• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
bir deliler evi de bizimki 🥹 bos kalmisken size emzik macerami da anlatayim.

ilk 15 gunlukken (7-8 gun once) gaz sorunumuz basladi ben de odadan cikamamistim. besliyorum gaz sıkıştırıyor kıpkırmızı oluyor ağlıyor meme vermeden susmuyor. meme veriyorum tekrar gaz 🤦‍♀️ odadan çıkamıyordum saatlerce karanlıkta oturmaktan psikolojim bozuldu. babası halime acıdı illa emzik ver dedi. philips avent’in gece parlayanlarından ve ultra air aldı geldi. ben verip de bebek tutunca kendimi yerlere attım ağlamaktan. gözümün içine bakıp emzik emince öyle kötü oldum ki onu kandırıyo gibi lohusa psikolojisine girdim. ağlamaktan gözkerim şişip bağıra bağıra ağladım hayatımda hiç öyle ağlamamıştım😅 eşim de bu kez çıkardı emziği. ben nasıl sarılıyorum kokluyorum…

neyse dün o gün sacmaladıgımı fark ettim çocuğuma iyilik olsun o rahat uykuya gecsin dedim. ama babasına senin kucağında ver babasının emziği sansın diyorum🤣 neyse bu kez de tutmadı öğürdü tiksindi attı. babası diyor o kadar sarılarak ağladın senin yüzünden tiksindi. bilemeyeceğim artık ama şimdi de emzik veremiyorum sanırım kendin kaşındım😃 sonra ben de denedim yok emdi 2-3 attı yine. emzik tutan çocuğu bozdum iyi mi. 🤣

ilk 15 gunlukken (7-8 gun once) gaz sorunumuz basladi ben de odadan cikamamistim. besliyorum gaz sıkıştırıyor kıpkırmızı oluyor ağlıyor meme vermeden susmuyor. meme veriyorum tekrar gaz 🤦‍♀️ odadan çıkamıyordum saatlerce karanlıkta oturmaktan psikolojim bozuldu. babası halime acıdı illa emzik ver dedi. philips avent’in gece parlayanlarından ve ultra air aldı geldi. ben verip de bebek tutunca kendimi yerlere attım ağlamaktan. gözümün içine bakıp emzik emince öyle kötü oldum ki onu kandırıyo gibi lohusa psikolojisine girdim. ağlamaktan gözkerim şişip bağıra bağıra ağladım hayatımda hiç öyle ağlamamıştım😅 eşim de bu kez çıkardı emziği. ben nasıl sarılıyorum kokluyorum…

neyse dün o gün sacmaladıgımı fark ettim çocuğuma iyilik olsun o rahat uykuya gecsin dedim. ama babasına senin kucağında ver babasının emziği sansın diyorum🤣 neyse bu kez de tutmadı öğürdü tiksindi attı. babası diyor o kadar sarılarak ağladın senin yüzünden tiksindi. bilemeyeceğim artık ama şimdi de emzik veremiyorum sanırım kendin kaşındım😃 sonra ben de denedim yok emdi 2-3 attı yine. emzik tutan çocuğu bozdum iyi mi. 🤣
🤣🤣🤣 Bizimki de başta bir iki gün tuttu sonra attı. 5 farklı emzik var evde tutmadı 😂

Var canım evet ama ben isilik bebekte olur diye saaapmadim süt ürünü yemicem ozaman dimi
Aynen cnm. Puturler hemrn gecmiyor da cocugun aglamalari rahatliyir mu ona dikkat et. Ama dutu kestikten iki gun sonra falan snca temizlenir vücudun
Aa öyle mi oluyor bizimki isilik gibi gelmiyor artık pazartesi doktora soracaktım pütürlü olmaya başladı kızarık kuru
Aynen cnm. Buyukler hep isilik buyume divilcesi falan diyor da bilmiyorlar pek. Yeni bebisler genelde alerjen. Yediklerimiz ayni değil sonucta.
Bizim kızda ergenlere döndü iyice süt ürünleri olabilir mi . O sırada sütlaç canım ister, buz gibi süt canım ister 😒 pisbogaz birşey oldum ben ya
Sorma yasa. Kizom hel ayran icerdi de bir yudum icmezdim simdi cnm deli gibi istiyor
Teyzeleri öncelikle belirtmek isteriz ki oğlum kel değil saçı az 🤣 bu konaklar gibiyse bebeğinizin kafası ya da yüzü önce yağ ile yumuşatıp fırça ile döküyoruz sonra yıkıyoruz şampuan ile sonra hametan krem.
Cnm srninkiler pek konak degil gibi. Alerji bence kabuk kabuk olmuş iyice hatta. Huysuzlugu var mi bebisinin. Bence srn de bi sut diyeti yap. Buyukler bilmiyor. Hatta benim kizimda annem normal bu. Buyume sivilcesi demisti de doktora gittik doktor egzama olmus alerjiden demisti. Hatta buyukler bana reflü yataği kullanma bisry olmaz dedi kızım reflu oldu. Velhasili yeni bebisler alerjiye yatkin oluyor. Sen de bi dene istersen. Bir de bebisinin kakasi ne renk. Yeşil se alerji gostergesi. Annrm yesil kakaga üşütme dennolur diyor mesela. Artik bilgiler degisti devirle birlikte

