• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Doktor 2 saatte bir uyusa da uyandırıp emzir dediği için hiç takip edemiyorum. Bizimki en fazla 2 saat uyuyor ama uyandırması işkence:) bazı zamanlarda kendisi uyanıyor 1 saat kadar uyanık kalıyor sonra uyuyor. Tahmini 6-7 saat uyanık kalıyordur toplamda. Gaz sancısı çekiyoruz bazen o zaman uyanık süresi artıyor tabi.
Bizim de uyuyo uyuyo, gece gaz birikiyo sanırım o zaman uzun süre uyumuyor. Uyusa da uyumasa da anneler olarak kafaya takacak bir şey buluyoruz 🙃

Bu bebelerim adaptasyon süreci bitmedi galiba bende aynı durumdayım😄 ama şöyle bişey de olabilir sol mememi hep reddediyordu meğer burnu tıkalıymış serum suyu sıkıyorum iyi geliyor öyle emmeye başlamıştı. Sizde de hırıltı falan varsa burun tıkanıklığı olabilir öyle olunca emmiyorlar
Burnu tıkalı değil 2 memeyi de tutmadı cins 🤣
Kızlar sizinde bebislerin cisi yandan çıkıyor mu. Yan yatırıyorum diye düşünüyorum iki farklı bez denedim. Bezler çoğu zaman dolu da olmuyor. Gece karnı tokken agliyorsa bı bakıyorum cisi çıkmış rahatsız ediyor yavrumu uyandiriyor
Hangi markaları kullandınız? Sleepy ve prima kullandım ben sleepyden çıkıyor 🤦🏼‍♀️ sleepy ve prima arasında baya ebat farkı da var aynı numara olmasına rağmen. erkek bebeklerde sızma yapıyor diyorlar zaten ama sizin bebiş kızdı.
Kızlar bebişleriniz en fazla kaç saat uyuyor uyanmadan? Sarılık değerimiz 10.5'tan 9'a düşmüş. Bebişin kilo alımı ve çişli bez sayısı da normal, yani doyuyor. Ama bazen 3-4 saat falan uyanmadığı oluyor. Endişelenmeli miyim? Bu gece saatlerce uyumadı mesela, sabah 9 gibi uyudu, hala uyuyor
Ben de yavrumun gözünün içine bakıyorum 3 saat bari uyusun diye. Max 2 saat uyuyor. Benim uykum çok hafif bana çekmiş herhalde buluttan nem kapıyor 🤣

Çok geçmiş olsun. İnşaallah bir şey yoktur. Bizim de normal kan testinde fenilketonuri çıktı. 3. topuk kanı temiz çıktı çok şükür.
İnsallah zeynepcim ya. Sabah moralim cok bozuktu. Biraz arastirdim ama simdi daha iyiyim. Degerleri de goremiyoruz dedi aile hekimi o belirsizlik de rahatsiz etti. İnsallah bizim de iyi gelir.

İnsallah zeynepcim ya. Sabah moralim cok bozuktu. Biraz arastirdim ama simdi daha iyiyim. Degerleri de goremiyoruz dedi aile hekimi o belirsizlik de rahatsiz etti. İnsallah bizim de iyi gelir.
Ya bebişler daha dış dünyaya adapte olamadı. Kan değerleri çok değişiyor. Bizim uzamış sarılık sebebiyle bir ton test yaptılar. Onlarda çıkmıştı bunlar. Üstüne bir de üre döngüsü bozukluğu da dediler. Ölüm oranı da çok yüksek bir hastalık. Ağlaya ağlaya içim çıktı, sütüm azaldı. Ama işte topuk kanında hepsi temiz. Sizde de öyle olacaktır. Dış dünyaya adaptasyon arttıkça organların çalışması düzeliyor.

E nabızda çıkmıyor mu sonuçlar. Ben sürekli e nabıza bakıyorum çıkacak diye. 10 güne çıkar sonucu demişlerdi 10 gün de oldu.

Bizim de uyuyo uyuyo, gece gaz birikiyo sanırım o zaman uzun süre uyumuyor. Uyusa da uyumasa da anneler olarak kafaya takacak bir şey buluyoruz 🙃
Valla öyle sabah bi ağlama krizi atlattım. Sürekli yanlış bişey yaparsam ve yetersizlik hissi. Uyusa fazla uyudu, uyumasa nesi var. Hıçkırık tutunca bile içim gidiyo sanki bişey olcak gibi. Alttan mı gaz üstten mi gaz, başka bi sıkıntısı mı var, nefes alıyo mu ….. Öf yani sıyırdım iyice😂

Burnu tıkalı değil 2 memeyi de tutmadı cins 🤣

Hangi markaları kullandınız? Sleepy ve prima kullandım ben sleepyden çıkıyor 🤦🏼‍♀️ sleepy ve prima arasında baya ebat farkı da var aynı numara olmasına rağmen. erkek bebeklerde sızma yapıyor diyorlar zaten ama sizin bebiş kızdı.

