- 1 Nisan 2022
- 13.544
- 16.086
- 248
Aslında hiç büyük diğilki bu akşam göbeğinmi?akşam çok çıkıyor sanki bendeAyakta da böyle içime vs çekmezsem
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aslında hiç büyük diğilki bu akşam göbeğinmi?akşam çok çıkıyor sanki bendeAyakta da böyle içime vs çekmezsem
Kız seninki çıkmış daha nasıl çıksınBenim de büyümedi düz hatta böyle atmıştım buraya da.akşama doğru şişiyor sadece bana da diyorlar karnın yok karnın yok yapacak bir şey yok bünye bu. zaten bebek max 500 gram bir şey. Herkesin bünyesi farklı bu konuda. Bebek iyidir 200 300 kalori bir şey yiyor zaten. Bilerek yapmıyoruz
Ay sende bendensin yani. Yalnız olmadığıma çokk sevindim. İnşallah çatlamayızzz.Kizlar benim de göbegim 7 aylık gibi.Kim görüyorsa baya büyükmüş diyor
Ne yapalım herkeste farklı.
Kız seninki çıkmış daha nasıl çıksınben o kadar zayıf değilim 75 kiloyla hamile kaldım hala aynıyım kilo almadım ama ilk bebeğimden kalan sezeryan göbeğim var sadece tek fark yumuşak değil dolgunluk var
Annem dahil herkes zorbalıyor görünce yemiyor musun yoksa diyet falan yapma böyle olmaz çocuk gelişmez diye benimle aynı hamile kalanlarda da baya büyük zayıf olmalarına rağmen bu yüzden ben de kötü hissediyorum ya çünkü kilo da verdim ilk 3 ay 1,5 kilo almıştım 300 400 yine verdim yiyorum ama doktor dikkat etmemi söyledi şekerim yüksek çıkıyor ya ilaç kullan ya d,yet yap dedi pilav vs haftada 1 2 yiyorum makarna bazen hiç ekmek max günde 4 dilim kuruyemişe abandım sadece. Ablam diyetisyen ben de araştırıyorum bebek için gerekli şeyleri yapıyorum yani. Kıyma kavurup yiyorum kinoa yulaf va yiyorum her gün 1 avokado. Vitaminler de öyle. Etkileniyorum milletin lafından çokKız seninki çıkmış daha nasıl çıksınben o kadar zayıf değilim 75 kiloyla hamile kaldım hala aynıyım kilo almadım ama ilk bebeğimden kalan sezeryan göbeğim var sadece tek fark yumuşak değil dolgunluk var
Gerçekten çok zor çok korkuyorum daha hareketlerinide hissetmediğim için tedirgin oluyorum sürekli adet ağrısı gibi ağrım oluyor pembe lekelenmem oluyor kasılıyorum o yüzden inşallah sağlıcakla ilerler sağlıkla kucağımıza alırızPembe lekelenmem olmuştu hastaneye yattıktan sonra eve çıkınca. Hatta baya büyük bir pıhtı da düşürdüm. Ama soğuk algınlığı geçiriyordum ve çok fazla öksürüyordum. Gece de uyanıp uyanıp öksürük nöbetlerine girmiştim. Acile gittim. Doktor normal dedi. O yüzden doktorunuz normal dediyse korkmayın. Yaşarken çok zor biliyorum, anlıyorum. Tek zorluğumuz bu olsun geçsin gitsin inşallah.
Ah bide bana bakAy sende bendensin yani. Yalnız olmadığıma çokk sevindim. İnşallah çatlamayızzz.![]()
Evet hem doktorun hem ablamın listesinden çok yiyorum ama öncesinde genetik şeker var önceden tedavi de oldum geçmiyor mecburen diyet yapıyorum annem bile kilo almamak için yaptığımı düşünüyorDoktorlar açıklama yapıyor, hamilelerin iki canlı oldukları düşüncesiyle çok yemelerini önermiyorlar. Ablanız diyetisyen ve şekeriniz yüksek çıkıyorsa size bir diyet hazırlasın bakın göreceksiniz, hamile olmanıza rağmen yemeniz gereken miktar çok da fazla değil. Ben ilk hamileliğimde 53 kilo ile başladım, doktor dedi ki siz zayıfsınız yiyebilirsiniz. 14 kilo aldım ve 35. haftadaki doğumda çocuk 2.800 doğdu. Toplamda sadece 5,5 kilo gitti. Hamilelik sürecinde yürüdüm ve hamile yogası yaptım. Doğum sonrasında yıllar içinde 55'e kadar inebildim ve çoğunlukla 60-65 arası gezindim.
