• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    103
Bacım senle günlerimiz aynı. :KK51:

Kendin de dal gibi hatunsun. 💙 Göbeğin çıkmış epeyce ama absürt durmuyor. Benim durumum kiloyla da açıklanamaz. Böyle pompayla fazla hava basılmış balon gibi, çıplak gözle görseniz rüyanıza girebilirim :eek:
Canım çok incesin 🥰 lakin öyle değil aslında bir anda basenlerim çıktı hem de orantısız görünüyor bir de devasa bir popişim oldu kızım sayesinde 😀 orantısız görünüyorum kısaca. Senin çok tatlı bir hamiş olduğuna eminim 😙💖

On gün önce muayenede tansiyonum 14-9 çıkmıştı. Heralde heyecandan öyle çıktı diye düşündüm. Dr takip et gerekse bi dahiliyeye görün dedi. Genel bi tansiyon sorunuysa çok dert değil ama gebelik tansiyonu ise tehlike oluşturabilir dedi. 5 şubatta randevum var genel tahliller için gideceğim.

Ama tansiyonu pek önemsemedim dediğim gibi heyecan yaptım diye düşündüm. Hemsire çağırmıştı, sağlık ocağına gebelik takibi için gittim az önce. Tansiyon baktı. Yine o civar. Birkaç gün ölç, yaz Dr a göster dedi.:bicak:

İlginç olan hissettiğim bir rahatsızlık da yok. Ne bas ağrısı ne başka bi şey. 🙄

Bu haftalarda gebelik tansiyonu teşhisi olur mu acaba ? Hafif ellerde ayaklarda bi ödem var fark ettiğim. Başka bi şikayet de yok. Nette genelde 20. Haftadan sonra görülür diyor.
Canm tansiyon öyle ilgincki aslında herşey buna tansiyonda dahil tamamen şekerin yükselişiyle alakalı biraz kilom var ve yaşım ileri demiştin şekerin normal seviyelerde bile çıksa her öğünde ölçmediğin için nekadar yükseldiğini farkedemeyebilirsin ve şeker yükselişi tamamen tansiyonu etkiliyor tansiyonda şeker gibi değil bi çıktımı düşürmek çok zor oluyor ben sana anca bu şekilde fikir verebilirim önceki gebeliğimde tansiyonla bu gebeliğimde şekerle mücadele ediyorum Beslenmeye dikkat şeker tuz un yağ bunlar çok önemli ve bol su ins önemli derecede yükselmez 14 e kadar normal zaten bundan sonra çıkmasın insallah

Bu arada gecen aşı kartımı buldum. Aklımda old halde o tansiyon muhabbetinden sormak aklıma gelmedi ama hemşire senin tetanoz iğnesine ihtiyacın yok dedi. Çünkü kızıma hamileyken 5 doz vurulmuştum. Bugün hemşire de teyit etti, sistemde görünüyor, ömür boyu koruyuculuğu var dedi.

Bi de karnımı çok büyük buldu :eek:
Nasıl sismis böyle 4,5 ay değil de 6-7 aylık gibi , 2. Old için böyle erkenden çıkmış olmalı didiiiii :KK1:

Utanmasam buraya resim atıcam. Sadece siz görecek olsanız sorun yok da herkese açık olunca sayfa cesaret edemedim 😅
5 mi? Çok fazla değil mi bu kadarı? Normal bir insan için 5 yılda 1 vuruluyor fazlası zarar diyorlar. O yüzden hamilelikte 2 kere vurulacağım için de biraz korkuyordum ama sen 5 kere vurulmuşsun sebebi neydi ki çok merak ettim😯

5 mi? Çok fazla değil mi bu kadarı? Normal bir insan için 5 yılda 1 vuruluyor fazlası zarar diyorlar. O yüzden hamilelikte 2 kere vurulacağım için de biraz korkuyordum ama sen 5 kere vurulmuşsun sebebi neydi ki çok merak ettim😯
Prosedür o. Sağlık ocağında yapıldı hepsi. Ve o zamanki hemşire ömür boyu koruyuculuğu var beş dozu tamamlayalım dedi. Ben de yaptırdım.

İlkini 5 Aylık hamileyken, 2. Dozu 6. Aylık hamileyken vuruldum. Diğerleri de aşı kartında yazılan aralıklarla doğumdan sonraki yıllarda yapıldı.

Bu sistemin bi zararı fark edildiyse ve artık yapılmıyorsa bilmiyorum. Bu 12-13 sene önceki uygulama.

