Aynen sarı krem mavi merhem galiba.Geçmiş olsun canım bu hametan da her derde deva galiba ben popoya da sürüyorum kızarık olunca geçiriyor sarı hametan mavisi de aynı ise yariyormu acaba
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen sarı krem mavi merhem galiba.Geçmiş olsun canım bu hametan da her derde deva galiba ben popoya da sürüyorum kızarık olunca geçiriyor sarı hametan mavisi de aynı ise yariyormu acaba
Valla o kadar çaresizim ki. Annem de bu gün gitti. Yalnız kaldım. En huysuz gününü geçiriyoruz resmen. O kadar emdi ki kustu bi de her yerine. Deliler evine döndükNapmamiz lazım kafayı yicem artık memem sızlıyor![]()
bir deliler evi de bizimkibos kalmisken size emzik macerami da anlatayim.
ilk 15 gunlukken (7-8 gun once) gaz sorunumuz basladi ben de odadan cikamamistim. besliyorum gaz sıkıştırıyor kıpkırmızı oluyor ağlıyor meme vermeden susmuyor. meme veriyorum tekrar gazodadan çıkamıyordum saatlerce karanlıkta oturmaktan psikolojim bozuldu. babası halime acıdı illa emzik ver dedi. philips avent’in gece parlayanlarından ve ultra air aldı geldi. ben verip de bebek tutunca kendimi yerlere attım ağlamaktan. gözümün içine bakıp emzik emince öyle kötü oldum ki onu kandırıyo gibi lohusa psikolojisine girdim. ağlamaktan gözkerim şişip bağıra bağıra ağladım hayatımda hiç öyle ağlamamıştım
eşim de bu kez çıkardı emziği. ben nasıl sarılıyorum kokluyorum…
neyse dün o gün sacmaladıgımı fark ettim çocuğuma iyilik olsun o rahat uykuya gecsin dedim. ama babasına senin kucağında ver babasının emziği sansın diyorumneyse bu kez de tutmadı öğürdü tiksindi attı. babası diyor o kadar sarılarak ağladın senin yüzünden tiksindi. bilemeyeceğim artık ama şimdi de emzik veremiyorum sanırım kendin kaşındım
sonra ben de denedim yok emdi 2-3 attı yine. emzik tutan çocuğu bozdum iyi mi.
![]()
Aynen cnm. Puturler hemrn gecmiyor da cocugun aglamalari rahatliyir mu ona dikkat et. Ama dutu kestikten iki gun sonra falan snca temizlenir vücudunVar canım evet ama ben isilik bebekte olur diye saaapmadim süt ürünü yemicem ozaman dimi
Aynen cnm. Buyukler hep isilik buyume divilcesi falan diyor da bilmiyorlar pek. Yeni bebisler genelde alerjen. Yediklerimiz ayni değil sonucta.Aa öyle mi oluyor bizimki isilik gibi gelmiyor artık pazartesi doktora soracaktım pütürlü olmaya başladı kızarık kuru
Sorma yasa. Kizom hel ayran icerdi de bir yudum icmezdim simdi cnm deli gibi istiyorBizim kızda ergenlere döndü iyice süt ürünleri olabilir mi . O sırada sütlaç canım ister, buz gibi süt canım isterpisbogaz birşey oldum ben ya
Cnm srninkiler pek konak degil gibi. Alerji bence kabuk kabuk olmuş iyice hatta. Huysuzlugu var mi bebisinin. Bence srn de bi sut diyeti yap. Buyukler bilmiyor. Hatta benim kizimda annem normal bu. Buyume sivilcesi demisti de doktora gittik doktor egzama olmus alerjiden demisti. Hatta buyukler bana reflü yataği kullanma bisry olmaz dedi kızım reflu oldu. Velhasili yeni bebisler alerjiye yatkin oluyor. Sen de bi dene istersen. Bir de bebisinin kakasi ne renk. Yeşil se alerji gostergesi. Annrm yesil kakaga üşütme dennolur diyor mesela. Artik bilgiler degisti devirle birlikteTeyzeleri öncelikle belirtmek isteriz ki oğlum kel değil saçı azbu konaklar gibiyse bebeğinizin kafası ya da yüzü önce yağ ile yumuşatıp fırça ile döküyoruz sonra yıkıyoruz şampuan ile sonra hametan krem.
