• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Dogustan kalbinde ritim bozuklugu var efsunun. Eko ve kalp grafisi cekilmisti 1 aylikken. Doktor 6 ay sonra tekrar kontrol suan yapilacak bir sey yok. 6. Ayda duzelmezse detayli tetkik demisti. Simdi ona geldik iste.
Geçmiş olsun kuzum be dedi doktor

Bizden haberler hem iyi hem kotu. 8 kilo olmus efsun boy 73 cm fazla uzamamis bu ay. Kalp duzelmis ritm bozuklugu kalmamis aciklik kapanmis.
Ama ortopedik sorunumuz var. Efsun ayaklarini hep sikiyor. Bu normal degimmis. Serbest kalmamasi sikintiymis yarin cocuk ortopedisine gidecegiz. Ileride yurume bozuklugu olabilirmis. Bakalim oyle iste.

2. Sorun kafasi. Kuckmus. Gecen ay 45 cm yazmisti kafasina yanlis olcmus bu ay 41 cm cikti. Son 2 ayda 1 cm buyumus. Bingildak hala acik o yuzden gelisim devam ediyor ciddi degil ama takip edilecek.

Dogustan kalbinde ritim bozuklugu var efsunun. Eko ve kalp grafisi cekilmisti 1 aylikken. Doktor 6 ay sonra tekrar kontrol suan yapilacak bir sey yok. 6. Ayda duzelmezse detayli tetkik demisti. Simdi ona geldik iste.

Bişey çıkmaz inşallah . Bizide korkutmuşlardi ama bişey çıkmadı şükür .

Gittik canım sıkıca sardı yarın tekrar açılacak inş kesilir artık şu kanama içim çok fena oldu
Ay evet canım yaa insan bakamiyo bile ben çok kötü olmuştum görünce annemler geldi de allahtan o açtı altını bi kaç gün.. sık sık ılık suya oturtun cabuk iyileşir inşallah

Yahu kizlar bir sey diyecegim ama vurmayin olur mu :KK43:

Ben emzirmekten cok biktim ya... bir yanim diyor sacmalama bak burada ki arkadaslar emzirmek icin cok ugrasiyor. Sagip vermek icin canini disine takıyor.
Ama diger yanim cok bikti. Efsun surekli memede. Ozellikle gece uykuya geciste 1.5 2 saat emiyor. Ozellikle gecen hafta yildim. 5 saat emdi ya. Bildigin durdu durdu emdi.bikkinlik geldi. Surekli memeye yapisik takiliyoruz. Gunduzleri saat basi en fazla 1.5 saatte emiyor.geceleri uykuya gecerken nornal rutininde 1.5 2 saat emiyor. Emiyor yani. Surekli. Artik gogus uclarim ayri bir sekle burundu. Surekli agizda olmakta buzustu gitti. :KK14:
Hani diyorum ya bu aya takviyeye ihtiyac duymadan geldik cok buyuk nimet. Nankorluk yapmak istemiyorum ama isyann diye bagircam artik.
Aynı durum bizde de var. Ki benim oğlan pek de meme meraklısı değildi bazen zorla emzirirdim ama son zamanlarda tam bagımlı oldu.Sabah 3 4 den sonra 7 ye kadar kaç kere kalkıyoruz sayamıyorum. Yanıma yatırıyorum sürüne sürüne dibime kadar gelip meme arıyor emdikten 5 dakika sonra. Ben de bunaldım ama ya dönemsel ya da dış muhabbetinden diye düşünüyorum bu günlerde geçeçek inşallah.

Bizden haberler hem iyi hem kotu. 8 kilo olmus efsun boy 73 cm fazla uzamamis bu ay. Kalp duzelmis ritm bozuklugu kalmamis aciklik kapanmis.
Ama ortopedik sorunumuz var. Efsun ayaklarini hep sikiyor. Bu normal degimmis. Serbest kalmamasi sikintiymis yarin cocuk ortopedisine gidecegiz. Ileride yurume bozuklugu olabilirmis. Bakalim oyle iste.