Cnm duygusalligini anlıyorum ama pedagog Adem Güneş emzigin cocugu rahatlattigini ve pedagojik olarak faydalı oldugunu söylüyor 😍😍

Öylemi inşallah canım nasıl sakinlestirdin akşamları bide gündüz hiç uyumuyor uyusa hemen uyanıyor seninki de öylemiydi aksamalri hele bı krize girdi ağla ağla sonra yoruldu uyuya kaldı bı akşam bende korktum nefesi kesildi sandım çocuk bı anda sakinlesincr
Sakinleştiremiyordum😂Memeye alıyordum susuyordu bu sefer gazdan duramıyordu.Kucağımda odaları geziyordum.Evet uykusuzluktan bayılıyorlar bazen.Gaz damlasına başladım o da rahatlattı.
Kızlar bebeği emziriyorum uyuyor geri uyanıyor ağlıyor bidaha emziriyorum gene aybi kaç saattir odadan çıkamadım napmam lazım mama mi versem doynuyormu acaba gazmi yoksa😭
ben de doymadığını düşünüyordum memeden süt geliyordu aslında sütüm vardı.Ama memem ben ve bebeğim ayrılmaz üçlü olmuştuk😂Daha da rahatlayacaksın🙏🏻Gaz sorununu çözmeye çalış ama o olunca derin uykuya da geçmiyorlar.

Sakinleştiremiyordum😂Memeye alıyordum susuyordu bu sefer gazdan duramıyordu.Kucağımda odaları geziyordum.Evet uykusuzluktan bayılıyorlar bazen.Gaz damlasına başladım o da rahatlattı.

ben de doymadığını düşünüyordum memeden süt geliyordu aslında sütüm vardı.Ama memem ben ve bebeğim ayrılmaz üçlü olmuştuk😂Daha da rahatlayacaksın🙏🏻Gaz sorununu çözmeye çalış ama o olunca derin uykuya da geçmiyorlar.
Şimdi zar zor uyuttu saatlerdir gaz için omzuna alsam gene uyancak😭

Nasıl çıkar bu gaz 😭

Aynen cnm. Puturler hemrn gecmiyor da cocugun aglamalari rahatliyir mu ona dikkat et. Ama dutu kestikten iki gun sonra falan snca temizlenir vücudun

Aynen cnm. Buyukler hep isilik buyume divilcesi falan diyor da bilmiyorlar pek. Yeni bebisler genelde alerjen. Yediklerimiz ayni değil sonucta.

Sorma yasa. Kizom hel ayran icerdi de bir yudum icmezdim simdi cnm deli gibi istiyor

Cnm srninkiler pek konak degil gibi. Alerji bence kabuk kabuk olmuş iyice hatta. Huysuzlugu var mi bebisinin. Bence srn de bi sut diyeti yap. Buyukler bilmiyor. Hatta benim kizimda annem normal bu. Buyume sivilcesi demisti de doktora gittik doktor egzama olmus alerjiden demisti. Hatta buyukler bana reflü yataği kullanma bisry olmaz dedi kızım reflu oldu. Velhasili yeni bebisler alerjiye yatkin oluyor. Sen de bi dene istersen. Bir de bebisinin kakasi ne renk. Yeşil se alerji gostergesi. Annrm yesil kakaga üşütme dennolur diyor mesela. Artik bilgiler degisti devirle birlikte

Cnm duygusalligini anlıyorum ama pedagog Adem Güneş emzigin cocugu rahatlattigini ve pedagojik olarak faydalı oldugunu söylüyor 😍😍
Canım bu fotoğrafta yağlı o yüzden öyle görünmüş. Doktor konak dedi zeytinyağı ve hametanı doktor önerdi zaten. Dün yaptık yarısı temizlendi tam bıngıldağın orda kaldı, ben oralara pek fırçalayamadım korkumdan. Fırça kendi saç fırçası yumuşak tüylü.

