2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Aynen canım eline bir şey aldı mı pat pat vuruyor mama sandalyesine , yıkarken bile küvette suya vuruyor üst baş kalmıyor yağmurluk giyincem yıkarken , öperken de öyle yanaklarıma aynı anda tokatliyor kulaklarımdan yapışıp kendine doğru çekiyor ısırmaya yalamaya çalışıyor saç baş hep yoluk zaten , kızım çok kibardi kucağımda kedi yavrusu gibi dururdu bu ama yavru ejderha resmen
Aynı söylediğin gibi canım şuan saçlarım darmadağın. Normalde dokulmuyorlar ama yarısi yok artık oğlanın elinde çünkü. Suratimda tırnak izi. Opecek güya ama ısırıyor yanağımi. Yere attığı eşyalar yuzunden alttakilerden özür diledim. Pata kute büyüyor. Çok hırçın yani. Geçen haftalarda bir kız bebek görmüştüm oldukça naif ağlaması söylenmesi bile miyavlama şeklinde. Bizimki ejderha kaldı yaninda

Benim oğlum atmalı kırmalı şeyleri seviyor ya :KK43: tuşlu, ses çıkaran veya halkaları birbirine geçirme gibi oyuncakları sevmiyor.
Erkek bebiş anneleri sizinkiler de öyle mi? Opusmemiz bile güreşme şeklinde
Benimkinin en sevdigi oyuncak hala oyun halisinin piyanosu ,kopekcigi filan da cok seviyor .
Ama atmaya da bayiliyor .Bu benden kaynaklaniyor .Ilk tutmayi ogrendiginde flash kartlari at oglusum diyip atinca alkisliyordum .O da genelledi her oyuncağı atiyor.
Sonucu biliyordum ama cok şapşik oluyordu izlemeye bayiliyordum .Sallayip birakamayip sinirleniyor sonra tek tek parmaklarini açıyordu :KK48:
Benim koalam cok naif ve kirilgan .Az yuksek sesle konussak dudakları buzer .Annem bizde mesela o hapsirinca cok korkuyor .Ürkek ceylan diye seviyoruz :cool:
O usul usul sevilmek isterken biz hizimizi alamayıp çocuğu minciklarken buluyoruz kendimizi ve çığlık atiyor kurtulmak icin:olamaz:
Bir o kadar da huysuz ve aksi .Hangi konuda olduguna hic girmeyim siz biliyorsunuz:lülülü:

Aynen canım eline bir şey aldı mı pat pat vuruyor mama sandalyesine , yıkarken bile küvette suya vuruyor üst baş kalmıyor yağmurluk giyincem yıkarken , öperken de öyle yanaklarıma aynı anda tokatliyor kulaklarımdan yapışıp kendine doğru çekiyor ısırmaya yalamaya çalışıyor saç baş hep yoluk zaten , kızım çok kibardi kucağımda kedi yavrusu gibi dururdu bu ama yavru ejderha resmen
Aynen benim oğlumda aynı :KK66:

Sizde ne var ne yok ?Bebisin emekliyor mu ilk kelimeleri soylemeye basladi mi ?
İyi çok şükür uyku sorunumuz var çözemedik hala uykusuz geziyıruz:) emeklememix yok daha kaldıramıyoruz totoyu :) ilk kelimeler başladı hiç susmuyoruz hep ba ba ba :)
Unutulur musun ya girmiyoruz diye unutulacak mıyız bende yokum burda 2aydır :) vakit bulamıyorum memleketteyim . Nasılsın iyi misin bebişin nasıl
İyiyiz canım çok şükür siz nasılsınız oğluşunla nasıl gidiyor

Hatırlamaz miyiz onca ay konuştuk hemencecik unutur muyuz hiç :) nasılsın kuzucuk nasıl hayat nasıl gidiyor
İyiyiz çok şükür canım siz nasılsınız. Hayat hem güzel hem yorucu geçiyor uyku sorunumuz var çözemiyoruz bir türlü geceleri canavar kaçıyor benim kızın içine sıfır uyku :KK70:

Kızlar bebişlerinizin sevdiği bisküvi tarifi verirmsnz biz ilk defa bisküvi tadıcazda :hamarat:

Canım benim oğlanın yumurta alerjisi ihtimali vardı o yüzden yumurtasız bisküvi yaptım ben. Afilim92 Afilim92 ve Mervikkkk Mervikkkk vermiş tarifi. Bence de gaye güzel oluyor. Hatta ben de yiyorum arada :) sadece içine pekmez katılıyor yüksek sıcaklıkta kanserojen etki yaparsa diye aklıma geldi. C cisse0932 bu konuda bilgin var mı canım? İçine pekmez kattığımız bisküvi sorun olur mu?

