• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Günaydın herkese,
Kızlar konu emzirme kıyafetleri.
Piyasada emzirme sütyeni ve emzirme atleti var. Bizimkiler Temmuz bebesi. Şimdi sütyen alıp korse takmak mı mantıklı yoksa kaplı atlet almak mı mantıklı? Ayrıca ne kadar büyük almalıyız şu an 80B ise ben onu neye göre seçeyim mesela? Linkleriniz varsa yollayın gelsin.
Tecrübesi olanlar, çok araştıranlar, yorumlarınızı bekliyorum bebeklerim. :KK68:
Ben normalde 80B kullanıyordum geçenlerde artık sıktığı için almak zorunda kaldım.

85C olarak güncelledim 🤣 pentide 2 al 1 öde vardı

Mrb canım anneler umarım hepiniz iyisiniz bebişlerinizde iyidir bı süredir yoğunluktan giremedim ama takip ediyordum sizleri galiba cinsiyeti en geç ben öğrendim benimde oğluşum oluyormuş sağlıklı gelsin inşallah 🥹 kızlar bu arada Dr banada plesanta aşağıda dedi on duvarında hatta takip edecez dedi ayrıca miyomlarimda var beni biraz huzursuz etti bu durum erken doğum riski olabilirmiş plesantanin aşağıda olması benim gibi olan arkadaşlar vardı hatırlayamadım isimleri şuan durumunuz nasıl tekrar kontrole gittiniz mi plesantasi yukarı çıkan oldu mu benim ilk hamileligim ve biraz tedirginim bu yüzden 🥹
Benim 15. Haftada plesanta aşağıda demişti rahim ağzına yakınmış 18 de gittiğimde biriktirip yukarı çıkmış dedi

Merhaba arkadaşlar. Herkes iyidir umarım.

Burun tıkanıklığı yaşayan var mı? Alerjik rinit vardı bende her zaman, gün içinde olmadık zamanda hapşırmaya başlarım, pıt pıt burnum akar ama tıkanıklık olmazdı. Şimdi neredeyse her gece oluyor, hatta nefes alamadığım kabuslar görerek bir uyanıyorum burnumun iki tarafı da tamamen tıkanmış gibi. Hamilelikte olabiliyormuş hormonlardan dolayı.

Yastığı yükseltmek ve odaya nemlendirici almak gibi çözümler öneriyorlar, bunları denedim. Yani hava nemlendiricisi almadım ama kaloriferi kapatıp odayı havalandırdıktan sonra yatınca hava kurumuyordur zaten, sorun nem değildir. Sizin bildiğiniz başka yöntem var mı bu konuda?

Burun tıkanıklığı yaşayan var mı? Alerjik rinit vardı bende her zaman, gün içinde olmadık zamanda hapşırmaya başlarım, pıt pıt burnum akar ama tıkanıklık olmazdı. Şimdi neredeyse her gece oluyor, hatta nefes alamadığım kabuslar görerek bir uyanıyorum burnumun iki tarafı da tamamen tıkanmış gibi. Hamilelikte olabiliyormuş hormonlardan dolayı.

Yastığı yükseltmek ve odaya nemlendirici almak gibi çözümler öneriyorlar, bunları denedim. Yani hava nemlendiricisi almadım ama kaloriferi kapatıp odayı havalandırdıktan sonra yatınca hava kurumuyordur zaten, sorun nem değildir. Sizin bildiğiniz başka yöntem var mı bu konuda?
Tecrübeli olan herkes maalesef bu durumun olduğunu söylüyor ben de nefes almakta çok zorlanıyorum ve burnum sürekli tıkanıyor gün içinde de

