• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    103
Evet geldik en sevmediğim konulardan birine 🤣🤣🤣
70 ile hamileliğimi öğrendim şuan 73,40gr almışım ben vallahi Hemde şimdiden
millet veriyorken ben alıyorum zaten almaya meyili bir yapım var 😏
Ne kadar da benim gibi bir hamiş 🥰🥰 cinsiyet belli oldu mu kaçırdım mı kız diye tahminim vardı heyecanla bekliyorum sizinkini 😬

Ne kadar da benim gibi bir hamiş 🥰🥰 cinsiyet belli oldu mu kaçırdım mı kız diye tahminim vardı heyecanla bekliyorum sizinkini 😬
Yaaa sende mi 🥰🤗
Yok canım kaçırmadın bomba haberi cuma günü vereceğim inşallah hepimiz bir rahatlasak artık 😂😂 bir öğrenmeyen ben kaldım haftasına göre neyse tahminler yapılmıştı zaten sonucu merakla bekliyorum neyseki son iki gün kaldı bizim bıcırık ne yapıyor ne durumda merak ediyorum 💭 😅😅

40-48 mi? :KK57:
Böyle kilo mu olur ya ? Tahayyül edemiyorum.

Benim 12 yaşında boyu 1.52 ergen kızım bile 53 kg. Kesinlikle kilolu bi çocuk değil. Gayet ince bi yapısı var.

Nasıl bi gruba düştüm ben :olamaz: Şişman değilim ama siz beni öyle gösteriyorsunuz. :63:

Benim diyet işi sadece sağlık açısından kızlar yoksa yeterki sağlıkla gelsinler kilo bu alınır verilir. Bir kilo takıntım yok yani. Kızımın hamileliğinde bi süre şeker takipli diyet de yapmıştım. Kilosu yüksek iri bir bebekti. Ama genetik bence :) onda da toplam 12 kilo almıştım.

On gün önce muayenede tansiyonum 14-9 çıkmıştı. Heralde heyecandan öyle çıktı diye düşündüm. Dr takip et gerekse bi dahiliyeye görün dedi. Genel bi tansiyon sorunuysa çok dert değil ama gebelik tansiyonu ise tehlike oluşturabilir dedi. 5 şubatta randevum var genel tahliller için gideceğim.

Ama tansiyonu pek önemsemedim dediğim gibi heyecan yaptım diye düşündüm. Hemsire çağırmıştı, sağlık ocağına gebelik takibi için gittim az önce. Tansiyon baktı. Yine o civar. Birkaç gün ölç, yaz Dr a göster dedi.:bicak:

İlginç olan hissettiğim bir rahatsızlık da yok. Ne bas ağrısı ne başka bi şey. 🙄

Bu haftalarda gebelik tansiyonu teşhisi olur mu acaba ? Hafif ellerde ayaklarda bi ödem var fark ettiğim. Başka bi şikayet de yok. Nette genelde 20. Haftadan sonra görülür diyor.

Benim diyet işi sadece sağlık açısından kızlar yoksa yeterki sağlıkla gelsinler kilo bu alınır verilir. Bir kilo takıntım yok yani. Kızımın hamileliğinde bi süre şeker takipli diyet de yapmıştım. Kilosu yüksek iri bir bebekti. Ama genetik bence :) onda da toplam 12 kilo almıştım.
Ya benim annen çok kilolu ve şey annelerinden "ben evlenmeden önce 48 kiloydum". Doğumda onun gibi kilo alırsam diye aklım çıkıyor zaten balık etliyim ben zayıf değilim öyle. Fobi oldu işte. Toplamda 12 kilo almak benim hayalim. 💜

On gün önce muayenede tansiyonum 14-9 çıkmıştı. Heralde heyecandan öyle çıktı diye düşündüm. Dr takip et gerekse bi dahiliyeye görün dedi. Genel bi tansiyon sorunuysa çok dert değil ama gebelik tansiyonu ise tehlike oluşturabilir dedi. 5 şubatta randevum var genel tahliller için gideceğim.

Ama tansiyonu pek önemsemedim dediğim gibi heyecan yaptım diye düşündüm. Hemsire çağırmıştı, sağlık ocağına gebelik takibi için gittim az önce. Tansiyon baktı. Yine o civar. Birkaç gün ölç, yaz Dr a göster dedi.:bicak:

İlginç olan hissettiğim bir rahatsızlık da yok. Ne bas ağrısı ne başka bi şey. 🙄

Bu haftalarda gebelik tansiyonu teşhisi olur mu acaba ? Hafif ellerde ayaklarda bi ödem var fark ettiğim. Başka bi şikayet de yok. Nette genelde 20. Haftadan sonra görülür diyor.
Lady aramıza tekrar hoşgeldin bacım 🥰🌺 benim hiç tansiyonum ölçülmedi henüz. İlk gebelikte hatırlıyor musun tansiyon yükselmiş miydi? Çok yüksek de değil oysa belki tuzu kaçırmışsındır maden suyu da yapıyor

Benim hep normal çıktı ama 1 aydır ölçtürmedim ve son bir kaç gündür ellerim ve ayaklarım çok şişiyor hatta sabah ellerim ödemden acıyor🤔 şimdi haftaya Salı kontrolüm var bunu sorayım o zaman aklıma takıldı

Lady aramıza tekrar hoşgeldin bacım 🥰🌺 benim hiç tansiyonum ölçülmedi henüz. İlk gebelikte hatırlıyor musun tansiyon yükselmiş miydi? Çok yüksek de değil oysa belki tuzu kaçırmışsındır maden suyu da yapıyor
Hosbuldum bacım :KK74:

Kızıma hamileyken hiç böyle bi sorun olmamıştı.
Dr her muayenede ölçerdi.

