• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    103
Aaa yoksa o şu çıkıntı mı, benim göbek deliğimin 4-5 parmak altında kurşun kalem gibi bir çıkıntı çıktı dokununca regl ağrısı gibi ağrıyor hassas orası yağ vs sürerken hissediyorum doktora sordum orası senin rahmin dedi 🙈 odur belki.
galibaa onun gibi bisey 🙈😂 doktorum bu sikayetime sen hamilesin farkindasin dimi dedi gulerek😂😂 neyse genel olarakta bir problem yokmus en azindan gormus oldum. Cuma gunude serklaj operasyonum var onun oncesi moral oldu bana🥳😂

Abimin eşi hamileyken ona bi kaşınma gelmişti. Bazen kendi yetmiyordu. Biz sırtını belini omzunu kasıyorduk. Karaciğer enzimlerinde bi şeyler yüksek çıkmıştı. Sonra safra kesesiyle alakalı old anlaşıldı. Yeğenim doğdu. Yengem daha lohusayken safra kesesini aldırdı. Safrayla ilgili bi durumsa yumurta rahatsız edebilir.

Yine de kendi kendine Google dan teşhis koyma. En beterini yazıyorlar. Dr a görünmekte fayda var.
Yok hiç bakmadım zaten burda görünce bendeki de öyle mi acaba dedim google a göre zaten ölüyoruz. Ben doktoruma danışayım bakalım olmadı o yönlendirir o zaman beni bebeğe zararı olan bir şey olmasında gerisi çözülür Allah’ın izniyle

Merhaba kızlar aranızda influenza salgınına yakalanan var mı? 15+3 teyim
Ben 8 gündür öksür öksür altıma yapıyorum düzeyi düşün . Amoklavin verdi hiç etki etmedi şu an ilaçsız nane limon ıhlamur , protein ağırlıklı beslenmeyle geçiriyorum ama geceleri yine ateş

Kızlar bu arada kendi ailemden çevremden falan hiç duymamıştım ama burada gördüm 😀 gebelikte saç kestirilmez vs. Diyorlar doğru mu bu ya saçlarım rezil halde 😀 normalde böyle şeylere hiç inanmam zaten gebe olana kadar da duymamıştım ama şimdi gebelik hormonları etkisiyle bi her şeye tedirgin yaklaşıyorum 😀

hanımlar bebeğinizin cinsiyetini kaçıncı haftada ultrasonda öğrendiniz? bugün 12+6 da kontrolüm vardı, gittim doktora ama bebeğin cinsiyetini sormayı unutmuşum 🤣🤣 doktor da söylemedi bir şey muhtemelen erken diyecekti.

Kızlar herkese merhaba 16 haftalık olduk biz de ama bir kaç gündür baya hastayım öksürük gittikçe şiddetlendi özellikle yatarken çok oluyor bugün de burun tıkanıklığı iyice yerleşti crp baktırdım biraz yüksekmiş 0-5 arası olması gerekirken 15 çıkmış (diğer referans aralığı da 0-0,5 arası iken benim 1.5 çıkmış) doktorum bebeğe zararı olmaz vitamin al parol kullan dedi ama bunu yaşayan var mı acaba biraz endişe ettim çok öksürünce rahim zorlanır mı veya covid isem nefes sıkıntısı yaşarsam bebekte sorun olur mu kafamda deli sorular :/ doktor influenza veya covid testine gerek görmedi ateşim olmadığı için ama aynı durumda olan arkadaşlara danışmak istedim neler yaptınız nasıl geçti süreç

Gebeliğin başında hastalanmıştık eşimle. Bol öksürmeli yorgunlukla bir hafta geçirmiştik. Dinlenip c vitamini aldım sadece. Şimdiye kadar bi problemle karşılaşmadık çok şükür inş hiç olmaz. Ateş olmadıkça problem yok bence

Kızlar bu arada kendi ailemden çevremden falan hiç duymamıştım ama burada gördüm 😀 gebelikte saç kestirilmez vs. Diyorlar doğru mu bu ya saçlarım rezil halde 😀 normalde böyle şeylere hiç inanmam zaten gebe olana kadar da duymamıştım ama şimdi gebelik hormonları etkisiyle bi her şeye tedirgin yaklaşıyorum 😀
Yok be hep batıl inanç işte ömrü kısalır diyorlar 😅😅😅😅 ben kestim valla bayağı

hanımlar bebeğinizin cinsiyetini kaçıncı haftada ultrasonda öğrendiniz? bugün 12+6 da kontrolüm vardı, gittim doktora ama bebeğin cinsiyetini sormayı unutmuşum 🤣🤣 doktor da söylemedi bir şey muhtemelen erken diyecekti.
Hiç o haftalarda demiyorlar ya 16 ya girdik halen net demedi büyük ihtimal erkek dedi