Sağdığım sütü icmiyor diyordum sorun kaşık biberondaymış iki gündür biberonla veriyorum nasıl iciyor biberonda kolaylıkmış 🫠 dün ilk defa cocuksuz iki cocuksuz hemde dışarı çıktık nasıl iyi geldi 🥲
Biz şırınga ile parmak emdiriyoruz hem akışın hızına biz karar veriyoruz meme reddi olmadı bu şekilde
Teyzeleri öncelikle belirtmek isteriz ki oğlum kel değil saçı az 🤣 bu konaklar gibiyse bebeğinizin kafası ya da yüzü önce yağ ile yumuşatıp fırça ile döküyoruz sonra yıkıyoruz şampuan ile sonra hametan krem.
Onun bir kaç çıkan Pamuk tüyünü yerim🙈

Kızlar bu kusma ne zaman tehlikeli. Bu gün 2. Ye kustu bizimki. İlki emdikten 1 saat sonra falan koyu kıvamlıydı çökelek gibi. Biraz önce emdikten hemen sonra tüm sütü çıkardı bi anda. Hala da meme aranıyo. Biraz zaman geçince diğer göğsümden de az emzirdim durmayınca. Beklemedeyim şimdi. Her hareketiyle panik yapıyo bu çocuk beni

Canım dün sab simplex aldım, bence rahatlattı. En azından ağlamıyor. Tatlı bi tadı var hemen şap şap yalıyor. Mamanın içinde de verebilirmişsin. Dünden beri 4 kere verdim. Prospektüsünde 4 haftalıktan büyük bebekler için 15 damla 6 kere diyor ama ben 10 damla verdim.

Hocam siz ceviz, avokado, doğal zeytinyağı, fındık gibi şeyler yiyip sütün yağ oranını artırabilirsiniz.
Ceviz fındık yiyordum bıraktım basliyayim bari saol cnm.🤗
Ben hem zeytinyağı hem bebe yagi yaptım hem de mustela nin kremini yaptım yok gecmiyor anlamadım.ama senin dedigin gibi yapmadım hiç.zeytinyagindan sonra şampuanla yikamadim sadece sildim ıslak mendille.cunku asi vuruldu 2 gün yasak banyo dedi.2 gün sonra yıkadım.heralde aynı gün yikamadim için geçmedi.
Geçmiş olsun canım bu hametan da her derde deva galiba ben popoya da sürüyorum kızarık olunca geçiriyor sarı hametan mavisi de aynı ise yariyormu acaba
Kuzum ben maviyi her iki çocuğumda da kullanıyorum.sariyi kendimiz için bile kullanmıştım.yaniklarda fln sürerim.hametan candır 😘

Ceviz fındık yiyordum bıraktım basliyayim bari saol cnm.🤗

Ben hem zeytinyağı hem bebe yagi yaptım hem de mustela nin kremini yaptım yok gecmiyor anlamadım.ama senin dedigin gibi yapmadım hiç.zeytinyagindan sonra şampuanla yikamadim sadece sildim ıslak mendille.cunku asi vuruldu 2 gün yasak banyo dedi.2 gün sonra yıkadım.heralde aynı gün yikamadim için geçmedi.

Kuzum ben maviyi her iki çocuğumda da kullanıyorum.sariyi kendimiz için bile kullanmıştım.yaniklarda fln sürerim.hametan candır 😘
Fırçasıyla da biraz tarayın yağlıyken. Bizimki baya azaldı 2 günde.