Ben yastık yukseltmekten başka bir şey denemedim çünkü hamileyken sinüsler şişiyor buna nasıl çözüm bulunur bilemedim dee,
Ben normalde horlamam ilk gebeligimde burun tıkalı horluyormusum bı an uykumda birisi beni izliyor gibi geldi gözümü açtım eşim yaşlanmış öyle bana bakıyor ne yapıyorsun dedim, dedi ki horlaman bittiğinde bende uyuyacağım bekliyordum 🤣🤣 Allah'ım çok utandım hiç unutmam hafiften geliyor gene tıkanmalar farkındayım uyarıyorum hemen uyu bak horlayabilirim diye 🤣🤣

Bende ondan almak istedim araştırınca içeriği iyi gelmişti imom ya da onu alacaktım ama eczacı getirmiyoruz onu son kullanma tarihi yakın oluyormuş demişti bana da bayer in aslında alman malı değil miydi o ? Neden boylot demişler ki bende bilemedim 🤷‍♀️
Bana reg. Max verdi el2 ile karşılaştırıldığında içeriği çok daha zengin

Ben yastık yukseltmekten başka bir şey denemedim çünkü hamileyken sinüsler şişiyor buna nasıl çözüm bulunur bilemedim dee,
Ben normalde horlamam ilk gebeligimde burun tıkalı horluyormusum bı an uykumda birisi beni izliyor gibi geldi gözümü açtım eşim yaşlanmış öyle bana bakıyor ne yapıyorsun dedim, dedi ki horlamam bittiğinde bende uyuyacağım bekliyordum 🤣🤣 Allah'ım çok utandım hiç unutmam hafiften geliyor gene tıkanmalar farkındayım uyarıyorum hemen uyu bak horlayabilirim diye 🤣🤣
Benim de hep bir burun deliğim tıkalı oluyor 😁

Biliyorum canım ben spordan bahsediyorum zaten ❤️ sabrediyorum bakalım sizde durumlar nasıl hareket falan yürüyüşlere çıkıyor musunuz
Kanama alanım vardı yatıyordum, bugün küçülmüş dedi, yavaş tempo yürüyüşlere başlayacağım ama burayı kar bastı artık biraz yağış azalınca inşallah 🤣🤣

Ya asıl sormak istediğim bir şey var göğüsleri çok büyüyen var mı benimkiler yakında kendi yürüyecek diye korkuyorum 😁😁😁😁😁😁 çok büyüdüler ve hala utanmadan büyüyorlar öne çekiyorum bunlar doğurunca eskiye döner mi
Benimkiler çok büyüdü malesef. Zaten eskiden de küçük değillerdi ancak bedenim küçük minyon bir yapım var. Hamilelik öncesi tüm kıyafetlerim xs bedendi. Şu an göğüslerim için 85c kalıp dar geliyor 😔 ve bu da inanılmaz sırt ağrısı yapıyor 😀 inşallah doğumdan sonra küçülür diyeceğim ama bu sefer de içleri süt dolu olacak nasıl küçülür bilemedim 🤣

Benimde ayni problemim var hamilelik onceside vardi kortizonlu spreylerle rahatliyordum. Suan onlar yasak oldugu icin doktorum deniz suyu spreyini onerdi. Hicbir zarari yokmus arastirdim biraz. Faydasinida goruyorum. İsterseniz bir bakin. Sterimar markasi.

Bendede var malesef 2.gebeliğimdede 2-3 ay kadar olmuştu gebelik riniti sanırım adı. Çok zorlayıcı bişey yutkunmakta bile zorlanıyorum.

Ya asıl sormak istediğim bir şey var göğüsleri çok büyüyen var mı benimkiler yakında kendi yürüyecek diye korkuyorum 😁😁😁😁😁😁 çok büyüdüler ve hala utanmadan büyüyorlar öne çekiyorum bunlar doğurunca eskiye döner mi
Benimde çok büyüdü açıkcası bu beni mutlu ediyor 😝 diğerlerindede böyle olmuştu emzirme bittikten sonra malesef hem küçülüp hem içi boşalmış oluyor ☹️ bu haline çok razıyım ben. Normalde 80 emzirirken 85 emzirme bitince 75 e düşmüştüm ben 😬 şimdi 80 e döndüm ama emzirirken 85 e çıkar yine zannımca.