Cnm duygusalligini anlıyorum ama pedagog Adem Güneş emzigin cocugu rahatlattigini ve pedagojik olarak faydalı oldugunu söylüyorbir deliler evi de bizimkibos kalmisken size emzik macerami da anlatayim.
ilk 15 gunlukken (7-8 gun once) gaz sorunumuz basladi ben de odadan cikamamistim. besliyorum gaz sıkıştırıyor kıpkırmızı oluyor ağlıyor meme vermeden susmuyor. meme veriyorum tekrar gazodadan çıkamıyordum saatlerce karanlıkta oturmaktan psikolojim bozuldu. babası halime acıdı illa emzik ver dedi. philips avent’in gece parlayanlarından ve ultra air aldı geldi. ben verip de bebek tutunca kendimi yerlere attım ağlamaktan. gözümün içine bakıp emzik emince öyle kötü oldum ki onu kandırıyo gibi lohusa psikolojisine girdim. ağlamaktan gözkerim şişip bağıra bağıra ağladım hayatımda hiç öyle ağlamamıştım
eşim de bu kez çıkardı emziği. ben nasıl sarılıyorum kokluyorum…
neyse dün o gün sacmaladıgımı fark ettim çocuğuma iyilik olsun o rahat uykuya gecsin dedim. ama babasına senin kucağında ver babasının emziği sansın diyorumneyse bu kez de tutmadı öğürdü tiksindi attı. babası diyor o kadar sarılarak ağladın senin yüzünden tiksindi. bilemeyeceğim artık ama şimdi de emzik veremiyorum sanırım kendin kaşındım
sonra ben de denedim yok emdi 2-3 attı yine. emzik tutan çocuğu bozdum iyi mi.
![]()
SakinleştiremiyordumÖylemi inşallah canım nasıl sakinlestirdin akşamları bide gündüz hiç uyumuyor uyusa hemen uyanıyor seninki de öylemiydi aksamalri hele bı krize girdi ağla ağla sonra yoruldu uyuya kaldı bı akşam bende korktum nefesi kesildi sandım çocuk bı anda sakinlesincr
ben de doymadığını düşünüyordum memeden süt geliyordu aslında sütüm vardı.Ama memem ben ve bebeğim ayrılmaz üçlü olmuştukKızlar bebeği emziriyorum uyuyor geri uyanıyor ağlıyor bidaha emziriyorum gene aybi kaç saattir odadan çıkamadım napmam lazım mama mi versem doynuyormu acaba gazmi yoksa![]()
Şimdi zar zor uyuttu saatlerdir gaz için omzuna alsam gene uyancakSakinleştiremiyordumMemeye alıyordum susuyordu bu sefer gazdan duramıyordu.Kucağımda odaları geziyordum.Evet uykusuzluktan bayılıyorlar bazen.Gaz damlasına başladım o da rahatlattı.
ben de doymadığını düşünüyordum memeden süt geliyordu aslında sütüm vardı.Ama memem ben ve bebeğim ayrılmaz üçlü olmuştukDaha da rahatlayacaksın
Gaz sorununu çözmeye çalış ama o olunca derin uykuya da geçmiyorlar.
Nasıl çıkar bu gazSakinleştiremiyordumMemeye alıyordum susuyordu bu sefer gazdan duramıyordu.Kucağımda odaları geziyordum.Evet uykusuzluktan bayılıyorlar bazen.Gaz damlasına başladım o da rahatlattı.
ben de doymadığını düşünüyordum memeden süt geliyordu aslında sütüm vardı.Ama memem ben ve bebeğim ayrılmaz üçlü olmuştukDaha da rahatlayacaksın
Gaz sorununu çözmeye çalış ama o olunca derin uykuya da geçmiyorlar.
Canım bu fotoğrafta yağlı o yüzden öyle görünmüş. Doktor konak dedi zeytinyağı ve hametanı doktor önerdi zaten. Dün yaptık yarısı temizlendi tam bıngıldağın orda kaldı, ben oralara pek fırçalayamadım korkumdan. Fırça kendi saç fırçası yumuşak tüylü.Aynen cnm. Puturler hemrn gecmiyor da cocugun aglamalari rahatliyir mu ona dikkat et. Ama dutu kestikten iki gun sonra falan snca temizlenir vücudun
Aynen cnm. Buyukler hep isilik buyume divilcesi falan diyor da bilmiyorlar pek. Yeni bebisler genelde alerjen. Yediklerimiz ayni değil sonucta.
