2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Seda görüştüğümüz güne göre konuşacak olursak merveyle efsunun arasında dağlar var. Mümkün değil aralarında 200-300 gr olması. Efsunun kilosu doğruysa merve 6 kilo olurdu 5 aylıkken. İşyerinde bi tartsana gene de. Kalbinin iyi olmasına sevindim. Yalnız o acıbademin doktorları seni stres topu yapıyorlar kuzum. O dediğin sıkıntı da zamanla düzelecektir

nemesis kalp kontrolünün iyi geçmesine sevindim.aynen bizimki de bazen böyle yapıyor ayaklarını ben de huylandim ama bence ellerini nasıl oynatiyorlarsa ayagiyla da oynuyorlardir doktora soracagim ve de baş cevresim bizimki son 4 aylık kontrolde 39 cm di saglik ocagi olcumunde her ay uzuyor ama bana biraz küçük gelmişti hemsire bisey demedi.doktora da kontrol amaçlı götürmek istemiyorum hastane mikrobu kapar diye..şimdi onu da taktim sen deyince

Bizimki sallanarak bile zor uyuyor.uyuma düzenimiz berbat tam anlamıyla. Gözleri kıpkırmızı oluyor uykusu var ayağımda sallıyorum çoook zor dalıyor.napıyım bilmiyorum daldı mi da 15dk en fazla yarım saat uyuyor...geceleri iyi en azından diyordum 3 gündür gece de sık kalkmaya başladı. Biz emmiyoruz.emerek uyuma bence rahat oluyor bence eger ki çektiğinde uyanmiyorsa.bir tek sütten keserken zor oluyor o da bi kaç gün sürüyor.

Bende şimdi farkettim bişi düşünürken öyle yapıyorum

Bize de kafa kucuk diyolardi.ilk 2 ay istedikleri buyume oranini sagliyamadi.sonradan diger aylar artmaya basladi.sizin de bisey yoktur insallahh.
Ayaklarinda sikinti yaratacagini sanmiyorum.bizim de eller devamli kapali.bi sorun yaratir mi hic bilmiyorum.

Kaşığı sevmeyen bebelere çorbalarına ufak parça ekmek banıp elinizle vermeyi deneyebilirsiniz. Merve kaşığı sevmiyor. Köylü çocuğu. Ekmeği yemeğe banıp yiyecek.
Valla ek gıdayla uykunun benzerliği varmış galiba. Sizin şu dönem yaşadıklarınızı ben 2-3 aydır yaşıyordum. Gece hep emiyordu. Şimdi de kalkıyor ama en azından 3 saatte bir kalkıyor. Üşenmeseydim ben 4 aylıkken geçecektim oğlumda doktorumuz 4 aylıkken ver dediydi

nemesis bizimki de böyle çok yapıyor ya bak şimdi huylandim
Surekli yapiyorsa sikinti.
Anaaa tutmamamsi mi lazımmış , benim kız da böyle tutuyor .
Surekli tutmamasi lazimmis. Yani arada yapiyorsa sorun yok.
Yarin anasaglikta asi var tartarlar yine. Tam tartamadi zaten cunku efsun kafayi koymadi tartiya ve cok tepindi :)
41 cm cikti kafasi. Yuzde 5 persentilde.kafanin kucuk olmasi degilde 2 ayda 1 cm uzamasi sorun. Ama bizim babanin kafada ufak. Genetik olabilir dedi. Birde bingildak acik bizim hala.o yuzden sorun degil simdilik gelisim var neticede takip edelim sadece dedi.

Ama bizimde böyle. Kaanında böyleydi. Kaan zıpkın gibi maşallah. Merve de efsunda hepimizin veletleri de öyle olacak.

Efsunun nerdeyse butun fotolarina baktim butun fotolarda ayak hep oyle. Kontrolden ciktik cikali bakiyorum ayagini hic duzeltmedi. Uyurken bile neredeyse kivrik.

Canim valla herkesin ayri bi derdi var.diyorum ya psikolojim gel git benimde.aglayan bi bebege ne kadar dayanilir tahammul edilebilir biliyorum.edizi gorenler bi yakinlarinim cocugunu bana anlatip duruyolar.koyduklar yerde duruyomus hic aglamiyomus.bu niye boyle.kucaga alistirmissin o yuzden boyle.sutun yok ya o yuzden boyle.herseye bi cozumleri var.ve evet cok yiprandim.bazen bakamadigimi yetemedigimi becerwmedigimi dusunuyorum.ne zamana kadar surecek diyorum.
Ek gidaya gelince ediz suyu cay kasigi icmeyi severdi.ben de ek gidalarini kendi kasigiyla verdigimde agzini acmazdi.ama cay kasigiyla su icmeye alisik oldugu icin ek gidayi da cay kasigiyla vermeye calistim..
Yogurdu bardakla verdigim oldu.meyve puresini elimle yedirdigim oldu.elimi yalamasi hosuna gidiyodu.bi sure ayni meyvenin tadina alisinca sevince yavas yavas kasiga gectim o sekilde.sen de bi dene.
Moralini bozma bu bir surec.hep 6.aya gelince gececek derdim kendime.5.aydayim ama hala parlak bir isik gormedim.ama ne kadar moralim bozuk olsa da ne kadar yipransam da biliyorum ki bu bir surec.gececek.simdi ki hedefim 1yas.1yasina gelince gececek aglamarimiz

2ye çıkar sen onu.2 yaşında hersey sihirli bi değnek degmiscesine duzeliyor...

Ağlarken anne diyo gibi di mi yaa... Ama tamamen tesadüfi bi ses tabi :) demek ortak dilleri bu

Ek gıdaları öğün olarak veren arkadaşlar tum gunluk ek gida rutinlerinizi saat olarak yazar misiniz.meyveyi ne zaman yoğurdu ne zaman veriyorsunuz mesela...
İlk kez hipp pirinç unlu kasik mamasi verdim bugün tahilli yoktu markette..bayıldı bizim kız corbayi öyle yemiyor 4kasik verdim formül sütle yaptım. ...içine meyve koyup da verenler var mı kaşık manalarini ve saat kaçta diye sorsam yine..genelde gece uykusundan önce veriliyor değil mi muhallebiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…