Mrb canım anneler umarım hepiniz iyisiniz bebişlerinizde iyidir bı süredir yoğunluktan giremedim ama takip ediyordum sizleri galiba cinsiyeti en geç ben öğrendim benimde oğluşum oluyormuş sağlıklı gelsin inşallah 🥹 kızlar bu arada Dr banada plesanta aşağıda dedi on duvarında hatta takip edecez dedi ayrıca miyomlarimda var beni biraz huzursuz etti bu durum erken doğum riski olabilirmiş plesantanin aşağıda olması benim gibi olan arkadaşlar vardı hatırlayamadım isimleri şuan durumunuz nasıl tekrar kontrole gittiniz mi plesantasi yukarı çıkan oldu mu benim ilk hamileligim ve biraz tedirginim bu yüzden 🥹
Öncelikle hayırlı olsun canım oğlun sağlıkla gelsin inşallah 🥰 benimkide asagidaydi en son gittiğimde. Bu ay bana gelmeyeceksin detaylıya gidip raporu atarsın önümüzdeki aya randevu alırsın demişti. Son kontrolden bu yana sürekli aklımın bir köşesinde takılı kalmış durumda. 1 marta randevu aldım detaylıya inşallah çıkmış olduğunu o doktordan öğrenirim. Ben dinlenemiyorum da. Evde 4.5 yaşında bir kızım var sürekli ayaktayım gece yatağa girene kadar. Yeri geliyor kaç kere kaldırıyorum da. İnşallah çıkmış olur yukarıya. Yoksa benim de riske girecek. Doğum kanalına yakın demişti o benim kafamın içinde dönüp duruyor. İlerleyen haftalarda çıkar demişti ama ben taktım tabi inşallah çıkar hepimizinki de rahat bir nefes alırız.
5 aydan Selam kızlar nasılsınız nasıl gidiyor hamilelik 😌
Tıngır mıngır gidiyor canım. Çok şükür yarıladık baya. Ama hamilelikle ilgili plesantanin aşağıda olmasını, detaylı ultrasonu, şeker yüklemesini kafaya takıyorum. İnşallah hepimiz de güzelce atlatırız bu süreçleri. Onun dışında bebek iyi hareketli genelde hissediyorum sık sık. Kızım var 4.5 yas bu aralar ekran dozunu fazla kaçırdık hırçınlaştı. Her şeyi yasakladim gündüz evde TV bile acmiyorum. Sürekli onunla oyun oynamak, etkinlik yapmak zorunda kalıyorum bir yandan yemek, temizlik vs. Gece yatana kadar sürekli ayaktayim. En ufak streste karnıma bıçak saplanıyor. 2. Hamileliği ve daha fazlası olan arkadaşlar beni anlar. Gerçi ilkinde de prensesler gibi değildim ya neyse 🤣 kalan yarıyı da hepimiz güzelce atlatıp su minikleri alırız kucağımıza inşallah. He bir de sürekli ayakta olduğum için ayak bileklerim bacaklarım şişiyor varis de var bende turşu çok istiyor bu ara canım tuzlu da az yemeye çalışıyorum ama inşallah düzelir. Ay icimde ne biriktirdiysem yazmışım bütün dertlerimi kusura bakma 😅🤣

Hangi Liv’de dogum yapacaksiniz? Ben de Lii dusunuyorum, hekimlerini arastiriyorum.
Ankara Livde yapacağım inşallah doktor Yasemin Ümit. Çok bildiğim bir doktor değil birkaç kişiden olumlu yorumlar aldım şimdilik normal gidiyor siz hangi ildesiniz?

