• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
ben de acile gidince Dr acıklığa ve çatına bakıcam, derin nefes al dedi. Özür dileyerek yazıyorum 4 parmağını birden içime soktu. 😬 Acil prosedürü idi sanıyorum. Çünkü muayenelerde böyle bi şey yaşamadım
Acilde yapıyorlar bunu malesef o yüzden bu haftalardan sonra Allah korusun hiç gitmek istemiyorum acile, bikac damla kanama olur bazen, olursa korkma, en nefret ettiğim is 😵‍💫

Ya asıl sormak istediğim bir şey var göğüsleri çok büyüyen var mı benimkiler yakında kendi yürüyecek diye korkuyorum 😁😁😁😁😁😁 çok büyüdüler ve hala utanmadan büyüyorlar öne çekiyorum bunlar doğurunca eskiye döner mi
Benimkilerde baya büyüdü ama iyi yanı dimdik duruyorlar hiç olmadıkları kadar genç kızken bile böyle değildi resmen sütyen takmış gibi ya da silikonlu gibi gidince üzülcem gibi 🤣🤣

Merhaba arkadaşlar. Herkes iyidir umarım.

Burun tıkanıklığı yaşayan var mı? Alerjik rinit vardı bende her zaman, gün içinde olmadık zamanda hapşırmaya başlarım, pıt pıt burnum akar ama tıkanıklık olmazdı. Şimdi neredeyse her gece oluyor, hatta nefes alamadığım kabuslar görerek bir uyanıyorum burnumun iki tarafı da tamamen tıkanmış gibi. Hamilelikte olabiliyormuş hormonlardan dolayı.

Yastığı yükseltmek ve odaya nemlendirici almak gibi çözümler öneriyorlar, bunları denedim. Yani hava nemlendiricisi almadım ama kaloriferi kapatıp odayı havalandırdıktan sonra yatınca hava kurumuyordur zaten, sorun nem değildir. Sizin bildiğiniz başka yöntem var mı bu konuda?
Bende de önemli seviyede alerjik rinit var maalesef. Hamilelikle de biraz ilerledi gibi.

Burun bantlarını denediniz mi? Yapışkanları bana alerji yapıyor kalıntıdan duramıyorum ama durabilsem işe yarıyor gibi hissediyorum.

Ya asıl sormak istediğim bir şey var göğüsleri çok büyüyen var mı benimkiler yakında kendi yürüyecek diye korkuyorum 😁😁😁😁😁😁 çok büyüdüler ve hala utanmadan büyüyorlar öne çekiyorum bunlar doğurunca eskiye döner mi
Ben bu işten çok memnunum daha da büyüyebilirler😂 Hamilelik öncesi 70A’ydım, şimdi belki B olmuşumdur🙃

Bende de önemli seviyede alerjik rinit var maalesef. Hamilelikle de biraz ilerledi gibi.

Burun bantlarını denediniz mi? Yapışkanları bana alerji yapıyor kalıntıdan duramıyorum ama durabilsem işe yarıyor gibi hissediyorum.
Benim burnumda et var. Kış aylarında özellikle alerjik olarak şişiyor, bazen bir kanat tamamen kapanıyor.

“Benim sadık yarim vicks’tir…” :KK75:
Kizlar bebeğin hareketlerini kaç saat hissetmezsem evham yapmam gerekiyor?
Benim bildiğim 28. Haftadan sonra o şekilde bi rutine biniyor ve takip edilmesi gerekiyor.

Eklentiler

• IMG_4588.webp
    IMG_4588.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 16
Benimde ayni problemim var hamilelik onceside vardi kortizonlu spreylerle rahatliyordum. Suan onlar yasak oldugu icin doktorum deniz suyu spreyini onerdi. Hicbir zarari yokmus arastirdim biraz. Faydasinida goruyorum. İsterseniz bir bakin. Sterimar markasi.
Evet, ben de sterimar allerji spreyini öneririm. Okyanus suyu ama allerji için özel olanı.

Ben maalesef doktorumun onayıyla kortizonlu spreye devam ediyorum. İnşallah bir sorun olmaz ama onsuz olmuyor nefes alamamaktan ve geniz akıntısından hasta oluyorum bıraktığımın 3.-4. günü gibi. Doktor da oksijen azlığı bebek için daha zararlı dedi. Ama dediğim gibi benimki ileri seviye allerjik rinit.

Benim burnumda et var. Kış aylarında özellikle alerjik olarak şişiyor, bazen bir kanat tamamen kapanıyor.

