• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    137
Lökosit m dediği şeyi baz aliyorlar galiba kaçtı senin değer fitil verdiğinde. Bi de hangi fitili verdi hatirliyor musun 🥹 henüz kullanmadim internette de bebege zarar vermez kullan diyolar zaten ama gerginim işte
Benim verdiğim hiçbir idrar temiz çıkmadı canım her defasında da ilaç ve fitil verdi baktım şimdi baya geriye gidip 16 18 falan hep böyle daha düşüklerde de vermiş ama en son gittiğimde yine 16ydı vermedi hamilelikte görülüyor diye bakalım haftaya yine kontrol var bir kan ve idrar tahlili yine veririm gitmeden önce o zaman ne diyecek fitilde donaxy mi ne verdi ay iğrenc bir şey kullanamıyorum da ben fitil canım tatlı attıramadım da düzgün de kullanamadım sanırım

Benim verdiğim hiçbir idrar temiz çıkmadı canım her defasında da ilaç ve fitil verdi baktım şimdi baya geriye gidip 16 18 falan hep böyle daha düşüklerde de vermiş ama en son gittiğimde yine 16ydı vermedi hamilelikte görülüyor diye bakalım haftaya yine kontrol var bir kan ve idrar tahlili yine veririm gitmeden önce o zaman ne diyecek fitilde donaxy mi ne verdi ay iğrenc bir şey kullanamıyorum da ben fitil canım tatlı attıramadım da düzgün de kullanamadım sanırım
Fitil yakıyor mu ki ben de hayatımda ilk defa kullanicam xnnxnxnx bu arada benim değer 3 kere falan ölçülmüş idrardan gidip baktim ben de 2 -7-27 şeklinde bu sonuncusu birden 27 olmuş yani az da değil bilemedim bana da donaxy gibi bi ismi vardi suan bakamicam da gebeler için içeriği daha hafif herhalde genelde bunu vermişler. Yanma koku vs sikayetim de pek yok açıkçası 😆 neyse bu konuyu kapatiyorum kendi içimde kullanayım da geçer inşallah

Kızlar bugün hayatımda ilk kez başıma bişey geldi kafamı egmemle burnumdan kan boşaldı korktum daha önce yaşayan oldu mu
Boşalma şeklinde değil ama 2 aydır sürekli burnum kanıyor benim hamilelikte artan kan basıncından dolayı canım korkma . Her sabah kan sümkürüyorum ben bazen grnzime bile akıyor gece . farklı bi baş dönmesi vs hissedersen git doktoruna yine .

Kızlar sizden de böyle sarımsı yeşilimsi gibi akıntı geliyor mu? Kokusuz jel gibi birşey. Acılmam falan olur anlamam diye tırsıyorum

Canım ilk gebeliğim sezeryan olduğu için bu da direk o şekilde olacak bende de şeker normal çıkmasına rağmen 31 de bebek bir hafta önden gidiyor dedi kilolu dedi bir sorun mu var dedim sonradan şeker çıkmaz değil mi dedim yok kilolu bir bebek dedi ama tabi ben bir işkillendim beni tedirgin etmek istemiyor olabilir diye bu son ayda da aşırı derece de tatlıya düştüm sorun olmaz inşallah bakalım 🤔
1hafta öndeyse bişey olmaz ama sen tatlıyı çok tüketme yinede önlem amaçlı canım. Normal yada sezeryanla doğum hiç fark etmez ikiside doğum, mühim olan sağlıkla gelmeleri bebişlerimizin🥰

Kızlar sizden de böyle sarımsı yeşilimsi gibi akıntı geliyor mu? Kokusuz jel gibi birşey. Acılmam falan olur anlamam diye tırsıyorum
İki hafta önce bende de vardı o, muayene ettiğinde mantar olmuşsun dedi fitil vermişti kullandım geçti. Ama açılmada ki akıntı nasıldır nedir hiç bir fikrim yok açıkçası sanırım yeşil olmaz diye düşünüyorum 😊

