2020 Şubat Anneleri

Demir eksikligi vardi 6 hafta sonra kontrol dedi o yuzden gitmistik ilac kullandigi halde degerleri daha cok dusmus kafayi yiyecegim daha doktorla konusamadik sonuclari artik kacak falan mi var diye dusunmeye basladim normal degil yani bu durum. Beslenmesine dikkat ediyorum her yemegi kemik sulu et sulu , kofte, ispanak, pazi, fasulye, ciger, badem, ceviz demir yonunden zengin seyler yedirmeye calisiyorum ona ragmen disaridan takviyede aldigi halde dusmus inanilir gibi degil gercekten

Demir eksikliği iştahsızlık yapabiliyor. Deniz de de tam Kaan kadarken vardı. Ayrıca başka açıdan da değerlendirdiler. Çocuk endokrin bölümüne gittik. Ayrıntılı değerlerine bakılmıştı. Sonra çocuk psikoloğu ve çocuk gelişimci görmüştü. Küpleri dizdirdiler kutuya top filan attı evde yaptığı şeylerdi. Tek dozluk ilaç verilmişti galiba ekmeğe dökün yesin yada içeceğine karıştırın demişlerdi. Bir iki ay gittik sonra düzeldi. Ama tekrar baktırmak lazım. Baya oldu kan vermeyeli.

Gelisimi acisindan bir problem yok gozuken ama huysuzluk sinirlilik uykusuzluk istahsizlik demir eksikligi belirtilerinden ve kaanda bunlar var 6 hafta surup kullandi nasil dusuyo anlam veremiyorum

Bende yengeçim arkadaş bukadar duygusal olumurmu ya aman kimse kırılmasın aman yanlış anlaşılmayım diye diye bittim valla. Benim eşimde terazi bende şöyle biraz baskın bişey olsaymışım diyorum ama kısmet işte

Kilosuna çok takılma canım boyu uzamış ya zaten artık ölçüm yaptırmakta işkence durmuyolar ki durdukları yerde
Allah allah niye düşük ki ya acaba emilimini engelleyen bişey mi var. Yani ilacı da süt ürünleriyle aynı anda vermeyin fln diyolar ya onun gibi bişey mi ki? Yada çay fln içiyormu (yaman içiyor da) oda demir emilimini fln engelliyor. İhmal etmeyin canım baktırın mutlaka

Kilosuna takmiyorum canim benim icin boyu onemliydi o da 80e ulasmis cok sukur.
Anne sutu aldigi icin inek sutu falan vermiyorum cayda icirmiyorum diyorum ya cok dikkat ediyorum beslenmesine sagliksiz bir sey vermiyorum hic.
Surubunu ictiginde de en az 1 saat beni bile emmesine izin vermiyordum babannesi oyaliyodu parka falan goturuyodu yani nasil dusuyo ben bilmiyorum umarim altinda yatan kotu bir sebep yoktur

O zaman yakında doğum günlerimiz var. 37 olacağım kısmetse doğum günü istemiyorum uğraşmayın dedim. Yaparız diyorlar. Gelinde benden 2 gün sonra bakalım ortak kutlamamı olacak. Babalar günü kuru geçti. Almadım çünkü ne desem ihtiyacım yok diyor üzerindeki paralanana kadar giyiyor. Artık doğum gününde alacağım birşey

Temmuzun 22 si benim doğum günüm 34 olacağım bende Benim bu sene tam bayrama geliyor bende kendi kendime düşünüyorum acaba balon fln alıp kendime parti mi yapsam diyorum bence bırak sana da yapsınlar ben çok severim böyle şeyleri
Ben geçen sene masaj paketi almıştım eşime 20 li pek sever böyle şeyleri gerçi pandemiden dolayı pek gidemedi ama bu sene hiç düşünmedim valla bilmiyorum ne alırım zaten eşimde bana bişey almadı anneler gününde

Ahh masaj mi keske biri de bana alsaaa bayilirim

Annen bir kaç gün daha dişini sıksaymış Aslan olurmuşsun ben 2 Temmuz doğumluyum. Nişanlılık ve evliliğin ilk yılları hediye açısından gerçekten adam hakkını verdi. Şimdi de çocukları düşünüyorum bende istemiyorum artık. Ama hazırlık yapsınlar itiraz etmeyeceğim. Valla bende masaja hayır demem. Eşim masaj makinası alacağım diyordu.

Ahh masaj mi keske biri de bana alsaaa bayilirim
Yaa bende çokkk seviyorum ama şimdi göğüslerim pek izin vermiyor yüzüstü yatmaya emzirme işini biraz azaltırsam ilk işim masaja gitmek olacak
Eveett Kaan Alp'in ilk sanat eseri
Ayyy pekk güzel olmuşş Parmak boyasıyla mı yaptınız
Aynen tam son günü yengeçin ama nerdeyse tüm özelliklerini taşıyorum napalım artık biraz kendi kendimizi değiltşrmeye çalışcaz
Valla bende bu sene ne istesem bilemedim bi yanım gerek yok diyor bi yanımda bişeyler iste diyor tabi aklımda bişey yok ama senin istediğin bişey var mı fikir olur bana da