“Benim sadık yarim vicks’tir…” :KK75:

Benim bildiğim 28. Haftadan sonra o şekilde bi rutine biniyor ve takip edilmesi gerekiyor.
Bı kaç haftadır hiç bu kadar az vurduğu olmadı ondan biraz evham yaptım zaar öğreneceğiz ilk hamilelik cahilliği 🙈
Bugün doktor sordu daha, bir haftada beş altı kere çok net hissettim onun dışında çok silik hareketler dedim o da nadir oluyor dedim "normal artık zamanla çoğalır" dedi
Anladım canım ben düzenli bı şekilde her saat hissediyorum sanırım hiç olmazsa ayaktayken yada namazda sıkışınca çok vurur 2 namaz vakti vurmadigini farkettim evham yaptım birazcık ama şuan hafif gosteriyo kendini anasinin korktuğunu anladı herhalde ☺️

Anladım canım ben düzenli bı şekilde her saat hissediyorum sanırım hiç olmazsa ayaktayken yada namazda sıkışınca çok vurur 2 namaz vakti vurmadigini farkettim evham yaptım birazcık ama şuan hafif gosteriyo kendini anasinin korktuğunu anladı herhalde ☺️
Benim ilk değil yine de ilk net hareketleri bu haftalarda aldım öncesinde surtunmeler vardı içten artık net hareket diyebiliyorum, düzenli olmasına daha var ya şimdilik bu kadar hissetmek bile normal, 400gram kuş kadar şeyler ne güçleri olacak, zaten genelde uyuyorlar, bir iki hareket yapacaklar güçlü de onu hissedecegiz diye nöbet tutuyoruz 🤣

Geçmiş olsun. Daha erken. Bebek büyüdükçe oradaki basınç ve açılma artabilir. Kalan günleri sıhhati için ne lazımsa yapılacak. Haftaya kadar mümkün olduğunca ayağa kalkma. (Ya Mübdi ismini tesbih çek)

Haziran topiğinde geçen gün okudum. 23 yada 24. Haftada birinde 2 cm miydi açıklık varmış. Ciddi bi durum hani. Dikişle birlikte full istirahat verilebilir. Rabbim korktuklarından emin eylesin 🤲🏼

Geçen ben de acile gidince Dr acıklığa ve çatına bakıcam, derin nefes al dedi. Özür dileyerek yazıyorum 4 parmağını birden içime soktu. 😬 Acil prosedürü idi sanıyorum. Çünkü muayenelerde böyle bi şey yaşamadım
Doktorum raporum yazmadı tekrar sorsam mı bilemedim, anaokulu öğretmeniyim ister istemez de maalesef hareket halindeyim. vajinal ultrason ile baktığında daha iyi göründüğünü söyledi korkulacak birşey yok ama bi daha bakalım dedi, tüp bebek annesi olduğum için de tüp bebek de biraz daha fazla olabiliyor dedi böyle durumlar, ister istemez tedirgin oldum :( doktor iyi şuan dediğinde bile içimde ki korku azalmadı maalesef

Doktorum raporum yazmadı tekrar sorsam mı bilemedim, anaokulu öğretmeniyim ister istemez de maalesef hareket halindeyim. vajinal ultrason ile baktığında daha iyi göründüğünü söyledi korkulacak birşey yok ama bi daha bakalım dedi, tüp bebek annesi olduğum için de tüp bebek de biraz daha fazla olabiliyor dedi böyle durumlar, ister istemez tedirgin oldum :( doktor iyi şuan dediğinde bile içimde ki korku azalmadı maalesef
Ben geçen 20. Haftada acile gidince el mecbur vajinal ultrasonla baktılar. İnsan tedirgin oluyor ister istemez. Ama Dr una güven ins bi sorun olmaz 🤲🏼

Rahim ağzı uzunluğu vs iyiyse.. Demek büyük bir risk görmedi. Yoksa rapor yazardı di mi?

Sen evde olabildiğince dinlen. Cinsel iliski de olmasın tedbiren. Okulda da rica et, oturarak çalış. İns haftaya güzel haberlerini alırız 💙

Son düzenleme:
Ben geçen 20. Haftada acile gidince el mecbur vajinal ultrasonla baktılar. İnsan tedirgin oluyor ister istemez. Ama Dr una güven ins bi sorun olmaz 🤲🏼

Rahim ağzı uzunluğu vs iyiyse.. Demek büyük bir risk görmedi. Yoksa rapor yazardı di mi?

Sen evde olabildiğince dinlen. Cinsel iliski de olmasın tedbiren. Okulda da rica et, oturarak çalış. İns haftaya güzel haberlerini alırız 💙
İnşallah çok teşekkür ederim🌸

Rahim agzinda aciklik olmamasina ragmen bana 18. Haftada onlem amacli serklaj atildi. İslem oncesi 35 mm olculuyordu islem sonrasi 40 mm ye cikmis. Rahimde sekil bozuklugu var benim. 6. Ay itibariyle bebegin buyumesi sebebiyle aniden acilma olabilir denildi. Tabii ihtimal olarak. Bunu riske atmamak icin ben onlem amacli oldum bu islemi.