Fitil yakıyor mu ki ben de hayatımda ilk defa kullanicam xnnxnxnx bu arada benim değer 3 kere falan ölçülmüş idrardan gidip baktim ben de 2 -7-27 şeklinde bu sonuncusu birden 27 olmuş yani az da değil bilemedim bana da donaxy gibi bi ismi vardi suan bakamicam da gebeler için içeriği daha hafif herhalde genelde bunu vermişler. Yanma koku vs sikayetim de pek yok açıkçası 😆 neyse bu konuyu kapatiyorum kendi içimde kullanayım da geçer inşallah
Fitil yakmaz hicbisey hissetmezsin :)

Günaydın kızlar🌸 dün 34 haftalık oldum ve ilk nst ye girdim🥰 doktor nstde ara ara sancı cıkmıs ama acılmaya sebep olmadığı sürece önemli değil dedi. Uyku problemimi sordum melatonin kullanabilirsin dedi aranızda kullanan var mı emin olamadım yine ayaktayım bu saatte😅

Tam 5 mart 38. haftada oluyoruz canım ama şubat sonu 37 lerin sonları benim ilkinden dolayı biraz o şekilde konuştu sanırım zaten sezaryen ya duruma göre ilerleyecek bir de şekerim çıkmamasına rağmen son kontrolde bir hafta ilerde gözüküyor dedi şeker çıkmamıştı ama dedi kilolu bebek olacak dedi ama bende bir işkillenmedim değil ben biraz pinpirikli olduğum için bir şey mi demedi acaba diye düşünüyorum bakalım haftaya yine kontrolümüz var 3 hafta geçince üstünden kuruyorum sanırım haftaya bir gideyim de rahatlayayım
Benım bebıs oldugundan berı hep bır hafta önde,benım doktorum bunun cok ıyı bısey oldugunu soyluyor,ıyı beslendıgını gelıstıgını soyluyor,bır hafta ılerde olması sekerle alakası yok,daha fazla olması lazım ayrıca suyunun fazla olması lazım ve ayrıca seker ölçümlerinin yuksek cıkması lazım.

Yok kız ben yapamıyorum o yüzden dedim 🤣 Kullan geçer inşallah bende vajinal enfeksiyon olduğu için geçmiyor bir türlü 🤦🏻‍♀️

1hafta öndeyse bişey olmaz ama sen tatlıyı çok tüketme yinede önlem amaçlı canım. Normal yada sezeryanla doğum hiç fark etmez ikiside doğum, mühim olan sağlıkla gelmeleri bebişlerimizin🥰
Sağol canım bir tedirgin oldum bu aralarda saçma sapan besleniyorum ne bulursam 🤦🏻‍♀️😁

Benım bebıs oldugundan berı hep bır hafta önde,benım doktorum bunun cok ıyı bısey oldugunu soyluyor,ıyı beslendıgını gelıstıgını soyluyor,bır hafta ılerde olması sekerle alakası yok,daha fazla olması lazım ayrıca suyunun fazla olması lazım ve ayrıca seker ölçümlerinin yuksek cıkması lazım.
Tam bir kafada kurucuyum sağol canım içimi rahatlattın sende 🌸☺️

Üzme kendini canım onlar nasıl istiyorsa öyle geliyorlar benim ilki dönmedi sağ tarafımda kaldı 36+5 te acil dogumum oldu dönmediği için sezeryan oldu ama bu takla atıyor galiba içerde 😄 31 de döndü doktor kafa aşağıda dedi şimdi yine döndü sanırım kaburgalarımda hissediyorum o ağırlığı haftaya gidicez bakalım nerde ne yapıyor ☺️ Ama tabi bir kere kesilmişim zaten normal doğum düşünmem 😁
İlk doğumunu 36+5 de olman sadece bebeğin duruşu ile ilgili değildir herhalde canım. Neden erken almıştı doktorun acaba?

