- 5 Temmuz 2017
- 271
- 308
- 33
-
- Konu Sahibi Homely_angel
- #64.061
Yenidoğanda cildi daha hassas oluyor canım ondan olabilirmi? biz ilk dört ay prima premium care kullandık,cildi hassas olduğundan ama çok pahalı o sonrasında birçok bez denedim prima aktif bebek,huggies,slepy derken hiç pişik olmadı birde bunu deneyim diyorum çok teşekkür ederim bilgin içinBiz ilk onu alıp denemistik ama hiç beğenmedim canım duruyor hepsi kullanmadım pişik yapmıştı
canım zeytinyağı el yapımı kullanıyorum Aydın'dan getirtmiştim bi tanıdığım yapıyor,pekmezde dut pekmezi yine el yapımı ablam yaptı onu kullanıyorum,peyniride kendim yapıyorum lor ve labne olarak,paketli ürün yedirmemeye çalışıyorum mümkün mertebe.Kızlar bebeklerinize hangi marka zeytinyağı pekmez tam buğday unu yulaf unu ve hangi marka peynir kullanıyorsunuz ?
cnm labne tarifi nasildi burada daha once verilmisti de bulamadim.canım zeytinyağı el yapımı kullanıyorum Aydın'dan getirtmiştim bi tanıdığım yapıyor,pekmezde dut pekmezi yine el yapımı ablam yaptı onu kullanıyorum,peyniride kendim yapıyorum lor ve labne olarak,paketli ürün yedirmemeye çalışıyorum mümkün mertebe.
Öpücüklü sevilmeli :)yükselenim akrep. kuşluk vakti doğmuşum. bünye meselesi. mide bayağı geniş85 kiloyum. aynı kişiler aynı ortam mı sıkıyor yoksa idealist miyim kusursuz bir yer mi arıyorum ben kimim. öpülmeli sevilmelimiyim yoksam dövülmeli sövülmelimiyim
Evet olabilir canım biz sonra primaya geçtik sıkıntı olmadı şuan ise sleppyi kullanıyoruz ikisindende memnunum bu üç marka dışında bı marka denemedik zaten bı dene bakalım dediğin gibi hassas dönemi atlattığı için sıkıntı olmayabilirYenidoğanda cildi daha hassas oluyor canım ondan olabilirmi? biz ilk dört ay prima premium care kullandık,cildi hassas olduğundan ama çok pahalı o sonrasında birçok bez denedim prima aktif bebek,huggies,slepy derken hiç pişik olmadı birde bunu deneyim diyorum çok teşekkür ederim bilgin için
Cok geçmiş olsun canim şimdi nasılEdiz de soguk alginligi gecoriyo.bogazda hafif kizariklik varmis.ev birden sogudu.odalar parke.ama koridor mutfak tas.cocuk butun gun yerlerde.bi de banyoyu seviyo diye ve nerdeyse her yemeginden sonra banyo yaptii.ee hasta ettik yavruyuu.
Fazla yese o kadar kusmaz başka bsy olabilir doktorunuza bi danışın KuZumYok canım mama vermiyorum zaten bakıcıdaykrn emmek isterse verir diye düşündüm ama zaten almıyor kesinlikle ek gıda veriyor bakıcı seviyor yiyor ek gıdayı ama bugün mesela gittim bakıcıdan almaya baya yemiş ben yokken sonra beni görünce emmek istedi iyice de bir emdi sonra da çok felaket kustu bütün yediklerini çıkardı duş aldırdık hemen bakıcıyla duştan sonra da daha katı bir şekilde kustu midesini tamamen boşalttı yani fazla mı yemiş acaba ondan mı oldu bilmiyorum
Benide bu konu çok düşündürüyor paketli ürün vermek istemiyorum aslında eevde hakiki zeytinyagi var ama kokuyor biraz ağır gelirmi bebeğime kararsız kaldım, pekmez bulamassam eğer kışlada bebeklere Özel varmış doktorum önerdi , lor peyniri bende yapmak istiyorum aslında ama doktor hergun taze olarak yap dedi yarın bı deneyeceğim :)canım zeytinyağı el yapımı kullanıyorum Aydın'dan getirtmiştim bi tanıdığım yapıyor,pekmezde dut pekmezi yine el yapımı ablam yaptı onu kullanıyorum,peyniride kendim yapıyorum lor ve labne olarak,paketli ürün yedirmemeye çalışıyorum mümkün mertebe.
Kalan yemekler çöpe gitmez üzülmeYa öyle de nasıl olacak hep çöpe gidiyo bi hevesle yapıyorum. İnsanın canı sıkılıyo. Aynen gercekten sabır işi ama tek ek gıda değil çocuk büyütmek sabır işi
Kullandim ben hediye gelmişti cok naylon İpek alerjik bünyeli pişik gibi oldu tahriş ettikızlar selam,
e bebekteki baby&me bebek bezini kullanan varmı nasıl acaba? prima aktif bebek çok koku yapıyor,huggies çok güzel ama heryerde yok artık bu kafama takıldı nasıl acaba?
