Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Kızmadım sadece üzülmemeniz gereken şeylere üzülmeyin, bebeğiniz sağlıklı olsun gerisi hiç de önemli değil stres yapmayın kendinize.
Ya etrafımızdakiler bizi gerekli gereksiz strese sokuyorlarsa kuzum? 🙄 Sağlıkla bir alsaydik artık şu 10 hafta içinde bebeklerimizi kucaklarımıza. Yeter yasadigimiz stres üzüntü.. güzelce bir kavussaydik evlatlarımıza. 🤲

Ya etrafımızdakiler bizi gerekli gereksiz strese sokuyorlarsa kuzum? 🙄 Sağlıkla bir alsaydik artık şu 10 hafta içinde bebeklerimizi kucaklarımıza. Yeter yasadigimiz stres üzüntü.. güzelce bir kavussaydik evlatlarımıza. 🤲
Ben de bu ara sürekli ağlıyorum bağırıp çağırıyorum iyice kendimi kaybettim engel olamıyorum da. Bebeği üzüyorum böyle diyorum o zaman vicdan azabıyla daha çok ağlıyorum saçma sapan bir ruh hali yav..

Aynı bizim ASM de, peçete yok, tuvalet alaturka paçalarıma kadar ıslanıyorum. Kadınlar tuvaletindeki kadın çıkmak bilmedi bildiğin sabahın köründe sağlık ocağına hacet gidermeye gelmiş! Engelli tuvaleti kilitli. Erkekler tuvaletine gireyim dedim kilitlenmiyor. Hizmetli sağolsun kapıda bekledi öyle yapabildim bir de kap yok kahve bardağına işe oradan incecik tüpe aktar idrarını...
Şükür bnaa kap verdilerde karanlıkta nereye yaparsan işte 😂😂

Ben de bu ara sürekli ağlıyorum bağırıp çağırıyorum iyice kendimi kaybettim engel olamıyorum da. Bebeği üzüyorum böyle diyorum o zaman vicdan azabıyla daha çok ağlıyorum saçma sapan bir ruh hali yav..
Bende aksine dinginlestim ama ağlama geliyor bol bol 🤦🏻‍♀️

Ben dualarınızı istiyorum kızlar, kendi doktoruma gittim bugün bebeğin suyu öncekine oranla azalmış, iki hafta gerideymis ve hareketleri azalmis diye perinotologa acil şekilde yönlendirdi. Perinatolog da aynılarını söyledi. İki günde bir kontrole gideceğim, bulunduğum yerde kuvezi olan bir hastane olmadığı için şehir merkezinde bir hastaneye yatirabilirlermis takip edebilmek ve ani mudahele edebilmek için. Kendi doktorum kilosunu 1200gr ölçtü, perinatolog 1040 Gr ölçtü, 29 haftalık şuan.
Kuzum bebeğin sağlıklı olsun da 4 haftaya kadar geriliği normal kabul ediyor çoğu doktor.
Benim oğlum da öyleydi 28.haftadan sonra hep geriden geldi ama hep büyüdü en son doğumda bu fark 4 haftaya çıktı.
Yani ben 40 haftalık doğum yaptım ama bebeğimin kilosu 36 haftalık bebek gibiydi.
2780 gr doğdu çok şükür sağlıklıydı ne küvez ihtiyacı oldu ne de başka hastalık vs çıktı sadece persentili geride kaldığı ve zayıf olduğu için ben çok üzüldüm hep çok uğraştım kilo alsın büyüsün gelişsin diye.
Şimdi de öyle 1.5 yaşında ama çok iştahlı yemeyi seven bir çocuk değil ama gelişimi normal kilosuna da normal diyor doktoru.
Sende hiç strese girme doktorunun dediği gibi beslenmene dikkat et daha haftan küçük yakalar inşallah yaklamazsa da üzülme sağlıklı olsun da 2 hafta küçük olsın🙏🏻🥰
Bebeğin suyu için de bir arkadaşımın öyle olmuştu doktor günlük havuç suyu sıkıp içeceksin demişti bir araştırıp bak istersen

Oh be yalnız değilmişim :halay:
Ay güldüğüme bakmayın çok bozuldum ya bi de demez mi herkes doğuruyor şapşal ya 🤦‍♀️
Öküz de değil aslında ama aslında öküz müydü de yanlış tanıdım bunca zaman dedim 😂 sağol ladycim taktikler için 😘
Yalnız değilsiniz:)) Benimki de hiç anlamaz. Evlilik yıldönümü ve doğum günleri için bir şeyler olsun isterim ben de açıkçası (ve sinir harbiyle geçtiği olur özel günlerin) ama doğum hediyesi düşünmemiştim, feminist tarafıma da hitap etmedi bu, sanki sadece onlar için çocuk doğurmuşuz gibi. İşin en zor kısımlarını biz yükleniyoruz tabii, hediye de düşünülebilir bir yandan. Ben bu konuyu biraz daha düşüneceğim💐🥰Herkes önce güzel bebeklerine sonra güzel hediyelere kavuşur umarım.