E et banada dediler yani batıl inanç.. benim çok ama çok uzadı artık rahatsız oluyorum belime kadar indi saçlar bende kestirmek istiyorum babam kuaför 3 ay kestirilmez dediler 😃😃

Ben 8 gündür öksür öksür altıma yapıyorum düzeyi düşün . Amoklavin verdi hiç etki etmedi şu an ilaçsız nane limon ıhlamur , protein ağırlıklı beslenmeyle geçiriyorum ama geceleri yine ateş
Bende önce üst solunum yolu enfeksiyonu ile başladı sonra influenzaya döndü. O yüzden burnum %100 tıkalı asla açılmıyor. Kırılıyor tüm kemiklerim baş ağrısı öksürük hepsi var. Bana da antibiyotik ve parol verdiler. Portakal suyu çorba idare etmeye çalışıyorum ama midem de bulanıyor. Çok almıyor. Her öksürmede öğürüyorum. Hem bebek için hem kendim için tedirgin oldum. Geçirip atlatanlar nasıl geçirdi? valla düşünüyorum da iyi ki küçük çocuğum yok sefil olurduk 😞 10 gün mü.....

On gün önce muayenede tansiyonum 14-9 çıkmıştı. Heralde heyecandan öyle çıktı diye düşündüm. Dr takip et gerekse bi dahiliyeye görün dedi. Genel bi tansiyon sorunuysa çok dert değil ama gebelik tansiyonu ise tehlike oluşturabilir dedi. 5 şubatta randevum var genel tahliller için gideceğim.

Ama tansiyonu pek önemsemedim dediğim gibi heyecan yaptım diye düşündüm. Hemsire çağırmıştı, sağlık ocağına gebelik takibi için gittim az önce. Tansiyon baktı. Yine o civar. Birkaç gün ölç, yaz Dr a göster dedi.:bicak:

İlginç olan hissettiğim bir rahatsızlık da yok. Ne bas ağrısı ne başka bi şey. 🙄

Bu haftalarda gebelik tansiyonu teşhisi olur mu acaba ? Hafif ellerde ayaklarda bi ödem var fark ettiğim. Başka bi şikayet de yok. Nette genelde 20. Haftadan sonra görülür diyor.

Hosbuldum bacım :KK74:

Kızıma hamileyken hiç böyle bi sorun olmamıştı.
Dr her muayenede ölçerdi.

Şimdi bu gebelikte hep şehir hastanesine gittim. Orda rutin olarak yapılması gerekse de tansiyon ölçmüyorlar maalesef. İlk kez sağlık ocağında ölçülmüştü 12. Hafta civarı. Normaldi. On gun önce özelde ölçüldü 14-9. Bi de şimdi sağlık ocağında yüksek çıktı işte.

Akşam az sebze yemeği bi parça ekmek yedim. Bugün de niyetliyim zati. Sahurda az ekmek, peynir, bal, portakal yedim sadece 🤷‍♀️
Bacım gebelik tansiyonu ile ilgili bir bilgim yok. Ama eşim geçen sene yüksek tansiyondan kalbinde sızı hissedince doktora gitmişti. Bir çok şeyi kg verene kadar yasakladı. Bütün paketli gıdalar, ekmek, meyve bile yasaktı. Çünkü şekerle tansiyon birbiriyle alakaliymis. Bir bütün meyve falan yemesi yasaktı. Portakal, mandalina özellikle ne zaman yese hala tansiyonu yükseliyor. Az yemesi gerekiyor. Allah kabul etsin orucunu. Ama oruç da tutmamalisin o da yükseltiyor. Ve bebeğinin gün içinde besine ihtiyaci var sen benden daha iyi biliyorsun tabi ki. Kayınvalidem eşime hamileyken kesmemis tutmuş esimin agladigini duymuş gün içinde. Çevremde annemlerden de duymuştum akrabalarının başına da gelmiş öyle bebek anne karnında aglarmis. Hiç beklemedigim bir şeydi şok olmuştum duyunca. Ama kayinvalidemden duyunca ağladı orucumu bozdum dayanamadım ağladığını duyunca diye inandım valla. Hızlı yemek yemek, pirinç, bulgur vs çok yemek hepsi yükseltiyor. Aklıma gelen bunlar belki yardimi olur diye yazmak istedim. ❤️

Bencede ama hep böyleydim ya genetik sanırım 😀
Bakma ben de tartıda 50yi ilk gördüğümde 31 yaşındaydım :KK48: Belki yaşın ilerledikçe alırsın biraz daha kaç yaşındasın bilmiyorum ama.