İkinci hamileliğime 63 kilo ile başladım. Şekerim bu kez çok yüksek çıktı, endokrinolojiye ve diyetisyene gittim. 3-4 ay boyunca diyetisyenin verdiği diyetlere (ara ara güncellendi, ama çok minik artışlar) uydum. Bariz şekilde normal zamanda yediğimden daha az yedim. 67,5 kilo ile doğuma girdim. Çocuk 39+0'da sapasağlam 3465 gr doğdu ve ben de doğumdan 58-59 kilo ile çıktım. Yani toplamda da 8-9 kilo vermiş oldum. Çok yürüyememiştim ama hamile yogası yapmıştım. Özetle hamilelikte 4 kilo aldım, doğumdan başlangıca nazaran daha zayıf çıktım ama çok şükür hiçbir problem olmadı. Bu arada, diyetisyen en az 7 kilo almanız gerek diyordu, doktorumsa 7 kilodan az alman hiç sorun değil, her şey sağlıklı ilerliyor diyordu.
2 çocuğum da çok şükür sağlıklıydı ama doğum sonrası da 2. çocuğumda daha iyi geçti.
Anneler, kayınvalideler, eş dost çok şey söylüyor. Doktor böyle diyor deyince de nihai olarak doktor ne bilir, kaç çocuk doğurmuş büyütmüşe kadar getirebiliyorlar. Doğum sonrasında da devam edecek maalesef ama siz iyi araştırın, uzman tavsiyelerine uyun. Düzenli beslenip vitamininizi, takviyenizi de alırsanız Allah'ın izniyle çok yememekten bir kaybınız, riskiniz olmaz.
Annenizin sizi manen daha fazla yormaması için ablanız rica etseniz, annenize anlatıp size destek olsa iyi olur.Evet hem doktorun hem ablamın listesinden çok yiyorum ama öncesinde genetik şeker var önceden tedavi de oldum geçmiyor mecburen diyet yapıyorum annem bile kilo almamak için yaptığımı düşünüyor
Ay sende bendensin yani. Yalnız olmadığıma çokk sevindim. İnşallah çatlamayızzz.![]()
Aynı hafta sayılırız sizin göbek tam yukarı çıkmış Benmde çıktı ama hala aşagıda sizin erkekmiydiAh bide bana bakzaten 83 kiloyla hamile kaldım 89 kiloyum kocaman bişey oldum. Göbekte bu halde yarın doğuma gitcek gibiyim
![]()
Sakın etkilenme canım bana da ilk gebeligimde karnın çıkmamış dediler diye sürekli yemeye çalışıyordum iç karnım geniş sanırım ben yedikçe kilo aldım araştırdım hatta muz kaşar hindi yumurtası vs beslendim kendim 15kilo aldım bebek dogdu 2.450 hep kendim almışım kiloyuAnnem dahil herkes zorbalıyor görünce yemiyor musun yoksa diyet falan yapma böyle olmaz çocuk gelişmez diye benimle aynı hamile kalanlarda da baya büyük zayıf olmalarına rağmen bu yüzden ben de kötü hissediyorum ya çünkü kilo da verdim ilk 3 ay 1,5 kilo almıştım 300 400 yine verdim yiyorum ama doktor dikkat etmemi söyledi şekerim yüksek çıkıyor ya ilaç kullan ya d,yet yap dedi pilav vs haftada 1 2 yiyorum makarna bazen hiç ekmek max günde 4 dilim kuruyemişe abandım sadece. Ablam diyetisyen ben de araştırıyorum bebek için gerekli şeyleri yapıyorum yani. Kıyma kavurup yiyorum kinoa yulaf va yiyorum her gün 1 avokado. Vitaminler de öyle. Etkileniyorum milletin lafından çok
Bende senin bir tık altınım. Kendini yalnız hissetme.Ah bide bana bakzaten 83 kiloyla hamile kaldım 89 kiloyum kocaman bişey oldum. Göbekte bu halde yarın doğuma gitcek gibiyim
![]()
Aynı benAh bide bana bakzaten 83 kiloyla hamile kaldım 89 kiloyum kocaman bişey oldum. Göbekte bu halde yarın doğuma gitcek gibiyim
![]()
Evet canım erkek. Senin ?Aynı hafta sayılırız sizin göbek tam yukarı çıkmış Benmde çıktı ama hala aşagıda sizin erkekmiydi
Of ya evet öğretmenim saklamam imkansız dün 23 nisan gösterisinde herkes öğrendiAynı benbu arada aynı kiloyla hamile kalmışız ben 90 oldum
bende daireye gidince sen hala geliyor musun doğum iznine ayrılmadın mi sorulariyla karşilaşiyorum
![]()
Ben de panik atağım tuttu sandım eyvah dedim ilaç içemem sonra telefona bildirim geldi 6 şiddetinde deprem diye öyle hareketsiz kaldım hiçbir şey yapamadımKızlar bursada yaşıyorum depremde bayılcaktım resmen çok korktum umarım bişey olmamıştır. Allahım beterinden korusun![]()
Allah beterinden korusun çok kötüydü yaBen de panik atağım tuttu sandım eyvah dedim ilaç içemem sonra telefona bildirim geldi 6 şiddetinde deprem diye öyle hareketsiz kaldım hiçbir şey yapamadım