Kız bir ayda 2 kg almışım zart diye hiç de gramla değil bu gidiş 🤣 iştahımın açıldığı belli oldu🤣 şimdiden zaten midemle göbeğim kocaman bir görüntü veriyor 🤣 bu gidişle 9. Ayda bende yuvarlanirim artık patates çuvalı gibi. Zaten boyum kısa 🤣🤣🤣
Hahahaha benim de boyum kısa🥲🥲
temmuz planım: doğuma yuvarlanarak gitmek🥲🥲🥲
Eziyetsiz ve kolayca 🥲🥲🥲🤣

Bacım mesajını kaydettim. 💙Hepsi önemli ayrıntılar.

Paketli gıda pek tüketmiyorum ama sevdiğim meyve portakal olabilir. Bi de kış, hastalık mevsimi ya her sofraya geliyor. Bi süre dikkat edeyim bakalım. Cumartesi tansiyon cihazı gelecek. Birkac gün takip edeyim. Çarşamba zaten randevum var dahiliyede.

Oruca gelince, kendimi zorlama eğiliminde değilim. Kolaylık vermişken Allah, onu kullanmamak münasebetsizlik olur. Ancak geçen seneden borc var kızımın 9, benim de 6 gün. Somestr gelmişken tutturayım dedim. Çocuk nihayetinde. Nazlı biraz. Akşama istediğin menüyü yapıcam. Birlikte tutalım dedim, ben de bi denedim kendimi. Gün zaten 12 saat. Öğleye doğru saat 11-12 gibi uyanıyoruz. 6-7 saat sonra iftar. Bana sorarsan kesinlikle zorlamadı beni. Ne açlık ne susuzluk.

Rabbim korktuklarımızdan emin eylesin. İns iyi haberler alırım Dr dan 🤲🏼
Amin canım benim inşallah. Çok geçmiş olsun inşallah gebelik tansiyonu falan çıkmaz da bir de onunla ugrasmazsin. Belki işine yarar diye yazmak istedim. İnşallah faydası olur ❤️
Bu arada gecen aşı kartımı buldum. Aklımda old halde o tansiyon muhabbetinden sormak aklıma gelmedi ama hemşire senin tetanoz iğnesine ihtiyacın yok dedi. Çünkü kızıma hamileyken 5 doz vurulmuştum. Bugün hemşire de teyit etti, sistemde görünüyor, ömür boyu koruyuculuğu var dedi.

Bi de karnımı çok büyük buldu :eek:
Nasıl sismis böyle 4,5 ay değil de 6-7 aylık gibi , 2. Old için böyle erkenden çıkmış olmalı didiiiii :KK1:

Utanmasam buraya resim atıcam. Sadece siz görecek olsanız sorun yok da herkese açık olunca sayfa cesaret edemedim 😅
Ben gebelikte 2 doz vuruldum tamamlamadım 5 e. Bakalım sağlık ocağındaki ebe 18 hafta civarı cagiricam demişti. Haber vermesini bekliyorum bende gidip vurulmak için. Benimki de şiş ya bende utanıyorum atamıyorum 🤣
Hahahaha benim de boyum kısa🥲🥲
temmuz planım: doğuma yuvarlanarak gitmek🥲🥲🥲
Eziyetsiz ve kolayca 🥲🥲🥲🤣
🤣🤣🤣 Hadi bakalım temmuza güzelce varalım da ne halde olucaz temmuzda görücez. 😅

Birde kaşıntı ile ilgili yazan arkadaşlar vardı. Bende 2 gündür kaşıntı var bacaklarımda ve eklem yerlerinde hatta ufak kabarcıklarda oldu bunun için dermotolojiye mi yoksa önce kadın doğum doktoruna mı danışmak gerekir . Gebelik kolestazı demişti biri baktım da korktum
Evet kuzucum ben demiştim. Dermatolojiye de gidebilirsin dahiliye de olur. Kan değerlerinde karaciğer fonksiyon testlerine bakılıyormuş genelde. Benim onlar normal çıkıyor her seferinde ama kaşıntı niye anlamadık. Muhtemelen az su içtiğim için kuruluk oluştu diye düşünüyorum.
Yok be hep batıl inanç işte ömrü kısalır diyorlar 😅😅😅😅 ben kestim valla bayağı
valla ben de kestireceğim cuma günü 😀