Şahaneeee👯👯👯

Ben de birkaç salon buldum ama şimdilik evde yapıyorum 🥲🥲🥲

Ben de 2021den beri reformer yapıyorum. 10 ay kadar vermiştim bu süreçle birlikte. Şimdi inşallah başlayacağımm 🥲🥲👯👯

Hahahaha yaparsın yaparsın vücut hamlığı atınca neler yaparsın hem de 🤣🤣🤣🤣

Ben de birini buldum onu izliyorum şimdilik ama Ankara çok soğuk yürüyecek yer bulamıyorum spor salonuna gidiyorum bazen koşu bandında yürüyorum ama havasız geliyo o da 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Valla inşallah daha da alışırım şimdilik iyi geliyor 😊 Ben de dışarıda olsa gidemezdim zaten işte yeterince yoruluyorum evde olması işime geldi 😁

Ben 18. haftamdayım son 2-3 haftadır bulantım tamamen kesildi çok şükür 3 ay mütemadiyen bulandım aşşşşşşırıı korkunç bir durumdu 😢😢 burda sizin durumunuza benzer birkaç arkadaş daha yazmıştı diye hatırlıyorum şimdi siz de yazınca içime bi korku düştü geri mi gelecek acaba diye 😔 ama normal bi durum sanırım
Herkes te olacaak diye bişey yok ya beniö başlarda çok bir kusmam falan olmadı ondandr belkide .Yarın detaylı ultrasonum var umarım iyidirler iyi şeyler duyarım . Biraz zmaan geçince ister istemez evham basıyor gidip görünce geçiyor galiba bu yüzden ☺️

Benimkiler çok büyüdü malesef. Zaten eskiden de küçük değillerdi ancak bedenim küçük minyon bir yapım var. Hamilelik öncesi tüm kıyafetlerim xs bedendi. Şu an göğüslerim için 85c kalıp dar geliyor 😔 ve bu da inanılmaz sırt ağrısı yapıyor 😀 inşallah doğumdan sonra küçülür diyeceğim ama bu sefer de içleri süt dolu olacak nasıl küçülür bilemedim 🤣
Böylece Allah bebeğin doğum sonrası beslenmesi için her türlü hazırlığı yaparken, hamilelikte 2. Plana düşen babalara adeta bi teselli avuntusu veriyor diye düşünmüşümdür:confused: :KK70:

Benim göğüsler küçük değildi.. Gebelikte biraz daha irileşti.. Büyük kısmı emzirmeyi bırakınca söndü. Ama bir kısmı kaldı. Yine de seviyorum :cool:

Ama şimdi zaten büyük olan göğüslerim, ikinci gebelikte de bir miktar kalıcı büyürse ne yaparım bilmiyorum. :eek: Yine de iyi yandan bakmak istiyorum..

kızlar bugün kontrolüm vardı 16+5 deyiz. doktorum vajinal açıklık var dedi gerekirse dikiş atacağız dedi haftaya tekrar kontrol dedi. böyle durumla karşılaşan oldu mu acaba tedirgin oldum biraz:(

kızlar bugün kontrolüm vardı 16+5 deyiz. doktorum vajinal açıklık var dedi gerekirse dikiş atacağız dedi haftaya tekrar kontrol dedi. böyle durumla karşılaşan oldu mu acaba tedirgin oldum biraz:(
Geçmiş olsun. Daha erken. Bebek büyüdükçe oradaki basınç ve açılma artabilir. Kalan günleri sıhhati için ne lazımsa yapılacak. Haftaya kadar mümkün olduğunca ayağa kalkma. (Ya Mübdi ismini tesbih çek)

Haziran topiğinde geçen gün okudum. 23 yada 24. Haftada birinde 2 cm miydi açıklık varmış. Ciddi bi durum hani. Dikişle birlikte full istirahat verilebilir. Rabbim korktuklarından emin eylesin 🤲🏼

Geçen ben de acile gidince Dr acıklığa ve çatına bakıcam, derin nefes al dedi. Özür dileyerek yazıyorum 4 parmağını birden içime soktu. 😬 Acil prosedürü idi sanıyorum. Çünkü muayenelerde böyle bi şey yaşamadım

Son düzenleme:
Back
X