Sorma yasa. Kizom hel ayran icerdi de bir yudum icmezdim simdi cnm deli gibi istiyor
Cnm srninkiler pek konak degil gibi. Alerji bence kabuk kabuk olmuş iyice hatta. Huysuzlugu var mi bebisinin. Bence srn de bi sut diyeti yap. Buyukler bilmiyor. Hatta benim kizimda annem normal bu. Buyume sivilcesi demisti de doktora gittik doktor egzama olmus alerjiden demisti. Hatta buyukler bana reflü yataği kullanma bisry olmaz dedi kızım reflu oldu. Velhasili yeni bebisler alerjiye yatkin oluyor. Sen de bi dene istersen. Bir de bebisinin kakasi ne renk. Yeşil se alerji gostergesi. Annrm yesil kakaga üşütme dennolur diyor mesela. Artik bilgiler degisti devirle birlikte
Cnm duygusalligini anlıyorum ama pedagog Adem Güneş emzigin cocugu rahatlattigini ve pedagojik olarak faydalı oldugunu söylüyor![]()
Biz şırınga ile parmak emdiriyoruz hem akışın hızına biz karar veriyoruz meme reddi olmadı bu şekildeSağdığım sütü icmiyor diyordum sorun kaşık biberondaymış iki gündür biberonla veriyorum nasıl iciyor biberonda kolaylıkmışdün ilk defa cocuksuz iki cocuksuz hemde dışarı çıktık nasıl iyi geldi
![]()
Onun bir kaç çıkan Pamuk tüyünü yerimTeyzeleri öncelikle belirtmek isteriz ki oğlum kel değil saçı azbu konaklar gibiyse bebeğinizin kafası ya da yüzü önce yağ ile yumuşatıp fırça ile döküyoruz sonra yıkıyoruz şampuan ile sonra hametan krem.
Ceviz fındık yiyordum bıraktım basliyayim bari saol cnm.Canım dün sab simplex aldım, bence rahatlattı. En azından ağlamıyor. Tatlı bi tadı var hemen şap şap yalıyor. Mamanın içinde de verebilirmişsin. Dünden beri 4 kere verdim. Prospektüsünde 4 haftalıktan büyük bebekler için 15 damla 6 kere diyor ama ben 10 damla verdim.
Hocam siz ceviz, avokado, doğal zeytinyağı, fındık gibi şeyler yiyip sütün yağ oranını artırabilirsiniz.
Ben hem zeytinyağı hem bebe yagi yaptım hem de mustela nin kremini yaptım yok gecmiyor anlamadım.ama senin dedigin gibi yapmadım hiç.zeytinyagindan sonra şampuanla yikamadim sadece sildim ıslak mendille.cunku asi vuruldu 2 gün yasak banyo dedi.2 gün sonra yıkadım.heralde aynı gün yikamadim için geçmedi.Teyzeleri öncelikle belirtmek isteriz ki oğlum kel değil saçı azbu konaklar gibiyse bebeğinizin kafası ya da yüzü önce yağ ile yumuşatıp fırça ile döküyoruz sonra yıkıyoruz şampuan ile sonra hametan krem.
Kuzum ben maviyi her iki çocuğumda da kullanıyorum.sariyi kendimiz için bile kullanmıştım.yaniklarda fln sürerim.hametan candırGeçmiş olsun canım bu hametan da her derde deva galiba ben popoya da sürüyorum kızarık olunca geçiriyor sarı hametan mavisi de aynı ise yariyormu acaba
Fırçasıyla da biraz tarayın yağlıyken. Bizimki baya azaldı 2 günde.Ceviz fındık yiyordum bıraktım basliyayim bari saol cnm.
Ben hem zeytinyağı hem bebe yagi yaptım hem de mustela nin kremini yaptım yok gecmiyor anlamadım.ama senin dedigin gibi yapmadım hiç.zeytinyagindan sonra şampuanla yikamadim sadece sildim ıslak mendille.cunku asi vuruldu 2 gün yasak banyo dedi.2 gün sonra yıkadım.heralde aynı gün yikamadim için geçmedi.
Kuzum ben maviyi her iki çocuğumda da kullanıyorum.sariyi kendimiz için bile kullanmıştım.yaniklarda fln sürerim.hametan candır![]()
Geçmiş olsun canım bende oluyorum sürekli sağmak iyi geliyorKızlar mastit oldum sabah oluyorum zAnnettim ama ölmedim rabbim kimseye yaşatmasın bir saat duş altında sagmaya çalıştim hala da kendime gelmiş değilim...
