2020 Şubat Anneleri

Yaa benimkilerde aynı eşim hatta kayınpederim desem yeri. Kayınpederimin kafası hafif şakaklardan basık Yaman da Melisa da öyle ilk doğduklarında çok belliydi ama şimdi pek belli olmuyor tabi ben anlıyorum. Kp sağ yanağında gamzesi var eşimin solda ama çocukların gamzeleri sağda Neyse bana hiççç benzemiyolar
Ya valla ben işe de başlıcam bakalım nasıl vercek annem sütü beni o korkutuyor
Canım bi düzene otırtturman lazım ona da size de yazık. Yaman günde 1 kere uyuyor gece de 8-9 arası gece uykusuna yatıyor. 6 gibi uykusu geliyor ama açıyorım bi şekilde uykısunu yoksa gece yanarız
Kaan Alp dunden beri ishal ya dun 6 kere yapti bugun 4 kere maflor saşe verdim dun aksam yatarkende pirinc hasladim lapa yaptim muz kattim icine yedirdim ama hala ayni
Kıyamam ya geçmiş olsun inşallah düzelmiştir. Bol bol su içir canım
Ama insan da kıyamıyor almamaya

Bu cocukla ne yapacagim bilmiyorum buyudukce daha da siddetli bir cocuk oluyor.
Babasiyla parka gitmisti akülü araba gormus binmek istemis babasi bizim degil oglum hayir diyince arabaya tekme atmis sonra cocuk gelmis baba arabama vuruyo demis cocugada vurmus bir tane cok uzuluyorum etrafinda hic gormedigi bir sey ama kaan cok siddete basvuruyor. Konusamadigi icin tepkisini bu sekilde belli ediyor diye avutuyorum kendimi umarim derdini anlatabildigi zaman bu davranisi son bulur

Maalesef bu davranışlar olabiliyor. Denizin akranı bir çocuk vardı. Nasıl sinirliydi annesi babası da gayet ilgiliydiler öyle kötü bir davranışları olacağını sanmıyorum. Kadıncağız türlü türlü yemekler yapardı yanında gezdirirdi yemezdi. Oda anlam veremiyordu. Hatta sinirden kaşıntı oldu diye dertleniyordu. Denizi çok seviyordu pamuk bu diye seviyordu. Çocuk denizi görünce saldırmaya çalışıyordu. Aslında çok akıllı bir çocuktu. Annesi bizim çocuğun tontiş ve Güler yüzlü olmasına imreniyordu bende onun çocuğunun çabucak öğrenmesine. Denizde şimdi ağresif oldu geçmiş yılların acısını çıkarıyor galiba çocukların büyüdükçe yeni davranışları ortaya çıkıyor özellikle erkek annesi isen hazırlı olmakta yarar var

Şimdiden biberona alıştırmanız lazım. Annemde vermeye çalışmıştı suluk kaşık hiç biri ile içmedi. Biberonlar boşa duruyor. Gelin alırsa teklif edeceğim. Hiç kullanılmadı sayılır.
Öykü kafasına göre takılıyor. Bugün 8’de kalktı gece 2’de yatmasına rağmen. Öğlen 1’de akşamda 8’de uyudu gece kesin oturacağız.
Deniz bir isteği olunca çok masum oluyor. Başını eğip gözlerini kısıyor. Benim hiç oyuncağım olmayacak mı diye söze giriyor. Çocuk ikna tekniklerini çözmüş.

Bugün Deniz karşı komşunun annesinin kalçasına dokundu. Eşim ben nasıl panik olduk. Yanlarına gitti arkaları dönüktü. Muhtemelen seslenmek için yaptı. Ama çok rahatsız oldum. Kadın 50 kusur yaşında vardır fit tayt giyen bir kadın yani her dönem yeni bir hareket yapıyorlar.