2. Sorun kafasi. Kuckmus. Gecen ay 45 cm yazmisti kafasina yanlis olcmus bu ay 41 cm cikti. Son 2 ayda 1 cm buyumus. Bingildak hala acik o yuzden gelisim devam ediyor ciddi degil ama takip edilecek.
Geçmiş olsun kafa genetiktir bence resimlerde hiç küçük durmuyor halbuki :)Onemli olan beynin gelişimi bıngıldagi kapanan bile var bir sikınti çıkmaz inşallah bacaklarinda da bir sorun yoktur olsa da önlem alınır kalça çıkığında olduğu gibi.

Bende İpek’in emmesinden çok sıkıldım ve bunaldım
Hatta bu hafta öyle yoruldum öyle bıktım ki gelenler geldi bana
Bir haftadır hasta ve o yüzden emmek istemiyOr öksürükten emerken öksürüyor gıdıklanıyor bogazi aşırı mızmız hadi diyorum hasta ama by olayla biliyorsunuz memeye geçtikten sonra sağ memeyi red ediyordu ucunu emip yarmıştı yine bu haftaya kadar zar zor uyuyacağı zaman 5 fk da olsa ya da sağ gibi gösterip yatıp çapraz 10 dk emziroyodum sonra zaten ağlıyordu sol gibi sonuna kadar hiç emmedi zaten bu hafta artık hiç emmiyor yatırır yatırmaz ağlıyor sağ koluma gözünden uyku akıyor olsa dahi hatta geceleri uyandığında veriyordum uyku sersemi onuda anlıyor artık geceleri duyan etini kesiyoruz sanar öyle ağlıyor sağ memeyi vermekten sağ meme de sut kalmıyor doymuyor ek gıda desen yemiyor yoğurt sevmedi peynir sevmedi ancak ekmek emiyor ek gıda olayımız rezalet kaşığa gıcık ağzına getirir getirmez kitliyor
E malum hasta doktor sık emmesi lazim fazla sıvı alması lazım diyor e su da içmiyor suya zorla memeye zorla ek gıda zaten hiç oralı değil yoruldum tükendim bir haftadır ağlıyorum artık emzirme zamanı geldiğinde zorla emse emmiyor da bir kitliyor ağzı anlatamam dün o kadar sinirlendim ki solu bile emmek istemedi 5 saat geçmiş idrarda pembeliler arttı tabi bu Aralık’larda
Neyse parmağımla çenesini asagiya doğru ittireyim dedim öyle kitledi ki ağzı bende sinirlendim iyice ittirdim bunun ağzını bu da iyice agladi agladi agladi gebeRdi ağlamaktan Boğaz’ı iyice acıdı ve emmedi o agladi ben ağladım ve dedim 6 aydır zor bela emzirdim ek gıda da yemezse yemezsin verecem
Mamayı nokarim artık böyle ise dedim. Sonra tövbe allahım küstürmeyim en azından ise başlayana kadar emsin dedim
Acayip yoruldum bir de inanılmazı yumurtalıklarım agriyor İpek’in hastalığının üstüne olması beni iyice yordu
Hastalıktan mi 6. Ay da huy değişir diyorlar ondan mi onar mızmız emmiyor 2 gecedir 3 kere kalkti memeyi verim 3 dk iki emdi gerisi yok sonra sabah bezde kırmızılık idrar desen yok valla bu ay kilo bile almamiwtir
Kilo almasını da takmam ama hastalığını atlatabilmek icin bol bol emmesi lazim yok bebe emmiyor zaten ilk hastalığında emmedi inatla ateşi iyice arttı ne zaman emdi o zaman ates düşmüştü
Yorgunluk da değil tükendim sinirlerim yıprandı kendim iyi değilim sağlıklı düşünemez oldum psikohim bozuldu
Bakıyorum etrafıma bi arkadasım hiçbir derdi YÖK cougu 5 saat oyun halısına koy mizirdanmaz bile sigara içiyor niye cani cekiyormus rahatlıyormuş
Bi bakiyorum bi arkadaş birasını içiyor 2 güne bir denize gittikçe cani cekiyormus lan ben birayı geç daha kuru fasulye pilav yiyemedim gaz yapar yine diye
biri gezmek icin mama veriyor sağmıyor bile onla mi uğraşacağım diye biri annesine bırakıp eşiyle gezip tozuyor haftasonu tatile gidiyorlar lan diyorum sikinti bende mi ben mi abartıyorum
Geçmiş olsun inşallah iyilesir bir an önce. Senin ipeğin durumu da seni bu hale getirdi canım emmemesi rahatsızlığı yanında yardım edecek kimse de yok bunalman çok normal. Ama şu da var insanın rahat olmayı da öğrenmesi lazım ben ikinci çocuk da biraz ne olursa olsun kıvamına yaklaştım :)