Genetik de olabiliyor tabi metabolizmayla da alakalı ya da çok yemek seçiyorsundur az yiyorsundur vs vs

Velhasıl sen de bebeğin de sağlıklıysanız sorun yok:anneadayı:

Bacım gebelik tansiyonu ile ilgili bir bilgim yok. Ama eşim geçen sene yüksek tansiyondan kalbinde sızı hissedince doktora gitmişti. Bir çok şeyi kg verene kadar yasakladı. Bütün paketli gıdalar, ekmek, meyve bile yasaktı. Çünkü şekerle tansiyon birbiriyle alakaliymis. Bir bütün meyve falan yemesi yasaktı. Portakal, mandalina özellikle ne zaman yese hala tansiyonu yükseliyor. Az yemesi gerekiyor. Allah kabul etsin orucunu. Ama oruç da tutmamalisin o da yükseltiyor. Ve bebeğinin gün içinde besine ihtiyaci var sen benden daha iyi biliyorsun tabi ki. Kayınvalidem eşime hamileyken kesmemis tutmuş esimin agladigini duymuş gün içinde. Çevremde annemlerden de duymuştum akrabalarının başına da gelmiş öyle bebek anne karnında aglarmis. Hiç beklemedigim bir şeydi şok olmuştum duyunca. Ama kayinvalidemden duyunca ağladı orucumu bozdum dayanamadım ağladığını duyunca diye inandım valla. Hızlı yemek yemek, pirinç, bulgur vs çok yemek hepsi yükseltiyor. Aklıma gelen bunlar belki yardimi olur diye yazmak istedim. ❤️
Bacım mesajını kaydettim. 💙Hepsi önemli ayrıntılar.

Paketli gıda pek tüketmiyorum ama sevdiğim meyve portakal olabilir. Bi de kış, hastalık mevsimi ya her sofraya geliyor. Bi süre dikkat edeyim bakalım. Cumartesi tansiyon cihazı gelecek. Birkac gün takip edeyim. Çarşamba zaten randevum var dahiliyede.

Oruca gelince, kendimi zorlama eğiliminde değilim. Kolaylık vermişken Allah, onu kullanmamak münasebetsizlik olur. Ancak geçen seneden borc var kızımın 9, benim de 6 gün. Somestr gelmişken tutturayım dedim. Çocuk nihayetinde. Nazlı biraz. Akşama istediğin menüyü yapıcam. Birlikte tutalım dedim, ben de bi denedim kendimi. Gün zaten 12 saat. Öğleye doğru saat 11-12 gibi uyanıyoruz. 6-7 saat sonra iftar. Bana sorarsan kesinlikle zorlamadı beni. Ne açlık ne susuzluk.

Rabbim korktuklarımızdan emin eylesin. İns iyi haberler alırım Dr dan 🤲🏼

Bu arada gecen aşı kartımı buldum. Aklımda old halde o tansiyon muhabbetinden sormak aklıma gelmedi ama hemşire senin tetanoz iğnesine ihtiyacın yok dedi. Çünkü kızıma hamileyken 5 doz vurulmuştum. Bugün hemşire de teyit etti, sistemde görünüyor, ömür boyu koruyuculuğu var dedi.

Bi de karnımı çok büyük buldu :eek:
Nasıl sismis böyle 4,5 ay değil de 6-7 aylık gibi , 2. Old için böyle erkenden çıkmış olmalı didiiiii :KK1:

Utanmasam buraya resim atıcam. Sadece siz görecek olsanız sorun yok da herkese açık olunca sayfa cesaret edemedim 😅

Eklentiler

• IMG_4350.jpeg
    IMG_4350.jpeg
    247,7 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Utanmasam buraya resim atıcam. Sadece siz görecek olsanız sorun yok da herkese açık olunca sayfa cesaret edemedim 😅
Ben geçen utanmadım attım ya bu grubu komple okuyup bu mesajlara ulaşıp bir de hamile göbeğimi görebilecek koca yürekli biri varsa varsın görsün dedim. 😜

Ben geçen utanmadım attım ya bu grubu komple okuyup bu mesajlara ulaşıp bir de hamile göbeğimi görebilecek koca yürekli biri varsa varsın görsün dedim. 😜
Bacım senle günlerimiz aynı. :KK51:

Kendin de dal gibi hatunsun. 💙 Göbeğin çıkmış epeyce ama absürt durmuyor. Benim durumum kiloyla da açıklanamaz. Böyle pompayla fazla hava basılmış balon gibi, çıplak gözle görseniz rüyanıza girebilirim :eek:

Back