Bugün yine öykü firar etmek üzereydi. Çocuklar babaları ile evdeydi. Oyun oynuyorlardı. Bende annemlere çıktım arkamdan Deniz geldi. Denizde evden çıkarken hem bizim evin kapısını açıyor hemde binanın kapısını sonrada bazen kapatmıyor. Yine kapatmamış. Baya oturdum Deniz durmayınca annemlerden aşağıya inmek istedim. Merdivenlerden indim ki öykü binanın kapısında terliklerini giymiş bekliyor bahçe kapısı açık kısıtlamaya rağmen vızır vızır araba geçiyor. Önce eşim dışarıdadır dedim sonra seslendim ses yok. İçerde kanepede uyumuş. Aklım çıktı ya bu çocuk yola çıksaydı zaten her boşlukta yola kaçıyor. Yada merdivenlere çıkıp düşseydi mermer yerler ne hale gelirdi. Eşime girip baya kızdım bahçeye bugün çim ekti meyve topladı. sürekli bahçeyle uğraşıp yoruyor kendini. Sonra uyuyakalıyor Gelecek adına baya kaygı duydum bu sahneyi görünce. Ya hep uyuya kalırsa

Cok sukur ki yetismissin.
Erkekler uykulari gelince pat diye uyuyo valla sonrada cok yoruldum diyolar biz hic yorulmuyoruz sanki ama uykuya dalmak bile bizim icin bir lukss...

Kizlar bebekleriniz gunde kac kez kaka yapiyor ?
Kaan in ishali cok sukur 2 gun surdu gecti fakat normalde de her yemekten 5 10 dk sonra direkt kakasini yapiyor dr sorcaktim unuttum bu durum normal mi ? Gunde 5 kez kaka yaptigi oluyo yani abartisiz

mermermermer
Canim annem sormus eczaciya buyukler icin sattim turevlerini ama kucuklere hic satmadim bebekler uzerindeki kullanimi hakkinda fikrim yok yardimci olamayacagim demis

Surubun sitesinde de 11 yas uzeri cocuklar yaziyo kullanan bebek anneleri dozu nasil ayarlayip kullaniyo acaba cok takildi kafama bende kullanmak istiyodum istahsizliktan ziyade allerjik bunyeli cocuklarada iyi geliyormus kaan in allerjisi var ya surup kullanmaktansa onu kullanirim diye dusunuyodum ama kimse fikir sahibi degil

Cok sukur ki yetismissin.
Erkekler uykulari gelince pat diye uyuyo valla sonrada cok yoruldum diyolar biz hic yorulmuyoruz sanki ama uykuya dalmak bile bizim icin bir lukss...
Gece bile zor uyuyabiliyorum. Babalar uyuyor gerçekten. ben çocuklar ayaktayken asla uyuyamam. Bu iki oldu. Eşimde daha bahçeyle uğraşmayacağım çocuklarla ilgileneceğim dedi. Sonra da biraz meyve mi toplasam reçel yaparız diyor. Adam duramıyor Geceniz nasıl geçti odasında uyuyabildi mi.

Evet ikindi ve gece uykusu odasindaydi. Kaan icin nerede uyudugu farketmiyor onun tek derdi meme emebilmek. Aksam 9 dan 12 ye kadar saat basi kalkti 12 den 3 e kadar uyumus sonrada 5 te uyandi esime dedim getir yanima halim kalmadi 5ten 7ye kadar bizimle yatti.
Yarin kv gececegiz esim yillik izne cikiyo 9 gunluk bi 3 gece denemeye calisacagiz bakalim gece beslenmesini kesebilmek icin ne kadar basirili olacagiz hic bilmiyorum umudumda yok acikcasi doktorumuz cok kiziyo gece beslenmesine ama iste gel de bunu kaana anlat avazi ciktigi kadar gece vakti agliyo emmezse. Soyle mustakil tek katli komsusuz bir evim olsa coktan geceyi keserdimde bu sekilde kaan in sesiyle apartman ayagi kalkiyo komsularada acıyorum gece

