Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    111
Ben geceleri sadece sağım yapıyorum artık. Onu da kızım biberondan içmediği jcin 3.gun buzluğa atıyorum. 4 numarayı birkaç güne deneyeceğim bakalım.

Evet köpükleme sonrasi saçıma döküyorum biraz bekletip ardından durulaniyorum. Bana iyi geliyor, hem de değerlendirmiş oluyorum. Buzluktan çıkaracaklarımı da aynı kardeşinizin yaptigi gibi önce buz hâlini yüzüme sonra sıvı hâlini saçlarıma kullanmayı düşünüyorum.
Biberon numaraları büyüdükçe daha hızla akım oluyor degil mi

O ztn olması gereken seviyeye gelmiş bence tek öğünde ztn kaç ml içiyor hiç moralinizi bozmayın terbiye olmuştur memeler bebek emdiği zaman çok daha fazlasını çeker zaten sağım miktarına göre
Canım memelerin terbiye olması ne demek , benim de sutum baya azaldı bitmesinden korkuyorum

Kizlar yaklasik 1.5 ay anne sutu + mama gitmistik. Cogunlukla mamaydi. Meme ucu olmadigi icin emmiyordu, biberonla veriyordum. Bayram beri sutum baya azaldigi icin sadece mama devam ettik. Birkac gundur memeye tutuyorum, biberonla sutte vermeye calisiyorum ama öğüruyor, asla icmiyor kusacak gibi oluyor. Hadi memeyi reddetti desem, biberonlada oguruyor. Mamaya alistigi icin mi anne sutunden tiksindi yoksa bende bir saglik sorunu olabilir mi?

Kizlar yaklasik 1.5 ay anne sutu + mama gitmistik. Cogunlukla mamaydi. Meme ucu olmadigi icin emmiyordu, biberonla veriyordum. Bayram beri sutum baya azaldigi icin sadece mama devam ettik. Birkac gundur memeye tutuyorum, biberonla sutte vermeye calisiyorum ama öğüruyor, asla icmiyor kusacak gibi oluyor. Hadi memeyi reddetti desem, biberonlada oguruyor. Mamaya alistigi icin mi anne sutunden tiksindi yoksa bende bir saglik sorunu olabilir mi?
İki üc gün vrrmediysen unutmuştur. Biberona mamaya tamamen alışmış demek. Sütün hala çekilmediyse mamasız gün boyu devam edin süt ihtiyacına göre üretir. Gece uykularında mama destekli gidebilirsiniz. Bana kalsa mamayı zorunlu haller dışında vermem çocuk memeyi reddediyor. Ama dışarı çıktığımızda benim eşim asla emzirmeme izin vermiyor mama yaptırıyor. Bu aralar dışarı hareketlerimiz fazla zaten çocuk memeyle kavga ediyor. Zorda kaldığı biraz midesini doldurup ağlamaya başlıyor. Bende korkuyorum memeyi bırakıcak diye ama gece sersemliğiyle güzel emiyor. Gündüzde cebelleşerek emişiyoruz. 6 ayı devirsek şükretcem. Yeni bebeler değişik hep meme reddi.

Canım memelerin terbiye olması ne demek , benim de sutum baya azaldı bitmesinden korkuyorum
Memelerin bebegin ihtiyaci kadar akması demek. İlk zamanlar meme bebegin ne kadar sut ihtiyaci olduğunu bilmediği için kontrolsüz şekilde, fazlaca akar. Zamanla cocuk emmeye öğrendikçe ve meme de çocuğa adapte oldukça, çocuğun ne kadar ihtiyaci varsa o kadar süt üretiyor. Buna da memenin terbiye olması diyorlar. Yani korkmayın sutunuz azalmıyor çocuğunuzun ihtiyaci kadar sut üretiyor. Çişli ve kakalı bez sayınız yeterliyse hiç korkmayın.

Ya göğüslerin yumuşuyor ama süt gelmeye devam ediyor. Bebeğin içtiği ritme uyumlu olarak süt üretimi devam ediyor. İhtiyacı karşılayacak kadar. Normalde ilk zamanlar böyle göğsümüz taş gibi olurdu dolardı falan. O zamanla terbiye oluyor. Hatta ben bi ara göğüslerim yumuşadı sütüm bitti diye strese girmiştim ama bittiği falan yok hiç moralinizi bozmayın emzirmeye devam 🥰👍🏻

Kızlarcım e-devletten doğum yardımına başvuran var mı? Başvuruda bu kapsamdaki ödemeler tek seferlik 300 tl diyor ilk çocuk için. Yapan var mı?

Eklentiler

• IMG_5437.webp
    IMG_5437.webp
    22,6 KB · Görüntüleme: 17
Kızlarcım e-devletten doğum yardımına başvuran var mı? Başvuruda bu kapsamdaki ödemeler tek seferlik 300 tl diyor ilk çocuk için. Yapan var mı?
ben martta yapmıştım yasalaşınca aradık tekrar yapman gerekiyor dediler e devletten yaptım ilk yaptığımda sayfada güncel tutarlar vardı şimdi kontrol ediyorum başvuruyu gene eski tutarlar görünüyo bi düzenleyemediler kaç aydır 😄

