• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    122
Kızlar şeker testi hakkında ne düşünüyorsunuz detaylı ultrasona girdim dğn raporda doktor önermiş kendi doktorumda 15 gün sonra yapalım dedi siz ne düşünüyorsunuz bazı doktorlar hiç önermiyor
Ben yaptırmayı düşünmüyorum bi anda zaten o kadar şeker yüklense vucuduma şeker hastası olurum😅 Yakın ailemde olmadığı ve yaşımda küçük olduğu için yapmasamda olur. Bu arada seninde mide sorunun vardı halen devam ediyorsa mideyi de etkiliyormuş içip kusanlar oluyormuş tabi yaptırcaksan kararını etkilemek istemem🤗

Yaaa kilo meselesi cidden zor ya :( ben de biraz kilo almıştım bebekten önce. Şimdi 4 kilo kadar aldım. Ama gebelik süresinde 25 kilo alanlar filan var korkuyorum ben de öyle olcam doğuma yuvarlanarak gitcem diye haha. Bi de ilk 3 ayda gayet sağlıklı ve normal besleniyordum. Şimdi hem sık acıkıyorum hem canım hep pis şeyler istiyor 🥹

Ben yaptırmayı düşünmüyorum bi anda zaten o kadar şeker yüklense vucuduma şeker hastası olurum😅 Yakın ailemde olmadığı ve yaşımda küçük olduğu için yapmasamda olur. Bu arada seninde mide sorunun vardı halen devam ediyorsa mideyi de etkiliyormuş içip kusanlar oluyormuş tabi yaptırcaksan kararını etkilemek istemem🤗
Yaa bu arada 1 2 dilim baklavadaki kadar şeker. Biraz sosyal medya yüzünden ön yargı oldu bence şeker yüklemede. Ben babam şeker hastası olduğı için erken yaptırmak durumunda kaldım. Tadı normal şekerli su ama aç karnına içince biraz mide bulandırıyor. Ama o kadar korkulacak bişi de değil asla.

Yaa bu arada 1 2 dilim baklavadaki kadar şeker. Biraz sosyal medya yüzünden ön yargı oldu bence şeker yüklemede. Ben babam şeker hastası olduğı için erken yaptırmak durumunda kaldım. Tadı normal şekerli su ama aç karnına içince biraz mide bulandırıyor. Ama o kadar korkulacak bişi de değil asla.
Olabilir tabii ben normalde çok tatlı şeker tüketmediğim için bana fazla geliyor 😅

Olabilir tabii ben normalde çok tatlı şeker tüketmediğim için bana fazla geliyor 😅
Ona bişi diyemem tabi herkes kendi vücudunun kaldırabileceğini bilir. 🫠 ben de çok sevmiyorum başım ağrıyor tatlı yiyince ama bir seferlik katlandım. Allah korusun bebeği etkileyecek bişi olmasın da.

Tecrübeli annelerrrr 9 paket ıslak mendil ( 432 yaprak) bebeklere kaç ay yetiyor. Pamuk kullanmayacağım bu arada sadece bu.
Bezlerin ve ıslak mendillerin tükenme hızı karşısında şoka uğradım bi tık🤣

Kızlar şeker testi hakkında ne düşünüyorsunuz detaylı ultrasona girdim dğn raporda doktor önermiş kendi doktorumda 15 gün sonra yapalım dedi siz ne düşünüyorsunuz bazı doktorlar hiç önermiyor
Bende bir türlü şu duruma karar veremiyorum o kadar
Çok şey söyleniyor ki :(( ben ve benim ailemde şeker hastası yok. Zayıf hamile kaldım ve 3 kilo aldım . Tatlı olarak meyve dışında hiçbir şey yemiyorum. Açıkçası bu şartlarda yapmama taraftarıyım . Ama bir tarwftanda kararsızım.
Aslında normal şartlarda belki yapar geçerdim ama eşimde şeker var genetik olarak ben değil ama bebeğimde yatkınlık olabilir. Dolayısıyla yükleyecekleri şeker bebeğim için şeker ihtimalini tetikler mi diye kaygılandım . O yüzden yapma taraftarı değilim bebek zaten genetk olarak yatkın iken bir de o şeker yüklemesiyle iyice tetiklenir mi kaygısı var.
Ve bana boşuna yapılacakmış gibi hissediyorum ebde şeker ölçüm aleti var ara ara ölçüyorum ve şekerim hep düşük , çünkü tatlı ne önceden ne şimdi hayatımda yok

Kızlar burda link paylaşmak yasakmııı size doktorumun şeker yüklemesi hakkındaki videosunu atmak isterimm bence cok önemli bir konu diye düşünüyorum seker yüklemesini :)