Aynı söylediğin gibi canım şuan saçlarım darmadağın. Normalde dokulmuyorlar ama yarısi yok artık oğlanın elinde çünkü. Suratimda tırnak izi. Opecek güya ama ısırıyor yanağımi. Yere attığı eşyalar yuzunden alttakilerden özür diledim. Pata kute büyüyor. Çok hırçın yani. Geçen haftalarda bir kız bebek görmüştüm oldukça naif ağlaması söylenmesi bile miyavlama şeklinde. Bizimki ejderha kaldı yaninda
Benim alt kattakinin de küçük bebeği var diye beni anlıyor :) tırnak izleri her tarafımda maşallah bugün kesiyorsun ertesi güne yine jilet gibi ışık hızıyla uzuyor sanki
Aynen benim oğlumda aynı :KK66:
Hepsi aynı bunların :)
İyiyiz çok şükür canım siz nasılsınız. Hayat hem güzel hem yorucu geçiyor uyku sorunumuz var çözemiyoruz bir türlü geceleri canavar kaçıyor benim kızın içine sıfır uyku :KK70:
Biz de şükür iyiyiz canım , aynen uyku sorunu olmasa diğer işler o kadar yormazdi ama napalim sabretcez artık eninde sonunda bir gün uyuyacaklar :)

Bizimkide dişi ejderha

Canım benim kızın 6 dişi var. Eline veriyorum elmayı mesela kopara kopara yiyor. Fazla büyük geldi mi kendi atıyor dışarı. Bebeklerin öğürme refleksleri çok güçlü sen başında ol yeter. Zamanla alışır başta zor gelebilir. Kızım önceden yerdi pütürlü iki hafta falan yemedi hiç. Dün pirinç verdim yuttu damagiyla eziyorlar zaten dişlerini kullanmıyor.

Bizimki 3 kez boğulacak gibi oldu ya. Boğazına kaçırdı :KK43: 2 kez benim yanımda oldu, 1 kez kvde olmuş. Çiğniyor çiğniyor, yutabilirim sanıp yutmaya çalışırken takılıyor kalıyor. Korkuyorum o yüzden.

Canım benimki de koparıyor öğürüyor bazen kusarak çıkarıyor. Eğer çok kötü durumda değilse müdahale etmiyorum ben. Kussa da kendi öğrensin diye bekliyorum. Hala da öğürür yutamaz bazen.

Kızlar en doğrusunu siz bilirsiniz Anne’si olarak ama ben söylemeden geçemiyeceğim , geçen gün bir Doç.Dr dinledim Annelerin yaptığı en büyük hatalardan biri 3 yaş altı bebeklere bu şekilde yeme alışkanlığı kazandırmaya çalışmakmış , evlerden ırak Allah cümlemizin evladını korusun ama bu tarz girişimlerde bebeklerin bir çoğu nefessiz kalıp beyne oksijen gitmemesi ve dilim varmıyor ö... ‘le sonuçlanıyormuş .Ben o videoyu izledikten sonra yutamayacağı , kendi ısırıp koparacağı sert meyveler verme fikrinden buz gibi soğudum ...

Kızlar meningokok aşısı yaptıran var mı? Doktor bize bu ay yaptırın dedi. Aşı 403 lira. 3 doz. İki çeşidi varmış ikisini de yaptırmak gerekliymiş 3er dozdan.

Nerde o bolluk canım ya , keşke olsa da yaptırsak , sağlığımız bile ticarete döndü .

Bize de önerdi ama yaptiramayacagim çok pahalı. Allah'a emanet

Kesinlikle çok yüksek .

Bende kız annesiyim ama yolunmadık saçım kalmadı :) haşin bir bebe var .

Benim kızımda çok naiftir ağlarken , sokağın başından duyulabilir o kibar sesi :kızgın:

Kızlar en doğrusunu siz bilirsiniz Anne’si olarak ama ben söylemeden geçemiyeceğim , geçen gün bir Doç.Dr dinledim Annelerin yaptığı en büyük hatalardan biri 3 yaş altı bebeklere bu şekilde yeme alışkanlığı kazandırmaya çalışmakmış , evlerden ırak Allah cümlemizin evladını korusun ama bu tarz girişimlerde bebeklerin bir çoğu nefessiz kalıp beyne oksijen gitmemesi ve dilim varmıyor ö... ‘le sonuçlanıyormuş .Ben o videoyu izledikten sonra yutamayacağı , kendi ısırıp koparacağı sert meyveler verme fikrinden buz gibi soğudum ...

Nerde o bolluk canım ya , keşke olsa da yaptırsak , sağlığımız bile ticarete döndü .

Kesinlikle çok yüksek .

Benim kızımda çok naiftir ağlarken , sokağın başından duyulabilir o kibar sesi :kızgın:
Ben de çoğunlukla vermiyorum, verdiğim zaman da başında bekliyorum, hemen müdahale ediyorum. Allah hepimizin miniğini korusun inşallah.

O ne aşısı ya neye yarıyomuş ki
Menenjit aşısı canım.