Şimdi bu gebelikte hep şehir hastanesine gittim. Orda rutin olarak yapılması gerekse de tansiyon ölçmüyorlar maalesef. İlk kez sağlık ocağında ölçülmüştü 12. Hafta civarı. Normaldi. On gun önce özelde ölçüldü 14-9. Bi de şimdi sağlık ocağında yüksek çıktı işte.

Akşam az sebze yemeği bi parça ekmek yedim. Bugün de niyetliyim zati. Sahurda az ekmek, peynir, bal, portakal yedim sadece 🤷‍♀️

Birde kaşıntı ile ilgili yazan arkadaşlar vardı. Bende 2 gündür kaşıntı var bacaklarımda ve eklem yerlerinde hatta ufak kabarcıklarda oldu bunun için dermotolojiye mi yoksa önce kadın doğum doktoruna mı danışmak gerekir . Gebelik kolestazı demişti biri baktım da korktum

Ya benim annen çok kilolu ve şey annelerinden "ben evlenmeden önce 48 kiloydum". Doğumda onun gibi kilo alırsam diye aklım çıkıyor zaten balık etliyim ben zayıf değilim öyle. Fobi oldu işte. Toplamda 12 kilo almak benim hayalim. 💜
Ay ben bunu hala çok kullanıyorum. Evlenmeden önce 49 kilo felandım. Boyumda uzun dal gibiydim. Evlendik eşim de ben de kilo aldık. :) şuanki kilom boydan dolayı sırıtmıyor ama hep o günlere bi özlemim var ve hep dile getiriyorum ah şöyleydim böyleydim diye :) Sağlıklı ve mutlu olalım da alsak da kiloyu veririz :)

Birde kaşıntı ile ilgili yazan arkadaşlar vardı. Bende 2 gündür kaşıntı var bacaklarımda ve eklem yerlerinde hatta ufak kabarcıklarda oldu bunun için dermotolojiye mi yoksa önce kadın doğum doktoruna mı danışmak gerekir . Gebelik kolestazı demişti biri baktım da korktum
Canım muhtemelen karaciğer enzimlerine bir bakarlar. Birşey dokunmuş da olabilir. Ben kızıma hamile iken 7. Haftada çok kötü alerji olmuştum. İçtiğim bir ilaç alerji yapmıştı ilacı kesip, serumla kendime gelmiştim.

ama baksana ya hepiniz gram gram almışsınız şok içinde okudum 🤣🤣🤣🤣🤣
Kız bir ayda 2 kg almışım zart diye hiç de gramla değil bu gidiş 🤣 iştahımın açıldığı belli oldu🤣 şimdiden zaten midemle göbeğim kocaman bir görüntü veriyor 🤣 bu gidişle 9. Ayda bende yuvarlanirim artık patates çuvalı gibi. Zaten boyum kısa 🤣🤣🤣

40-48 mi? :KK57:
Böyle kilo mu olur ya ? Tahayyül edemiyorum.

Benim 12 yaşında boyu 1.52 ergen kızım bile 53 kg. Kesinlikle kilolu bi çocuk değil. Gayet ince bi yapısı var.

Nasıl bi gruba düştüm ben :olamaz: Şişman değilim ama siz beni öyle gösteriyorsunuz. :63:
Ahahaha şu yazılan kiloları görünce ben de kendimi şişman olarak görüyorum 😂😂😂

Canım muhtemelen karaciğer enzimlerine bir bakarlar. Birşey dokunmuş da olabilir. Ben kızıma hamile iken 7. Haftada çok kötü alerji olmuştum. İçtiğim bir ilaç alerji yapmıştı ilacı kesip, serumla kendime gelmiştim.
Acaba yumurtadan olabilir mi hergün mutlaka yiyorum fazla mı geldi acaba bir gün 1 birgün 2 tane yiyorum 😓 çok aşırı kaşınmıyor başlarda da olmuştur geçmişti yine oldu şimdi Salı günü kontrolüm var o zaman sorayım doktoruma

Abimin eşi hamileyken ona bi kaşınma gelmişti. Bazen kendi yetmiyordu. Biz sırtını belini omzunu kasıyorduk. Karaciğer enzimlerinde bi şeyler yüksek çıkmıştı. Sonra safra kesesiyle alakalı old anlaşıldı. Yeğenim doğdu. Yengem daha lohusayken safra kesesini aldırdı. Safrayla ilgili bi durumsa yumurta rahatsız edebilir.

Yine de kendi kendine Google dan teşhis koyma. En beterini yazıyorlar. Dr a görünmekte fayda var.

Back