Ua
Çok şey söyleniyor ki :(( ben ve benim ailemde şeker hastası yok. Zayıf hamile kaldım ve 3 kilo aldım . Tatlı olarak meyve dışında hiçbir şey yemiyorum. Açıkçası bu şartlarda yapmama taraftarıyım . Ama bir tarwftanda kararsızım.
Aslında normal şartlarda belki yapar geçerdim ama eşimde şeker var genetik olarak ben değil ama bebeğimde yatkınlık olabilir. Dolayısıyla yükleyecekleri şeker bebeğim için şeker ihtimalini tetikler mi diye kaygılandım . O yüzden yapma taraftarı değilim bebek zaten genetk olarak yatkın iken bir de o şeker yüklemesiyle iyice tetiklenir mi kaygısı var.
Ve bana boşuna yapılacakmış gibi hissediyorum ebde şeker ölçüm aleti var ara ara ölçüyorum ve şekerim hep düşük , çünkü tatlı ne önceden ne şimdi hayatımda yok
Şeker çıkması için illa tatlı yemeye gerek yok ama bazı insanlarda yediği ekmek bile neden oluyor. Pilav makarna herşeye dikkat ediliyor çıkınca. Bir de dediğim gibi o kadar yüksek doz bi şeker değil. Bir porsiyon tatlıya eş değer. O açıdan bakarsak her tatlı yediğimizde bebeğe zarar vermiş olmamız lazım. Sizin ve bebeğiniz için en iyi olanı siz bilirsiniz ama tabii ki :)

Tetenozda kol ağrınız ne zaman geçti dün vuruldum gece üzerine asla yatamadım acayip ağrıyordu ama hareket ederken ağrımıyor dokununca çok ağrıyor

Ua

Şeker çıkması için illa tatlı yemeye gerek yok ama bazı insanlarda yediği ekmek bile neden oluyor. Pilav makarna herşeye dikkat ediliyor çıkınca. Bir de dediğim gibi o kadar yüksek doz bi şeker değil. Bir porsiyon tatlıya eş değer. O açıdan bakarsak her tatlı yediğimizde bebeğe zarar vermiş olmamız lazım. Sizin ve bebeğiniz için en iyi olanı siz bilirsiniz ama tabii ki :)
Sadece tatlı değil elbette eşimden dolayı şekeri neyin yükselttiğine çok vakıfız ve evde beslenme şeklimiz ona göre. Dediğim gibi aunı zamanda günde 1 kez şekerimi ölçüyorum son 1 aydır, oldukça düşük seyrediyor. Tüm bunlar birleşince yeterli diye düşünüyorum . Ama tani yine de kararsızım. Bu arada bir porsiyon tatlıya eş değer oldığunu kesinlikle düşünmüyorum. Öyle olsaydı bunca tartışma ayrışma bu konuda yaşanmazdı. Gebe kadın 9 ay boyunca 1 porsiyon tatlıdan fazlasını yiyorken 1 porsiyonla eşdeğer bi test için bunca tartışma ayrışma yaşanmazdı bence . :) tamamen kendi düşüncem

Toplam 10 kilo ile hamileliği tamamlamak en ideal olanı, son aylar çok daha hızlı kilo alınıyor. Etrafı dinlemeyin. Ben 2 hamileliğimde de 8 kilo almıştım çok da güzel olmuştu, doğumdan sonra da eski halime hızla dönmüştüm, inşaallah bunda da çok almam. Etraf konuşur duymayın.
Ah benim de hedef 10 🥹 ilkinde 10,5 almıştım. 5 i 10 günde kalan 5 de 4. Aydan sonra patır patır gitti. Yazın kilolar kalacak diye aklıma geliyor🙈 Allah başka dert vermesin 🙏🏼

Tetenozda kol ağrınız ne zaman geçti dün vuruldum gece üzerine asla yatamadım acayip ağrıyordu ama hareket ederken ağrımıyor dokununca çok ağrıyor
Benim de ilk hamileliğimde 2 gün çok ağrıdı kolum. Üzerine yatamadım, resmen kolumu tutarak çeviriyordum. İkinci doz daha rahat oldu.

Bir baklava yesek o kadar şeker alınır, limonata içmek gibi bir şey aslında☺️

mide bulantıları bitti çok şükğr arada oluyır ama
Bşde annemde gizli şeker var ondan doktor isteyebilir bn de yaşım küşük 23 yaşındayım ve yapmak istemiyorum aslında olmadı açlık tokluk testlerime baktırırm

Hm bnde bilmiyorum

Kızlar bide bilgşniz var mı özel sigortamız var gittiğimiz hastaneye anlaşmalı k yğzden hiç muane ücreti faln ödemiyoruz her gittipimde de sormayı unutuyorum acaba doğumu da karşılar mı bi bilginiz var mı ya da yüzde kaçını karşılar

Kızlar ilaçlarınızı takviyelerinizi her gün düzenli alabiliyor musunuz? Hep unutuyorum ben ya. Alarm filan mı kursam napsam. Hepsinin de zamanı ayrı kan ilacı içersem süt ürününyememek lazım. Kahvaltıdan 2 saat sonra içerim diyorum unutuyorum.
Ben alarm kuruyorum canım. Benim de çok çünkü.

Kızlar bide bilgşniz var mı özel sigortamız var gittiğimiz hastaneye anlaşmalı k yğzden hiç muane ücreti faln ödemiyoruz her gittipimde de sormayı unutuyorum acaba doğumu da karşılar mı bi bilginiz var mı ya da yüzde kaçını karşılar
Sigorta poliçene bakman lazım doğum diye ayrı madde oluyor

Back