Ben de yavrumun gözünün içine bakıyorum 3 saat bari uyusun diye. Max 2 saat uyuyor. Benim uykum çok hafif bana çekmiş herhalde buluttan nem kapıyor 🤣
Minies ve Molfix kullandım ikisinde de yandan kaçırdı biz mi sıkmıyoruz bağlarken acabaaa bilmiyorum. Benim kız cişli baya🫣😁

Kizlar burda bı arkadaş TSH yuksekligi demişti.kimdi hatırlayamadım.

bnm kızımda ilk topuk kanında yüksek çıktı demişlerdi.ikinci topuk kanında düzeldi demişlerdi.bugun kan verdik yine.7.5 çıkmış değeri.
Referans değeri 5
dr 2saat sonra bakcak sonuclara ben e nabizdan baktım yüksek görünüyor.korktum şuan ya.

Valla öyle sabah bi ağlama krizi atlattım. Sürekli yanlış bişey yaparsam ve yetersizlik hissi. Uyusa fazla uyudu, uyumasa nesi var. Hıçkırık tutunca bile içim gidiyo sanki bişey olcak gibi. Alttan mı gaz üstten mi gaz, başka bi sıkıntısı mı var, nefes alıyo mu ….. Öf yani sıyırdım iyice😂
İkinci bebede hiç böyle kaygılar olmadı bende😁 uyusada uyusam diye bakıyorum gözünün icine

bnm kızımda ilk topuk kanında yüksek çıktı demişlerdi.ikinci topuk kanında düzeldi demişlerdi.bugun kan verdik yine.7.5 çıkmış değeri.
Referans değeri 5
dr 2saat sonra bakcak sonuclara ben e nabizdan baktım yüksek görünüyor.korktum şuan ya.
Bendim cnm. Bizim de tsh yuksek ama cok ilgilenmemeye çalışıyorum uzerine dustukce artar diye korkuyorum. Kotuyu cagirmamak psikolojisi. Haftaya kontrolumuz var. Cocuk endokrin takibimi var. Ama doktorumuz T4 degeriniz guvenli aralikta dedi onun da etkisi var tabi. Bu t4 degeri de tiroidle alakali bir deger. Ona da bak istersen cnm. Ne anlama geliyor bilmiyorum ama bende toroid jastasi oldugum icin sadece alakali oldugunu biliyorum. Yenidoganlarda bu tsh deger yuksekligi olabilen bir durummus. Takip gerektiriyor inşallah bir sorun olmadan atlatırız. Sen de cok uzulme duzelecek inşallah

E nabızda çıkmıyor mu sonuçlar. Ben sürekli e nabıza bakıyorum çıkacak diye. 10 güne çıkar sonucu demişlerdi 10 gün de oldu.
Bizim e nabizda cikmadi. İlce saglik, aile hekimligine mail atmis. Fenilketonuri icin 3. kez topuk kani alin diye. Aile hekimimle de gorustum biz de goremiyoruz sonucu dedi. E nabizi boş bebegin.

Referans değeri 5
20 üzeri olırsa ilaç başlanıyor, 7.5 için muhtemelen sadece takip önerirler canım

Bendim cnm. Bizim de tsh yuksek ama cok ilgilenmemeye çalışıyorum uzerine dustukce artar diye korkuyorum. Kotuyu cagirmamak psikolojisi. Haftaya kontrolumuz var. Cocuk endokrin takibimi var. Ama doktorumuz T4 degeriniz guvenli aralikta dedi onun da etkisi var tabi. Bu t4 degeri de tiroidle alakali bir deger. Ona da bak istersen cnm. Ne anlama geliyor bilmiyorum ama bende toroid jastasi oldugum icin sadece alakali oldugunu biliyorum. Yenidoganlarda bu tsh deger yuksekligi olabilen bir durummus. Takip gerektiriyor inşallah bir sorun olmadan atlatırız. Sen de cok uzulme duzelecek inşallah
Serbest T4 normal Aralık'ta cnm.bizimde babamizda var maalesef.ilac kullanıyor.levotron mudur nedir o ilacı kullanıyor.insallah çabucak normale düşer değerlerimiz de atlatırız.birazdan eşim gitcek bakalım Dr ne dicek.yazarim sana yine cnm.dua et

Minies ve Molfix kullandım ikisinde de yandan kaçırdı biz mi sıkmıyoruz bağlarken acabaaa bilmiyorum. Benim kız cişli baya🫣😁
Cnm ben şimdiye kadar sleepy baby turco ve Molfix pure soft kullandım. Sleepy sevmedim kızım hastanedyken e bebekte o uygundu almıştım. Baby turco oğlumda da kullandım aşırı memnunum.molfix geçenlerde 2,3,4 baya almistik.sadece 3 numaradan 600tane almışız 🥴şuan Molfix pure soft 2 kullanıyoruz sızdırma vs yok.cok sıkmıyorsun galiba sen.bnm kızda baya cisli kaçırma olmuyor.baby turcoda da olmadı.bide bnm kızın kakalari öne doğru değil sırta doğru gidiyor öyle olduğu halde maşallah kaçırmadi hiç bezler.
20 üzeri olırsa ilaç başlanıyor, 7.5 için muhtemelen sadece takip önerirler canım
Ay inşallah kuzum .🤲

Back