Benim de ilki sezeryan, 38+5 de almıştı doktorum. Suyum azalmıştı,sınırdaydı. Tansiyon yüksekliğim olmuştu son günlerde ve çatı muayenesinde normal doğurabileceğime ikna olmamıştı doktorum. Şimdi de 38+ lı günleri bir görelim diyor. 39+0 da almayı düşünüyor en geç. Kilosu ablasına göre daha önden gidiyor. Ama suyum falan normal çok şükür. Şeker testinde de problemim yoktu.

Kızlar ikiz gebe olan varmı 34.haftaya girdim
İnanın öyle zor ağır geçiyor ki😥

28 gündür hastanede yatıyordum.Refakatçi alınmadığı için artık ihtiyaçlarımı gideremiyodum.
bütün riski göze aldım diye imza attım dayanamadım Ailemin yanına Kayseriye geldim
Psikolojik ve bedenen öyle bitiğim ki birinin yardımı olmadan yürümem imkansız.Bildiğiniz kalça çıkıklığı var gibi yürüyorum.Siyatik belası 😥Ayaklarım şişti balon gibi

Sürekli ağlıyorum istemsizce.Bebeklerimin yeri daraldı tabi hareketini hissetmesem hemen telaşe kapılıyorum
Dün gece karnım bildiğiniz beton taş gibiydi kaburgalarıma yapışmış nefes alamadım 10 dk kendime gelemedim nasıl baş edeceğim korkuyorum Gün içinde zaten kasılmalar haddinden fazla.Doktor normal dedi ikiz Gebelik sonuçta diye
Anne olmak gerçekten çok zormuş😥😥😥

Son düzenleme:

28 gündür hastanede yatıyordum.Refakatçi alınmadığı için artık ihtiyaçlarımı gideremiyodum.
bütün riski göze aldım diye imza attım dayanamadım Ailemin yanına Kayseriye geldim
Psikolojik ve bedenen öyle bitiğim ki birinin yardımı olmadan yürümem imkansız.Bildiğiniz kalça çıkıklığı var gibi yürüyorum.Ayaklarım şişti balon gibi

Sürekli ağlıyorum istemsizce.Bebeklerimin yeri daraldı tabi hareketini hissetmesem hemen telaşe kapılıyorum
Dün gece karnım bildiğiniz beton taş gibiydi kaburgalarıma yapışmış nefes alamadım 10 dk kendime gelemedim nasıl baş edeceğim korkuyorum Gün içinde zaten kasılmalar haddinden fazla.Doktor normal dedi ikiz Gebelik sonuçta diye
Senin yaşadıkların daha da zor hemde 🙁 bence hastanelerde tek başına 28 gün psikolojik olarak çok zor bir süreç. Ayak şişmelerin, yürüyüşte zorlanman kalça çıkığı gibi hepsi bence orada o kadar fazla durmanla alakalı. Çünkü kendim bile evden üç gün çıkmadığımda yemin ederim psikolojim bozuluyor.. markete bile giderken acayip ağırlaşmışım gibi 40dk da yürüyordum 10dklik yolu. Ama hergün çıkmaya çalıştığında yürüyerek anneme gittiğimde çok daha farklı oluyorum kendime güveniyorum yürüyorum diyorum Bir şey olmaz diyorum ve çıkabiliyorum. Risklerin neydi tam olarak neden yattın hastanede hatırlayamıyorum ama eğer iyiysen doktorlar riskin azaldı dediyse Aylin yanında olmak sana biraz daha iyi gelebilir. Az kalmış zaten ikizleri çok bekletmiyorlar.ne zaman doğum diye konuştunuz. Gerçekten hamileliğin en zor kısmı ne deseler son bir ay derim.hele ki sen iki bebişlesin. Ama şimdi kendini motive etme zamanı evde kafanı dağıt kendine iyi gelecek şeyler yap. Bebeklerin iyi hiç panikleme bazı gün az bazı gün çok hareket ediyorlar sen akışına bırak zaten olağan dışı bir şey olsa vücut çok daha farklı tepkilerle illaki bize sinyal verir.Çok az kaldı canım.. müzik dinle bebeklerinle konuş patik ör. Hepsi güzel bir şekilde geçecek bak aileninde yanındasın evde yürüyüş yap biraz kapının önüne çık falan 🤗