Ben aldım faydasını görmedim inşallah sen görürsün canım sab simplex aldım ile yaramadı malflor kullanıyorum aman aman fayda sağlamadı mommy bliss aldım fayda etmedi biraz zinco rahatlatır gibi oldu nurse harveys colex alacağım belki o işe yarar bizde çok gazlıyız sabaha kadar ıkınıyor çocukUykusuzluga dayanamıyorum artık laktozsuz süt taze cekilmis kahveyle kahve iciyorum hazır kahvelerden kullanmıyorum rahatsız etmesin diye, clinikid masaj yağı siparis verdim her yerde goruyorum bu ara iyi gelirse yazarım tekrar
3 çocukla ben sinir krizleri geçiriyorum ikizler 5 yaşında ama aşırı kıskanıyorlar oyuncak bebek gibi sürekli kucağa alma çabası sevme öpme çabası gariplerim çok seviyorlar ama sevmenin dozunu bilmiyorlar gündüz uyku uyutmuyorlar çocuğa sürekli öpüp dokunmaktan çocuk uyuyamıyor artık dişlerimi sıkmaktan çenem ağrıyor geceler ayrı eziyetli geçiyor zaten lohusayım ama gece ikizlerden biri ile yatıyorum yoksa ağlıyorlar bizde annem ile yatacağız diye haklılar geçecek diye dua ediyorum sadeceAynen bizler hele anneler daha dayanıklı.insallah sıkıntısız geçsin hepimizinde aşı süreçleri.
Ah ah bu oğlan çocukları mi ayni yoksa kizlar da aynı mı oluyor anlamıyorum.ben sanki bu sene göndermedim kreşe hasta olup hastalık getirir die.evde de hasta oluoz.ve gelip yapisioz bebeğe öpmek için.
Tek cocuk hiç cocukmus onu anladım.oglum tlfn tablete sardı.kizimi kıskanıyor.onu sevmeye başlasak anneme de sinir oluyorum,annemi de sevmiyorum bebegi de sevmiyorum demeye başlıyor.kafasini bastırmaya çalışıyor.ilk başlarda geceleri kızım uyumazdi gündüzleri oğlumyamulmustum.simdi düzene girdi şükür kızım maşallah hiç sorunlu değil.emzir gazı çıkar altını temizle emziği ver yatır besige salla.oglum işte bazen zor ediyor.SUAN tek bebeğin keyfini çıkarin bence her anını değerlendirin bence.benim kız 2 aylık oldu .hala aylık ve 40 çıkarma konsepti yapamadım.esim okulda oluyor oğlum ota b.ka karışır yapamam yani
![]()
Ay gexmis olsun Kuzum ya.nasil kötüdür bilirim.oglumda 15 günde bı olurdum.sagmakla da geçmez antibiyotik kullanarak gecirirdim.Kızlar mastit oldum sabah oluyorum zAnnettim ama ölmedim rabbim kimseye yaşatmasın bir saat duş altında sagmaya çalıştim hala da kendime gelmiş değilim...
Valla bana almadı.istemedim de.taki olarak altın takmayı seviyorum ama zaten olanları da takamıyorum.kunye kolye bilezik vs.Merhaba kızlar eşiniz doğum hediyesi aldı mı? Bir şey istediniz mi? :) ben ne isteyeceğime karar veremedim fikir olması açısından sormak istedimm
Canim Allah sabır versin.canlari sağolsun.ben 2 taneyle basedemiyorum ,seni düşünemiyorum.3 çocukla ben sinir krizleri geçiriyorum ikizler 5 yaşında ama aşırı kıskanıyorlar oyuncak bebek gibi sürekli kucağa alma çabası sevme öpme çabası gariplerim çok seviyorlar ama sevmenin dozunu bilmiyorlar gündüz uyku uyutmuyorlar çocuğa sürekli öpüp dokunmaktan çocuk uyuyamıyor artık dişlerimi sıkmaktan çenem ağrıyor geceler ayrı eziyetli geçiyor zaten lohusayım ama gece ikizlerden biri ile yatıyorum yoksa ağlıyorlar bizde annem ile yatacağız diye haklılar geçecek diye dua ediyorum sadece