Kızlar merhaba,
Ben 39 yaşında bir gebeydim hatırlatmama gerekirse. Yaşa bağlı bazı zorluklar bekliyordum ama bugünü size anlatayım siz de benim gibi yapmayın isterim.
Dün gece uykumdan uyandıracak ağrılarım oluyordu. Bebek elini, ayağını bir yere dayıyor ve zorluyor sandım. Ağrılar sabah 8’de şiddetlendi ardından öğlen dayanılmaz hale geldi. Kasığıma, bacağıma, sırtıma vurdu. Doktorum erken doğum riskini değerlendirmek istedi. Ne karından ne vajinal ultrasonda sorun var, ne de NST’de ağrı..
Genel cerrah gördü, apandist gibi değil dendi, göbek deliğimde fıtık varmış ancak.
Radyalog ultrason çekti, orada 3 cmlik bir kistin dönmüş olabileceği üstünde duruldu ama tam net ağrı kaynağı bulunamadı.
Yatış önerildi ama pek de farklı yatacak birşey yoktu.. eve geldik şimdi dinleniyorum. Lütfen olağan bulmadığınız ağrılarda hastaneye gecikmeyin. Herşey hamilelikte olur diye durduruyorum tecrübem olmadığından, bugün acıdan defalarca bayıldım. Çok daha kötü birşey olabilirdi ve ben inatla hastaneye geç gittim. Siz yapmayın. ❤️
Çok geçmiş olsun. İşaretleri ciddiye alma ve çok evham yapma arasında denge kurabilmemiz çok önemli, dediğiniz gibi ihmal etmemek gerek. Umarım daha iyisinizdir.
Kızlar karma aşı oldunuz mu olacak mısınız? Boğmaca vakaları arttı, mutlaka yaptır dedi ASMdeki doktor. Olan var mı kaçırdım belki de arada
Bana da aynı şekilde bilgi vermişti ASM'deki hemşire, ikinci doz tetanos'un içinde olacak demişti, geçen hafta oldum. İlk aşı kadar ateş/kol ağrısı da olmadı bu defa. Bebişlere bağışıklık olur umarım.
Kızlar gümüş kapak kullanan var mı alsam mı karar veremedim 🌸
Herkes gümüş kapak diyor ama ben göğus ucu kremi alırken bulunsun diye Lansinoh plastik kapaktan aldım. Bununla başlarım gerekirse gümüş alırım diye düşündüm. Ne kadar kullanışlı olur bilmiyorum plastik kapak.

71 le hamile kaldım şuan 78 olmuşum. 1.62 boyum var. Ve doymuyorum hep açım. 85 le filan doğurucam heralde yakında yuvarlarlar beni. Belki bir nebze moral bişiy olur sana diye yazıyorum. Yalnız değilsin :KK53:
Bende hep açım ama tatlıya canım yani acayip tatlı şeyler istiyor yemekte gözüm yok ama tatlı için gözüm dönüyor resmen 🙈😀

Sonuç almaya geldim hemşire diyor ki sana neden hiç izlem yapilmamis :KK57: tansiyonun genelde kaç çıkar :KK57: kilon en son neydi :KK57: geçmiş izlemi doldurdu, sanki o çağırdı da ben gelmedim :KK57:
Yaptığı suç. Zamanında yapmadığı takibin çizelgesini şimdi kafasına göre dolduruyor. Bu takip için ayrı para alıyorlar. Şikayet edilse soruşturma geçirir. Ceza alır.

