2020 Şubat Anneleri

Belkide canim. Melisanin gelisimi geriye dusmesinde, simdi buyuyolar aktivite secenekleri artiyor bir sekilde yamanda kilo verir :)
Şimdilik Melisa da iyi gidiyor 2 aylık kontrolde 6700 dü kilosu inşallah düşmez

Ayy valla yolculuk çok zor ya iki çocukla bizde bayramda izmire gideceğiz geçen gün puset ve oto koltuğunu koyup ortaya oturdum bende nasıl gideriz diye deneme yaptık baya rahatsız ama mecbur öyle gidicez.
Birbirlerini uyandırdılar yani ne güzel
Ankaradan bi eskişehire uğrayın Konyaya gitmeden Bi çay kahve içip dert yanalım birbirimize

Teşekkür ederim canım. İçmiş kadar oldum. Valla bende isterdim halimden anlayan biriyle konuşmayalı epey oldu

ben ön tarafa terfi ettim artık Ağlayınca arkaya geçip ortaya oturup emziriyordum. İşkence gibiydi hemde çok tehlikeli oluyor ikimizde kemersiz oluyoruz. Nereye yetişiyoruz dedik sorun çıkaran olursa durup hava alıp ihtiyaçlarını gideriyoruz biraz öyle devam ediyoruz. Denizin oto koltuğunu kaldırdık kemerle bağlıyoruz. Önden arkaya gıda takviyesi yapıyorum bugün Konya’ya geçtik. Öykü uyudu Deniz biraz söylendi sürekli birşeyler istedi. Sonra pes edip oda uyudu eşimle sohbet ederek geldik eşim dünya varmış dedi. Arada takıldı ilaçları aksatma sakın daha kriz çıkmadı dedi

Ama yollar çok kalabalık otomobiller tırlar kamyonlar gurbetçilerin araçları derken eşim çok dikkatli geldi. Özellikle gurbetçiler çok sıkıntılı araç kullanıyorlar.

Kızlar çarşamba günü kardeşimin düğünü var. Abiye giyeceğim. En büyük korkum emzirmek nasıl başedexeğim bilmiyorum yA öneriniz var mı

Kızlar çarşamba günü kardeşimin düğünü var. Abiye giyeceğim. En büyük korkum emzirmek nasıl başedexeğim bilmiyorum yA öneriniz var mı
Hayirli olsun. Biberon kullaniyorsa evden cikmadan once sagar biberonla verirsin ama eger biberon tutmuyosa önü kolay acilabilen bir abiye secmen lazim

Hayırlı olsun. Geçen yıl da benim kardeşim evlenmişti. Ben elbise giydim yakasını güç bela açıp emzirmiştim. Bu yıl artık kendileri istiyorlar olmadık yerde meme deyip yakamı açıyor. Dışarda ise düğün emzirme önlüğü alıp tenha bir yer yada arabada emzireceksin. Elbise fermuarlı ise yardım alıp bir yakınından açıp emzirirsin. Bizimki biraz emer sonra bırakır beni. Ama seninki sürekli emmek isterse biraz kendinden uzak tutmaya bak. Yada düğün öncesi emzirme işini yapıp peşine normal yemek vermeye çalışırsan belki biraz tok olursa süreci rahat geçirebilirsin.

Teşekkür ederim. Ama kapalıyım ben önü açık giyemem o yüzden tok olsa bile emmek istiyor aşırı düşkün
Kuaföre getirip elbiseyi giymeden emziririm diye düşünüyorum
Sağarım ama içer mi bilmiyorum.
Beni görmeZse durur inşallah
Artık iş eşime Ve ailesine düşüyor parka filan götürürler arabayla gezdirirlerse uyur zaten
Hayirli olsun. Biberon kullaniyorsa evden cikmadan once sagar biberonla verirsin ama eger biberon tutmuyosa önü kolay acilabilen bir abiye secmen lazim