Bize de önerdi ama yaptiramayacagim çok pahalı. Allah'a emanet
Bana en önemli aşı gibi geliyor açıkçası. Çünkü allah korusun bulaşırsa eğer hayatına normal şekilde devam edememe riski çok yüksek. Bizim bir yetişkin yakınımız geçen yıl geçirdi. Aylarca yoğun bakımda yattı. Çok şükür uyandı ama hasarı kaldı. Şimdi o bir taşıyıcı mesela. Bazıları taşıyıcı olduğunu bilmiyor hasta olmuyor ama hastalığı taşıyor. O da bir ihtimal. Yani ne bileyim aklıma bir sürü şey geliyor. Biz yaptırmayı düşünüyoruz ama dediğin gibi aşırı pahalı. Bir de doktor suriyelilerden sonra ciddi oranda artış olduğundan bahsetti.
Teşeklür ederm cnm deniycem bide bu hamura nasl şekil veryosun oklavayla açıp kurabye kalıbıyla şekil çkarsak nasıl olur sen nasl ypyosn
Ben elimle tezgahta uzun bir hamur haline getirip kestim canım kare kare

Kesinlikle çok yüksek .

Yukarıda yazdığım için tekrar yazmayayım ama bence önemli bir aşı. Allah korusun. Yiyecek konusuna gelince o konuda da Allah’a emanetler. Mutlaka ağzındaki parçayı görmek gerekiyor. Bazen bir saniyeliğine arkamı dönüyorum o arada elindeki koca şeyi ağzına soktuğu bile oluyor.

Canım benim oğlanın yumurta alerjisi ihtimali vardı o yüzden yumurtasız bisküvi yaptım ben. Afilim92 Afilim92 ve Mervikkkk Mervikkkk vermiş tarifi. Bence de gaye güzel oluyor. Hatta ben de yiyorum arada :) sadece içine pekmez katılıyor yüksek sıcaklıkta kanserojen etki yaparsa diye aklıma geldi. C cisse0932 bu konuda bilgin var mı canım? İçine pekmez kattığımız bisküvi sorun olur mu?
Yani çok uzun süre pişirilmiş yanmış karamelize olmuş şeker de lansorejen maddeler oluşuyor malesef ama ben de kurabiye yapıyorum ve çok az 1 yemek kaşığı konuyor ben zarar vermez diye düşünüyorum bu miktarın. Bazı şeylerden zarar görebilecek dozu almak için kilolarca aynı anda yemek içmek lazım. Ben koyuyorum faydasından ziyade biraz tatlamdırmak amaçlı ama başka şeylerde deneyebilirsiniz tabi içiniz rahat değilse. Benim kurabiye tarifim de 2 çay bardağı tam buğday unu, 2 çay bardağı tam pirinç unu, yarım çay bardağı bebek irmiği, 125 g tereyağı, çeyrek çay bardağı süt, 2 kaşık pekmez yoğurup 170 derecede 10 12 dak pişiyor. Benim oğlum çok sevdi.

Mervikkkk Mervikkkk canım biz memingokokun birini vurdurduk biri eczanede yoktu 9. Ayda yaparız onu dedi doktorumuz.2. Doz 13. Ayda. Bir aşıya 210 lira ödedik biz de. Ama geçen sene bizim sitede bir çocuk bulaşıcı meningokok oldu ve havuz ortak kullanım alanı herkesin ödü koptu. Onun için vurdurmaya karar verdik

Kuzlar ben bebekken çirkin ol denilince burnumu büzüp burundan nefes alıp veriyormuşum hatta fotom var 7 aylıkken. benim oğlumda aynı benim gibi yapıyor çikin ol oğlum diyorum aynı hareketi yapıyor gülmekten öldük akşama kadar annemle. Annem dejavu oldu aynı sen gibi yapıyor diyor:) çok tatlılar yaa yerim. Bu arada 3 gündür benim oğlum da çıldırmış gibi gündüz uyumak yok gece ağlayarak uyanıyor falan. Ama gündüz hep düzenli uyurdu bu atakta gündüz uykusu gitti. Atak olduğunu da aklıma getiremedim iyi ki varsınız kızlar. Hepinizi seviyorum

Bız Menenjit aşısını kızımda yaptırdık yıllar önce 250 gıbı bir fiyatı vardı doktor o zamandan Suriyelilerin çoğalıp bu hastalığı yaymasından korkuyorum demişti hala daha aynı sanırım yıne yaptırmayı düşünüyoruz.
Keşke patates soğanın oldugu kadar bu tür şeyleri de konu etseler sağlık konusunda gercekten geride kalıyoruz...

Ben de mervikk in yazdığı tarifi fatma sibel den ogrenip yapmıştım. 3 cesit biskuvi denedim .En guzeliydi gercekten .Gonul rahatligiyla yapabilirsin .Oklavaya gerek yok elinle yuvarlayip avuc icinle acabilrsin minik minik.
Bugün denedim 20 dk pişirdim nelerle birlikte veryosunuz bisküviyi rondodan geçrp mi veryosnz

X