Zaten diyorum ya bir yandanda nankorluk yapiyor gibi hissediyorum. Ben birde yatarak emzirmeye korkuyorum bogulur filan diye. Emzirmeyi birakmayi dusunmuyorum zaten o ayri. Hatta kendisi biraksa uzulurumde suan. Ama arada bir nefes alnak istiyorum. Eskisen biberon alirken en azindan arada sutumu sagip anneme birakiyordum 1 2 saat o bakiyordu bende bir dolasiyordum. Ama artik o da yok. Esimden baskasindan biberon almıyor. Zaten 2 mizden baskasinda durmuyorda.

@mabada cevabin altintinda kalmis sacma bir sey olmus.
O atak zaten beni mahvetti ondan beri toplayamadim. 3 4 gun gece uyku gecis emmesi 5 saati buldu. Oyle ki uykuya daliyor agzindan meme dusuyor. Uyku sersemi memeyi arayip bulup geri aliyor agzina. Cap cap buluyor meme ucunu tutup agzona goturuyor. Ben cektim bir keresinde sakladim memeyi bu kez ciglik atip uyaniyor. Demistim. Tekrar ekleyeyim buraya.
cnm ama emzirmekte zor bu sıcaklarda ama bak ben 10 dk emziriyorum hem ben hele bebis sular icinde kalıyoruz. yavrumun tum kafasi su icinde kalıyor. 4 saat 5 saat emzirmeyi dusunemiyorum bile. valla atak dönemi mi , yoksa ek gida zanani geldi diye mi bu bebislere bir haller oldu benimki de zirt pirt kalkiyor geceleyin dedigin gibi meme ucum nerdeyse yara olacak benimde. gece zaten uyutamiyoruz eskiden memede uyurdu simdi agliyor uykusu gelince arabada sallayip zor yatitiyoruz :((