Ya göğüslerin yumuşuyor ama süt gelmeye devam ediyor. Bebeğin içtiği ritme uyumlu olarak süt üretimi devam ediyor. İhtiyacı karşılayacak kadar. Normalde ilk zamanlar böyle göğsümüz taş gibi olurdu dolardı falan. O zamanla terbiye oluyor. Hatta ben bi ara göğüslerim yumuşadı sütüm bitti diye strese girmiştim ama bittiği falan yok hiç moralinizi bozmayın emzirmeye devam 🥰👍🏻
Ya ben de iki haftadır eşime kızıyordum beni strese soktun sütüm kesildi diye , demek tam olarak bunu yasamısım 😅 neyse esim oyle bilsin gene 🤪🤪

ben martta yapmıştım yasalaşınca aradık tekrar yapman gerekiyor dediler e devletten yaptım ilk yaptığımda sayfada güncel tutarlar vardı şimdi kontrol ediyorum başvuruyu gene eski tutarlar görünüyo bi düzenleyemediler kaç aydır 😄
Şimdi yayınlandı güya resmi gazetede ama e-devlette güncel tutarlar yok

Selam kızlar biz hala k’çımızı toparlayamadık önce bebeto hasta oldu kayınpederden bulaştı 3 gün falan Kayınvalide geldi yardıma tam bitti dedik ben felaket grip oldum 1 senedir hiç grip olmamıştım daha ne kadar zorlanabilirim derken uykusuzluk onun benim hastalığı ev sorumluluklar bana fena vurdu lohusalık geçenlerde 2 gece ağlama krizine girdim hep evde hep uyku yok en ufak kendime ayıracak zamanım yok geçecek inşallah bugün 2 aylık olduk dolu dolu 🤩

benim sütüm çok azaldı :( sabah sağdım 220 ml çıktı kaç saatir sağmıyorum şimdi sağdım üç gibi yine 220 ml çıktı. normalde tek göğsümden 200 civarında çıkardı. uykusuzluk, düzensizlik süt gitti gidiyor.
Benim hiç o kadar olmadı zaten,sagdan 120 filan soldan enfazla 150 çıkıyor.iki öğün yetiyor oda zaten sizinki çok çok iyiymiş ama normal seviyelere gelmiş bence azalmamış

Kızlar göğüs tıkanıklığı yaşayanlara tavsiye ile geldim,malesef benim kzımda emmeyi bıraktı ben sağarak veriyorum.gecede arada sagmadıgım zaman sütüm yaglı olduğu için tıkanıyor ama sagım ve sıcak kompresle açılıyordu.
Ama geçen gece uyuya kaldım sabaha kadar taş gibi oldu,sol gögsüm yumru yumru tıkandı süt çıkmaz oldu,3gün uğraştım açamadım en son tavsiye ile soya lesitini aldım eczaneden gece içip yattım,sabahki sagımda baya yumuşadı ve hemen açıldı kanallar.sütümden birden bire arttı 🥰 tıkanıklık sorunu yaşayanlar

Selam kızlar biz hala k’çımızı toparlayamadık önce bebeto hasta oldu kayınpederden bulaştı 3 gün falan Kayınvalide geldi yardıma tam bitti dedik ben felaket grip oldum 1 senedir hiç grip olmamıştım daha ne kadar zorlanabilirim derken uykusuzluk onun benim hastalığı ev sorumluluklar bana fena vurdu lohusalık geçenlerde 2 gece ağlama krizine girdim hep evde hep uyku yok en ufak kendime ayıracak zamanım yok geçecek inşallah bugün 2 aylık olduk dolu dolu 🤩
çok geçmiş olsun. yaz gelene kadar hastalıklarla geçiyo malesef. öyle böyle bi şekilde büyüyolar zaman da geçiyor 😊
Kızlar 2,5 ay bitti sezeryan dikiş yerim hala tatlı tatlı kasınıyor arada, sizde de oyle mi
bende böyle bişey yok konttole gittiğimde bakmıştı iyileşmiş dedi hiç kaşıntı olmadı. doktorunuza ulaşabiliyordanız sorun ama belki iyileşme kaşıntısıdır. ben aldırdım yakın zamanda onun dikişlerine skar kremi sürüyotum o kaşıntı yapıyor öyle bişe kullanıyorsanız o da yapar
Benim hiç o kadar olmadı zaten,sagdan 120 filan soldan enfazla 150 çıkıyor.iki öğün yetiyor oda zaten sizinki çok çok iyiymiş ama normal seviyelere gelmiş bence azalmamış
yani çok olması şu acıdan iyiydi bi sağımla bikaç öğün çıkıyordu ana beslenme biçimi biberon emmeyi arada çerez niyetine yapıyor. ama tabi bu seviyeye gelmiş olması göğüslerimi rahatlattı
Kızlar göğüs tıkanıklığı yaşayanlara tavsiye ile geldim,malesef benim kzımda emmeyi bıraktı ben sağarak veriyorum.gecede arada sagmadıgım zaman sütüm yaglı olduğu için tıkanıyor ama sagım ve sıcak kompresle açılıyordu.
Ama geçen gece uyuya kaldım sabaha kadar taş gibi oldu,sol gögsüm yumru yumru tıkandı süt çıkmaz oldu,3gün uğraştım açamadım en son tavsiye ile soya lesitini aldım eczaneden gece içip yattım,sabahki sagımda baya yumuşadı ve hemen açıldı kanallar.sütümden birden bire arttı 🥰 tıkanıklık sorunu yaşayanlar
günde kaç kez sağım yapıyorsunuz şimdi? gece ben hiç sağmıyorum artık. yatmadan önce sağıyorum 10-12 arası. sabah da erken kalkıyoruz 6-8 arası ne zaman kalkarsak sağıyorumx

Benim bebeğim alerjisi olduğu için çok bir şey yiyemiyorum. Süt ürünleri ve yumurta olduğu hiç bir şey yiyemiyorum. Doktorum sütümun kalitesi için mollers OMEGA 3 verdi. Sütünün kaliteli hale gelmesini isteyen anneler vardi. İlacı ekledim görsele
Bol sütlü günler teyzeler 🐣🐣

Eklentiler

• 1000041755.webp
    1000041755.webp
    29,4 KB · Görüntüleme: 12
Back
X