Bugün ilk defa düğüne gitti öykü baya sevdi hiç huysuzlanmadı emmek istemedi inşallah kardeşimin düğününde de öyle olur

Ooo 4 yaşına kadar nasıl sabredecem bu inada şimdilik sevimli geliyor da Allah tan sabrediyorum ama ilerde bilemem

Kızlar ne yapıyorsunuz bu sıcaklar sizi de bunalttı mı.
Biz Konya’da pişiyoruz. Bağ bahçe hayvanlar çocuklar için doğal bir ortam var burda. Kayınvalidemin ineği doğum yapmış geçen yıl biz varken de aynı inek doğum yapmıştı eşime seni bekliyormuş diye takılıyorlar. Deniz ona bakıp duruyor. Ben korkuyorum bu konuyla pek ilgili değilim

öykü zaman zaman huysuz bana yapışıyor ama alıştı burdakilere, tabi erkeklere yine mesafeli. Yemek yemek istemiyorlar.

Gelinlik vazifelerimi yapıyorum temizlik bulaşık yemek

Hayirli bayramlar kizlar

Burada aşırı nem var oturdugumuz yerde yapış yapış oluyoruz cok fenayiz

Gece uykulari yuzunden en sonunda dr bizi cocuk psikiyatr yonlendirdi. Bayramdan onceye hic randevu yoktu umarim bayramdan sonra gercekten isinin ehli bir dr denk gelirizde sorunumuza cozum bulur. Bu 10 gundur kaan cok fena geceleri hic uyumuyo desem yeri. Surekli huzursuz agliyo uykuya dalamiyo 3 hafta gece emzirmedim yok yine olmadi simdi uyusun diye mecbur gecede verdim yine alisti ama yine uyumuyo artik kafayi yemek uzereyim

Bizde izmire kayınvalidemlere geldik burası da acayip sıcak eskişehir cennetmiş
Bağ bahçe çocuklar için çok iyi ya enerjilerini atarlar en azından gerçek hayvanları da görmüş olurlar
Ya benim kayınvalidem hiç iş yaptırmaz bize sağolsun zaten 2-3 haftalığına gidiyoz benimde iş yapmaktansa gezmek daha çok işime geliyor
İyi bayramlar canım
Bu aralar her yer sıcak klima açsan bi dert açmasan bi dert valla inşallah hasta olmayız

Ya acaba Kaanın bişeye alerjisi fln mi var hani yediği bişey rahatsız edip o yüzden mi uyuyamıyo. Bi kaç gün yediklerini takip etsene özellikle ne yediği zaman daha huzursuz oluyor. Özellikle gluten alerjisi yada çölyak hastalığı varya öyle bişey mi acaba
Çocuk psikiyatr ne yapcak daha yaşları çok küçük dertlerini anlatamazlar ilaç fln mı vericek acaba

Alerjisi var zaten ama gidalara degil o da benim gibi ot,polen vs tabi test yapilmadi detayli ama gidalara olsa yedikten sonra belirti gosterir bir sekilde.
Kaan genel olarak huzursuz,mizmiz bir bebek zaten tek basima anlayamam test olmadan sanirim.

Davranis terapisi uygulanacakmis. Benim korkum hiperaktif cikacak ve ilacla tedavi olacak diye cok korkuyorum cunku neredeyse tum belirtilerini tasiyo kaan

Aslında bende yapmıyordum hem diğer gelin yok hemde kayınvalidem artık rahatsız ayakta fazla duramıyor. Ama o hali ile bile bize neler yapıyor. Eşimle beraber yapıyoruz. Ama yinede iç Anadolu kültürü diye bir gerçeklik var ondan kaçamıyorsun
İlaç iyi geldi galiba. Eşim bugün annesi ve babası ile yakınlarına ziyarete gidecekti. Bana sende gel evde yalnız kalmanı istemiyorum dedi. Bende kabul ettim. Normalde gitmem. Çünkü bana öcü gibi bakıyorlar özellikle erkekler onlara farklı geliyorum nedense. Bir yerlere uğrayıp durdular. Eve gelince eşim teşekkür etti bana. Bende ona ettim çünkü sadece bir yere gitmek istemedim bana saygı gösterip gitmedi.
Bizde planlar yaptık çocuklar küçük olsa da konyada bir yerlere götüreceğiz. babalarının memleketini öğrensinler.