Ben oğlumda da hiç pijama ile yatmadım evde max 3 gün 😄 hep eşofman ile gezdim durdum ne ile rahat ediyorsanız onu yapın😄
Azcık yatsak fena olmaz mı :D Lohusayız biz yaa

Hamilelik stresli geçen bir süreç oluyor, bu endişeleri sadece sen yaşamıyorsun kendini sakın yanlız hissetme :(
Ağlamak sana iyi geliyorsa ağlayıp rahatla ama sonrasında kendini olumlu şeylere ikna et <3 Annelikte bitmeyen bir vicdan azabı ve kaygı hali bu durum hiç bitmeyecek.
Ki bunu 14.haftada toksoplazma teşhisi konulan kişi söylüyor :D

Yaptığı suç. Zamanında yapmadığı takibin çizelgesini şimdi kafasına göre dolduruyor. Bu takip için ayrı para alıyorlar. Şikayet edilse soruşturma geçirir. Ceza alır.
Ben bunları şikayet ede ede işinden edicem bu gidişle, dün pisliğini şikayet ettim bugün de bununla ugrasicam kesin 😂😂

Bu hemşire geçici gelmiş öbürü izindeymis o yüzden sadece cagirilmadim tetanozda bile zorla kendim geldim iki kere dedim oda cıkladi zaten

Sonuç almaya geldim hemşire diyor ki sana neden hiç izlem yapilmamis :KK57: tansiyonun genelde kaç çıkar :KK57: kilon en son neydi :KK57: geçmiş izlemi doldurdu, sanki o çağırdı da ben gelmedim :KK57:
Beni azarlamıştı sağlık ocağına haber vermemişsin diye. Benim haber vermem gerektiğini bilmiyordum sisteme düşünce zaten onlar çağırmıyor muydu bi değişikler neyse ki taşınıyorum umarım yeni yerdeki sağlık ocağı iyidir dkjfjg

Beni azarlamıştı sağlık ocağına haber vermemişsin diye. Benim haber vermem gerektiğini bilmiyordum sisteme düşünce zaten onlar çağırmıyor muydu bi değişikler neyse ki taşınıyorum umarım yeni yerdeki sağlık ocağı iyidir dkjfjg
Ben hamile olduğumu öğrendim hastaneye gittim ertesi gün ebe aradı sistemde hamile olduğumu görmüş hemen gel idrar kan tahlili yapalım diye sonrasında hep aradı gün verdi tahliller ve tetanoz aşısı için drdan pek memnun değilim ama ebem dünya tatlısı hareketlerini hissetmezsen gel hemen bakalım kapıya tıkla sıra bile alma ben bakarım gebelerin önceliği var dedi hatta bugünde aşı için aradı cuma günü gel yapalım diye

Kızlar selam hareket saymaya başladınız mı?
Zaten sürekli hareket ediyor saymaya vakit kalmıyor😀
Muayeneden çıktım. 1630 gr olmuş. :anneadayı: Açlık tokluk şekerini beğendi. Küçük tansiyon bazen 9a kadar çıktığı için tekrar tahliller istedi. Şimdi kan verme sırası bekliyorum.

Vajinanın hemen üstünde, sezaryen yerinde bası hissediyorum. Ağrı acı değil. Basınç. Bu sebeple yürümekten biraz çekiniyorum dedim. Rahim ağzı uzunluğu iyi. Aksi söylemedikçe yürümeye devam et. Basınç rahatsızlık hissedince otur su iç. Yürümeyi bırakma dedi.

Bebek makat gelişti en son. Şimdi baktı baş asagı dönmüş. Başını biraz leğen kemiğine yaslamış. Yüzü de yara yerine dönük. Basıncı o yüzden hissediyorsun dedi.

@PenceredekiKiz Boğmaca içeren tetanoz aşısını sordum. Mutlaka ol dedi.
Maşallah maşallah bebişler ne güzel büyüyor🥰
Benim ilk gebelikte oğlum 37.haftada dönmüştü baş aşağı çok bekletti bizi sıpa ya 😀

Birebir şuan aynı ruh halindeyiz ve aynı şeyleri yasiyoruz desem? Gözyaşım hemen gözümün ucunda bekliyor sanki. Şuan bunu yazarken bile gözümden yaşlar süzülüyor sen düşün ruh halimi. Kızıma bakıyorum ağlayasım geliyor, eşim bir şey söylüyor ağlayasım geliyor, karnımdakine üzülüyorum sürekli ağlıyorum üzülüyorum strese giriyor diye hadi bir daha ağlayasım geliyor... Ağlamaktan göz kapaklarım balon gibi olmuş sen düşün. Psikolojik olarak çok zor bir dönemdeyim. Belki de çoğumuz öyleyiz. Rabbim gönlümüze ferahlık versin bir an once bu ruh halinden kurtarsın bizi inşallah ne diyeyim..

Back
X