Merhaba kızlar eşiniz doğum hediyesi aldı mı? Bir şey istediniz mi? :) ben ne isteyeceğime karar veremedim fikir olması açısından sormak istedimm

Canım ocak anneleri umarım hepiniz çok iyisiniz, benim kızım tam 21 günlük olacak pazar günü ama bu hafta özellikle bugün kızım hiç uyumadı. Yani yenidoğan 16-18 saat uyur diyolar ama benim kızım bugün sabah 10'dan beri yatağında 3 saat uyumadı. Sürekli kucağımda olmak istiyor ve emmek istiyor kucağımdan alırsak ağlıyor uyanıyor. Gazı var mı emin değilim ama bu kadar az uyumasına çok üzülüyorum var mı benim durumumda olan ne yaptınız? Şimdiden çok teşekkür ederim

Uykusuzluga dayanamıyorum artık laktozsuz süt taze cekilmis kahveyle kahve iciyorum hazır kahvelerden kullanmıyorum rahatsız etmesin diye, clinikid masaj yağı siparis verdim her yerde goruyorum bu ara iyi gelirse yazarım tekrar
Ben aldım faydasını görmedim inşallah sen görürsün canım sab simplex aldım ile yaramadı malflor kullanıyorum aman aman fayda sağlamadı mommy bliss aldım fayda etmedi biraz zinco rahatlatır gibi oldu nurse harveys colex alacağım belki o işe yarar bizde çok gazlıyız sabaha kadar ıkınıyor çocuk

Aynen bizler hele anneler daha dayanıklı.insallah sıkıntısız geçsin hepimizinde aşı süreçleri.🤲

Ah ah bu oğlan çocukları mi ayni yoksa kizlar da aynı mı oluyor anlamıyorum.ben sanki bu sene göndermedim kreşe hasta olup hastalık getirir die.evde de hasta oluoz.ve gelip yapisioz bebeğe öpmek için.🥴

Tek cocuk hiç cocukmus onu anladım.oglum tlfn tablete sardı.kizimi kıskanıyor.onu sevmeye başlasak anneme de sinir oluyorum,annemi de sevmiyorum bebegi de sevmiyorum demeye başlıyor.kafasini bastırmaya çalışıyor.ilk başlarda geceleri kızım uyumazdi gündüzleri oğlum🥴yamulmustum.simdi düzene girdi şükür kızım maşallah hiç sorunlu değil.emzir gazı çıkar altını temizle emziği ver yatır besige salla.oglum işte bazen zor ediyor.SUAN tek bebeğin keyfini çıkarin bence her anını değerlendirin bence.benim kız 2 aylık oldu .hala aylık ve 40 çıkarma konsepti yapamadım.esim okulda oluyor oğlum ota b.ka karışır yapamam yani😔
3 çocukla ben sinir krizleri geçiriyorum ikizler 5 yaşında ama aşırı kıskanıyorlar oyuncak bebek gibi sürekli kucağa alma çabası sevme öpme çabası gariplerim çok seviyorlar ama sevmenin dozunu bilmiyorlar gündüz uyku uyutmuyorlar çocuğa sürekli öpüp dokunmaktan çocuk uyuyamıyor artık dişlerimi sıkmaktan çenem ağrıyor geceler ayrı eziyetli geçiyor zaten lohusayım ama gece ikizlerden biri ile yatıyorum yoksa ağlıyorlar bizde annem ile yatacağız diye haklılar geçecek diye dua ediyorum sadece

Kızlar mastit oldum sabah oluyorum zAnnettim ama ölmedim rabbim kimseye yaşatmasın bir saat duş altında sagmaya çalıştim hala da kendime gelmiş değilim...
Ay gexmis olsun Kuzum ya.nasil kötüdür bilirim.oglumda 15 günde bı olurdum.sagmakla da geçmez antibiyotik kullanarak gecirirdim.
Merhaba kızlar eşiniz doğum hediyesi aldı mı? Bir şey istediniz mi? :) ben ne isteyeceğime karar veremedim fikir olması açısından sormak istedimm
Valla bana almadı.istemedim de.taki olarak altın takmayı seviyorum ama zaten olanları da takamıyorum.kunye kolye bilezik vs.
3 çocukla ben sinir krizleri geçiriyorum ikizler 5 yaşında ama aşırı kıskanıyorlar oyuncak bebek gibi sürekli kucağa alma çabası sevme öpme çabası gariplerim çok seviyorlar ama sevmenin dozunu bilmiyorlar gündüz uyku uyutmuyorlar çocuğa sürekli öpüp dokunmaktan çocuk uyuyamıyor artık dişlerimi sıkmaktan çenem ağrıyor geceler ayrı eziyetli geçiyor zaten lohusayım ama gece ikizlerden biri ile yatıyorum yoksa ağlıyorlar bizde annem ile yatacağız diye haklılar geçecek diye dua ediyorum sadece
Canim Allah sabır versin.canlari sağolsun.ben 2 taneyle basedemiyorum ,seni düşünemiyorum.

Back
X