Ne isteyeceğin tamamen senin zevkine tarzına ve bütçenize kalmış. Kimi takıdan hoşlanır, kimi aksesuardan, kimi giyimden. Doğum hediyesi aldı mı mesela. Öykü de eşim birşey alamadı . Aslında doğumdan önce baget yüzük almak istedi. Gittik seç dedi. Ama ben alamadım. İçimden gelmedi. Eşim hediye konusunda cömerttir. O anlamda İçimde birşey kalmadı. Ama denizden önce istediğim bir takı vardı. Niyeyse ona bir hevesim vardı. Ama eşim istediğim takıyı değilde başka türünü aldı. Takıyor musun dersen Özel günlerde bazen. Geçenlerde bel çantası aldım eşim anneler günü hediyen olsun dedi artık ihtiyaca yönelik alıyorum. içinde kalan birşey varsa alabilirsin. Birde eşin ne sıklıkla hediye alıyor. Nadiren alıyorsa kallavi birşey isteyebilirsin bence

Ya ben pek takı sevmiyorum daha doğrusu ilerde lazım olursa bozdurma ihtiyacı duyarsak pırlantadan zarar ederiz diye düşünüyorum hep ben böyle daha çok elektronik eşya seviyorum airpods mu istesem diye düşünüyorum aslında ama çokta emin değilim aslında içimden araba aldırmak geçiyor ama peşinatımız yok kenarda biraz birikmişimiz olsa kesin araba aldırırdım kendime. Ben şimdiden başlayım eşime ne hediye alcan demeye de kendini hazırlasın hediye alacağına

Arabayı bende çok istedim hatta eskisini satma benim olsun dedim. İki arabanın vergisi kaskosu sigortası bakımı yıllık ne kadar tutarmış haberim var mıymış diye diye sattı. Ama yılmadım çalışınca aldırmaya düşünüyorum.
Kulaklık güzel bence düşünebilirsin.

Denizden sonra öykü de tam gaz yaramazlık peşinde. Yeni tutkusu: yemek masasının üzeri. Önce sandalyeye ordan masaya çıkıp üzerinde yürüyor. Mutfağa birşey bırakıp salona gelene kadar çıkmış oluyor. Abisiyle Yanyana sandalyede oturuyorlar bazen. Deniz birşey yerse ona da veriyor. Bu halleri tatlı oluyor .Ama henüz kendini koruyamaz. Yine yalnız bırakamıyoruz öyküyü. Deniz de aşırı sinirli dediğim dedik biri oldu. İnatçı huysuz. Yapma diyorsunuz ya inadına yapıyor bunu mu yapmayacağım diyor birde. Sonra da tabiki yapıcam diyor. Hayır kelimesini asla kabul etmiyor. Oyun oynadığı çocuk evine gitmek isteyince çıldırıyor yada oda gitmek istiyor. Eşim seni görünce coşuyorlar diyor. Gerçekten anlam veremiyorum. Bahçeden çamurları üzerine sürüp sürüp eve geliyor dışarda çorapla yürüyor kapıyı açıyorum içeri koşarak bir girişi var halıların yüzüne bakılmıyor. Eşim kızıp ıslatmış çocuğu ikisini de bir güzel fırçaladım Kaç kere komple üst değiştiriyorum. Ne kadar tehlikeli alet varsa alıp kaçıyor. Bir yerde yanlış yapıyoruz orası kesin. Kendi adıma doktora gitmeye karar verdim çok gerginim psikolojim iyi değil. Buda onlara yansıyor. Faydası olur mu acaba?

Bende işe başlayacağım ağustosta işe arabayla gidip gelmeyi planlıyorum toplu taşımayla vakit kaybı oluyor bide benim iş yerim uzak baya bizde eskisini sattık yeni aldık gelmesini bekliyoruz eskisi otomatikti yeni aldığımız manuel inşallah kullanabilirim eskisini satmadan yenisini alamadığımız için sattık keşke siz sstmasaydınız
Bence aldır canım yada evdeki arabayı direkt sen al eşin arabasız kalınca alır belki mecburen
Aman bizimkide bana gelince cimri kardeşi ev aldı her ay ona para yolluyor destek olsun diye kredisine ben bişey isteyince dur biraz sıkışığız şimdi oluyor çok sinir oluyorum

Çocuk canım onlar çokta kızma heycanlılar merak ediyorlar herşeyi sana halılar kirlenmiş geliyor ama onların umrunda değil tek sıkıntı kendilerine zarar verecekleri şeylere ilgi duymaları. İnstagramda çocuklar için farkındalık diye bir hesap var orayı takip et çok güzel bilgiler veriyor çocuklarla ilgili hatta online eğitimleri oluyor ben melisa biraz büyüyünce katılmayı düşünüyorum.
Bence bir psikologla görüşmenin kesinlikle faydası olur biz iyi hissedersek çocuklara da o derece şefkatli ve sabırlı davranıyoruz.

Kaan in ilgi alanlari hayvanlar ve toprak,taş,kum
Eve 2 tane kocaman leğen almayi dusunuyorum balkona koyacagim. Birinin icine toprak digerinin icini su dolduracagim. Aksama kadar toprakla oynasin aksam suya girsin temizlensin sonrada uyusun Kaani zaptedebilecegim tek yontem bu sanirim

Eklentiler

• P_20210617_140146_1.jpg
    212,1 KB · Görüntüleme: 58
  • P_20210617_133423.jpg
    183,3 KB · Görüntüleme: 53
  • P_20210615_194814.jpg
    116,8 KB · Görüntüleme: 47
  • P_20210615_194142.jpg
    71,9 KB · Görüntüleme: 54
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…