Canım haddim değil belki ama ilaç kullanman gerekirse ilaç kullanmadan önce bi yedirdiklerini değiştirsen mesela gluten çocuklarda hiperaktivite benzeri davranışlara neden oluyormuş ben bi ara çok dikkat ediyordum glüten şeker kullanmıyordum hamilelik emzirme fln araya girince bıraktım ama o zamanlar baya araştırıyordum çocuklara etkilerini fln okumuştum vaktin olursa bi araştır. İnşallahhh biraz olsun düzelsin gerçekten çok zor Yaman da çok hareketli ama gece uykusu fln normal yani
İç anadolu kültürü gerçekten biraz daha tutucu
Aslında iki tarafta biraz iyi niyetle ve anlayışla yaklaşınca nasılda güzelleşiyor herşey
Bencede çocuklara da iyi geliyor farklı yerler farklı insanlar görmek. Bizde bugün eşimin köyüne gittik çok yorucuydu ama ben çok keyif aldım hahah birde melisaya altın fln taktılar o daha güzel oldu

Arastiririm canim hatta psikiyatr a da danisirim gittigimde boyle bir ihtimal olabilir mi diye.

Kaan cok inat bir cocuk hayir kelimesi ona zevk veriyor ve daha cok yapiyo sadece hareketli olsa neyse ama surekli tehlikeli isler pesinde ya da nerede yapilmamasi gereken seyler varsa yapmaya calisiyo.

Sabah uyandiginda ilk isi benim ic camasiri cekmecemdeki organizeri alip yere atmak ve cekmeceyi dagitmak bir kere hayir oglum orasi annenin cekmecesi yapilmaz boyle dedim tamam hayiri duydu ya her sabah ilk isi o cekmeceyi acmak hemde gozume baka baka ve sevincten ciglik ata ata yapar. Mutfakta, ayakkabilikta cekmece kilitlerim var ama gardroba yapistiramiyorum ahsap cunku o yapiskanlar cikarilinca cok kotu iz birakiyo.

Ordan mutfaga kosar buzdolabinin kapisi acar icini karistirir yana gecer bulasik makinasi kapaliysa inadina acar aciksa inadina kapar ordan firina gider dugmelerini cevirir firini yakar. Yani 1 saniye asla ayri kalamiyorum acaba simdi ne yapti diye.

Yaz simdi mecbur balkon kapilari acik oluyo kaan ne buluyosa hepsini asagi atiyo. Mandal, oyuncak, kendi kiyafetleri, bizim kiyafetlerimiz, bezlerini vs vs

Asla yoruldumda 5 dk oturuym demez yataktan kalkip bir daha yatana kadar surekli gezer,koşar.

Buna ragmen gece uyuyup dinlenecegine sabaha kadar saat basi kalkar ve aglar.

14 aydir gece uykusu bu sekilde ve bu bir bozukluk gercekten

Canım emzirme önlüğü kullanabilirsin.
Normal kıyafet giydiğimde kullanıyorum ama abiye de kullanamam.
Artık 1 kere gelin odasına gittim elbisenin fermuarını açıp yukarı doğru kaldırıp emzirdim.

hasta oldu kızım ateşi filan çıktı hiç bişey anlamadım düğünden

Cok gecmis olsun. Simdi nasil ?

Geçmiş olsun canım. Şu an bizde ateşliyiz sanırım salgın var iki arkadaşımın bebeğide aynı ve hastanede bekleyen bütün bebeklerin şikayeti aynıydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…