Bir haftadır hasta ve o yüzden emmek istemiyOr öksürükten emerken öksürüyor gıdıklanıyor bogazi aşırı mızmız hadi diyorum hasta ama by olayla biliyorsunuz memeye geçtikten sonra sağ memeyi red ediyordu ucunu emip yarmıştı yine bu haftaya kadar zar zor uyuyacağı zaman 5 fk da olsa ya da sağ gibi gösterip yatıp çapraz 10 dk emziroyodum sonra zaten ağlıyordu sol gibi sonuna kadar hiç emmedi zaten bu hafta artık hiç emmiyor yatırır yatırmaz ağlıyor sağ koluma gözünden uyku akıyor olsa dahi hatta geceleri uyandığında veriyordum uyku sersemi onuda anlıyor artık geceleri duyan etini kesiyoruz sanar öyle ağlıyor sağ memeyi vermekten sağ meme de sut kalmıyor doymuyor ek gıda desen yemiyor yoğurt sevmedi peynir sevmedi ancak ekmek emiyor ek gıda olayımız rezalet kaşığa gıcık ağzına getirir getirmez kitliyor
E malum hasta doktor sık emmesi lazim fazla sıvı alması lazım diyor e su da içmiyor suya zorla memeye zorla ek gıda zaten hiç oralı değil yoruldum tükendim bir haftadır ağlıyorum artık emzirme zamanı geldiğinde zorla emse emmiyor da bir kitliyor ağzı anlatamam dün o kadar sinirlendim ki solu bile emmek istemedi 5 saat geçmiş idrarda pembeliler arttı tabi bu Aralık’larda
Neyse parmağımla çenesini asagiya doğru ittireyim dedim öyle kitledi ki ağzı bende sinirlendim iyice ittirdim bunun ağzını bu da iyice agladi agladi agladi gebeRdi ağlamaktan Boğaz’ı iyice acıdı ve emmedi o agladi ben ağladım ve dedim 6 aydır zor bela emzirdim ek gıda da yemezse yemezsin verecem
Mamayı nokarim artık böyle ise dedim. Sonra tövbe allahım küstürmeyim en azından ise başlayana kadar emsin dedim
Acayip yoruldum bir de inanılmazı yumurtalıklarım agriyor İpek’in hastalığının üstüne olması beni iyice yordu
Hastalıktan mi 6. Ay da huy değişir diyorlar ondan mi onar mızmız emmiyor 2 gecedir 3 kere kalkti memeyi verim 3 dk iki emdi gerisi yok sonra sabah bezde kırmızılık idrar desen yok valla bu ay kilo bile almamiwtir
Kilo almasını da takmam ama hastalığını atlatabilmek icin bol bol emmesi lazim yok bebe emmiyor zaten ilk hastalığında emmedi inatla ateşi iyice arttı ne zaman emdi o zaman ates düşmüştü
Yorgunluk da değil tükendim sinirlerim yıprandı kendim iyi değilim sağlıklı düşünemez oldum psikohim bozuldu
Bakıyorum etrafıma bi arkadasım hiçbir derdi YÖK cougu 5 saat oyun halısına koy mizirdanmaz bile sigara içiyor niye cani cekiyormus rahatlıyormuş
Bi bakiyorum bi arkadaş birasını içiyor 2 güne bir denize gittikçe cani cekiyormus lan ben birayı geç daha kuru fasulye pilav yiyemedim gaz yapar yine diye
biri gezmek icin mama veriyor sağmıyor bile onla mi uğraşacağım diye biri annesine bırakıp eşiyle gezip tozuyor haftasonu tatile gidiyorlar lan diyorum sikinti bende mi ben mi abartıyorum
Hmm sen baya dolmuşsun kuzucum yaa.. Bebekler genelde ek gıdaya geçişte zorlanirmis seve seve geçenler var ama onlar da bizi bulmaz :) ben yaklasik 7-8 gündür hiç emzirmedim de sağmadim da. Bunaldim çünkü darlandım baygınlık geldi artık. Püre ile degil de tuzsuz hafif çorbalar ile başladım tabi ki kaşığı görünce ağzını kilitliyor. Sinirden aldım tabagi kasigi elime ben yedim çorbayi o da baktı :D burda dönem dönem hepimiz sıkıntılar yaşıyor birbir destegimiz sayesinde atlatiyoruz. Az mi destek oldunuz bana emzirme konusunda :) insallah hastalığı bir an önce gecsin de beslenmesini dert etme gercekten acıkınca deli gibi yiyorlar

Kuzum boy her ay duzenli uzamiyor bazen durakliyor zaten. Ayaklarini nasil sıkıyor anlamadim anormal hareketleri mi var. Baş konusuna gelince de genetik yapidan olabilecegini düşünüyorum. Efsoş kurtarir kendini bir yolunu bulur merak etme ;)

Kuzum boy her ay duzenli uzamiyor bazen durakliyor zaten. Ayaklarini nasil sıkıyor anlamadim anormal hareketleri mi var. Baş konusuna gelince de genetik yapidan olabilecegini düşünüyorum. Efsoş kurtarir kendini bir yolunu bulur merak etme :KK66:
Bu sekilde tutuyor hep. Tutmamasi lazimmis.

Eklentiler

• Screenshot_20180802-185550_Gallery.jpg
    Screenshot_20180802-185550_Gallery.jpg
    20,5 KB · Görüntüleme: 105
Aynı durum bizde de var. Ki benim oğlan pek de meme meraklısı değildi bazen zorla emzirirdim ama son zamanlarda tam bagımlı oldu.Sabah 3 4 den sonra 7 ye kadar kaç kere kalkıyoruz sayamıyorum. Yanıma yatırıyorum sürüne sürüne dibime kadar gelip meme arıyor emdikten 5 dakika sonra. Ben de bunaldım ama ya dönemsel ya da dış muhabbetinden diye düşünüyorum bu günlerde geçeçek inşallah.
cnm bizimde ayni sabaha kadar kac kere kalkiyorum bende sayamiyorum :( ne oldu bu bebislere bilmiyorum sicaktan mi acaba?