E et banada dediler yani batıl inanç.. benim çok ama çok uzadı artık rahatsız oluyorum belime kadar indi saçlar bende kestirmek istiyorum babam kuaför 3 ay kestirilmez dediler 😃😃
Neyse 3 ayı geçtik nasıl olsa 😀😀

Sevgili laydciğim. lady peacock lady peacock
Öncelikle aramızda tekrardan dönmene çok mutlu oldum özlemişiz seni gözlerimiz arıyordu resmen 🥰

Senin hatırladığım kadarıyla idrarında protein de çıkmıştı sanırım daha önce. Onu bir daha kontrol ettir bi bakalım. Bu protein, tansiyon hepsi birbiriyle bağlantılı olabiliyor bazen. Önemli bir şey olacağını sanmıyorum önceki gebeliğinde de protein varmış ama yine de tedbir bizden takdir Allahtan ♥️

Biz hamileliğin başında tansiyonum sürekli düşük çıkınca uzun bir araştırma sonucu omron marka tansiyon aleti almıştık. Koldan ölçülüyor bu önemli bir özellik 🙏🏻 eğer hala almadıysan tavsiye ederim biz memnun kaldık ve doğru ölçüyor. Umarım bir kaç sefere mahsus böyle çıkmıştır tansiyonun ♥️

Evet kuzucum ben demiştim. Dermatolojiye de gidebilirsin dahiliye de olur. Kan değerlerinde karaciğer fonksiyon testlerine bakılıyormuş genelde. Benim onlar normal çıkıyor her seferinde ama kaşıntı niye anlamadık. Muhtemelen az su içtiğim için kuruluk oluştu diye düşünüyorum.

valla ben de kestireceğim cuma günü 😀

Neyse 3 ayı geçtik nasıl olsa 😀😀
Ya benim ki kuruluk değil öyle olsa anlarım da bu bildiğin alerjik gibi atabileceğim kısımda da değil 😂😂 o zaman ben bi dermotolojiye randevu alıyım da biran önce baktırayım korktum bebek için sıkıntılı bir süreç mi acaba bilginiz var mı ?

Kızlar bu arada kendi ailemden çevremden falan hiç duymamıştım ama burada gördüm 😀 gebelikte saç kestirilmez vs. Diyorlar doğru mu bu ya saçlarım rezil halde 😀 normalde böyle şeylere hiç inanmam zaten gebe olana kadar da duymamıştım ama şimdi gebelik hormonları etkisiyle bi her şeye tedirgin yaklaşıyorum 😀
Benim doktorum ben sormadığım halde saçını kestirebilirsin boyatabilirsin sıkıntı yok dedi. Kestirme sıkıntı olmazda boyatabilirsin diyince şaşırdım. Valla doğuma yakın kestircem ben doğuma kısa saçla girmeyi düşünüyorum kısa saçda dalgalı fön güzel duruyo hiç bağlamadan kulak arkası yap dursun miss. O yüzden uzasın şimdi doğuma yakın kestirsem yeterli olur

Arkadaşlar merhaba .Göğüs hassasiyeti yaşamadan gebe kaldığını öğrenen var mı acaba aranızda .Benim ovülasyonun üzerinden 11 gün geçti adetime 3-4 günlük süre kaldı ama normalde yumurtlamadan itibaren bile başlayan göğüs hassasiyetim yok .Sadece şeffaf ve beyaz akıntım var uzayan şekilde .Birde kabızlık

Ya benim ki kuruluk değil öyle olsa anlarım da bu bildiğin alerjik gibi atabileceğim kısımda da değil 😂😂 o zaman ben bi dermotolojiye randevu alıyım da biran önce baktırayım korktum bebek için sıkıntılı bir süreç mi acaba bilginiz var mı ?
Kuzucum ben de tam bilmiyorum ama sanırım öyle bi durum varsa bile diyet veriyorlar diyete uyuyorsun ara ara kontrol ediliyorsun. Sen de bi bilgi öğrenirsen benimle paylaş olur mu. Bugün pek kaşıntım yok ama artarsa ben de gitmeyi planlıyorum doktora.