Senin yaşadıkların daha da zor hemde 🙁 bence hastanelerde tek başına 28 gün psikolojik olarak çok zor bir süreç. Ayak şişmelerin, yürüyüşte zorlanman kalça çıkığı gibi hepsi bence orada o kadar fazla durmanla alakalı. Çünkü kendim bile evden üç gün çıkmadığımda yemin ederim psikolojim bozuluyor.. markete bile giderken acayip ağırlaşmışım gibi 40dk da yürüyordum 10dklik yolu. Ama hergün çıkmaya çalıştığında yürüyerek anneme gittiğimde çok daha farklı oluyorum kendime güveniyorum yürüyorum diyorum Bir şey olmaz diyorum ve çıkabiliyorum. Risklerin neydi tam olarak neden yattın hastanede hatırlayamıyorum ama eğer iyiysen doktorlar riskin azaldı dediyse Aylin yanında olmak sana biraz daha iyi gelebilir. Az kalmış zaten ikizleri çok bekletmiyorlar.ne zaman doğum diye konuştunuz. Gerçekten hamileliğin en zor kısmı ne deseler son bir ay derim.hele ki sen iki bebişlesin. Ama şimdi kendini motive etme zamanı evde kafanı dağıt kendine iyi gelecek şeyler yap. Bebeklerin iyi hiç panikleme bazı gün az bazı gün çok hareket ediyorlar sen akışına bırak zaten olağan dışı bir şey olsa vücut çok daha farklı tepkilerle illaki bize sinyal verir.Çok az kaldı canım.. müzik dinle bebeklerinle konuş patik ör. Hepsi güzel bir şekilde geçecek bak aileninde yanındasın evde yürüyüş yap biraz kapının önüne çık falan 🤗
Canım benim 27. gebelik haftasından beridir kasılmalar başladı o şekilde yatıyorum çıkıyordum ama en son ki kasılmalar daha fazla olduğu ve rahim kısalığı da olduğu için sevk oldum
Orda zaten psikolojim bozuldu evet.
Elimden geleni yapıyorum bebeklerim için ama zaten duygusal bir insanım kendimi toparlayamadım

Haftaya tekrar kontrolüm var.Duruma göre netleştirecez.Tabi ne kadar dururlarsa o kadar iyi ama nasıl olacak.Yürüyüş yapacak bacak ve ayaklarım pek mümkün değil görseniz ne olmuş böyle dersiniz😕
Desteğin için teşekkür ederim papatyam💕

Canım benim 27. gebelik haftasından beridir kasılmalar başladı o şekilde yatıyorum çıkıyordum ama en son ki kasılmalar daha fazla olduğu ve rahim kısalığı da olduğu için sevk oldum
Elimden geleni yapıyorum bebeklerim için ama zaten duygusal bir insanım kendimi toparlayamadım

Haftaya tekrar kontrolüm var.Duruma göre netleştirecez.Tabi ne kadar dururlarsa o kadar iyi ama nasıl olacak.Yürüyüş yapacak bacak ve ayaklarım pek mümkün değil görseniz ne olmuş böyle dersiniz😕
Canım 35. Haftada neden almıyorlar ki hala bebıslerı?ikizleri olan 3 tane arkadasım var hepsı 35te dogurdular.hatta ucuzlerı olan bı iş arkadasımda var ama o 30.haftada dogurdu.üçüde gayet saglıklı suanda okullu oldular zaten.doktor neden bu kadar ezıyet edıyor sana,kayserıde cok guzel hastaneler var,bebek yogun bakımı olan ozel veya devlet guzel bır hastaneye gıdıp ıyı bı dr a gorunmenı tavsıye ederım.🙏🙏saglıkla kavus mınnoslarına ınsallah💙

Birde ayak ödemın nedenı ıle hiç tuz yeme.sıfır tuz ama bır damla bıle yeme doguma kadar.çerez kıruyemıs vs de dahil.ayaklarının odemının azaldıgını goreceksın.belınede volteren surebılırsın demıstı bana kadın dogumcum bendede sıyatık olmustu bır ara.sureklı bacagına masaj yapıp bez koy,zentınyagıyla masaj yaptır,gunde bırde volteren surersın doktoruna danısıp.