Bizde buraya geldiğimizden bu yana o anlamda rahatız bağır çağır ağla öfke nöbetleri herkes çok rahat erzurumda kasılıp kaldıydım komşulara ayıp olacak diye her yanım yatak odasıydı. Gidince bir oh çekmişlerdir öykü de bu ara cozuttu. Dün gece 10’da yatıp 12’de kalkıp pür Neşe olabilir mi bir çocuk. Yanıma alıyorum yataktan düşmeye çalışıyor yatağına koyuyorum bağırıyor. Artık park yatağa girdim yanına gece 3’de kadar debelendik. Arada bıraktım pes ettim artık kendisi sızdı. Öğlen 12’ye kadar uyuyor. Pek keyfine düşkün. Gece uyumadan emiyor 2.pek olmuyor. İnş.sizde bırakırsınız beslenmeyi çok yıprandın ya. Valla bir sana bir kendime üzülüyorum

Valla ben olsam alırım herşey okadar pahalı olmuş ki şaştım kaldım. Melisaya kuzenimin kızının kıyafetlerini giydiriyorum çok az yeni şey aldım hiç masraf yapmadım
Çocuklar okadar akıllılar ki kime nasıl davranacaklarını iyi biliyorlar
Ayyyy Allah korumuş çok tehlikeli canım ya. Eşin de maşallah ne uykusıymuş öyle. Bence sen eşine çok güvenip uzaklaşma yanlarından çocukların
Hekim anne diye instagram sayfası var bunu öneren doktorun bende çok bakamadım ama oraya bak istersen. Yani doğal bişeyse ilaç kullanmaktan iyidir
Kizlar bebekleriniz gunde kac kez kaka yapiyor ?
Kaan in ishali cok sukur 2 gun surdu gecti fakat normalde de her yemekten 5 10 dk sonra direkt kakasini yapiyor dr sorcaktim unuttum bu durum normal mi ? Gunde 5 kez kaka yaptigi oluyo yani abartisiz
Yaman 3 kere yapıyor genelde. 5 te çok gibi ama eğer tam bitirmeden yapmayı bırakıyosa normal de olabilir. Yaman başlıyo kaka yapmaya biraz yapıyo bırakıp oyuna dönüyo hani biraz daha ıkınsa daha yapar ama 1 kere ıkınıyo çıktığı kadar deyip devam etmiyo sonra yine yapıyo
Gece okadar sık emzirmek gerçwkten çok zor ben melisayı okadar emzirmiyorumdur. Bi anda kesmek zor olır ama yavaş yavaş azaltmayı dene bence. Yaman bazen gece hiç uyanmıyor bazen 1-2 kere emmeye uyanıyor okadar da olcak zaten.

Kizlar dun esime dedim ki anneni beklemeyelim biz evdeyken baslayalim dun ilk denememizi yaptik aksam 9 dan sabah 5 e kadar emmedi her uyandiginda esimi yolladim odasina ama delirdi delirdi nasil bagirmak aglamak
İkna olmayinca yatak odasina goturdu ben oturma odasindaydim bak oglum annen simdi evde yok sabah sen uyanmadan gelicek birlikte kahvalti yapicaz, parmak boyasi yapicaz vs vs sevdigi seyleri anlatti biraz sakinlesti sabah 5te de ben gittim sarildim bak geldim annecim dedim emzirdim bi 7 ye kadar daha uyudu bakalim bu gece dunku kadar huysuzluk yapacak mi

Ayy kıyamam yaa için gitmiştir yanına gitmemek için inşallah bu gece daha sorunsuz geçer canım gerçekten zor bir süreç ama ilk geceyi atlatmışsınız ya devamı gelir

Benim çocuklar nerde tehlikeli bir durum var direkt orda oluyorlar. Öykü çok atak bir çocuk bulduğu en ufak boşluğu değerlendiriyor. Çok hızlı koşuyor babaya çekmiş Evet artık fazla uzaklaşmıyorum. Eşimde daha temkinli olacağını söyledi. Aşırı çalışıyor bir işi bitirmeden bırakmıyor sonra yorulup uyuyor.
Bende kullanırım zaten bir kıyafeti ne kadar giyiyorlar ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…