Benim doktorum ben sormadığım halde saçını kestirebilirsin boyatabilirsin sıkıntı yok dedi. Kestirme sıkıntı olmazda boyatabilirsin diyince şaşırdım. Valla doğuma yakın kestircem ben doğuma kısa saçla girmeyi düşünüyorum kısa saçda dalgalı fön güzel duruyo hiç bağlamadan kulak arkası yap dursun miss. O yüzden uzasın şimdi doğuma yakın kestirsem yeterli olur
Aynen çoğu doktor doğal boya ile boyatabilirsin diyor. Ben boyatmam ama kestiririm muhtemelen çok kötü oldular ve sanırım vitaminler de iyice düşünce aşırı dökülmeye başladılar 🤢

hanımlar bebeğinizin cinsiyetini kaçıncı haftada ultrasonda öğrendiniz? bugün 12+6 da kontrolüm vardı, gittim doktora ama bebeğin cinsiyetini sormayı unutmuşum 🤣🤣 doktor da söylemedi bir şey muhtemelen erken diyecekti.
10. haftada erkek dedi 14 oldum hala erkek diyorlar

Kızlar şimdiye kadar kaç kilo aldınız?
Ben 68 le başladım, 66 yla devam ediyorum şu an. O kadar bulantılarda vermemiştim, fetal dna sonucunu beklerken stresten verdim:( ilk hamileliğimde de totalde 9 almıştım ama dikkat ederek yoksa potansiyel yüksek😅

On gün önce muayenede tansiyonum 14-9 çıkmıştı. Heralde heyecandan öyle çıktı diye düşündüm. Dr takip et gerekse bi dahiliyeye görün dedi. Genel bi tansiyon sorunuysa çok dert değil ama gebelik tansiyonu ise tehlike oluşturabilir dedi. 5 şubatta randevum var genel tahliller için gideceğim.

Ama tansiyonu pek önemsemedim dediğim gibi heyecan yaptım diye düşündüm. Hemsire çağırmıştı, sağlık ocağına gebelik takibi için gittim az önce. Tansiyon baktı. Yine o civar. Birkaç gün ölç, yaz Dr a göster dedi.:bicak:

İlginç olan hissettiğim bir rahatsızlık da yok. Ne bas ağrısı ne başka bi şey. 🙄

Bu haftalarda gebelik tansiyonu teşhisi olur mu acaba ? Hafif ellerde ayaklarda bi ödem var fark ettiğim. Başka bi şikayet de yok. Nette genelde 20. Haftadan sonra görülür diyor.
Yine de sıkı takipte olun tansiyon konusunda, gebelikte dikkate alınması gereken bir durum. Hepimize sağlıklı ve kolay doğumlar, sağlıklı bebişler inş🙆🏻‍♀️

Merhaba kızlar aranızda influenza salgınına yakalanan var mı? 15+3 teyim
Biz iki hafta kadar oldu, baya kötü geçirdik. Covid falan çok daha kolaydı ona göre yani. Doktora rutin kontrole gidince ciğerlerimi dinleyip antibiyotik verdi ben iyileştim diyebilirim düşünürken

Ben 8 gündür öksür öksür altıma yapıyorum düzeyi düşün . Amoklavin verdi hiç etki etmedi şu an ilaçsız nane limon ıhlamur , protein ağırlıklı beslenmeyle geçiriyorum ama geceleri yine ateş
Haha, burada aynı şeyleri yaşayan anaları görünce hoşuma gidiyor😅

Ben hala fetal dna sonucunu bekliyorum kızlar. Bir haftası gitti bi haftası kaldı. Cuma günü aile doktoruna randevum var belki gelmiş olur bakalım. Ben bu süreçte biraz duruldum yine stresliyim ama en azından sürekli ağlamıyorum😅. Çok fazla bu durumu yaşayan var ve inş güzel sonuçlar gelecek. Gelmediği durumdan konuşmak istemiyorum ama Allahtan gelene diyecek bir şey yok, sonuçta yarınımızın belli olmadığı bir dünyada yaşıyoruz. Allah herkesin sürecini kolaylaştırsın.🙆🏻‍♀️

Joie litetrax 4 diye bi marka canım malum bebek mağazasında %28 şubat indirimi başladı sizinde aklınızda bulunsun
Kızımda bu arabadan almıştık oldukça memnun kaldık, büyük tekerlekli olması yollarda sürüşünü kolaylaştırıyor.
Tek elle açma kapaması kolay. Ama arabada çok yer kaplıyor tekerleklerini hep çıkarıyorduk. 4 yıldır aktif kullanılıyor. Benden sonra 2 arkadaşım daha kullandı hala taş gibi :D Umarım son kullanan arkadaşım hamile olduğumu duyunca geri verir :D
ilk 5 ay pusetli, 1 bucuk yılda normal tarafını kullandık. Sonra baston aldım daha az yer kaplasın diye , bastondan sonra bu arabanın sürüşünün güzelliğini daha bi anladım :D

Back