• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    122
Rahim ağzında değilmiş ama biraz aşağıda dedi 24 ve 30.haftalarda tekrar kontrol edelim dedi zaten 21.haftada detaylı usg var internette de 16-20 haftalarda biraz aşağı inebileceğini 24 perde tekrar çıkacağını okumuştum ama yine de bu baskı beni endişelendirdi doktorum her ne kadar bir sorun yok dese de
Banada doktor biraz aşağıda dedi iki hafta sonra tekrar gel dedi rahimde ve alt karnimda baskı var yürürken bile rahatsız ediyor bir sıkıntı yoktur inşallah sizde durum nasıl

Ben ilk hamileliğimde 20. Haftamda +10 kg idim :) hamileliği toplam 23 kg ile tamamlamistim. Dogumdan eve geldiğimde sadece 4 kg gitmişti oğlum da 3.500 idi üstelik 😅 ama 3 ay sonra hamilelik öncesi kiloma, kiyafetlerime dönmüştüm. Kilo alinir, verilir dikkatli olmaya çalışıyorum ama bi yandan da açıkçası pek takmiyorum. Miniğimin keyfi yerinde olsun yeter ki anası girer sonra diyete
bende şuan 21. haftada +11 ama çevre çok konuşuyor zararlı vs diye dikkat etmeye çalışıyorum aslında ama alıyorum işte

Banada doktor biraz aşağıda dedi iki hafta sonra tekrar gel dedi rahimde ve alt karnimda baskı var yürürken bile rahatsız ediyor bir sıkıntı yoktur inşallah sizde durum nasıl
Bana progestan fitil önerdi onu kullanıyorum 3-4 gündür çok iyiyim maşallah o baskı geçti ama fitil pişik ve tahriş yapıyor fazla kullanımda bende 2 gün kullanıp 1 gün boş bırakıyorum 2 hafta daha kullan keseriz dedi

kızlar detaylıda kesin alttan rahim ağzı uzunluğu bakılıyor mu? Benim doktorum şimdiye kadar sadece karından baktı ama o da yüzeysel oluyormuş. Merak ediyorum perinatolog bakıyor mu kesin?

kızlar detaylıda kesin alttan rahim ağzı uzunluğu bakılıyor mu? Benim doktorum şimdiye kadar sadece karından baktı ama o da yüzeysel oluyormuş. Merak ediyorum perinatolog bakıyor mu kesin?
Alttan mi bakiliyormus ben dogum haftasi yaklasmadan alttan rahim agzina bakilmiyor diye biliyorum hatta bugun ilac yazdirmaya gittim rahim agzima ulturasonla bakildi kapali denildi
Detayliya cuma veya p.tesi gidecegim ama ozele

Alttan mi bakiliyormus ben dogum haftasi yaklasmadan alttan rahim agzina bakilmiyor diye biliyorum hatta bugun ilac yazdirmaya gittim rahim agzima ulturasonla bakildi kapali denildi
Detayliya cuma veya p.tesi gidecegim ama ozele
Sizinde mi karından baktılar rahim ağzına?

Normalde vajinal ultrasonla ölçülüyor daha kesin olarak evet en azından uzunluk olarak, açık kapalı oluşu görünse de

Bana progestan fitil önerdi onu kullanıyorum 3-4 gündür çok iyiyim maşallah o baskı geçti ama fitil pişik ve tahriş yapıyor fazla kullanımda bende 2 gün kullanıp 1 gün boş bırakıyorum 2 hafta daha kullan keseriz dedi
Ben beklemedeyim daha da baskı yaparsa tekrar giderim

Kızlar şeker testi hakkında ne düşünüyorsunuz detaylı ultrasona girdim dğn raporda doktor önermiş kendi doktorumda 15 gün sonra yapalım dedi siz ne düşünüyorsunuz bazı doktorlar hiç önermiyor
Açlık tokluk kan şekerine bakılıyor önce canim yuksek cikmaz ise şeker yüklenmesine gerek olmayabilir.

Sizinde mi karından baktılar rahim ağzına?

Normalde vajinal ultrasonla ölçülüyor daha kesin olarak evet en azından uzunluk olarak, açık kapalı oluşu görünse de
Aynen canim ben normal ilac yazdirmaya gittim karindan bakildi rahim agzi kapali iyi bebek cok iyi dedi doktor ama inan detaylida ben sadece bebege ve organlarina bakiliyor diye biliyorum rahim agzi uzunluğu 30lu haftalarda mi ne bakiliyor tecrubeli olanlar söyler herhalde

bende şuan 21. haftada +11 ama çevre çok konuşuyor zararlı vs diye dikkat etmeye çalışıyorum aslında ama alıyorum işte
Bahsedilen çevrenin uzmanlik alani ne ? Az alana da konuşuyorlarmis iste 😬
Aslolan doktorun dedikleridir. Tabi ki doktorlar da cok kilo almayı tasvip etmiyor. Aklindaki tüm sorularin cevabini doktorundan alabilirsin. Tüm değerlerin iyiyse, şekerin, tansiyonun iyiyse doktor bebekle ilgili her şey yolunda diyorsa kafana takma.
Doğurduğunda da hastaneye ziyarete gelenler içinde bir tane daha mi bebek kaldi diyecek daha 😅
Dediğim gibi 3 ay sonra o 23 kgdan eser kalmamıştı. Tüm her şey yolunda olsun yeter ki kilo, göbek gidiyor.

Ona berden bakılıyor eşim bankacı oldupu için bu imkanı var ben çalışmıyorum
Bankada calisansa ve banka ozel hastane her masrafi karsiliyorsa bildigim kadariyla ornek 60 binse siz 10 bin gibi bir sey oduyorsunuz bu minik ornekti canim
Ozel bankalar calisanin kendi ve ailesinin ozel hastane masraflarini karsiliyor
Komsumun esi bankaci ve sifir ucret odemesi oluyor (ameliyat oldu mesela 150 bin olan ameliyatı 100 bini banka odedi)
Dogum ne kadar kapsar banka detay verir

Ben de yarın gidicem perinatolojiye. 3 hafta önce gitmiştim. Kalbe tekrar bakicam uc hafta sonra dedi. Bebegime dua ederseniz çok mutlu olurum. İnşallah her şey yolundadır. Allaha sığındım. Rabbim hepimizin bebeğine saglik versin insallah.
Hayirli haberler al insallah canim benim 🌸 keyifle tadini cikar insallah hamileliginde bundan sonra 🤲

Normal ultrasyon gibi üstten bakılıyor. Ama daha uzun daha detaylı, en ince ayrıntısına kadar bakılıyor bebeğe..

Ben de yarın gidicem perinatolojiye. 3 hafta önce gitmiştim. Kalbe tekrar bakicam uc hafta sonra dedi. Bebegime dua ederseniz çok mutlu olurum. İnşallah her şey yolundadır. Allaha sığındım. Rabbim hepimizin bebeğine saglik versin insallah.
Bize haber vermeyi unutma sonra ben cok merak ediyorum😔

Ona berden bakılıyor eşim bankacı oldupu için bu imkanı var ben çalışmıyorum
Merhaba ben bankacıyım benimde özel sağlık sigortam var. Hangi banka bilmiyorum fakat bizim devlet bankası acıbadem ve medicana dışında yüm hastanelerde tamamını karşılıyor. Acıbademde fiyat aşırı yüksek olduğu için bi kısmını kendimiz ödeyeceğiz

Back