Bu sekilde tutuyor hep. Tutmamasi lazimmis.
Kiz ben de hep parmaklarimi bükerim ailem eşim benle hep dalga gecer hatta :D ama bir sebebi yok bilinçdışı yapıyorum bunu yere basarken düz basiyorum ama yürüyüşümde herhangi bir problem de yok :) baska sekil yapiyorsa bilemem ama benim ayaklarim da cocuklugumdan beri böyle

cnm cok gecmis olsun :KK43:( sizin hastaliginiz var tabi ama diger konularda yalniz degilsin dedigin gibi 6 .ayda bi haller oldu bunlara bizimki gece zor uyuyor sabaha kadar saat basi kalkiyor. ek gida da ayni sekilde sebzede de ayni yogurtta da zorla 4,5 kasik yiyor. oda soyle ; agzini kilitliyor. bende zorla agzina koymaya calisiyorum oda bi yandan püskürtüyor yediklerini :KK43: goya ek gidaya gectik :KK43:
arkadasin dedigi gibi yardim edenin de yoksa cok zordur.bu zor zamanlarda birisinin destegini mi alsan acaba?

aynen benim elti de diyordu oyun halisina koyuyorum 4,5 saat kaliyor. biz aksama kadar 2 kisi oyaliycaz diye yapmadigimiz sebeklik kalmiyor. bu subat bebelerinde var problem herhalde.

Son düzenleme:
Gunduz uykusunda yatarak emziriyorum zaten.ama gece uykusunda artik cok yorulmus oluyorum uyur kalirim uatune cokerim filan diye korkuyorum. Birde zaten odasini ayirdim ya yatakta uyursa bu kez alirken uyanacak. O da olmuyor yani.

Doymadigini sanmiyorum. Cunku acaba sut gelmiyor mu diye takip ediyorum. Cekme yutma sesini duyuyorum.zaten bu aralar o kadar sik emdi ki memeler davul. 6 aydir her sagimda 80 90 cc cikwrdi sut. Dun hayatinda ilk kez 150 cc sagim yaptim tek memeden. Sirf ne kadar cikacak acaba sut mu yok diye sagdim. Surekli emdigi icin sanirim sut uretimide arttik. Allah carpmasin o da ayri dert boynum filan tutuldu artik memelerin agirligindan zaten 95 bedendi 120 filan oldu iki tane karpuz var onumde resmen. Bel agrisindan boyun agrisindan oluyorum.
Ayy benimkilerde aşırı büyüdü. Beni anlattın resmen. Boyun köklerim ağrıyor

Hava vermeye devam kuzum çok şükür cige de tahribat yok antibiyotik kullanmaya da gerek kalmadı 5 gün daha ilaçlı hava alacak İpek kızım

Kuzum az emiyor
Zaten emzir korkma yormaz midesini susayıp da emer o seni İpek mesela ek gıda tarımından sonra su içmesine rağmen yine de emmek istiyor
Eğer 7. Aya giriş hapmış olsaydin öğün olarak verirdin ama şimdi ara öğün olduğundan emzirdiktan 1 saat sonra yeniyor sen yarım saat 45 dk taşır zaten kabaktan iki ısırık ancak alacaktır hepsini yemiyorlar
O beş gün çabucak geçsin de, iyileşsin kuzucuk :dua: sevindim antibiyotik gerek kalmamış :KK68:

sütü kaynatıp içine limon sıkınca lor peyniri oluyor o peyniri yedir derim.altındaki su ilede çorba yapabiliyorsunuz.Hazır ürün yedirme derim.Ev yapımı yaptığın yoğudun içine meyve rendeleyip ver daha sağlıklı
Canım hangi sıcaklıkta iken limon sıkıyorsun? Tarif verebilir misin? Süper olur ev yapımı lor olursa:KK9:

Back