Zeytinyağı geçen sene Ayvalık’tan almıştık köklü markaKızlar bebeklerinize hangi marka zeytinyağı pekmez tam buğday unu yulaf unu ve hangi marka peynir kullanıyorsunuz ?
Ben aşağıdaki tarifle yaptım çok kolaycnm labne tarifi nasildi burada daha once verilmisti de bulamadim.
yaptığın lor peynirini 3 gün içinde tüketmen lazım canım zaten bu yüzden az az yap zaten çok yemiyorlarBenide bu konu çok düşündürüyor paketli ürün vermek istemiyorum aslında eevde hakiki zeytinyagi var ama kokuyor biraz ağır gelirmi bebeğime kararsız kaldım, pekmez bulamassam eğer kışlada bebeklere Özel varmış doktorum önerdi , lor peyniri bende yapmak istiyorum aslında ama doktor hergun taze olarak yap dedi yarın bı deneyeceğim :)
Canım uzun uzun yazmışsın çok teşekkür ederim bende şimdilik marketten aldırdım buğday ununu , migrosta organik adı altında tam buğday unu var ama bilemiyorum işteZeytinyağı geçen sene Ayvalık’tan almıştık köklü marka
Peynir suzme ve bu bahcivanin top peynirleri gibi ayni onun tadında kalp yıldız olanı var tuzsuz o
Kasar aoc Ekici
Kasarda özelikle kendimize alirkende dikkat ederdim kasar peyniri yazanı alıyorum
Tost peyniri Yazan’lar eritme oluyor
Terayagi ve kuymak peyniri eşim Trabzon’dan getirmişti onları kullanıyorum
Salça el yapımı
Kaşık ucuyla bazen atıyorum
Adam gibi tam buğday unu bulamadım marketten aldim ama
Makarnavitma ya da blw marketinden alcagim
Tarhana arkadasım
Getirdi annesi yapoyor sebzeli erişte yapmış sagolsun Onuda getirecek
Kendim labne yaptım onu yemiyor karıştırıyorum
Bende böyle KuZum
Keçiboynuzu unu yulaf unu hurma özü bs almak istiyorum ama nerde vardır bilmiyor
Mesele bir su bardağı sütle yapsam yeter mi başlangıç içinyaptığın lor peynirini 3 gün içinde tüketmen lazım canım zaten bu yüzden az az yap zaten çok yemiyorlar
Bi durgunluk gelmis kuzuma.dr antibiyotik vermedi.insallah antibiyotiksiz atlatiriz.Cok geçmiş olsun canim şimdi nasıl
tesekkurler cnm ayrintili yazdigin icin bende yarin deneyecegim. tatilde ekmegin uzerine az labne surup vermistim sevmisti hatta uzerine tirnaginin ucu kadar recelle lezzetli oluyor.Ben aşağıdaki tarifle yaptım çok kolay
Yapılışı
Süt kaynatılıp soğutulur. Eğer pastorize süt ise sadece ısıtmak yeterli.
Beyaz peynir az miktarda ılık süt ile ezilerek homojen ve akışkan hale getirilir.
40-45 derece süt içerisine (sıcaklığı anlamak için parmağınızı süte batırın,
5 saniye boyunca tutabileceğiniz kadar sıcak olmalı) ezdiğiniz peyniri karıştırın.
Ardından havlu, battaniye, vb sararak ılık muhafaza edin. 5-6 saat sonra buzdolabına kaldırın.
Buraya kadar, maya olarak beyaz peynir kullanılması haricinde, yoğurt mayalamal ile aynı.
Yaklaşık 12 saat sonra buzdolabından çıkararak, süzgeç üzerine serdiğiniz temiz bir tülbent üzerine dökün. Yoğurttan biraz daha kıvamlı olan bu peyniri 1 saat kadar süzülmeye bırakın.
Labne peyniri hazır, dilerseniz mikserle 1-2 dk çırparak daha homojen ve kremsi bir hale getirebilirsiniz.
Püf Noktası
Sütün sıcaklığı önemli, daha sıcak ya da daha soğuk olduğunda tutmuyor. Ben yoğurt makinasında mayalıyorum, varsa kullanabilirsiniz.
Terliyorlar canım, çok kalori harcatıyormuş emmek bebeğe. Bizimki de sırılsıklam oluyor.Günaydın hanımlar bebişimin kafası aşırı terliyor
Emerken uyurken sırılsıklam oluyor
D Vitamini ve kanı arada unutsak da veriyorum, kansızlık ya da vitamin eksikliği olamaz heralde
Sizin bebişler de terliyor mu??