Rahim agzinda aciklik olmamasina ragmen bana 18. Haftada onlem amacli serklaj atildi. İslem oncesi 35 mm olculuyordu islem sonrasi 40 mm ye cikmis. Rahimde sekil bozuklugu var benim. 6. Ay itibariyle bebegin buyumesi sebebiyle aniden acilma olabilir denildi. Tabii ihtimal olarak. Bunu riske atmamak icin ben onlem amacli oldum bu islemi.
kaç mm olduğunu söylemedi doktorum, şuan için çok sınırda dedi fakat yine görmek istedi açılma devamsa dikiş atacağını söyledi.. tabi bebek büyüdükçe baskı artacaktır ve açılma haliyle artabilir :( ilk gebeliğiniz mi acaba?

kaç mm olduğunu söylemedi doktorum, şuan için çok sınırda dedi fakat yine görmek istedi açılma devamsa dikiş atacağını söyledi.. tabi bebek büyüdükçe baskı artacaktır ve açılma haliyle artabilir :( ilk gebeliğiniz mi acaba?
Evet daha oncede cok muayene olmustum ama hicbir doktor fark edemedi durumu. Hamilelikte ogrendim. İnsan o ihtimalde bile cok endiseleniyor. Cok iyi anliyorum sizi. Birdahaki muayeneye kadar olabildigince istirahat edin.Egilmemeye , cok ayakta kalmamaya dikkat edin. Bir sonraki muayenedede aklinizdaki herseyi sorun kac mm olctugunude.Oyle bi ihtimal varsada bence sizde riske atmadan olun operasyonu ama iyi bir hekime. Tum kadin dogumcular yapmiyor o islemi. Kacinci haftadasiniz siz suan?

Evet daha oncede cok muayene olmustum ama hicbir doktor fark edemedi durumu. Hamilelikte ogrendim. İnsan o ihtimalde bile cok endiseleniyor. Cok iyi anliyorum sizi. Birdahaki muayeneye kadar olabildigince istirahat edin.Egilmemeye , cok ayakta kalmamaya dikkat edin. Bir sonraki muayenedede aklinizdaki herseyi sorun kac mm olctugunude.Oyle bi ihtimal varsada bence sizde riske atmadan olun operasyonu ama iyi bir hekime. Tum kadin dogumcular yapmiyor o islemi. Kacinci haftadasiniz siz suan?
16+5 deyiz, çok haklısınız rapor yazmamasına aklım takıldı vajinal muayane de iyi gördüm dedi belki de ondan ama tabi içimdeki korku hiç azalmadı, doktorum çok iyi eğer gerekirse yine kendisinde bu işlemi olurum bir hafta nası geçecek bilmiyorum :( siz kaçıncı haftada öğrenmiştiniz acaba

16+5 deyiz, çok haklısınız rapor yazmamasına aklım takıldı vajinal muayane de iyi gördüm dedi belki de ondan ama tabi içimdeki korku hiç azalmadı, doktorum çok iyi eğer gerekirse yine kendisinde bu işlemi olurum bir hafta nası geçecek bilmiyorum :( siz kaçıncı haftada öğrenmiştiniz acaba
Olabilir. Ben vajinal hic baktirmadim. Hep karindan olculuyor. Vajinal olcum bir kac mm daha fazla cikiyormus genelde zaten. Bana hamileligi ogrendigim andan beri hep soylendi serklaj ihtimali. 12. Haftadan sonrada yapmayi planladik. Bazi sebeplerden dolayi 18. Haftaya kaldi ama suan 2 hafta gecti bile olali☺️ 1 haftada cok bisey degismez o yuzden panik olmayin. Ve genelde o acilmalar 20/22. Haftadan sonra olurmus. Bende acilma ya da kisalma hic olmadi. Ama 6. Aydan sonra olabilme ihtimali cok yuksekti iste☹️

Böylece Allah bebeğin doğum sonrası beslenmesi için her türlü hazırlığı yaparken, hamilelikte 2. Plana düşen babalara adeta bi teselli avuntusu veriyor diye düşünmüşümdür:confused: :KK70:

Benim göğüsler küçük değildi.. Gebelikte biraz daha irileşti.. Büyük kısmı emzirmeyi bırakınca söndü. Ama bir kısmı kaldı. Yine de seviyorum :cool:

Ama şimdi zaten büyük olan göğüslerim, ikinci gebelikte de bir miktar kalıcı büyürse ne yaparım bilmiyorum.:eek: Yine de iyi yandan bakmak istiyorum..
Hahaha ladyciğim yaaa gerçekten babalara teselli avuntusu 🤣🤣

Back
X