatte ölçün yazıyor.

Ay leydiciğim ya, ben arkadaşlara soruyorum anneme soruyorum, bir de satıcıya mesaj atıyorum tüm ölçülerimi yazıp. En kötü iade gönderirsin sıkma canını yine de. 😘

Ben o ikili takıma çok benzer bir model alacağım aynı satıcıdan, yakası biraz daha toplu bir model ki eğilince açılmasın diye.

Yani gecelik biraz likralı oluyor, ben içinde kaybolmuştum kalıpları geniş sanırım lohusa takımlarının hani göbekten ziyade memeden sorun yaşadım işte. 😂
Doğru diyorsun. Denemeden bilemeyeceğiz. Alalım olmazsa iade ederim .:KK51:

Aslında dediğin açıdan gecelik daha avantajlı. Pijama alsak; beli oldu olmadı, baseni dar mı oldu derdi var. Ama gecelik omuzdan geçti memitolar rahatsa tamam :p

Aşağısı da fora zati. :-) Benimki kesin sezaryen ama normal de doğuracak olsam gecelik alırdım. WC ye gitmek ve alttan kontrol edilmesi daha rahat olur. Zaten yaz günü sıcak olacak üşüdüm derdi yok. Bizde erkekler hastane odasına da gelmez. Belki erkek kardeşim gelir. O da dert değil 😃

Azcık ağlanıp gideyim :KK53: Karnımdan ayaklarımı göremiyorum. Akşam olunca iyice büyüyor. 600 gr bişiy nasıl bu kadar yer kaplıyor ben mi şüşkoyum acaba. Sırtım ağrıyo. Daraldım. Midem yanıyo her daim hiç durmadan. Bir de doymuyorum hep açım ama dikkat ediyorum şişmiyim diye. Toplam 6 kilo almışım. Çalışmak zor geliyo. Allahım kolaylık ver amin.
Hamilelerin çalışması yasaklansın :63:

Bana Dr. Ac ölç. Sonra ilk lokmayı yedikten bir saat sonra ölç, onu da tok kısmına yaz demişti.

Senin kağıdında 2. Saatte ölçün yazıyor.
Bende aç tok ölçümünü yapıyorum lady ama sabah aç yazıp sonra kahvaltıyı yedikten bir saat sonra tok ölçümünü yapıyorum kâğıtta iki yazıyor ama düzeltmemiş doktor ilkinde allahtan bana 1 saatte bak dedi tok ölçümlerine yoksa ben kağıda göre 2 saatte bir ölçüm yapacaktım
Bütün herşey boşuna yapılmış olacaktı
Sorduğum da ben sen biliyorsun sandım dedi ben de hocam hiç şeker ölçümü yapmadım dedim sustu 😃

Doğru diyorsun. Denemeden bilemeyeceğiz. Alalım olmazsa iade ederim .:KK51:

Aslında dediğin açıdan gecelik daha avantajlı. Pijama alsak; beli oldu olmadı, baseni dar mı oldu derdi var. Ama gecelik omuzdan geçti memitolar rahatsa tamam :p

Aşağısı da fora zati. :-) Benimki kesin sezaryen ama normal de doğuracak olsam gecelik alırdım. WC ye gitmek ve alttan kontrol edilmesi daha rahat olur. Zaten yaz günü sıcak olacak üşüdüm derdi yok. Bizde erkekler hastane odasına da gelmez. Belki erkek kardeşim gelir. O da dert değil 😃
Bizde de eşimden başka annem ve kayınvalidem harici kimse hastaneye gelmeyecek zaten, anı olsun diye süslü bir model seçtim güzel poz veririz çerçeveletiriz sonrasında 💜 ben pişik olduğum için gecelik istemiyordum ama sizlerin yorumlarına bakarak aldım bunlardan işte alttan muayene, kanama olur depend kullanımı vs hastanede rahat ederim diye. 😇

Zaman ne hızlı geçmiş... Burada kalp atışı duyduğumuz, detaylı ultrason için stresle beklediğimiz günleri hatırlıyorum daha dün gibi. :KK51:

Bir süre banyonun havalandırmalarını kapatsan canım? O kadar uzaktan maruz kalmayla bir şey olacağını sanmıyorum banyoyu kullanırken maske takarsın. Kışın kömür kokusu yolda yürürken sigara kokusu hepsinden etkilenirler hava kirliliği her yerde var. Üzülme sen 🌸

Aaa öyle miymiş? Ya hepsinin bir şeyi çıkıyor işte bebişe göre deneme yanılma yapacağız üzülme zaten illa bir gün bir yerlerden çiş taşacak 😂
Kapattım ama öyle bi koku ki asla gitmiyor

Bende aç tok ölçümünü yapıyorum lady ama sabah aç yazıp sonra kahvaltıyı yedikten bir saat sonra tok ölçümünü yapıyorum kâğıtta iki yazıyor ama düzeltmemiş doktor ilkinde allahtan bana 1 saatte bak dedi tok ölçümlerine yoksa ben kağıda göre 2 saatte bir ölçüm yapacaktım
Bütün herşey boşuna yapılmış olacaktı
Sorduğum da ben sen biliyorsun sandım dedi ben de hocam hiç şeker ölçümü yapmadım dedim sustu 😃
He yauv he :işsiz:

Bu dr ların bence hatasını kabul etmemek için yaptıkları karşı hareket. “Sen biliyorsundur sandım”

Sanki 6 sene tıbbı biz okuduk. Bilme zorunluluğumuz var :eek:

Kızlar selamlar nasılsınız? Ne zamandır giremedim, size bahsetmek istediğim şeyler vardı ama son olayla hepsi sonraya kaldı. Pazartesi günü bir arkadaşa gitmiştim, okul çıkışı saatine kadar takıldım orada sonra kızımı okuldan alıp eve geldim. Ekstra bir ağrı veya sıkıntım da yokken lavaboda kanamam olduğunu gördüm. Koştur koştur doktora gittik. İdrar, bir sürü kan testi yaptılar, nst ve ultrason baktılar spekulumla rahim ağzı kontrolu de yapıldı, herşey normal görünüyor. Bebeğin hareketleri de normal. Doktorlar olabilir böyle sızıntılar normal dediler. Bana ekstra dinlen veya birşeyden sakın bile demediler. Ama iki gün oldu kanamam daha tam olarak bitmiş değil. Zaten lekelenme gibi ama endişelendiriyor doğal olarak. Var mı böyle bir şey yaşayan?

Back
X