Canım merhaba sen bu konuda kısmen benmişsin :)) ilk doğumda bende aynıydım kan aldırırken korkar ağlardım düşün ki hala öyleyim sırf kesilmekten korktugum için doktora sürekli normal doğum istiyorum diye baskı yaptım o da madem öyle istiyorsun ona göre yönlendir kendini dedi bende nitekim öyle yaptım son 40+2 de bebek gelmeyince normal istiyormusun hala dedi evet dedim ve bana sıyırma işlemi yaptı . Sonra 48 saat içinde doğum başladı ve 4 saat içinde bitti . :) yine olsa yine normal olur benim için çünkü canım çok tatlı ağrı çekmeyi kesilmeye tercih eden biriyim :)
of öyle mi diyorsun canım yaa. şimdi kafamı karıştırdın. kesilmek ağrıdan daha mı kötü. doğru aslında bir bakıma. canım o kadar tatlı ki aşırıı korkuyorum onun için. bunu da düşünücem :)

Oooh çok şükür💕💕 sağlıcakla beklesin karnında yakışıklı prensiin 🤗🥰 ben artık her hafta gidiyorum kontrole canım. Amin inşallah bitanem benim topladım bile sayılır zaten.
İnşallah kuzum hepimizin sağlıkla beklesin bebişleri zamanında gelsin❤️🤲 34 ten sonra bizim de öyle olur diye tahmin ediyorum inşallah

Psikolojik ve bedenen öyle bitiğim ki birinin yardımı olmadan yürümem imkansız.Bildiğiniz kalça çıkıklığı var gibi yürüyorum.Siyatik belası 😥Ayaklarım şişti balon gibi

Allah yardımcın olsun 🤲🏻 ben tek çocuğa hamile olduğum halde artık zamanı gelsin de doğsun diyorum, senin durumun daha zor. Büyüdükçe hareket alanları daralıyor zaten. Esneyebilecek yer bulursa esnetiyor kendini. Ama o hareketleri benim canıma okuyor. Geçen akşam ağlayacak kadar canım acıdı biranda. İşin duygusal boyutu da var tabi.
Doktorun ne dedi bilmiyorum ama yürüyüşü falan bence çok düşünme. İstirahat etmen daha doğru geldi bana. Bu benim fikrim tabi. Ailenin yanındasın madem, bol bol istirahat et. Doğumdan sonra o şişlikler falan hep geçecek. Az daha sabır 🤲🏻

Hepsi geçecek canim Allahin izniyle. Çok zor bi süreç bende 29. Haftamdayim yerimden kalkmak yasak bir evladım daha var. Ona yetememek beni ayrı üzüyor, evladımla tam ilgilenmediğim için çok zor ve üzülüyorum.
Şekerim çıktı, kabizlik hastanelik oluyorum o derece, kansızlık çok var doktor damardan vercez böyle olursa dedi.Ikiz gebelik gerçekten çok zor ayakta istesemde duramiyorum bayılacak gibi oluyorum kaç defa bayıldım hatta.Erken doğum riskim çok yüksek. Gece desen uykular yok oldu husursuz kol ayak sendromundan, beni buda cok cok zorluyor.Bunları sana anlatıyorum çünkü aynılarını yaşamasam bile seni çok iyi anlıyorum canım.
Çok şükür sende ilerlemissin baya üzülme hersey geçecek yavrularına kavusacagin günü hayal et. Bir iki hafta daha ilerlersen küvez ihtiyacıda kalmaz Allahin izniyle. Hastaneden çıkmakla bence iyi yapmışsın refakatcisiz çok zor iyi bile dayanmissin.Biraz daha sabir sadece ❤️

Back